Välillä on mukavaa voittaa huonommallakin pelillä

17.8.2022

Keskiviikkoiltana Vaasan Koulunäkki Areenalla tasatahtiin maaleja iskeneiden Titaanien ja Huntersin välinen harjoituskoitos päättyi lopulta Erkka Huttusen neppaamaan äkkikuolemaosumaan.
Keskiviikkoiltana Vaasan Koulunäkki Areenalla tasatahtiin maaleja iskeneiden Titaanien ja Huntersin välinen harjoituskoitos päättyi lopulta Erkka Huttusen neppaamaan äkkikuolemaosumaan.

Titaanit täräytti keskiviikkoiltana mitellyssä kotiavauksessaan kuluvan kauden voittotilinsä auki, vaikkei punanuttujen esitys kovin kaksinen ollutkaan. Kaksi ensimmäistä erää vähän kuin käsijarru päällä pelannut kotkalaisjoukkue onnistui kuitenkin lopulta nousemaan takaa ohi ja iskemään vieraisilla käyneen Huntersin suupielet alaspäin 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 1-0) –äkkikuolemaosuman myötä.

Titaanit – Hunters 4-3 ja (1-1, 1-2, 1-0, 1-0)

07:44 1-0 Rene Hiekkataipale (Leevi Laine)
14:54 1-1 Oka Riissanen (Remo Keijonen, Eelis Uuttu)
26:15 2-1 Valtteri Tamminen (Tuomas Lyytikäinen, Lauri Kallio) YV
34:54 2-2 Andre Linde (Elias Pennanen, Elmo Aarnimetsä)
39:16 2-3 Niko Rinne (Elmo Aarnimetsä, Roope Markula) YV
49:24 3-3 Tuomas Lyytikäinen (Jaami Jokinen) YV
62:55 4-3 Erkka Huttunen (Petteri Paajanen, Atte Pulsa) VoM


Maalivahdit:

Titaanit – Atte Pulsa 6+5+7+2= 20 torjuntaa
Hunters – Benjamin Kallio 16+10+8+1= 35 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Hunters 5 x 2min + 1 x 10min= 20min

Viime perjantaina Järvenpäässä käynnissä olevan kiekkokautensa pelitsembalot avaamassa käynyt ja varsin positiivisen kuvan pelaamisestaan Haukoille kärsitystä tappiosta huolimatta jättänyt Titaanit ei kyennyt jatkamaan samalla marssitahdilla kotikaukalossaan.

”Pikkulauantain” kunniaksi Kotkaan ja Vaasan Koulunäkki Areenalle vieraaksi saapunut Porvoon Hunters ehtikin toisen erän lopun perättäisten onnistumistensa myötä varmasti jo unelmoida punanuttujen kaatamisesta, mutta niin vain kotkalaiset onnistuivat petraamaan riittävästi tekemistään sekä vääntämään itsensä väkisin jatkoaikavoittoon Erkka Huttusen neppaaman 4-3-äkkikuolemaosuman myötä.

– Se on tärkeä juttu pitkässä juoksussa, että pystyt huonollakin pelaamisella voittamaan, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Titaanit ei tosiaankaan pelannut sillä tasolla, jolla sarjassa pelejä voitetaan ja syy siihen oli kotkalaiskäskyttäjän mukaan varsin ilmeinen.

– Ottelun kaksi ensimmäistä erää ei ollut sellaista jääkiekkoa, jota haluaisin meidän pelaavan – emme olleet henkisesti läsnä, ”Holle” tokaisi.

Holmströmin mukaan titaanipelaajisto tietää sen, ettei nyt nähty tule jatkossa riittämään yhtikäs mihinkään.

– Vaikka tekeminen ja pelaaminen näyttivätkin ihan kohtalaiselta, niin meillä on tässä ollut sellainen tapana, että ihan kohtalainen ei vain yksinkertaisesti riitä, punanuttupiiskuri naulasi.

Tilastojen valossa isännät kyllä veivät peliä nimiinsä, sillä kotkalaisrysällä miesten tasolla debytoinut Atte Pulsa ei joutunut samanlaiseen kumilimppu sateeseen, kuin mitä virkaveljensä Benjamin Kallio Huntersin veräjällä.

Porvoolaiset onnistuivat kuitenkin lievästä alakynnessä olostaan huolimatta olemaan ensimmäisten 40 minuutin aikana kotijoukkuetta terävämpänä maalinteossa, sillä Hunters pääsi poistumaan toiselle erätauolle 2-3-johtoasemassa Oka Riissasen, Andre Linden sekä ylivoimalla onnistuneen Niko Rinteen osumien siivittämänä.

