”Eetu-connection” jatkaa punanutussa

19.5.2022

Rymistelyä ja maalintekoa kaukalon puolella pääsääntöisesti illasta toiseen harrastava Eetu Mäki-Soini ihastuttaa myös tulevalla kaudella titaanikannattajia räväköillä otteillaan.
Rymistelyä ja maalintekoa kaukalon puolella pääsääntöisesti illasta toiseen harrastava Eetu Mäki-Soini ihastuttaa myös tulevalla kaudella titaanikannattajia räväköillä otteillaan.

Töitä jo hyvän tovin kesäharjoittelun saralla paiskinut Titaanit on lisännyt sopimuspelaajistonsa määrää kolmella punanutussa jatkavalla hyökkääjällä.

Suomi-sarjalisenssin totuttuun tapaan reilu viikko sitten yhdessä muiden kilpakumppaniensa kanssa lunastanut Titaanit on jatkanut joukkuepalapelinsä kasaamista.

Viimeisimmät kiinnitykset päävalmentaja Henri Holmströmin luotsaamaan punanutturyhmään ovat nimensä jatkosopimuksiin sorvanneet hyökkääjät Eetu Mäki-Soini, Eetu Laurinantti sekä Eetu Salovaara, jotka muodostivat jo männäkaudella titaanimiehistössä etunimien taholta vallalla olleen ”Eetu-connectionin”.

Saman etunimen sekä oikealta lähtevän laukauksen ohella kyseistä kolmikkoa nivoo Holmströmin mukaan yhteen myös muutama muu selkeä seikka, josta löytyy vielä kehitettävää ja jotta läpimurto nykyisellä sarjatasolla sekä ponnistaminen kohti kirkkaampia valoja olisi vastaisuudessa mahdollista.

– Isoin askel ja kehityskohde jokaisen nyt julkaistun sopimuspelaajan kohdalla on urheilijaksi kasvaminen sekä ymmärrys siitä, mitä kokonaisvaltainen urheilullinen elämäntapa oikeasti on, joka ei siis tosiaankaan tarkoita vain hallilla sekä jäällä tapahtuvaa toimintaa, titaaniluotsi kommentoi.

– Urheilulliseen elämäntapaan kuuluvan fyysisen kehittymisen perusedellytys on oikeanlainen elämänrytmi myös jääkiekon ulkopuolella, jonka avulla pelaajista pyritään tekemään entistä parempia urheilijoita – eli yksinkertaistettuna harjoittelu, ravintoasiat ja lepo ovat selkeässä tasapainossa keskenään.

”Työmaata piisaa, mutta niin myös potentiaalia”

Titaaneihin viime elokuussa jalkautunut sekä lopulta try-outin kautta paikkansa kotkalaismiehistössä lunastanut tyrvääläislähtöinen Eetu Mäki-Soini, 22, osoitti olevansa varsin käyttökelpoinen ase niin maalinteon kuin fyysisen pelaamisen saralla.

Titaanipiiskuri Henri Holmströmin mukaan yksivuotisen jatkosopimuksen allekirjoittaneesta Mäki-Soinista on tulevalla kaudella saatavissa selkeästi entistä enemmän irti, kuin mitä edeltävän sesongin aikana pelaamissaan 19 Suomi-sarjan runkosarja- ja pudotuspelikamppailuissa syntyneet yhdeksän (4+5) tehopistettä sekä 61 rangaistusminuuttia antavat etukäteen odotaa.

– Mäki-Soini näytti viime kaudella niin persoonansa kuin tekemisensäkin pohjalta pystyvänsä jonain päivänä olemaan keskimääräistä parempi pelaaja suomisarjatasolla, Holmström toteaa ykskantaan.

– ”Soikkelin” sitoutumisesta ja intohimosta lajia kohtaan homma ei missään nimessä tule jäämään kiinni – kaiken lisäksi hän pystyy kaukalossa aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajille sekä maaleja että likaista työtä tekemällä ja painavia taklauksia jakamalla, tuoden näin arvokkaan lisän hyökkäyskalustoomme.

Mäki-Soinin tavoin rymistelyllään ja tärkeillä maaleillaan titaanikannattajien mieliin päättyneen kauden aikana jäänyt punanuttujen oma kasvatti Eetu Laurinantti, 19, aloittaa syksyllä kolmannen sesonkinsa kotkalaismiehistössä kaksivuotinen jatkosopimus takataskussaan.

Nuoresta iästään huolimatta päävalmentaja Holmströmin luottopelaajien joukkoon varsin lyhyessä ajassa kohonnut Laurinantti saldosi tililleen kaikkinensa 30 Suomi-sarjan runkosarja- ja pudotuspelitaistoa tehoin 6+5.

– Laurinantti pääsi toissakaudella vähän takaoven kautta nousemaan edustusjoukkueeseen, jossa hän hienoisen alkuihmettelyn jälkeen osoitti nopeasti osaavansa sanan varsinaisessa merkityksessä pelata lajia nimeltä jääkiekko, ”Holle” sanailee.

– ”Eepan” pelisilmä sekä -äly ovat kohdillaan ja hän tekee jäällä paljon oikeita ratkaisuja niin kiekottomana kuin kiekollisenakin – lisäksi hän viihtyy isokokoisena pelimiehenä maalinedustulla ja kulmissa tuoden näin tärkeää lisäarvoa erityisesti hyökkäyspelaamiseemme.

”Eetu-connectionin” täydentävälle Eetu Salovaaralle viime kausi oli varsin värikäs, sillä 21-vuotias titaanikasvatti puki sen aikana peräti viiden eri joukkueen pelipaidan hartioidensa suojaksi.

Salovaara pelasi syksyllä niin Vuosaaren Viikinkien 2. kuin 3. divisioonamiehistöissä ja kävi kertaalleen myös kokeilemassa U20 Mestiksen vauhtia. Joulun jälkeen takaisin Kotkaan palannut hyökkääjä tehoili sen verran maireasti Titaanien U22-joukkueen riveissä, jotta hänelle kävi kutsu edustusmiehistön vahvuuteen yhteensä viiden Suomi-sarjan runkosarja- ja pudotuspelikamppailun ja tehojen 1+1 edestä.

– Salovaara oli jo vuosi sitten mukana kesätreeniryhmässämme, mutta työkuviot veivät miehen kuitenkin pääkaupunkiseudulle, jossa hän sitten pelasi Viikingeissä varsin onnistuneen syyskauden, titaanikäskyttäjä Holmström selventää näkökantaansa yksivuotisen pelaajasopimuksen tehneestä hyökkääjästä.

– Myös ”Edu” tuli vähän kuin takaoven kautta keväällä mukaan ryhmäämme ja pystyi pelaamissaan peleissä täyttämään ruutunsa kelvollisesti – työmaata kaverissa toki piisaa, mutta niin myös potentiaalia.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 2022–2023!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!