Titaanit kaappasi riveihinsä Suomi-sarjan parhaaksi valitun maalivahdin!

22.6.2022

Viime kaudella Huntersin riveissä loistanut Niko Tammi tukkii jatkossa punanuttuveräjän suuta. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/
Viime kaudella Huntersin riveissä loistanut Niko Tammi tukkii jatkossa punanuttuveräjän suuta. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/

Titaanit on tehnyt Suomi-sarjatasolla kovan luokan kaappaukseksi luokiteltavan pelaajahankinnan, sillä edeltävien kausien aikana Porvoon Huntersin maalia vartioinut Niko Tammi pukeutuu jatkossa punanuttuun.

Titaanit on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen viime kaudella Suomi-sarjan parhaaksi maalivahdiksi ja 1. All Stars-kentälliseen sarjan päävalmentajien äänestyksessä valitun Niko Tammen kanssa.

Punanuttujen ”paikallisvastustaja” Porvoon Huntersin veräjällä kiekkoja pysäytellyt ja samalla illasta toiseen suoranaisesti säkenöinyt Tammi kirjautti nimittäin tilastoihinsa yhdeksästä pelaamastaan runkosarjaottelusta saman määrän voittoja sekä erittäin vakuuttavan torjuntaprosentin 95,00.

– Tyylikäs ryöstö, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström kuvailee mairea hymy kasvoillaan ja samalla myös varsin lakonisesti Tammen siirtosaagaa Porvoosta Kotkaan.

– Olimme keväällä pelien päätyttyä puolin sekä toisin yhteyksissä ja pääsimme lopulta erittäin nopeasti samalle sivulle sopimusteknisten asioiden suhteen – saamme Nikosta riveihimme todellisen laatumaalivahdin.

Keravan Shakersissa kiekko-oppinsa saaneen Tammen vakuuttava torjuntavire poiki kesken edeltävän kauden sauman käydä kokeilemassa myös Mestis-tason vaativuutta, loukkaantumisista kärsineen Joensuun Kiekko-Poikien napattua 23-vuotiaan maalivahdin riveihinsä kahden ottelun mittaiselle lainapestille.

Titaaneissa syksyllä neljännen kautensa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla aloittavan Tammen on lähtökohtaisesti määrä ottaa kannettavakseen selkeä ykkösveskarin viitta.

– Tammi on nuoresta iästään huolimatta jo varsin kokenut tekijä Suomi-sarjassa ja hän on todistanut pystyvänsä pelaamaan illasta toiseen kovalla tasolla sekä tarvittaessa voittamaan lähestulkoon yksin pelejä, Holmström naulaa.

– Sen myötä pystymme kyllä aika huoletta alkaa rakentaa joukkueemme kivijalkaa Nikon torjuntojen varaan.

Pulsa palaa punanuttuun ”korkoa kasvamaan”

Huntersista kaappaamansa Niko Tammen ohella Titaanit on sementoinut maalivahtiosastoaan myös toisella hankinnalla, kun edeltävät neljä kautta Kouvolan KooKoon U18- ja U20-miehistöjen maalitolppien välissä seissyt Atte Pulsa tekee yksivuotisen pelaajasopimuksen turvin paluun kasvattiseuransa riveihin.

– Pulsa käväisi kesken viime kauden, olikohan se nyt marras-joulukuun tienoilla, viikon verran meidän mukanamme harjoittelemassa ja hän ilmaisi jo silloin halunsa palata takaisin Titaaneihin, kommentoi punanuttujen päävalmentaja Henri Holmström.

– Siitä se ajatus Aten kotiinpaluusta sitten lähti viriämään ja olen tyytyväinen, että pääsimme hänen kanssaan sopimukseen, sillä ihan jo seuramme imagonkin kannalta katsottuna omien laadukkaiden kasvattiemme kotiuttaminen on eittämättä hyvä juttu.

Päättyneellä kaudella viidestä torjumastaan U20 SM-sarjataistosta kolme voittoa tililleen napsineelle Pulsalle, 20, kaavaillaan pehmeää laskeutumista edustustasolle, joskin mikään ei myöskään estä heti debyyttikaudella ennakoitua suuremman roolin ottamista.

– Olen käynyt sen jo Pulsan kanssa läpi, että lähdemme rauhassa kasvattamaan häntä miesten peleihin ja vaikka nyt onkin kova äijä edessä kiekkoja torjumassa, ei se todellakaan tarkoita sitä, että hänet on lopullisesti lukittu kakkosveskariksemme, ”Holle” selventää.

– Aten pitää olla valmis päivästä ja harjoituksesta toiseen sparraamaan täysillä Tammea, mutta samalla myös vastuunkantoon, sillä pelejä on myös hänelle aivan varmasti luvassa enemmän taikka vähemmän.

Tammen ja Pulsan muodostamaan punanuttujen maalivahtitandemiin ei enää ulkopuolelta lisäapua etsitä.

– Meidän oli yksinkertaisesti pakko reagoida, sillä viime kauden veskareistamme Jakob Brandner päätti palata takaisin kotimaahansa Itävaltaan ja Niilo Pussisen kohdalla taas koko uran jatkuminen on hämärän peitossa, Holmström toteaa.

– Ilman muuta ottaisimme erittäin mielellämme Pussisen tasoisen kaverin sekä hänen mukanaan tuoman kokemuspatteriston ja johtajuuden edelleen sopimusvahtiemme joukkoon, mutta jos Niilo nyt oikeasti päättää lopettaa, emme siinä kohtaa onneksi enää jää täysin tyhjän päälle, kiitos duon Tammi–Pulsa.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 2022–2023!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!