Punanutut näyttivät luonteensa lujuuden

19.8.2022

Vahvassa pelivireessä läpi Porvoon perjantai-iltaisen harjoituskoitoksen ollut Jaami Jokinen osui Hunters-rysään niin normaalilla peliajalla kuin voittolaukauskilpailussakin.
Vahvassa pelivireessä läpi Porvoon perjantai-iltaisen harjoituskoitoksen ollut Jaami Jokinen osui Hunters-rysään niin normaalilla peliajalla kuin voittolaukauskilpailussakin.

Vanha viisaus, titaani ei taitu, piti Porvoon perjantai-illassa kutinsa. Titaanit nimittäin onnistui toistamiseen lyhyen ajan sisään kepittämään harjoituspelissä vastaan asettuneen Huntersin jälleen niukimmalla mahdollisella erolla maalein 2-3 vl (0-1, 1-0, 1-1, 0-0).

Hunters – Titaanit 2-3 vl (0-1, 1-0, 1-1, 0-0)

19:54 0-1 Leevi Laine (Jaami Jokinen) SR
29:05 1-1 Eetu Matilainen (Markku Kitunen, Sampo Kettunen)
45:35 2-1 Markku Kitunen (Sampo Kettunen)
57:07 2-2 Jaami Jokinen YV IM
65:00 2-3 Veeti Kaplas VL VoM


Maalivahdit:

Hunters – Riku Törnqvist 9+16+7+0= 32 torjuntaa
Titaanit – Pietu Frondelius 11+6+0= 17 torjuntaa (vaihto 30:56 / 1-1)
Titaanit – Atte Pulsa 0+1+9+3= 13 torjuntaa (poissa 56:19-56:26  56:44-57:07)


Jäähyt:

Hunters 9 x 2min= 18min
Titaanit 8 x 2min + 1 x 10min= 26min

Vuodet eivät ole veljiä keskenään, kuten eivät myöskään jääkiekko-ottelut. Todiste tästä saatiin lämpöisen kiekkoviikon päätteeksi Porvoon ”perjantaisaunassa”, jossa selkeästi paremmin ytimessä läpi kamppailun ollut Titaanit onnistui toistamiseen lyhyen ajan sisään näyttämään Huntersille kaapin paikan.

– Joukkue antaa kokoajan hyviä signaaleja itsestään – se pystyy vastaamaan arjessa ja pelitilanteissa vaatimaamme huutoon, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström hymynkare kasvoillaan omiensa voittolaukauksilla napatun 2-3-vierasvoiton jälkihaminoissa.

– Jollei keskiviikkona henkisen puolen pelaamisemme ollut niin keskiössä, kuin mitä olisimme halunneet, niin tänään se sitä totisesti oli.

Punanutuille rakkaan kiistakumppanin kampittaminen kahteen kertaan saman viikon aikana totisesti maistui, eikä tyytyväisyyttä haitannut edes se seikka, että kyseessä olivat vasta harjoituspelit, joista ei tunnetusti pisteitä jaeta.

– Tiukkoja pelejä pitää pystyä kääntämään voitoiksi – viime kaudella se meni vielä niin, että pelasimme pirun tiukkoja matseja, muttemme kuitenkaan kyenneet niitä voittamaan, selvensi Holmström omaa näkemystään.

– Nyt sitten taas olemme jo tässä vaiheessa kautta saaneet vyöllemme kaksi tällaista kokemusta, joten se antaa varmasti koko joukkueelle lisää uskoa arkiseen työntekoon.

Jos kotkalaiskäskyttäjän mieltä ylensi eritoten se tyyli, jolla Titaanit punnersi itsensä toistamiseen takaa-ajoasemasta rinnalle ja lopulta voittoon, nostatti myös punanuttujen maalivahtipelaaminen miehen fiiliksen lähelle katonrajaa.

”Syyllisiä” tähän olivat nimittäin mainiosti maalitolppien välissä vuorollaan perjantaisen pelin aikana teutaroineet Pietu Frondelius (17 torjuntaa) sekä Atte Pulsa (13 torjuntaa), jotka omilla toimillaan antoivat vieraille lisää buustia voittotaistelussa ja samalla masensivat jo ennestään varsin heikoissa kantimissa ollutta porvoolaisten itseluottamusta.

– Ei voi muuta sanoa, kuin hattua nostaa kummallekin tänään tolppien välissä seisseelle herralle, kehaisi ”Holle” ensimmäisen edustustason pelinsä kasvattiseuransa väreissä torjuneen Frondeliuksen ja niin ikään vahvasti kesken kamppailun maalille vaihdetun Pulsan suorituksia.

– Todella hieno sisääntulo Pietulta debyytissään, jonka arvostelutuomarina pisteyttäisin lukemaan 11/10.

– Atte taas jatkoi siitä, mihin keskiviikkona jäi, joten meillä on kyllä tässä kehitteillä erittäin positiivinen ongelma maalivahtiemme suhteen, titaaniluotsi maiskutteli tyytyväisenä.

”Tunnetta pitää peleissä aina olla puolin ja toisin”

Itse ottelu oli tasaisuutensa puolesta vähän kuin keskiviikkoisen Kotkan väännön toisinto, joskin nyt Hunters oli se, joka varsinkin avauserässä otti aloitteen itselleen ja löi kiekkoa kohti vastapuolen veräjää.

Titaanit oli kuitenkin paljon paremmin heti alusta lähtien hereillä pelissä, kuin mitä taannoin kotikaukalossaan, ja kun Pietu Frondelius oli päättänyt lyödä päälle todellisen jumalmoodin, takoivat porvoolaiset tuskaisina päätään seinään.

