Seiskatien herruus ensimmäisen kerran jaossa

13.10.2022

”Tiikerinsilmä” katseessaan kohti Porvoota suunnistava Titaanit aikoo perjantaina pistää Huntersin polvilleen kuluvan kauden ensimmäisessä seiskatien herruustaistossa.
”Tiikerinsilmä” katseessaan kohti Porvoota suunnistava Titaanit aikoo perjantaina pistää Huntersin polvilleen kuluvan kauden ensimmäisessä seiskatien herruustaistossa.

Perjantai-iltana Porvoo totisesti paukkuu ja poksahtelee, sillä kyseisessä uusmaalaispitäjässä mitellään silloin ensimmäistä kertaa kuluvan kiekkokauden osalta niin sanotusta seiskatien herruudesta. Mikäli vanhat merkit vain suinkin pitävät paikkansa, ei Huntersin ja Titaanien välisestä ”paikalliskähinästä” tule taaskaan tapahtumia saati turpakäräjiä puuttumaan.

Viime viikonloppuna tililleen voiton ja voittolaukaustappion myötä neljä pistettä poiminut Titaanit on lokakuun puoleenväliin mennessä pelannut jo yhden neljänneksen Suomi-sarjan runkosarjaotteluistaan.

Seitsemässä pelissä kahdesti voittajana kaukalosta poistuneet kotkalaiset ovat tällä haavaa todella tasaisessa sarjataulukossa viimeistä edellisellä sijalla (12.), mutta eroa sarjakärkeen ei ole kuin vaivaiset neljä pistettä.

Punanuttujen minimitavoitteena olevaan, eli ylempään jatkosarjaan oikeuttavaan, 7. sijaan on sitä vastoin matkaa kaksi täppää, joten jo muutamalla perättäisellä voitolla asetelmat äärimmäisen kireässä taistelussa voivat kokea varsin suuriakin muutoksia.

Titaanileirissä ei alhaisesta sarjasijoituksesta huolimatta ole edes leikillään lähdetty työntämään päätä pensaaseen saati vaivuttu murheen alhoon, sillä kotkalaiset tietävät, että orjallisesti päivästä toiseen töitä tekemällä tulosta kyllä tulee ennemmin taikka myöhemmin.

– Olemme mielestäni edelleen aivan täysin aikataulussa, sivuuttaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström utelut siitä, mitä pitäisi tehdä, jotta sijoitus sarjassa tulee jatkossa paranemaan.

– Kuten kaikki lajia hieman tarkemmin seuraavat ovat varmasti pistäneet merkille, on sarjatilanne tällä hetkellä todella tiukka, jonka myötä jok’ikisellä ottelulla on erittäin iso merkitys.

Kuten todettua, voi muutama voitto ja niistä plakkariin poimittu kolmen pisteen potti muuttaa asetelemat lähes päälaelleen. Tästä syystä punanutuille ei ole luvassa jatkossakaan yhtään ”vapaailtaa”, kun joukkueen ohjelmaan on merkitty runkosarjaottelu pelattavaksi.

– Se nyt lienee sanomattakin selvää, että niitä pisteitä pitää tasaiseen tahtiin kerätä, mikäli aikoo taistella ylempään jatkosarjaan oikeuttavista sijoituksista, Holmström tokaisee.

– Niin kauan aikaa, kun pelaamisemme pysyy uomissaan ja se on sitoutuneen sekä uhrautuvan joukkuepelaamisen näköistä, niin ei meillä ole yhtikäs mitään hätää.

Sairastelu- ja poissaolokierteestä vihdoin ja viimein kutakuinkin eroon päässyt titaanimiehistö osoittikin jo edeltävän viikonlopun otteluissaan, mitä laadukkaalla harjoittelulla ja nykyisellä pelaajanipulla on saavutettavissa, kunhan jalkeille vain saadaan täysi kokoonpano.

Pelisapluunansa peruskiveksi muurattu puolustus- ja maalivahtipelaaminen tarjoavat jatkossakin kotkalaisille aina saumat taistella pelien voitosta, kunhan vain hyökkääminen sekä maalinteko alkavat luonnistua aiempaa selkeästi sutjakammin.

– Otimme viime viikonloppuna askeleita takaisin oikeaan suuntaan ja sitoutumisen tasolla varjelimme omaa maaliamme huomattavasti paremmin, kuin mitä aiemmin, ”Holle” toteaa.

– Toki meidän pitää edelleen tiettyjä juttuja puolustamisessamme vielä vähän särmätä, jotta pystymme jatkossa myös hyökkäämään tehokkaammin.

Pidemmän voitto- ja pisteputken rakentamisen kannalta lieneekin selviö, että peräpään tiiviyden varmistamisen jälkeen on vuorossa hyökkäyskärjen teroittamisen vuoro, joka onnistuu vain ja ainoastaan harjoittelemalla sekä toistoja tekemällä.

– Se asioiden siirtyminen teoriasta käytäntöön menee aina vähän sillä tavalla mitä harjoituksissa harjoittelet – me emme ole vielä hirveämmin hyökkäyspelaamiseen harjoituksissamme panostaneet, titaaniluotsi Holmström mietiskelee.

