Työteliäs Titaanit tainnutti intiaanit

8.10.2022

Titaanit pääsi lauantai-iltana juhlimaan Wilho Korpelan johdolla kuluvan syksyn ensimmäistä kotivoittoaan Suomi-sarjan runkosarjassa.
Titaanit pääsi lauantai-iltana juhlimaan Wilho Korpelan johdolla kuluvan syksyn ensimmäistä kotivoittoaan Suomi-sarjan runkosarjassa.

Töitä tekemällä tapahtuu lähes aina hyviä asioita. Niin kävi lopulta myös lauantai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenalla, jossa Suomi-sarjan runkosarjaottelua isännöinyt Titaanit onnistui pätkimään orastaneen tappioputkensa ja palaamaan sen myötä maukkaalla tavalla takaisin voittokantaan. Läpi kamppailun todellista duunarilätkää esittäneet punanutut joutuivat toki tekemään täydet 60 minuuttia niska limassa hommia, jotta Kotkassa vieraillut HCIK suostui päätössummerin soidessa tunnustamaan isäntänsä paremmakseen 2-1 (1-1, 0-0, 1-0) –lukemin.

Titaanit – HCIK 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

12:17 1-0 Erkka Huttunen (Jani Kari)
18:07 1-1 Toni Rand (Kristian Tikka, Juuso Miettunen)
44:51 2-1 Wilho Korpela (Simo Kauppinen, Vili Kolsi) VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 9+9+7= 25 torjuntaa
HCIK – Mikko Salmenoja 7+14+5= 26 torjuntaa (poissa 58:23-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min= 4min
HCIK 3 x 2min= 6min

Edeltävät kolme otteluaan hävinnyt ja niissä peräti 21 kiekkoa omaan maaliinsa päästäneen Titaanien sotasuunnitelma lauantaiseen kotiotteluunsa oli ennakkoon harvinaisen pläkkiselvä.

Punanutut lähtivät ennen kaikkea tiivistämään viisikkopelaamistaan sekä parantamaan oman maalinsa varjelua, jossa kotkalaiset myös lopulta komeasti onnistuivatkin, kiitos Wilho Korpelan komeasti päätöserän alussa p-pisteiden välistä yläputken alle laukoman ja jopa hieman tuurillakin alustuneen 2-1-voittomaalin.

– Teimme tänään pelin itsellemme omalla tavallaan helpoksi, koska viisikkopelaamisemme toimi kutakuinkin täydellisesti, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Emme oikoneet pelaamisemme perusperiaatteista, jonka myötä tämä touhu on silloin aina kivaa.

Ei ollutkaan ihme, että kotkalaiskäskyttäjä Holmström sanoi pelaamisen miellyttäneen hänen silmäänsä, sillä Titaanit oli todellakin tullut töihin, eikä joukkueesta löytynyt tällä haavaa ensimmäistäkään vapaamatkustajaa.

– Tämän illan peliesitys oli kieltämättä aika lähelle sitä, mitä haluan valmentamaltani ryhmältä nähdä – pelin rytmi oli meillä tänään aikasta hyvin näpissä, ”Holle” tuumasi.

– Puolustaminen on pelaamisemme kivijalka ja sen osa-alueen kun hoidamme hyvin, on meillä silloin aina huomattavasti parempi mahdollisuus voittaa.

Jos joku paikalle saapuneista 187 katsojasta odotti vesi kielellä hyökkäyspelaamisen ja maalien tekemisen riemujuhlaa, joutui hän kyllä karvaasti pettymään, sillä niin kotijoukkue Titaanit kuin vierailevana yhdistelmänä Vaasan Koulunäkki Areenalla nähty HCIK pyrkivät rakentamaan pelisapluunansa nimenomaan pitävän peräpään kautta.

