”Olen aivan varma siitä, että kyllä tämä laiva vielä kääntyy oikealle kurssille”

21.10.2022

Normejaan kuluvalla viikolla rikkonut Titaanit lähtee metsästämään ”hienoisesti” uusituin eväin täyttä pistepottia plakkariinsa edessä olevista S-Kiekko- ja HCIK-koitoksista.
Normejaan kuluvalla viikolla rikkonut Titaanit lähtee metsästämään ”hienoisesti” uusituin eväin täyttä pistepottia plakkariinsa edessä olevista S-Kiekko- ja HCIK-koitoksista.

Varsin virkamiesmäisesti esiintynyt ja sen myötä tylyn tappion Porvoossa edeltävässä ottelussaan kokenut Titaanit on kuluvan viikon aikana pyrkinyt palaamaan takaisin perusasioiden äärelle sekä samalla hieman rikkomaan normejaan. Täten onkin mielenkiintoista nähdä minkälainen punanuttulauma edessä olevana viikonloppuna askiin niin S-Kiekkoa kuin HCIK:ta vastaan hyökkää, sillä nyt lienee taas jo viimeistään selvää, että pelkällä luulemisella ei Suomi-sarjassa käynnissä olevallakaan kaudella saa mitään muuta, kuin sitä kuuluisaa lämmintä kättä.

Paljon odotuksia edeltävänä perjantaina Porvoossa mitelty seiskatien herruustaistoon ladannut Titaanit joutui lopulta tunnustamaan selkeästi paremmalla tarmolla ja asenteella pelanneen kotijoukkue Huntersin paremmakseen.

Karvaasti omiensa esitykseen pettynyt ja syitä kyseiseen dyykkaukseen etsinyt Titaanien päävalmentaja Henri Holmström päättikin yhdessä muun kotkalaisvalmennuksen kanssa hivenen herätellä omiaan jos jonkinmoisilla kikoilla kuluneen viikon harjoituksissa.

– Hunters-ottelu oli meiltä kokonaisuutena erittäin heikko esitys, Holmström tokaisee ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Sen myötä olemme nyt vetäneet hieman normaalista poikkeavan harjoitusviikon, jonka aikana raakaa työntekoa ei todellakaan unohdettu.

– Tulevan viikonlopun peleissä sitten nähdään, toiko tällainen pienimuotoinen normien rikkominen haluttua muutosta tekemiseen, kotkalaiskäskyttäjä kommentoi arvoitukselliseen sävyyn.

Todella tasaisesti alkaneessa Suomi-sarjassa ei tällä hetkellä ole yksinkertaisesti varaa oikein minkäänlaisiin ohi-iltoihin, sillä se näkyy välittömästi karulla tavalla sarjasijoituksessa.

Vaikka Titaanit tällä haavaa majaileekin jo viime viikkojen ajalta tutuksi tulleella 12. sijalla, eivät punanutut ole vielä menettäneet yhtikäs mitään taistelussa paikoista ylempään jatkosarjaan.

Kyseisen viivan päälle ja samalla 7. sijalle sarjassa on kuitenkin matkaa vain ja ainoastaan neljä pistettä, mutta mikäli kotkalaiset sinne vielä runkosarjan aikana aikovat kivuta, pitää pelien lopputulosten alkaa kääntyä nähtyä selkeästi useammin voittopuoleisiksi.

Punanuttupiiskuri Holmströmin mukaan alakanttiin sujunut lähtökiihdytys ei todellaakaan ole johtunut siitä, etteikö titaanimiehistö haluaisi pistää illasta toiseen parastaan pöytään, sillä pettymys tappion hetkillä on ollut pukuhuoneessa suoranaisesti käsin kosketeltavissa.

Jokin kumma on nyt vain tuntunut kipsaavan ratkaisuhetkillä kotkalaiset aivan täysin ja siihen olisikin mitä pikimmiten löydyttävä ratkaisuja, jottei edellä mainittu ja ylempään jatkosarjaan oikeuttava viiva karkaisi sarjataulukossa punanuttujen ulottumattomiin.

