”Löysimme keinot voittaa”

9.9.2022

Perjantaina Vaasan Koulunäkki Areenalla mitelty kenraaliharjoitusottelu päättyi lopulta jatkoajan jälkeen punanuttujen voitonjuhliin.
Perjantaina Vaasan Koulunäkki Areenalla mitelty kenraaliharjoitusottelu päättyi lopulta jatkoajan jälkeen punanuttujen voitonjuhliin.

Otsikossa olevaan Titaanien päävalmentaja Henri Holmströmin kommenttiin tiivistyy aika osuvasti koko perjantai-iltaisen kenraaliharjoitusottelun kuva. Vaasan Koulunäkki Areenalla vieraillut Haukat joutui varsin tasaisen ja vauhdikkaan taistelun jälkeen nimittäin polvistumaan kotijoukkueena kaukalossa häärineiden punanuttujen edessä, sillä peli päättyi lopulta kotkalaisjuhliin Leevi Laineen ajassa 63:28 laukoman 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0) –jatkoaikaosuman myötä.

Titaanit – Haukat 4-3 ja (1-1, 2-1, 0-1, 1-0)

07:12 1-0 Wilho Korpela (Nico Vuorijärvi, Simo Kauppinen)
15:21 1-1 Alex Jaakkola (Veeti Leipijärvi, Vertti Sieppi)
23:27 2-1 Nico Vuorijärvi (Wilho Korpela, Valtteri Tamminen) YV
26:29 3-1 Erkka Huttunen (Nico Vuorijärvi, Wilho Korpela) YV

31:39 3-2 Niko Lottanen (Anton Tarvainen)
55:49 3-3 Joni Kivinen (Jere Ylikärppä, Sasu Helenius)
63:52 4-3 Leevi Laine (Nico Vuorijärvi) VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 9+9+12+0= 30 torjuntaa
Haukat – Niku Halla-aho 14+8+6+3= 31 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Haukat 4 x 2min= 8min

Harjoitusottelut ovat vihdoin sekä viimein taputeltu päätökseen ja nyt päästään sitten oikeasti jo keskittymään itse asiaan eli Suomi-sarjan runkosarjakahinoihin.

Näin varmasti ajattelivat niin koti- kuin vierasjoukkueenkin jäsenet perjantai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenalla mitellyn kamppailun päätyttyä Titaanien 4-3-jatkoaikavoittoon vieraisilla käyneistä ja tasan viikon päästä tismalleen samassa paikassa pelattavaan sarja-avaukseen saapuvista Haukoista.

Itse ottelu ei kauttaaltaan ollut mitään suurta jääkiekkoilun riemujuhlaa, mutta varsin railasta taistelulätkää se kuitenkin oli, joten tuskinpa yksikään katsoja totesi olevansa pelin jälkeen tylsistyneellä mielellä.

Titaanileirissä järvenpääläisten kaataminen ja ”kalavelkojen maksaminen” otettiin luonnollisesti hyvällä mielellä vastaan, vaikkei Leevi Laineen laukaukseen päättynyt kamppailu pelillisesti mitään riemunkiljahduksia saanutkaan aikaiseksi.

– En halua Haukkojen pelaamisesta ottaa yhtikäs mitään pois, mutta kyllähän me teimme homman tänään aika vaikeaksi itsellemme, tokaisi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Sen myötä lopputulos maistuu ihan kohtalaisen hyvältä.

Hetken ajatuksiin koonnut kotkalaiskäskyttäjä löysi heikohkosta kenraaliharjoituksesta kuitenkin yhden erittäin tärkeän pointin, joka saletisti jättää muistijäljen titaanimiehistön aivopoimuihin.

– Pitkässä juoksussa voitot, myös harjoituspeleistäkin otetut, ovat joukkueen itseluottamuksen kannalta erittäin tärkeitä, sillä niistä saamme aina entisestään lisää uskoa siihen, että se mitä arjessa teemme toimii peleissä, Holmström alleviivasi.

Jos harjoitusottelurupeaman päättänyt taisto olisi pätkäisty päättyneeksi ajassa 30:00, punanuttupiiskuri tuskin olisi puhunut vaikeuksista halaistua sanaa.