Sen seurauksena pelissä ei liiemmin hienouksilla herkuteltu, joskin taistelun puutteesta kumpaakaan joukkuetta ei voi edes hyvällä tahdollakaan syyttää. Kamppailun tasaisuutta kuvaavat parhaiten sekä torjunnat (25-26 Titaanien ensin mainittuna) että rangaistukset: kotijoukkue kaksi kakkosta ja vieraat kolme.

– Ottelu oli kauttaaltaan todella tasainen ja oikeastaan vain maalipaikat menivät meille selkeällä erolla, Holmström ynnäili.

”Ansaitsimme tänään kyseisen pompun”

Hieman tunnustelevan alun jälkeen Titaanit onnistui ottamaan johtoaseman haltuunsa, kun nopean keskialueen riiston jälkeen Erkka Huttunen spurttasi kiekko lavassaan hyökkäyssiniviivan yli ja ampui terävällä rannekudilla pelivälineen kaarinalaispuolustajan jaloista ohi voimattoman HCIK-vahti Mikko Salmenojan.

Punanutut ehtivät viettää johtoasemassa kuitenkin vain vajaat kuusi minuuttia, kunnes isännät tekivät taiston tiimellyksessä oikeastaan ainoan selkeän virheensä hieman liian innokkaan hyökkäämisen seurauksena ja päästivät täten HCIK:n petaamaan parilla näppärällä syötöllä Toni Randin läpiajoon.

Edeltävänä iltana Kaarinassa sarjakärki Nokian Pyryä kurittanut Rand ei liiemmin kysellyt, vaan jatkoi vahvaa virettään ja piiskari kumimuikun näyttävästi nuottaan, titaaniveskari Niko Tammen haroessa tyhjää kilvellään.

Ajassa 18:07 syntynyt 1-1-tasoitus kimmelsi Vaasan Koulunäkki Areenan valotaululla lopulta aina kolmannen erän viidennelle minuutille saakka, kunnes vieraiden kannalta tuomarit olivat kahteen otteeseen epäonnisesti syöttöjen tiellä.

Ensiksi HCIK:n Toni Mahkonen näki varmasti jo sielunsa silmin karkaavansa läpiajoon, mutta vapauttava syöttö jäi keskiviivalla laidan tuntumassa seisseen linjatuomarin jalkoihin.

Vain hetki tästä ja oman maalinsa takaa peliä avaamaan lähtenyt kaarinalaispuolustaja Domenic Gurshman pystyi vain katseellaan toteamaan, että miehen lähettämä syöttö lennätti kiekon suoraan p-pisteen tuntumassa liukuneen päätuomarin luistimeen.

Vieläkin ikävämmäksi tilanne eskaloitui HCIK:n kannalta vain muutamaa hassua sekuntia myöhemmin, kun paikalle irtokiekkoon sännännyt Vili Kolsi ampui limpun kohti vihulaisrysää, osuen lopulta vain Gurshmanin pakkiparin Ville Koskelaisen jalkaan.

Näkökontaktin kiekkoon menettänyt Koskelainen ei kyennyt purkamaan tilannetta ja kun Titaanien pistekärki Simo Kauppinen onnistui lyömään oman lusikkansa soppaan sekä tökkäämään karkin Wilho Korpelan ulottuville, ei kaarinalaishäkkäri Salmenojalle jäänyt yhtikäs mitään mahdollisuuksia torjua hurjan maskin takaa aivan yläputken alle lähtenyttä laukausta.

Kotkalaisyleisö -ja joukkue ottivat luonnollisesti lahjan avosylin vastaan sekä ilakoivat siitä sen minkä suinkin kykenivät, kun taas kaarinalaisleirissä syyttävä sormi osoitti suoraan tuomariston suuntaan.

– Itse en kunnolla nähnyt, mutta kuulemma HCIK:n hyökkäys pysähtyi kahdesti tuomareihin ja pelin suunta kääntyi sen jälkeen kohti heidän maaliaan, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström tunteita herättänyttä tilannetta.

