Cup-juna nytkähtää liikkeelle!

23.8.2022

Päämäärätietoisella asenteella Suomen Cupiin suhtautuva Titaanit lähtee raivaamaan tieltään 2. kierroksen ottelusarjassa vastaan asettuvia Jää-Ahmoja.
Päämäärätietoisella asenteella Suomen Cupiin suhtautuva Titaanit lähtee raivaamaan tieltään 2. kierroksen ottelusarjassa vastaan asettuvia Jää-Ahmoja.

Neljättä viikkoa jäällä viettävä Titaanit pääsee seuraavaksi ottamaan osaa jääkiekkoilun Suomen Cupiin, sillä punanutut hyppäävät Cup-junan kyytiin sen 2. kierroksella. Kotkalaismiehistön jatkopaikan eteen asettuva Hyvinkään Jää-Ahmat tuskin tulee myymään nahkaansa halvalla, joten odotettavissa on erittäin mielenkiintoinen ottelusarja seuraavalle askelmalle pääsystä.

Titaanien valmistautuminen kohti syyskuun 16. päivä alkavaa Suomi-sarjan runkosarjaa on heti alusta lähtien kulkenut varsin vakaassa ja positiivisessa tahdissa eteenpäin.

Jääharjoittelussaan sekä määrää että laatua korostanut kotkalaisjoukkue on pystynyt esittämään myös tähän mennessä jo pelaamissaan harjoitusotteluissa varsin ilahduttavia otteita, joten ei ole kovin suuri ihme, että päävalmentaja Henri Holmströmin mieli on mallia tyytyväinen ja levollinen.

– Isoin asia viime viikon Hunters-kohtaamisissa oli mielestäni se, että pystyimme kummassakin pelissä tulemaan takaa rinnalle sekä kääntämään ne lopulta omiin nimiimme, Holmström kommentoi.

– Se kertoo mielestäni siitä, että usko omaan tekemiseemme on tällä haavaa erittäin vahvoissa kantimissa.

Titaanit oli jo viime kaudella varmasti yksi kolmanneksi korkeimman sarjatason parhaiten harjoitelleista joukkueista, sillä ihan jo kotkalaisvalmennuksen sisäänajama pelityylikin vaatinee vahvaa fysiikkaa sekä jaksamista jokaiselta pelaajalta.

– Olemme menneet harjoitusten osalta taas aika hemmetin kovaa nämä kuluneet viikot ja silti olemme jaksaneet pelata harjoituspeleissä loppuun asti täysillä väsymyksestä välittämättä – tällainen on mielestäni todella hyvää dataa meille jatkoa silmällä pitäen, ”Holle” myhäilee.

Kotkassa toista täyttä kauttaan valmentava Holmström onkin saanut systemaattisella aherruksellaan iskostettua seuraan menestykseen aina tarvittavan työn teon mentaliteetin, jonka varaan punanuttujen on mitä mainiointa rakentaa tulevaa sukseen tavoitteluaan.

– Jokapäiväinen tekemisen taso on joukkueen sisällä erittäin korkeaa luokkaa ja siihen on pirun hyvä nojata, titaaniluotsi alleviivaa.

– Pelaajat eivät ole laiskotelleet kesällä, eivätkä he myöskään laiskottele yhteisissä joukkueharjoituksissa, vaan kaikki ovat kokoajan valmiita paiskimaan hommia ja heistä jokaisesta oikein huokuu määrätietoinen asenne kaikessa tekemisessä.

”Tavoite ohjaa tekemistämme, eikä pelkkä yksittäinen tulos”

Asenne ja raaka työnteko ovat juuri niitä asioita, jotka nousevat tiukoissa paikoissa, jollainen jääkiekkoilun Suomen Cup eritoten on, aina arvoon arvaamattomaan.

Titaanien päävalmentaja Henri Holmström on tästä syystä valmistanut omaa miehistöään huolella edessä olevaan savottaan, sillä Cupissa ei pelata pelkästä maineesta, vaan jaossa on myös kunniaa, kiitos mestarille Jääkiekkoliiton taholta luovutettavan kiertopalkintopokaalin.

– Suomen Cupin pelit eivät ole normaaleita harjoitusotteluita, koska kyseessä on kilpailu, Holmström naulaa naama peruslukemilla.

– Cup-peleissä on muun muassa jalkapallossa mahdollista kirjoittaa aina hienoja tarinoita, joten miksei sama onnistuisi myös jääkiekkomaailmassa?

Punanutut lähtevätkin nälkäisinä kirjoittamaan omaa Cup-tarinaansa 2. kierroksella vastaan asettuvia Hyvinkään Jää-Ahmoja vastaan pelattavassa ottelusarjassa, joka mitellään läpi jo viime keväältä Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierrokselta tutuksi tulleella ”paras kahdesta” –periaatteella.

Suomalaiselle kiekkokartalle kesän aikana palannut Jää-Ahmat selvitti 1. kierroksella tieltään Riihimäen Nikkarit ”rautaliigalaisten” keskinäisessä kohtaamisessa, joten Kotkassakin erittäin hyvin pelaajauriltaan muistettavan valmennuskaksikkonsa Jesse Pehun ja Antti Chronsin johdolla operoivat hyvinkääläiset eivät varmasti tule Titaaneitakaan vastaan luovuttamaan nahkaansa alennusmyynnissä.

Viime kaudella 2. divisioonan Etelä-lohkossa Hoki Klupi Hyvinkään nimellä esiintynyt vihulainen ei näin ennakkoon ole punanutuille kovin tuttu nippu niin pelaajalistansa kuin pelityylinsäkään muodossa.

– Jotain tuttuja nimiä näkyy vastustajan kokoonpanossa olevan, mutta muuten Jää-Ahmat on aikamoinen mysteeri, myöntää kotkalaiskäskyttäjä Holmström sumeilematta.

– Se on kuitenkin selviö, ettei näitä 2. divisioonajoukkueitakaan vastaan pelattaessa auta lähteä kellumaan tai leijumaan, sillä myös niissä on pelitaitoa ihan riittämiin ja taitaapa jokunen liigapelikin löytyä tulevan vastustajamme (Samu Vilkman toim. huom.) vyöltä.

Oli eteen asettuva ahmalauma sitten minkälainen arvoitus tahansa, ei sen pitäisi vaikuttaa millään muotoa siihen, mitä Titaanit tullee ottelusarjassa lyömään tiskiin.

– Turha meidän on taaskaan liiaksi miettiä vastustajaa, vaan keskitytään kylmästi meidän oman pelaamisemme laatutekijöihin, niin sillä tavalla saamme aivan varmasti aikaiseksi myös haluamme tuloksen, ”Holle” toteaa ja jatkaa täräyttää hengenvetoon varsin yksiselitteisen loppukaneettinsa:

– Sen myötä jatkammekin keväältä jo tutulla ja hyväksi havaitsemallamme linjalla – tavoite ohjaa tekemistämme, eikä pelkkä yksittäinen tulos.

Jää-Ahmojen ja Titaanien välinen Suomen Cupin 2. kierroksen ottelusarjan avaustaisto polkaistaan Hyvinkään jäähallissa keskiviikkona (24.8.) käyntiin kello 19:30 alkaen.

Liput peliin maksavat 7 euroa – alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Sunnuntaina (19.8.) punanutut puolestaan isännöivät Kotkaan vieraaksi saapuvia Jää-Ahmoja Suomen Cupin 2. kierroksen ottelusarjan ratkaisupelissä, joka pyörähtää Vaasan Koulunäkki Areenalla käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 2022–2023!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!