– Fiksuus sekä ajoitukset hyökkäämiseen tulevat vain ja ainoastaan toistojen kautta – rakenteita kyllä jo löytyy ja saamme luotua ihan riittävästi tekopaikkoja pelejä kohden, mutta sitten ne viimeiset ratkaisut kiekon kanssa ovat vielä hieman vajavaisia.

”Historia on ollutta ja mennyttä”

Varmasti jokainen himpun verran enemmän Suomi-sarjaa seuraava muistaa viime kevään ja tulikuuman puolivälieräsarjan Titaanien sekä Huntersin välillä.

Kyseisestä, ansaitusti porvoolaisten nimiin lopulta päättyneestä ”kiekkosodasta” on kuitenkin jäljellä enää haaleat muistot, sillä sen verran paljon vettä on ehtinyt virrata niin Kymijoessa kuin Porvoonjoessakin.

– Historia on ollutta ja mennyttä, eikä sitä kannata sen suuremmin tässä kohtaa miettiä saati muistella – nyt on nyt ja vain sillä on merkitystä kiekon pudotessa perjantai-iltana jäähän, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Viime keväänä saimme Huntersin kanssa aikaiseksi hienot tsembalot, mutta nyt on kuitenkin näiden siitä uusiutuneiden ja muutoksia erityisesti pelaajapuolella kokeneiden ryhmien aika ottaa yhteen ja ratkoa paremmuus toisistaan.

Leikkisästi seiskatien herruustaistoksi seurojen taholta nimetty ”paikallispelisaaga” on totutusti saanut niin kotkalaiset kuin porvoolaisetkin liikkeelle sekä kannattamaan vierashalleihin omiaan ja sama on toiveissa myös nyt, sillä mikäpä sen parempi ajanviete viikonlopun aloitukseen onkaan kuin käydä viihtymässä aina yhtä yllätyksellisen ja vauhdikkaan suomisarjaviihteen parissa ihan paikan päällä?

– Toivottavasti yleisö löytää tiensä Porvoon jäähalliin – tulossa on aivan varmasti todella kova peli, jota kumpikaan joukkue ei missään nimessä halua hävitä, Holmström alleviivaa.

Lämpöä lienee jälleen ilmassa ihan yli omienkin tarpeiden, sillä ennakkoasetelmat kuluvan kauden ensimmäiseen kohtaamiseen runkosarjassa ovat jokseenkin herkulliset.

Kotijoukkue Hunters porskuttaa tällä hetkellä päävalmentajansa Pekka Siikalan johdolla kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa, sillä edeltävissä kohtaamisissa porvoolaisten mahdin ovat joutuneet kokemaan niin Haukat, Riemu kuin viimeisimpänä Muik Hockeykin.

Vankassa marssitahdissa olevat ”metsästäjät” löytyvät sen myötä muutaman sijan (10.) vierasjoukkueena Kokonniemen jäähallissa esiintyvää Titaaneita ylempää, joten ihan jo siitäkin syystä kotkalaisten vierasvoitolle olisi enemmän kuin tilausta.

– Hunters on edeltävissä peleissään ollut tuloksellisesti varsin hyvässä vedossa, joten kyllä meillä riittää saletisti työsarkaa, jotta saamme lyötyä heidän voittoputkensa perjantaina poikki, ”Holle” sanailee.

Mitään kovinkaan suurimaalista kamppailua ei liene realistista odottaa, sillä Hunters on tehnyt Suomi-sarjassa tähän mennessä vähiten maaleja (17) ja päästänyt samaan syssyyn toiseksi vähiten (18) kiekkoja omaan verkkoonsa.

Kun tähän lisätään Titaanien edellisviikonloppuna tiivistyneet rivit ja vastavuoroisesti maalintekovaikeudet, nousevat oman pään varjelu ja maalivahtien torjuntavire mitä enenevissä määrin arvoon arvaamattomaan, kun voitosta lähdetään joukkueiden välillä peistä taittamaan.

– Aika tiiviisti pelaava ryhmähän Hunters kieltämättä on, myöntää punanuttupiiskuri Holmström.

– Videolta olen heidän pelaamistaan tässä viikon aikana opiskellut ja kyllä sieltä muutamia sellaisia pelillisiä juttuja löytyy, joihin me aiomme iskeä todella lujaa.

Jos ja kun Titaanit onnistuu Holmstömin mainitsemilla kovilla iskuillaan horjuttamaan sekä suoranaisesti pakottamaan Huntersin kotihallissaan pelillisesti polvilleen, tarjoutuu kotkalaisille loistava mahdollisuus ottaa nimiinsä seuraava sarjaotteluvierasvoitto Porvoosta sitten marraskuun 14. päivän armon vuonna 2018.

– Itselläni on erittäin vahva usko sille, että me olemme perjantai-iltana Porvoossa se parempi ryhmä, joka lopulta poistuu kaukalosta kolmen pisteen kera, kotkalaiskäskyttäjää paaluttaa itsevarmana.

Titaanit matkustaa perjantaina (14.10.) Porvoossa sijaitsevaan Kokonniemen jäähalliin, jossa kello 18:30 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Hunters.