– Välittämisestä tämä homma ei ole missään nimessä ollut kiinni, ”Holle” alleviivaa.

– En sitten tiedä onko osalla pelaajista ollut lähtökohtaisesti hieman liian suuret odotukset itseään kohtaan ja epäonnistumisten myötä rentous on hävinnyt sekä pelaaminen on mennyt vähän kuin pakottamiseksi.

Rentouden kaikkeen tekemiseen palauttamisen ohella Titaanien on päävalmentajansa mukaan saatava lisää terää myös tiettyihin pelaamisen osa-alueisiinsa, jotka ovat viimeisimmissä koitoksissa sakanneet liian paljon.

– Syöttölaatu meidän on ehdottomasti saatava korkeammalle tasolle, jonka lisäksi viisikoiden tiiviyttä on särmättävä, Holmström luettelee parannuskohteita.

– Samaten yksittäisen pelaajan tilanteiden lukeminen ja niiden pelaaminen pitää parantua, jotta muun muassa edeltävässä pelissä hasardeistamme omiin tulleet maalit jäävät pois repertoaaristamme.

– Meidän on niin ikään saatava pelaamiseemme lisää tylyyttä, jonka ohella myös pelaamisen jänteemme on kestettävä huomattavasti paremmin koko ottelun ajan, titaaniluotsi toteaa ykskantaan.

Heikohkoista tuloksista ja sen seurauksena hallussa olevasta sarjasijoituksesta huolimatta kotkalaisleirissä on edelleen vahva usko sille, että homma lähtee vielä rullaamaan sekä tavoitteena oleva paikka ylemmässä jatkosarjassa löpsähtää punanuttujen lapasiin.

– Paljon luottavaisempi olo minulla on nyt päällä, kuin vuosi sitten tässä vaiheessa kautta – olen aivan varma siitä, että kyllä tämä laiva vielä kääntyy oikealle kurssille, Holmström naulaa.

Nyt ei ole varaa säästellä enää yhtikäs mitään

Jotta Titaanit pystyy kääntämään kurssinsa ja hamuamaan tavoitettaan, on tuloksia vain yksinkertaisesti alettava tulla kutakuinkin illasta toiseen.

Enää ei riitä se, että puhutaan asioista, vaan sanoista on ryhdyttävä tekoihin ja näytettävä kulloinkin vastaan asettuvalle vihulaisella mistä se kana oikeasti pissii.

Ihan jo siinäkin mielessä edessä olevan tuplapeliviikonlopun vastustajat, Kotkassa lauantaina kohdattava S-Kiekko ja sunnuntaina Kaarinassa kamppailua isännöivä HCIK, ovat punanutuille mitä erinomaisimpia mittareita, sillä myös ne taistelevat kotkalaisten tapaan viivan alla pääsystä mukaan ylemmän jatkosarjan karkeloihin.

Sen myötä matematiikka on hyvin yksinkertainen – menetä pisteitä seinäjokisille tai kaarinalaisille, niin parannat niiden mahdollisuuksia ja vastavuoroisesti heikennät omiasi.

Tokihan kilvassa on mukana myös muitakin joukkueita, mutta Titaanien kohdalla on parasta kulkea peli kerrallaan eteenpäin ja pyrkiä raivaamaan yksi este tieltä sekä miettiä vasta sen jälkeen seuraavan ylittämistä.

Punanuttujen onkin ladattava itsensä sellaiseen tilaan, että 9. sijaa hallussaan pitävä S-Kiekko jää myös lauantaisen koitoksen jälkeen 11 pisteeseen.

– S-Kiekko näyttää hieman viime kaudesta uudistuneen pelaajistonsa suhteen ja niin ikään uusiutunut valmennus on saanut kaikkinensa lisää ryhtiä koko touhuun, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström kysyttäessä minkälainen vastus Kotkaan on saapumassa.

