Kiri käynnistyi liian myöhään

23.10.2022

Titaanimaalilla ensimmäisen täyden suomisarjaottelunsa Kaarinassa torjunut Atte Pulsa selvisi urakastaan puhtain paperein.
Titaanimaalilla ensimmäisen täyden suomisarjaottelunsa Kaarinassa torjunut Atte Pulsa selvisi urakastaan puhtain paperein.

Eipä saanut Titaanit vieläkään napattua toista perättäistä voittoa käynnissä olevassa Suomi-sarjan runkosarjassa. Sunnuntaina Kaarinassa varsin poikkeukselliseen aikaan pelatussa kamppailussa punanutut nimittäin syttyivät hieman liian myöhään mukaan taisteluun ottelun voitosta, eivätkä näin ollen kyenneet enää kirimään HCIK:n hankkimaa johtoasemaa kiinni, jonka myötä pisteet jäivät lopulta isäntien haltuun maalein 5-3 (2-1, 1-0, 2-2).

HCIK – Titaanit 5-3 (2-1, 1-0, 2-2)

04:34 1-0 Aleksi Aalto (Konsta Pöyhönen, Olli Leinonen)
17:11 2-0 Olli Leinonen (Matej Hasil)
18:30 2-1 Simo Kauppinen (Nico Vuorijärvi, Eetu Laurinantti) YV
30:15 3-1 Ville Koskelainen (Toni Mahkonen, Toni Rand)
50:01 4-1 Toni Rand (Juuso Miettunen, Mikke Laurila) VoM
53:30 4-2 Vili Kolsi (Veeti Kaplas, Erkka Huttunen)
55:10 4-3 Eetu Laurinantti (Valtteri Tamminen, Nico Vuorijärvi) YV

59:37 5-3 Olli Leinonen (Matej Hasil) TM

Maalivahdit:

HCIK – Mikko Salmenoja 13+14+9= 36 torjuntaa
Titaanit – Atte Pulsa 9+12+15= 36 torjuntaa (poissa 57:21-59:37)

Jäähyt:

HCIK 4 x 2min= 8min
Titaanit 0 x 2min= 0min

S-Kiekosta tärkeän kotivoiton puristanut Titaanit ei kyennyt uusimaan temppuaan varsin poikkeukselliseen aikaan Kaarinassa mitellyssä sunnuntaipäivän suomisarjataistossa.

Yrittämisen puutteesta punanuttuja ei missään nimessä voi syyttää, mutta nyt vastustaja käytti selkeästi hanakammin kotkalaisten pienimuotoiset huolimattomuusvirheet ja tuumaustauot hyödykseen, eikä vastavuoroisesti päästänyt titaanipelaajia liiemmälti huseeraamaan kiekon kanssa ”sota-alueella”.

– Olimme ihan hyvin pelissä läsnä ja työmäärä oli mielestäni riittävä, mutta järki pelaamisestamme jäi johonkin Kotkan sekä Kaarinan väliselle matkalle, harmitteli Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Punanuttupiiskurin tarkoimman järjen puutteen selkeimmät merkit olivat juurikin ne hassit oman alueen puolustuspelaamisessa, joista isäntänä Tele1 Areenalla esiintynyt HCIK kuittasi armotta kiekot ensimmäisen täyden ottelunsa titaanimaalilla torjuneen Atte Pulsan selän taakse.

– Annoimme HCIK:n tehdä omien tötöilyidemme seurauksena vähän liian monta halpaa maalia, joita emme sitten pystyneet kuittaamaan täysimääräisesti takaisin, Holmström tokaisi.

Vaikka Titaanit aloittikin vieraspelinsä pirteästi ja otti kiekonhallinnan itselleen melkein ensimmäisestä vaihdosta lähtien, pystyivät kaarinalaiset iskemään siitä huolimatta kahdesti punavalon palamaan kamppailun avauserässä Aleksi Aallon sekä Olli Leinosen toimesta.

– Meidän trendimme tällä hetkellä näyttää olevan se, että jokaisessa pelissä annamme kaverille ainakin vähintään sen yhden eteen, ennen kuin alamme pelaamaan, ”Holle” puuskahti tyytymättömänä.

