Seiskatien ensimmäinen herruustaisto Huntersin heiniä

15.10.2022

Kuten kuvasta näkyy, meni Titaanien perjantainen Porvoon vierailu aivan täysin persiilleen.
Kuten kuvasta näkyy, meni Titaanien perjantainen Porvoon vierailu aivan täysin persiilleen.

Porvoossa mitelty seiskatien ensimmäinen herruustaisto ei ollut Titaanien kannalta alkuunkaan sitä, mitä kotkalaiset olivat sen etukäteen suunnitelleet olevan. Kokonniemen jäähallissa Suomi-sarjan runkosarjaottelua isännöinnyt Hunters oli nimittäin tasaisen avauserän jälkeen fyysisesti paikalle saapuneita, mutta henkisesti täysin muualla olleita punanuttuja selvästi nälkäisempi ja vei kamppailun lopulta nimiinsä maalein 6-3 (1-0, 2-1, 3-2).

Hunters – Titaanit 6-3 (1-0, 2-1, 3-2)

10:01 1-0 Julius Grönroos (Roope Markula, Sampo Kettunen)
25:08 2-0 Julius Grönroos (Markku Kitunen, Eetu Kukka)
26:33 3-0 Eelis Uuttu (Miska Varjosaari, Aleksi Laitinen)
39:44 3-1 Eetu Mäki-Soini (Vili Kolsi, Erkka Huttunen)
42:14 4-1 Miska Varjosaari (Andre Linde, Jesse Poussu) YV VoM
47:19 5-1 Miska Varjosaari
56:39 6-1 Miska Varjosaari (Tony Mollberg, Eduard Slessarevski) AV TM
57:43 6-2 Simo Kauppinen (Juuso Hoikka, Jesse Espo)
58:58 6-3 Eetu Mäki-Soini


Maalivahdit:

Hunters – Benjamin Kallio 9+5+9= 23 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 7+12+11= 30 torjuntaa (poissa 55:56-56:39 & 59:16-60:00)

Jäähyt:

Hunters 1 x 2min= 2min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Titaanien ja Huntersin välisestä seiskatien ensimmäisestä herruustaistosta odotettiin viime keväisen puolivälieräsarjan sekä kuluvan syksyn harjoituspelien perusteella tiukkaa vääntöä jaossa olleista sarjapisteistä.

Sellainen kyseinen koitos myös olikin, mutta vain ensimmäisen kaksikymppisen ajan, sillä sen jälkeen kaukalossa oli vain ja ainoastaan yksi voitto janonnut sekä sen eteen töitä täysillä tehnyt joukkue – Hunters.

Kokonniemen jäähallissa vierailevana yhdistelmänä olleet punanutut sitä vastoin tuntuivat tulleet paikalle lähinnä siksi, että viikko-ohjelmassa luki vierasottelu Porvoossa, sillä sen verran hajuton, mauton ja väritön oli kotkalaisten peliesitys kaikkinensa lopulta isäntien selkeään 6-3-voittoon päättyneessä kamppailussa.

– Olen äärimmäisen pettynyt siihen tapaan, jolla tänään hävisimme, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström taiston jälkimainingeissa.

– Pelaamisemme oli avauserää lukuunottamatta laiskanpulskeaa ja välinpitämätöntä, jonka myötä ehdottomasti parasta antia ottelussa oli se, että päätössummeri vihdoinkin soi.

Tappio ”paikallisvastustajalle” on jo itsessään aina kirvelevä, mutta kun tappio tulee vielä nähdynlaisella tavalla, pistää se varmasti korpeamaan aivan kaikkia titaanimerkkisiä vermeitä perjantai-iltana Porvoossa päällään kantaneita tahoja.

Tästä syystä syvästi harmissaan olleelta punanuttupiiskuri Holmströmiltäkään ei kovin kummoista analyysiä pelin eri käänteistä irronnut, sillä miehen ajatukset tuntuivat jo olevan siinä, millä pahasti reitiltään taas harhautunut kotkalaispursi saadaan ohjattua takaisin oikealle kurssille.

– Se varmaankin selviää tulevien päivien aikana, mitä keinoja työkalupakistani kaivan esiin, vai onko siellä kenties vain pelkkää tyhjää, ”Holle” hymähti.

Titaanit pääsee pureskelemaan kitkerän katkeraa tappion kalkkiaan varsin pitkään ja hartaasti, sillä Hunters-taisto oli viikolla vedettyjen jääharjoitusten ohella koko edessä olevan viikonlopun ainoa yhteistapahtuma.

– Toisaalta se olisi ollut parempi lähteä välittömästi parantamaan tekemistä ja pelata joko lauantaina tai sunnuntaina, mutta huilaillaan nyt sitten, kun sarjaohjelmassa niin kerta seisoo, tyytyi Holmström toteamaan.

”En todellakaan tiedä mitä ensimmäisen erätauon aikana tapahtui”

Ottelun ensimmäinen erä noudatteli hyvin pitkälti samoja askelmerkkejä, kuin mitä joukkueet olivat jo äärimmäisen tasaisissa harjoituspeleissään esittäneet.

Tiukan taistelun tiimellyksessä nähtiin sen myötä vain yksi täysosuma, kun Titaanien pienoisesta säntäilystä johtuen Huntersin Julius Grönroos pääsi nousemaan pakin paikalta vetosektoriin ja piiskaamaan kiekon kotkalaisvahti Niko Tammen suojien välistä verkon perukoille.