S-Kiekon pelillisiin hienouksiin Holmström ei liiemmin ole aikaansa uhrannut, mutta sen verran vastapuolta on syynätty, että pistepörssissä korkealla killuvat Elias Märijärvi, Jesper Peltola, Mattias Märijärvi ja Eemeli Alanen on merkitty punakynällä kotkalaisten papereihin.

– Seinäjokisten ykköskentällinen on ollut erittäin tehokas alkukauden aikana ja ratkonut pelejä etenkin ylivoimalla heille, joten sen kanssa saamme kyllä olla lauantaina tarkkana, Holmström summaa.

Mikään pelkkä välipala ei Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta rannikkokaupunki Kotkaan saapuva S-Kiekko siis todellakaan ole, joten Titaanien on löydettävä keinot, jolla oman kasvattinsa Eppu Oksasen johtama ”häjyjoukkio” lyödään punanuttukannattajien valvovien silmien edessä tylysti polvilleen.

– Siteeraan kerrankin Risto Dufvaa ja sanon, että meidän on tehtävä enemmän maaleja, kuin mitä vastustaja – sillä tavalla tulemme pelin voittamaan, ”Holle” murjaisee.

S-Kiekon kanssa taistelun ohella on kotkalaisilla purtavanaan viikonlopun aikana myös toinenkin varsin kimurantti pähkinä, sillä sunnuntaina Titaanit maaseutumatkailee Varsinais-Suomeen ja tarkemmin ottaen Kaarinaan.

Kyseisessä pitäjässä punanuttuja nimittäin odottelee varmasti kostonhaluinen – sarjataulukossa 10. sijaa  11 pisteen turvin miehittävä HCIK, joka kärsi muutama viikko takaperin Kotkassa kirvelevän 2-1-tappion Titaaneille.

Tele1 Areena sekä siellä vielä seisova ”betonikaukalo” ovat jo itsessään kaikille vierailijoille epämieluisia tuttavuuksia ja kun siihen lisätään vielä vastapuolen päänahkoja veren maku suussa hamuava kotijoukkue, täytyy Titaanien löytää työkalupakistaan jos jonkinmoista konstia vierasvoiton ottamiseksi.

– Kotikaukalossaan aina varsin ronskia ja räiskyvää lätkää pelaava HCIK on meille iso haaste, titaanipiiskuri Holmström mietiskelee.

– Toisaalta taas kaarinalaisia vastaan olemme Kotkassa oloaikanani pelanneet aina tiukkoja ja värikkäitä otteluita, joista ei tunnetta tosiaankaan ole puuttunut – siinä mielessä siis heitä vastaan on aina ilo pelata.

Jotta kyseinen ilo olisi ensimmäinen sana, joka välittyy titaanimiehistöstä myös sunnuntain kamppailun jälkeen, on punanuttuvalmennuksen -ja pelaajiston keskittävä keinot, jolla alkukauden aikana alakanttiin sujuneet vieraspelit sekä erityisesti niissä vallalla ollut ilme saadaan voittoihin kantavalle tasolle.

– Vieraspelit ovat jostain syystä olleet meille todella haastavia ja niistä on kyllä joukkueen kanssa keskusteltu sekä yhdessä mietitty, millä saamme kotiotteluistamme tutun latauksen päälle myös tien päällä, Holmström sanailee.

– Tarkoituksemme on joka tapauksessa lyödä kumpanakin iltana kaikki osaamisemme tiskiin – jos ja kun siinä onnistumme, niin uskon vahvasti sen riittävän haluamaamme lopputulemaan.

Titaanien ja S-Kiekon välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (22.10.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Sunnuntaina (23.10.) punanutut puolestaan matkailevat HCIK:n vieraaksi Kaarinaan, jossa pelattava Suomi-sarjapeli pyörähtää Tele1 Areenalla käyntiin kello 13:30 alkaen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!