Titaanit onnistui kuitenkin kuittamaan lähes välittömästi Leinosen ampuman 2-0-maalin jälkeen kaukalon toisessa päädyssä verkon kireälle, kun Simo Kauppinen naulasi tarkasti Nico Vuorijärven viivakudin paluukiekon ohi voimattoman HCIK-veskari Mikko Salmenojan.

Kauppisen kavennusosuma syntyi miesylivoiman turvin ja antoi kotkalaisille selkeästi lisää virtaa kaikkeen tekemiseen, mutta harmittavasti erätaukosummeri päätti punanuttujen painostuksen varsin lyhyeen.

Titaanit kykeni kuitenkin tauolta takaisin Kaarinan kapeaan askiin palattuaan jatkamaan lähestulkoon siitä mihin se avauserässä jäi ja pitämään kiekkoa selkeästi isäntiään enemmän hallussaan, mutta maaliin saakka kotkalaiset eivät vulkaanista kuminpalasta kuitenkaan kyenneet toimittamaan.

HCIK sen sijaan kyseisessä asiassa onnistui kertaalleen juurikin kamppailun puolenvälin krouvin jälkimainingeissa, kun Ville Koskelainen pääsi käyttämään titaanipelaajien puolustuspaletin leviämisen hyödykseen ja piiskaamaan näyttävällä laukauksella limpun aivan ylähyllylle isoäidin säilyttämän keksipurnukan viereen.

”Mikään ei ole ohi ennen kuin lihava leidi laulaa”

Kahden maalin takaa-ajoasema kolmanteen erään lähdettäessä ei näin titaaninakökulmasta katsottuna näyttänyt mitenkään ylivoimaisen vaikealta vuorelta yli kiivettäväksi, mutta kun tulosta ei meinannut millään alkaa tulla, rupesi vaakakuppi vääjäämättömästi kääntymään kotijoukkue HCIK:n suuntaan.

Kun vielä Toni Rand sai suoranaisesti kävellä kiekon kanssa halki koko punanuttuviisikon ja ujuttamaan sen näyttävän harhautuksen päätteeksi ajassa 50:01 kotkalaiskassari Atte Pulsan selän taakse, saattoi jo moni peliä paikan päällä seuraamassa olleista 73 silmäparista mielessään tuumia homman olevan paketissa.

Näin kuitenkaan ollut, sillä Titaanit oli päättänyt myydä päänahkansa isännilleen todella kalliilla ja niin vain punanutut reiluun puoleentoista minuuttiin kaksi kavennusrysää Vili Kolsin ja Eetu Laurinantin toimiessa maalareina sekä aiheuttivat näin pienimuotoista sekasortoa vastapuolen vaihtopenkillä.

Laurinantin vajaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa ohjaamaan 4-3-osuman jälkeen HCIK ottikin aikalisän, jolla kaarinalaisten pääpiiskuri Jonne Virtanen pyrki parhaansa mukaan rauhoittelemaan miehistöään ja valaamaan uskoa siihen, että omalla jämäkällä puolustuspelaamisella sekä Mikko Salmenojan torjunnoilla vieraat pysyvät loppuun asti takana.

Kyseinen skenaario lopulta myös toteutui, joskin helpolla eivät intiaanit pisteitä itselleen ottaneet, sillä Titaanit pisti vielä lopussa pirusti kampoihin ja loi maalivahtinsa Pulsan vaihtoaitioon vetämisen jälkeen kuudella kenttäpelaajalla vielä muutaman vaarallisen paikan tasoituksen tekemiseen.

Kaarinalaismaaliin saakka kumilimppu ei kuitenkaan enää tietää löytänyt ja kun vastavuoroisesti jo avauserässä punanutturysää pöllyttänyt Olli Leinonen karkasi purkukiekon seurauksena läpiajoon kohti tyhjänä ammottanutta kotkalaisveräjää, pääsi riemu repeämään HCIK:n vaihtoaitiossa ennen summerin soimista.