Titaanit nimittäin esitti kahinan avauspuolikkaan erittäinkin mallikasta peliä ja ehti johtaa jo 3-1-lukemin, kunnes isäntien tekemisestä hukkui vähän kuin varkain se punainen lanka ja keskittyminen haihtui savuna ilmaan.

– Tuliko siinä sitten pieni jänteen katkeaminen tai jotain ajatuksenpuutetta, mene ja tiedä, mutta ottelun jälkimmäinen kolmekymmenminuuttinen ei ollut meidän näköistä jääkiekkoa, ”Holle” mietiskeli.

– Siitä se lumipallo lähti sitten vain pyörimään väärään suuntaan ja sitä pyörimistä ottamamme typerät rangaistukset kyllä edesauttoivat todella paljon.

Titaanien hukattua otteensa ja alettua ottaa perättäisiä jäähyjä, pääsi Haukat selkeästi niskan päälle kenttätapahtumissa sekä meinasi lopulta kääntää kolmannessa erässä koko touhun omiin nimiinsä.

Punanuttujen maalia vartioineen Niko Tammen torjunnat ja pienoinen tuurikin pelastivat kotkalaiset lopulta jatkoajalle, jossa ratkaisijaksi nousi koko kaukalon mittaisen soolon sekä sitä seuranneen kuolettavan sivalluksen esittänyt punanuttukippari Laine.

– Vaikka aivan purjeessa kolmannen erän lopun olimmekin, niin siitä huolimatta jatkoajalla löysimme keinot voittaa, Holmström kommentoi.

– Se vielä eritoten oli mielestäni hienoa, että tuollaisessa paikassa juuri ne johtavat pelaajat joukkueessa onnistuivat nousemaan esiin ja ratkaisemaan homman meidän nimiimme.

Sarja-avaus jo mielessä

Titaanien ja Haukkojen välisestä harjoituspelikenraalista teki ennakkoon erittäin mehukkaan se fakta, jonka mukaan samaiset joukkueet iskevät välittömästi uudelleen yhteen viikon päästä kiekkoiltavana Suomi-sarjan runkosarjan avausviikonloppuna niin Kotkassa kuin Järvenpäässäkin.

Tästä syystä oli jopa lupa odottaa puolin ja toisin tietynlaisten asetelmien sekä henkisten yliotteiden hakua, jota myös jollain tapaa kaukalossa nähtiinkin, kiitos ajoittain erittäin railakkaan kontaktipelaamisen.

– Me emme joukkueen kesken puhuneet mistään henkisen yliotteen hakemisista sun muista yhtikäs mitään ennen peliä tai sen aikana, mutta Haukat vaikutti tulleen sellaista Kotkasta hakemaan, hymyili Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Me kuitenkin vastasimme siihen kovaan ja rehtiin taklauspelaamiseen erittäin säntillisesti – muutenkin kamppaileminen oli mielestäni puolin ja toisin varsin rehtiä vääntämistä, eikä todellakaan mitään sikailua saati leukojen louskutusta.

Ottelun alussa vieraitaan paremmin ytimessä ollut Titaanit onnistui hankkiutumaan reilun seitsemän minuutin miekkailun jälkeen johtoasemaan, kun Wilho Korpelan tarkka kuti yllätti haukkamaalia vartioineen Niku Halla-ahon.

Vieraat kuitenkin kuittasivat puntit vielä avauserässä tasoihin, kiitos kotkalaispuolustajan pienimuotoisen arviointivirheen, josta haukkahyökkääjä Alex Jaakkola karkasi läpiajoon ja nosti tylysti rystyltä kumilimpun titaanivahti Niko Tammen olkapään yli sille samalla ylähyllylle, jossa äitimuori tunnetusti keksipurnukkaansa säilyttää.

– Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin itsellänikin valmistautuminen tämän iltaiseen peliin oli todella hankalaa, koska ajatukset ovat jo niin vahvasti tulevassa sarja-avauksessa, tuumasi Holmström ja antoi näin osittaisen synninpäästön arvatenkin samasta ongelmasta etukäteen kärsineille pelaajilleen.

Titaanit näytti toisen erän alussa karkaavan saalista Kotkasta hakemaan lentäneen haukkaparven ulottumattomiin kahden todella tyylikkään ylivoimaosuman siivittämänä, joissa kummassakin kapellimestarina toimina punanutussa debytoinut Nico Vuorijärvi.