Punanutuilla oli Grönroosin laukoman 1-0-maalin jälkeen muutama todella maukas tekopaikka pelin tasoittamiseen ja jopa johtoon siirtymiseen, mutta Nico Vuorijärven tolppakutia lähemmäs kotkalaiset eivät tasalukemia enää päässeet.

Lähestulkoon tasatahtiin kuljetun avauserän jälkeen kaikki Kokonniemen jäähalliin peliä seuraamaan saapuneet odottivat varmasti taistelun entisestään tiivistyvän, mutta toisin kuitenkin kävi.

Tauolta kun kaukaloon asteli täynnä tulta ja tappuraa ollut kotijoukkue sekä latauksensa lähes täydellisesti menettänyt vierailija.

– En todellakaan tiedä mitä ensimmäisen erätauon aikana tapahtui, mietiskeli Titaanien päävalmentaja Henri Holmström hiljaisella äänellä.

– Olimme aivan lapasia – tähän mennessä varmaan kuluvan kauden huonoin toinen erämme.

Siinä missä Hunters oli lyönyt entistä tiukemmin työhaalarit niskaansa ja alkoi pistää töppöstä terhakammin toisen eteen, tyytyivät punanutut lähinnä seuraamaan sivusta mitä tapahtuu, jättäen näin maaliaan tukkineen Tammen täysin vaille tukea.

Kotkalaisveskarin onnistuikin aikansa taistella tuulimyllyjä vastaan, mutta rajansa kaikella ja niin vain porvoolaiset nakuttivat nopeaan tahtiin itsensä jo kolmen maalin mittaiselle karkumatkalle Grönroos illan toisella ja Eelis Uutun koko suomisarjauran ensimmäisellä täysosumalla.

– Emme viitsineet tehdä sovittuja asioita, mutta kaikkea muuta kyllä yritimme sovellella ja saimme sitten täysin ansaitun lopputuloksen siitä, Holmström tokaisi.

Pientä valonpilkahdusta kotkalaistunnelin päässä näkyi avain toisen erän lopulla, kun keskialueen katkosta kääntynyt vastahyökkäys poiki lopulta Eetu Mäki-Soinin iskemän 3-1-kavennuksen.

Harmi vain, että Titaanit ei kyennyt tuostakaan imemään itseensä lisää energiaa ja loputkin ilman jo varsin vetelästä punanuttuilmapallosta haihtuivat pihalle heti kolmannen erän alkajaisiksi, kun Hunters sai herkutella ylivoimalla itsensä jälleen kolmen maalin johtoon Miska Varjosaaren tarkalla rannelaukauksella.

– Hunters löi pelin lopullisesti pakettiin päätöserän alun 4-1-ylivoimamaalillaan, eikä sen jälkeen voittajasta ollut enää yhtikäs mitään epäselvyyttä, jos nyt oli ennen sitäkään, ”Holle” sanaili tyytymättömänä.

Kun vielä sama mies veivaili ennen erän puoltaväliä läpiajostaan jo illan viidennen porvoolaisnyytin sekä löi vielä muutama minuutti ennen täyttä aikaa lisää kylmää vettä Titaanien niskaan täydentämällä hattutemppunsa tyhjään kotkalaismaaliin, ei punanuttujen vaihtoaitiossa liiemmin hymyileviä kasvoja ollut havaittavissa.

Siksi olikin jopa hienoinen vääryys, että Huntersin tyytyessä 6-1-tilanteessa jo nautiskelemaan makeasta ”paikallispelivoitosta”, pääsi Titaanit vielä kahdesti yllättämään vahvan ottelun maalinsa suulla pelanneen porvoolaishäkkäri Benjamin Kallion.

Kovin suurta iloa kotkalaisleirissä Simo Kauppisen ja Eetu Mäki-Soinin kavennukset eivät kuitenkaan aiheuttaneet, sillä kaikki tiesivät, ettei niillä kamppailun lopputuleman kannalta ollut tuon taivaallista merkitystä.

– Kavennusmaalimme olivat aivan täyttä kosmetiikkaa – emme tämänpäiväisellä peliesityksellämme olisi mielestäni edes ansainneet niitä lopun osumia, titaaniluotsi Holmström summasi.

– Olisi ollut parempi, mikäli olisimme jääneet vain siihen yhteen tehtyyn, sillä se olisi ehkä voinut vähän paremmin herättää tuolla kopissa olevat herrat ymmärtämään, miten näitä pelitilanteita ja itse pelejä pitäisi oikein hoitaa.

Jollei tappio Huntersille jo herättänyt titaanimiehistöä, tullee se herääminen tapahtumaan kotkalaiskäskyttäjä Holmströmin mukaan viimeistään ensi maanantaina kello 18:00 starttaavissa harjoituksissa.

– Tämä ei todellakaan ole se tapa, jolla haluan valmentamani joukkueen kaukalossa esiintyvän ja siihen tulee kyllä muutos, jahka palaamme ensi viikon alussa taas harjoittelun ihmeellisen maailman pariin, ”Holle” naulasi loppukaneetikseen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa reilun viikon päästä lauantaina (22.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Seinäjoen kiekkoylpeys – S-Kiekko.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!