Titaanileirissä tunnelmat olivat luonnollisesti selkeästi apeammat, sillä kukapa nyt mielellään matkustaisi reilua 500 kilometrin edestakaista matkaa sekä ottaisi siinä sivussa 5-3-lukemin turpaan.

– Kyllä meillä oli ihan rehellinen sauma voittaa tämä peli, muttemme aivan saaneet puristettua sitä [voittoa] itsellemme, summasi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

HCIK:lle kärsimänsä vierastappion myötä punanuttujen saldoksi viikonlopun kahdesta suomisarjakamppailusta jäi kolme pistettä, joiden avulla kotkalaiset onnistuivat nousemaan yhden sijan runkosarjataulukossa ylöspäin, mutteivät kuitenkaan saamaan ylempään jatkosarjaan oikeuttavaa viivaa sen suuremmin kiinni.

Tästä syystä ei ollut kovin suuri ihme, ettei kotkalaiskäskyttäjä Holmström ollut täysin tyytyväinen viikonlopun antiin.

– Eihän tämä saldo tyydytä, mutta parempi se kolme pistettä silti kuudesta on kuin nolla, ”Holle” totesi.

Kotkalaiskäskyttäjän mukaan Titaanit ei hivenen takkuilevasta pisteiden keruutahdistaan huolimatta ole menettänyt uskoaan tavoitteenaan olevan ylemmän jatkosarjapaikan lunastamiseen, sillä pelaamatta on edelleen lähes kaksi kolmasosaa runkosarjapeleistä ja jaossa on täten vielä läjäpäin pisteitä, joilla parannella sarjasijoitusta mieleiseksi.

– Viime kevät toimii oikein hyvänä esimerkkinä siitä, että niin kauan aikaa kun pelejä vain on jäljellä, riittää meillä kyllä uskoa siihen, että pystymme nousemaan viivan päälle ja selviytymään ylempään jatkosarjaan, Holmström alleviivasi.

– Eli toisin sanoen mikään ei ole ohi ennen kuin lihava leidi laulaa.

Jotta Titaanit kykenee jatkossa parantamaan voitto- ja pisteen metsästystahtiaan, olisi kotkalaisille ensiarvoisen tärkeää saada joukkuetta koko runkosarjan alkutaipaleen ajan vaivannut sairastelu- sekä poissaolokierre katkaistua, jotta ketjukoostumukset saataisiin edes jollain tapaa sementoitua.

– Se on vähän rassannut tekemistämme, kun kokoonpano on elänyt kokoajan ja äijiä putoilee nimenomaan sieltä kärkipäästä sairastuvalle, punanuttuluotsi Holmström mietiskeli.

– Emme kuitenkaan voi sen taakse mennä, mutta totta kai toiveissa on, että saisimme tänään poissa kokoonpanosta olleita pelaajia mitä pikimmiten takaisin kehiin.

Holmströmin toiveen ymmärtää erittäin hyvin, kun katsoo otteluohjelmaa ja varsinkin seuraavaa punanuttujen vastustajaa, joka on Riemu – eli täysin samoista sijoituksista tällä hetkellä kotkalaisten kanssa sarjataulukossa alemmassa kastissa taisteleva jyväskyläläispumppu.

Tästä syystä vajaan viikon päästä Vaasan Koulunäkki Areenalla on jälleen jaossa todella isot ja tuikitärkeät sarjapisteet, sillä kumpi tahansa ne haltuunsa lopulta ottaakaan, harppaa jälleen yhden askeleen lähemmäs ylempään jatkosarjaan oikeuttavia sijoituksia sekä tarjoilee taas ison kylmän suihkun kilpakumppaninsa niskaan.

– Ei muuta kuin Riemulle lämpimästi tervetuloa Kotkaan – heille on nimittäin luvassa aikamoinen Halloween-show, ”Holle” lähetti vielä tarinatuokionsa päätteeksi vekkulimaiset terveisensä Jyväskylän suuntaan.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina (29.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu jyväskyläläisrevohka Liikunnan Riemu.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!