Punanutut eivät kuitenkaan halunneet pettää paikalle saapunutta reilua 100 silmäparia, vaan punnersivat lopulta väellä ja voimalla pelin ensiksi tasoihin Tuomas Lyytikäisen ylivoimalla maalinedestä sorkkimalla 3-3-osumalla sekä laskettelivat lopulta jatkoajalla voitonsyrjään kiinni Huttusen maalin kulmalta Petteri Paajasen nerokkaan syötön ansiosta lusikoiman nyytin turvin.

– Kolmas erä ja jatkoaika olivat sitten taas sen näköistä lätkää, mihin meidän pitäisi pystyä kokoajan, jakoi Holmström omilleen tunnustusta toisella erätauolla pukuhuoneessa suoritetusta ja kaukalossa sen jälkeen todistetusta kasvojen pesusta.

Titaaniluotsin mieltä lämmitti erityisesti se tapa, jolla pelaajisto kaivoi heikohkon alun jälkeen ”pelillisen tiikerinsilmän” esiin ja päätti pistää puntit haluamaansa järjestykseen.

– Emme taaskaan yksinkertaisesti suostuneet luovuttamaan, vaikkei pelaamisemme lähtenytkään heti alusta lähtien kunnolla kulkemaan, ”Holle” myhäili.

– Uskomme säilyi jälleen loppuun asti ja kaivoimme suoranaisesti väkisin voiton itsellemme.

Porvoossa luvassa kunnon perjantailöylyt

Titaanien keskiviikkona iskemistä neljästä maalista puolet syntyi miesylivoimalla pelaten, sillä vain Rene Hiekkataipaleen laukoma avausosuma ja Erkka Huttusen taituroima jatkoaikarysä näkivät päivänvalonsa tasavoimin teutaroidessa.

Punanuttujen päävalmentaja Henri Holmström oli luonnollisesti tyytyväinen omiensa ylivoimatehokkuuteen, vaikkei pakkopelipyöritys totuuden nimissä kovin sulavaa vielä ollutkaan.

– Tehojen muodossa ylivoimapelaamisemme oli ihan jees, mutta ei se silti ollut vielä lähelläkään sitä, mitä sen tulisi etenkin sarjapeleissä olla, Holmström totesi ykskantaan.

Kuvioiden toimimattomuudesta huolimatta Titaanit kuitenkin toteutti yhtä jääkiekkoilun iän ikuista viisautta, jossa kiekkoa ja miestä maalille toimittamalla hyviä asioita tapahtuu. Ilman näitä pikkujuttuja niin Valtteri Tammisen kuin Tuomas Lyytikäisenkin onnistumiset olisivat aivan varmasti jääneet tulematta.

– Annetaan nyt vielä tässä vaiheessa jätkille armoa, sillä emme ole vielä hirveämmin yli- taikka alivoimia harjoitelleet, ”Holle” selvensi näkökantansa omiensa erikoistilannepelaamisesta.

Vaikkei harjoituspeleissä pisteitä ikinä jaeta ja sen myötä voitto ei niin oleellinen asia ole, niin on se silti huomattavasti mukava kirjata tilille kuin tappio.

Kyseisen seikan ohella iloa titaanileiriin toi edustustasolla ensimmäisen ottelunsa torjuneen maalivahti Atte Pulsan tasavahva esitys tolppien välissä.

– Hieno homma, että Atte onnistui heti ensimmäisessä miesten pelissään sekä pääsi näyttämään kotiyleisölle muutaman urheiluruututason hanskatorjunnankin, punanuttuluotsi Holmström hymyili tyytyväisenä.

– Tiesimme jo kauteen lähtiessämme, että meillä on jalkeilla erittäin hyvä maalivahtiosasto ja tämä peli vain pönkitti kyseistä mielipidettämme.

Kovin pitkään Titaanit ei pääse laakereillaan lepäilemään, sillä kuluvan kiekkoviikon päätteeksi on edessä lyhyen ajan sisään toinen harjoitusnäytös ”rakkaiden kiistakumppanien” välillä Huntersin isännöimässä Kokonniemen jäähallissa.

– Jos tänään saimme saunan lyötyä päälle, niin mennään perjantaina sitten Porvoossa ihan löylyihin saakka, ”Holle” naurahti loppukaneetikseen.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanit jatkaa harjoitusotteluitaan ylihuomenna perjantaina (19.8.), kun punanutut matkaavat Porvoossa sijaitsevaan Kokonniemen jäähalliin, jossa Hunters isännöi kello 18:30 alkavaa koitosta – liput kamppailuun maksavat 10, 8 ja 3 euroa.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 2022–2023!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!