Nico Vuorijärvi siirtyy Titaaneihin

7.9.2022

Urallaan muun muassa TUTO Hockeyn sotisovassa Mestiksessä pelannut Nico Vuorijärvi pukeutuu jatkossa punanuttuun. © Timo Savela – timo.savela@eliteprospects.com
Urallaan muun muassa TUTO Hockeyn sotisovassa Mestiksessä pelannut Nico Vuorijärvi pukeutuu jatkossa punanuttuun. © Timo Savela – timo.savela@eliteprospects.com

Reilun viikon päästä Suomi-sarjan runkosarjarupeamansa aloittava Titaanit vahvistaa puolustajakalustoaan kokeneella Nico Vuorijärvellä.

Titaanien miehistö syyskuun 16. päivä starttaavaan Suomi-sarjan runkosarjaan on kutakuinkin valmis.

Viimeinen puuttuva palanen kotkalaisten rakentamaan joukkuepalapeliin liittyi riveihin kuluneen viikon alussa, kun viime kaudella Slovakiassa kiekkoillut Nico Vuorijärvi päätti palata takaisin kotimaan kaukaloihin ja solmia yksivuotisen pelaajasopimuksen punanuttujen kanssa.

Kokeneen ja monissa liemissä marinoidun 30-vuotiaan puolustajan liittyminen titaanimiehistön riveihin sai päävalmentaja Henri Holmströmin odotetusti erittäin iloiselle mielelle.

– Olemme hakeneet keväästä saakka vähän kokeneempaa kaveria peräpäähämme ja etsintä tuotti viimein edellisviikon lopulla tulosta, kun pääsimme sopimusneuvotteluissa yhteisymmärykseen Vuorijärven kanssa, Holmström toteaa tyytyväisenä.

– Olen Nicon joukkueeseemme liittymisen myötä suunnattoman hyvilläni käytössä olevan pakkikalustomme laadusta sekä laajuudesta – nyt olemme myös pelaajistomme osalta valmiita Suomi-sarjan runkosarjan aloitukseen.

Kiekkouransa aikanaan Vantaan Kiekossa aluille polkaissut ja pääkaupunkiseudun eri seuroissa keväällä 2013 päättyneen junioriaikansa viettänyt Vuorijärvi on ehtinyt edustustasolla kiertämään muutakin kuin pelkästään tahkoa, ennen Kotkaan ja Titaaneihin saapumistaan.

Monipuolisen puolustajan vyöltä nimittäin löytyy kasapäin pelejä niin Mestiksestä ja Suomi-sarjasta, kuin myös Norjan, Ranskan sekä Slovakiankin toiseksi korkeimmilta sarjatasoilta ja Unkarin pääsarjasta.

– Nico on äärimmäisen kokonaisvaltainen puolustaja ja todellinen lätkäjätkä, joka jämäkän yleisolemuksensa sekä asenteensa kautta elää ja hengittää jääkiekkoa mielestäni juuri oikealla tavalla, ”Holle” kommentoi.

– Uskon, että hän on meille iso vahvistus käynnissä olevalla sesongilla ja tulee samalla myös olemaan ihan tämän sarjatason kärkipakkeja.

Edelliskaudella Vuorijärvi kuului slovakialaisdivaripumppu HK Gladiators Trnavan kärkipuolustajien joukkoon, iskemällä yhteensä 59 runkosarja- ja pudotuspelikamppailussa tauluun 15 (3+12) tehopistettä.

– Kokemus ja näkemys lajista, jotka Nico on muun muassa Mestistä sekä ulkomaan sarjoja kolutessaan saanut vyölleen suoranaisesti huokuvat hänen kaikesta tekemisestään, punanuttupiiskuri naulaa.

– Lisäksi Vuorijärvi pystyy oman esimerkkinsä voimalla tuomaan johtajuutta joukkueeseemme sekä samalla näyttämään nuoremmille pelaajillemme, mitä se ihan oikeasti vaatii, mikäli aiot joku päivä pelata jääkiekkoa ammatiksesi vaikkapa juuri ulkomailla.

Vuorijärven kiinnityksen ohella Titaanit katsastaa viime kaudella helsinkiläisen Vuosaaren Viikinkien U20 Mestis-joukkueessa hyökänneen Henri Saavalaisen taidot 23. syyskuuta saakka kestävän try-outin aikana.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 2022–2023!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!