Riemunsekaista jännitystä ilmassa

28.10.2022

Kuten titaanipuolustaja Kim Nordströmin kypärästä ja tuimasta ilmeestä on havaittavissa, hyökkäävät punanutut virtaa ja taistelutahtoa täynnä lauantaina vastaan asettuvan Riemun kimppuun.
Kuten titaanipuolustaja Kim Nordströmin kypärästä ja tuimasta ilmeestä on havaittavissa, hyökkäävät punanutut virtaa ja taistelutahtoa täynnä lauantaina vastaan asettuvan Riemun kimppuun.

Viimeisistä neljästä kotiottelustaan pisteitä napsinut Titaanit lähtee edessä olevana ”Halloween”-lauantaina jatkamaan siitä, mihin se edeltävässä Vaasan Koulunäkki Areenalla pelaamassaan kamppailussa jäi. Vastaan asettuvalla Liikunnan Riemulla lienee kuitenkin eriävä mielipide sanottavanaan punanuttujen aikeille, sillä jyväskyläläiset tuskin tulevat Kotkaan pelkkä luokkaretki mielessään.

Titaanien taivallus Suomi-sarjan ihmeellisessä maailmassa ei ole kulkenut alkukiihdytyksen aikana niin, kuten kotkalaisjoukkue odotti. Punanuttujen tekemisestä etenkin tuloksten saralla on puuttunut tasaisuus, jonka myötä sijoitus sarjataulukossa ei ole tällä hetkellä halutunlainen.

– Jokaisessa hyvässä tarinassa on aina mukana kaikenlaisia käänteitä, jotka eivät välttämättä ole aina positiivia, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Uskomme kuitenkin vakaasti siihen, että pelaamisemme kehittyy kokoajan ja kyllä niitä tuloksia alkaa sieltä myös pikkuhiljaa tulla.

Kotkalaisten onneksi Suomi-sarja on käynnissä olevan syyskauden aikana ollut lähestulkoon ennätystasainen, eivätkä erot ole jo pelattujen noin kymmenen kierroksen aikana revenneet suuntaan taikka toiseen kovinkaan suuriksi.

Kuvaavaa sarjan tasaisuudelle on se, että ero toisena paistattelevan Huntersin ja 9. sijalla makoilevan Raahe-Kiekon välillä on vain kolme pistettä, eikä Titaaneillakaan ole matkaa ylempään jatkosarjan oikeuttaville sijoituksille matkaa kuin neljän pinnan verran.

– Onhan se erittäin kiva juttu, että jokaisella pelillä on merkitystä, Holmström tuumii.

– Ihmiset ovat varmasti ympäri Suomen päässeet alkukauden aikana oikein huolella jännitämään ja spekuloimaan, koska sarja on niin tasainen – mielestäni parasta, mitä Suomi-sarjalle on viime vuosien aikana tapahtunut.

Mitään ei ole siis vielä menetetty, mutta se lienee kuitenkin selvää, että jatkoa silmällä pitäen ja omat tavoitteensa täyttääkseen, on kotkalaisten saatava oma tuloksentekonsa sille tasolle, että nykyinen 11. sija sarjataulukossa on helmikuun alussa päättyvän runkosarjan osalta vain kaukainen muisto menneestä.

– Tottahan toki sen viivan päällä saati kärkikahinoissa olisi kokoajan kivaa paistatella, mutta katsotaan sitten runkosarjan päätteeksi missä silloin majailemme, sillä se loppuviimeksi ratkaisee, eikä mikään muu, ”Holle” alleviivaa.

Tasaisen ja jännän sarjatilanteen ohella myös itse yksittäiset ottelut ovat illasta toiseen tarjoilleet jäähallien lehtereitä kansoittaneille katsojille tunteita laidasta laitaan.

Oman osansa edessä olevan viikonlopun koitoksiin tuonee varmasti se, että lokakuun lopulla juhlistetaan perinteiseen tapaan Pyhäinpäivää eli ”Halloweenia”, jonka ilta- ja yörientoihin yhtenä sekä varsin oivana valmistautumistapana toimii vauhdikas jääkiekko-ottelu kera ystävien.