– Harmi sinänsä, että tiukka peli ratkesi kyseiseen osumaan, mutta tuurikin pitää vain ansaita ja tehdä sen avulla sitten maali.

Korpelan 2-1-sivallus jäi kuin jäikin lopulta koko kamppailun viimeiseksi täysosumaksi, vaikka HCIK vielä vimmatusti yrittikin ”pelimiesten kympin” eli viimeisen kymmenminuuttisen aikana pistää peliä tasoihin.

Titaanit oli kuitenkin päättänyt, että ei enää tänään ja kotkalaisjoukkue taistelikin urhoollisesti maalivahtinsa Tammi viimeisenä lukkonaan ja piti vieraat poissa parhaalta maalintekosektorilta, eikä oikein muutenkaan tarjoillut juuri minkäänlaista saumaa tulla enää mukaan ottelun voittotaisteluun.

Summerin pärähtäessä kolmannen erän ja samalla koko kamppailun päätteeksi, repesi ilo titaaniaitiossa ylimmilleen, kun taas HCIK:n puolella manailtiin varmasti entistä kovemmin koko touhun ratkaisuksi muodostunutta ”pomppukimaraa”.

– Pomppuja tulee aina välillä – välillä ne menevät kaverille, mutta nyt kiekko pomppi suotuisasti meille, Holmström tokaisi.

– Ansaitsimme mielestäni työmäärämme perusteella tänään kyseisen pompun ja siitä syntyneen voitto-osuman.

Punanuttujen juhliin päättynyt lauantai-illan suomisarjakahina tiesi samalla myös sitä, että Titaanit onnistui pätkimään orastavan tappioputkensa ja tiivistämään entisestään piste-eroja huipputasaisessa sarjataulukossa.

Vaikkeivät kotkalaiset vielä sijoitustaan toiseksi viimeiseltä paikalta parantaneetkaan, on sarjakärki Pyry vain viiden pisteen päässä ja välissä on peräti 10 muuta joukkuetta. Tämä jos mikä on parasta mahdollista mainosta suomisarjatason jääkiekolle.

Jos oli kotivoitto ja siitä saadut sarjapisteet Titaaneille enemmän kuin tarpeen, ei niiden merkitys välittynyt päävalmentaja Holmströmin puheista oikeastaan ollenkaan.

Punanuttupiiskurin mieltä lämmitti enemmänkin se tapa, jolla HCIK joutui maistelemaan taiston tauottua tappion karvasta kalkkia.

– Tulosta enemmän miellyttävät ne pelilliset asiat, jotka teimme tällä kertaa todella hyvin, ”Holle” sanaili.

– Silloin kun teet niitä [pelillisia asioita] tarpeeksi hyvin ja määrällisesti riittävästi, voitat yleensä pelin – aivan kuten tänään.

Paluun takaisin voittojen viitoittamalle tielle tehneet kotkalaiset eivät ehdi kovin kauaa laakereillaan lepäilemään saati voitonkaramellia suissaan makustelemaan, sillä Titaanit hyppää vajaan 21 tunnin päästä jälleen kehiin, kun kotkalaiset isännöivät Vaasan Koulunäkki Areenan atmosfääriä haistelemaan saapuvaa Muik Hockeyta.

Uusikaarlepyyläiset kärsivät etelän turneellaan 1-5-tappion lauantaina Porvoossa, joten lienee sanomattakin selvää, että Kotkaan moottorimarssii todella nälkäinen ja vihainen vierasjoukkue.

– Me olemme valmiina – sieltä saa tulla vaikka New York Rangers vastaan, emmekä silti ota ensimmäistäkään taka-askeletta, paalutti titaaniluotsi Holmström itsevarmana.

– Pelihalut ovat joukkueella kovat ja se on valmis tekemään illasta toiseen kovalla asenteella hommia, joten mikäpä sen parempi lähtökohta huomiselle oikein onkaan?!

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (9.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu uusikaarlepyyläisrevohka Muik Hockey.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!