Titaanimiehistön rakennus käyntiin

25.4.2022

Suomi-sarjan maaliahneimmaksi puolustajaksi päättyneellä kaudella kruunattu Erkka Huttunen nähdään myös vastaisuudessa titaanipaita päällä Vaasan Koulunäkki Areenan jäällä!
Suomi-sarjan maaliahneimmaksi puolustajaksi päättyneellä kaudella kruunattu Erkka Huttunen nähdään myös vastaisuudessa titaanipaita päällä Vaasan Koulunäkki Areenan jäällä!

Katseensa jo tiukasti kohti tulevaa Suomi-sarjakautta 2022–2023 kääntänyt Titaanit on solminut kaksi tärkeää jatkosopimusta.

Kuukausi takaperin Porvoon Huntersia vastaan erittäin värikkään puolivälieräsarjan tahkonnut ja lopulta paremmalleen ratkaisevassa viidennessä osaottelussa hävinnyt sekä täten Suomi-sarjassa 8. sijalle sijoittunut Titaanit on enemmän kuin valmis suuntaamaan katseensa jo tiukasti kohti tulevaa.

Sen myötä punanutut ovat solmineet kaksi tärkeää jatkosopimusta peräpään sotureilleen, sillä puumerkkinsä tarjottuihin papereihin sorvasivat syksyllä kasvattiseuransa edustusmiehistössä jo viidennen sesonkinsa aloittava Erkka Huttunen sekä toiselle kaudelleen starttaava Niilo Korhonen.

– Olemme käytännössä vuodenvaihteesta lähtien jo käyneet läpi viime kauden miehistöämme ja seuloneet sieltä niitä pelaajia perusteelliseempiin neuvotteluihin, joiden haluamme meillä myös vastaisuudessa jatkavan, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Siinä mielessä tässä onkin nyt saanut vetää hetken rauhassa happea ja olla varsin levollisin mielin, sillä saamme oikein hyvän rungon kasaan joukkueessamme jatkavista pelaajista.

Titaanien kohdalla jo päättyneellä kaudella Suomi-sarjan maaliahneimmaksi puolustajaksi kruunattu sekä kaksivuotisen jatkosopimuksen tekaissut Huttunen tehtaili pelaamissaan 25 runkosarjaottelussa tehot 10+7. Pudotuspeleissä 23-vuotiaalle ”ruutitynnyrille” kertyi tilastoihin puolestaan kuusi koitosta ja yksi tehty täysosuma.

– Erkka oli jo päättyneellä kaudella ja on myös vastaisuudessa iso pelillinen liideri peräpäässämme, Holmström sanailee tyytyväisenä.

– ”Huden” peruspelaaminen on ottelusta toiseen korkealla tasolla ja hyvänä iltana hän pystyy ratkaisemaan pelejä vaikka yksin – vielä kun herra oppisi laukomaan suoraan syötöstä, alkaisivat maalimäärät jatkossa kakkosella.

Monipuolisuutensa ohella Huttunen tuo tulevan kauden titaanimiehistöön myös armoitettua kokemusta, sillä nuoresta iästään huolimatta miehen vyöltä löytyy jo rapiat 100 peliä Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Huttusen voi heittää kaukaloon ihan mihin tilanteeseen vain ja aina tietää, että hän lyö parastaan pöytään, jonka ohella ”Hude” tuo nuorekkaaseen miehistöömme aimo annoksen tärkeää kokemusta, jota ei ikinä ole liikaa, ”Holle” tuumaa.

”Emmeköhän me tästä nyt ala tasaiseen tahtiin tiputella nimiä eetteriin”

Erkka Huttusen tavoin myös jatkossa Titaanien pelivermeisiin pukeutuva ja yksivuotisen jatkosopimuksen allekirjoittanut Niilo Korhonen, 20, veti kotkalaisjoukkueen riveissä varsin onnistuneen debyyttikauden, murtautuen erityisesti vuodenvaihteen jälkeen vahvasti mukaan pelaavaan pakkikuusikkoon.

Suomi-sarjan runkosarjassa kaiken kaikkiaan 18 ottelua pelannut ja niissä seitsemän (1+6) tehopistettä tililleen saldonnut Korhonen väänsi lisäksi kevään pudotuspeleissä kolme arvokasta lisäkokemusta vyölleen tuonutta kamppailua.

– Niilo otti päättyneellä kaudella isoja kasvuaskeleita sekä ihmisenä että urheilijana, titaaniluotsi Henri Holmström sanailee.

– ”Nipa” rupesi joulun jälkeen keskittymään pelaamisen laatuasioihin, eikä siihen miltä pelaaminen näyttää katsomoon – luuleminen vaihtui suorittamiseksi, joka näkyi suoraan niin harjoittelun laadun kuin pelaamisenkin kokonaisvaltaisena paranemisena.

Holmström odottaa isokokoisen (193cm / 89kg) puolustajan ottavan tulevalla kaudella entisestään lisää harppauksia kehityksessään niin pelillisesti, fyysisesti kuin henkisestikin, sillä Korhosella on selkeää potentiaalia olla vastaisuudessa johtava pelaaja punanuttujen takalinjoilla.

– Molemminpuolisena odotuksena jatkosopimuksen tekemisen myötä on se, että Korhonen pystyy tulevalla kaudella ottamaan alusta lähtien paikkansa kuuden pelaavan pakin joukossa ja kehittymään entisestään lisää pelaajana, ”Holle” naulaa.

Titaaneilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä viisi pelaajasopimusta totuttuun tapaansa syyskuun puolivälin tietämillä käyntiin polkaistavalle Suomi-sarjakaudelle 2022–2023.

Lienee siis selviö, että lisää pelaajasopimuksia on jatkossa tulossa vielä jokunen julki.

– Joukkueen sopimustilanteen tiedottaminen on muiden herrojen harteilla, mutta emmeköhän me tästä nyt ala tasaiseen tahtiin tiputella nimiä eetteriin, niin pääsee suurikin yleisö näkemään minkälaista punanuttunippua olemme oikein kasaamassa, Holmström kommentoi.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 2022–2023!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!