Kun vielä kaiken hyvän oman pään pelaamisen päälle punanutut iskivät vain kuusi sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa taiston avausmaalin Leevi Laineen toimesta, oli kotijoukkueen pukuhuoneessa varmasti mietittävä tarkkaan ja harkiten, miten tästä noustaan sekä saadaan homma oikeasti raiteilleen.

Mitä ilmeisimmin kyseinen mietintäsessio oli osunut Hunters-leirissä oikeaan, sillä isännät saivat vihdoin pelin puolivälin paikkeilla myös oman ”kuparisensa” rikottua, kiitos Eetu Matilaisen esittämän koko kentän mittaisen soolon ja näyttävän viimeistelyn, jolle Frondelius ei titaanimaalissa voinut yhtikäs mitään.

Maalilukemien tasoittumisen jälkeen taistelu näytti tiivistyvän ja kuumentuvan entisestään, sillä ottelun päätuomarilla Tommi Karppisella tuntui olevan suoranaisia vaikeuksia pitää joukkueiden tunteita kurissa edes jäähytuomioidensa avulla.

Vaikka hetken ehtikin jo näyttää, että laji vaihtui kaukalossa jääkiekosta vapaapainiksi, vältyttiin kuitenkin suuremmilta turpakäräjiltä saati vastapuolien telomisilta.

– Vähän siinä lämpö nousi, eikä siinä mitään, sillä mielestäni tunnetta pitää peleissä aina olla puolin ja toisin, naurahti Titaanien päävalmentaja Henri Holmström toisen erän tapahtumia.

Sitten kun taas hulinointien ja muiden turpakäräjien jälkeen keskityttiin itse pelaamiseen, siirtyi Hunters vähän kuin varkain ensimmäisen kerran ottelussa johtoasemaan Markku Kitusen lauottua tarkasti kiekon kotkalaismaalin ylähyllylle ohi tolppien väliin kamppailun puolenvälin krouvin jälkeen asettuneen Atte Pulsan.

Ajassa 45:35 syntynyt 2-1-osuma näytti pitkään jäävän myös kahinan viimeiseksi kihaukseksi, sillä Titaanit ei meinannut kunnolla saada loppukiriään käyntiin isäntien kelvollisesti sujuneen puolustamisen ansiosta.

Lopulta kuitenkin yksi porvoolaisrangaistus, sitä seurannut Titaanien aikalisä ja maalivahti Pulsan pois vetäminen maalinsa suulta muuttivat ottelun suunnan, kun vahvasti läpi perjantai-illan esiintynyt Jaami Jokinen piiskasi siniviivan pinnasta pelivälineen vahvassa maskissa olleen Hunters-veskari Riku Törnqvistin selän taakse, tasoittaen näin tilanteen 2-2-lukemiin vain vajaan kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Treenipeleissä on hyvä kokeilla kaikenlaista, varsinkin kun saimme loppuun sille hyvän sauman, Holmstöm tokaisi.

– Sarjassa tuskin vetäisin neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ylivoimalla maalivahtia pois maaliltaan, sillä se on aina vähän sellaista kolikonheittoa.

– Tänään se uhkapeli kuitenkin kannatti ja hyvä niin, sillä vastapuoli sietikin saada kuitin todella tyhmästä rangaistuksestaan, titaanipiiskuri naulasi.

Jokisen onnistumisen myötä edessä oli jälleen jatkoaika, joka ei kuitenkaan tällä kertaa tuonut ratkaisua, vaan sitä päästiin hakemaan voittolaukauskilpailun avulla, jossa punanutut sitten lopulta näyttivät kuka Kokonniemen jäähallissa tällä haavaa määrää.

Kotkalaisista kumimuikun isäntiensä nuottaan kävivät nimittäin uittamassa jo normaalin peliajan puitteissa osunut Jokinen, Veeti Kaplas sekä Eetu Mäki-Soini ja kun Huntersin neljästä yrittäjästä ainoastaan Roope Markula kykeni ohittamaan titaanikassari Pulsan, tiesi se sitä, että harjoituspelin voitto kirjattiin toistamiseen lyhyen ajan sisään punanuttujen nimiin.

Hyvää dataa Hunters-kohtaamisista siitä missä tällä hetkellä mennään saanut Titaanit hyppää seuraavaksi Suomen Cup-junan kyytiin, sillä 2. kierroksen lohkoarvonta suoritetaan sunnuntai-iltana, jahka kaikki 1. ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon päässeet joukkueet ovat selvillä.

Kotkalaisille on siis tulevalla viikolla luvassa taas kaksi mielenkiintoista peliä ja vaikkeivät vastustajat ole vielä selvillä, tiedetään titaanileirissä tasan tarkkaan miten kyseisiä koitoksia kohtaan aletaan jo valmistautua.

– Jatketaan vain normaalisti arkeamme ja katsellaan siinä sivussa sitten, mitä kalenteriimme ilmestyy, Holmström alleviivasi.

– Tämä on kivaa sekä nautinnollista puuhaa, kun sarjakauden alun lähentyessä pääsemme tasaiseen tahtiin pelaamaan ja aurinkokin vielä paistaa siihen päälle täydeltä terältä!

Titaanien seuraavat harjoitusottelut pelataan ensi viikon aikana, kun punanutut aloittavat jääkiekkoilun Suomen Cupin tahkoamisen 2. kierroksen lohkovaiheessa.

Kotkalaisten vastustajat, otteluiden pelipäivät sekä alkamisajat selviävät kuluvan viikon lopulla ja niistä tiedotetaan välittömästi seuran kotisivuilla sekä sosiaalisen median kanavilla.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 2022–2023!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!