Ensiksi mies malttoi mielensä saatuaan kiekon viivaan ja katsottuaan maalin edustalla velloneesta lihamyllystä sopivankokoisen raon, josta tulittaa kumimuikku nuottaan.

Hetkeä myöhemmin sama show toistui, joskin sillä erotuksella, että nyt Vuorijärvi hämäsi laukovansa ja lähetti sen jälkeen kovan jäänuoliaisen, jonka ohjasi näyttävästi häkkiin järvenpääläisveskari Halla-ahon edessä maskia tehnyt Erkka Huttunen.

Huttusen helposti tekaiseman 3-1-maaliin Titaanien ilonaiheet normaalilla peliajalla kuitenkin jäivät, sillä Vaasan Koulunäkki Areenan digitaalien raksuttaessa yli ottelun puolenvälin, alkoi pelin hallinta siirtyä vieraille ja samaten painopiste kohti kotkalaisrysää.

– Jäähyt meinasivat tällä kertaa kostautua – myös allekirjoittaneen ottama rangaistus oli sellainen turha temppu, että harmittaa aivan pirusti, kun tuli se tehtyä, ”Holle” huokaisi päätään pudistellen.

Isäntien alettua ottaa jäähyjä ja kotkalaisten pelaamisen sakatessa, hivuttautui Haukat vähän kuin varkain peliin mukaan Niko Lottasen 3-2-kavennuksen sekä kolmannen erän myllytyksensä ansiosta.

Punanuttuleirissä ehdittiin jo varmasti pelätä haukkaparven hyökkäilevän niin rajusti ja tehokkaasti, että peli joudutaan viheltämään päättyneeksi ajassa 60:00, mutta jollain ihmeen ilveellä Titaanit selvisi mankelissa olostaan vain yhdellä, Joni Kivisen puttaamalla, takaiskulla ja räpiköi näin ollen jatkoajalle.

– Varsinkin kolmannen erän jälkimmäinen puolisko oli meiltä heikkoa suorittamista ja aivan täysin itse omalla tekemisellämme teimme siitä vaikean – pelaamisemme oli aivan täyttä selviytymistä, titaaniluotsi Holmström totesi.

– Olisi tehnyt mieli vaihtopenkillä kääntää selkä kaukalon tapahtumille ja katsella pelkästään mainoksia, sillä se sekoilu sattui sen verran paljon silmiin.

Jatkoajalla tekopaikat menivät lopulta aikalailla tasan, sillä ensiksi Haukat hukkasi todella huikean tontin, kun titaaniveräjän eteen sännänneellä järvenpääläisellä ilmeisesti kiekko tarttui lapateippiin kiinni ja nousi sen jälkeen muikkuverkkoihin maaliverkon sijaan.

Toisessa päässä puolestaan kyseinen reikäpunos huusi hetkeä myöhemmin hoosiannaa, sillä Leevi Laineen laukaus oli juuri ratkaisevan kova sekä tarkka, etteivät vierashäkkäri Halla-ahon kainalokarvat kyenneet estämään vulkaanisen kuminpalasen luiskahtamista sisään uuniin.

Titaanikäskyttäjän mukaan kotkalaiset käyttävät tulevan viikonlopun vain ja ainoastaan lepäämiseen, jonka jälkeen on tarkoitus hioa viimeiset askelmerkit valmiiksi ennen tosipelien alkamista.

– Vapaa viikonloppu on varmasti kaikille joukkueemme jäsenille, sillä niitä ei sarjapelien alkamisen jälkeen liiemmin ole hetkeen luvassa, Holmström sanaili ja hönkäisi samaan syssyyn pihalle myös etukäteissuunnitelmansa edessä siintävän viikon osalta:

– Pääsemme lepäämisen jälkeen vetämään yhdessä kolme laadukasta jääharjoitusta sekä hieman herkistelemäänkin paikkoja ennen ensi perjantaita eli klassisesti lisää puita uuniin ja tulta päin!

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa alkaa tasan viikon päästä perjantaina (16.9.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu kuka muu muka kuin Järvenpään Haukat.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 2022–2023!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!