Titaanipiiskuri Holmströmin mukaan hänen ohjastamansa joukkue aikoo tarjoilla Vaasan Koulunäkki Areenalle saapuville kiekkojännäreille elämyksiä koko rahan edestä ja myös herralle itselleen Pyhäinpäivä on eräästä tietystä syystä varsin mieleinen juttu.

– Ainakin me titaanivalmennuksen puolella olemme jo hyvissä ajoin iskeneet ”Halloween-naamarit” päähän ja muut vermeet niskaan, joten lauantaina on edessä toivottavasti viimein se päivä, kun emme erotu liiaksi joukosta, Holmström naurahtaa.

– Ei siis muuta kuin kaikki vain paikalle – se on varmaa, että Titaanit haluaa jok’ikinen kerta tarjota kotiareenallaan katsojille jonkinlaisen kiekkoelämyksen ja mielellään vielä positiivisen sellaisen!

”Koko yhteisön juttu”

Titaanit saa lauantaisessa kotiottelussaan vastaansa erittäin tutun ja oletettavasti varsin värikkään vastustajan, kun punanuttujen tapaan keväällä 2016 Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle noussut ja siitä yhtäjaksoisesti pelannut jyväskyläläinen Liikunnan Riemu saapuu vieraisille Kotkaan.

Henri Holmström ja muu titaanimiehistö odottavat Riemun kohtaamista vesi kielellä, tiedostaen kuitenkin, ettei luvassa ole mitään pelkkää kävelyä puistossa, vaan tiukkaa vääntöä ja tunteiden paloa ensimmäisestä aloituksesta aina viimeiseen summerin pärähdykseen asti.

– Riemusta on jäänyt aiempien kausien kohtaamisistamme kuva aikamoisen “flow”-jenginä – hyvänä päivänä se on täysin pitelemätön vastustaja ja huonona taas hyvän fiiliksen puute taas näkyy varmasti katsomon ylälauteille saakka, ”Holle” mietiskelee.

Riemun leirissä toivotaan varmasti, että punanutut eivät saisi kotiyleisönsä edessä parasta itsestään irti, jotta jyväskyläläiset voisivat sen myötä parannella omaa sijoitustaan sarjataulukossa, sillä Arttu Flinckin valmentama koiralauma on yhden pisteen vähemmän keränneenä juurikin Titaanien alapuolella 12. sijalla.

– Meidän ei todellakaan passaa katselemalla ja tilaa antamalla mahdollistaa Riemulle edes pienintäkään mahdollisuutta saada kivaa fiilistä päälle, sillä siitä jos mistä he kyllä tykkäävät, kotkalaiskäskyttäjä Holmström painottaa.

Mikäli Titaanit onnistuu tavoitteessaan ja kykenee omalla työteliäällä ja mitään säästelemättömällä tekemisellään niin sanotusti taltuttamaan vieraidensa riemumielen, ei ole ollenkaan kaukaa haettua, että pelin päätteeksi ”Halloween-paardit” saavat entisestään lisää liekkiä persuksensa alle.

– Kolme pistettä meidän pitäisi lauantaina ehdottomasti itsellemme ottaa, mutta yhtään sen helpommalla ne pisteet eivät ole meille tulossa, kuin mitä aiemminkaan, Holmström kommentoi totisena aivan kuin korostaakseen sanomaansa.

– Kunhan jokainen pelipaidan päälleen pukeva joukkueemme pelaaja on samalla sivulla ja jokainen viisikko tekee yhdessä hommia, niin annamme aivan varmasti itsellemme rehdin mahdollisuuden ottaa ne jaossa olevat kolme sarjapistettä omaan pussiimme.

Ilman tukea punanuttujen tavoite ei tälläkään kertaa tule täyttymään, eli Vaasan Koulunäkki Areenalle saapuvilla kannattajilla on jälleen suuri rooli sen suhteen, joutuuko vierasjoukkue poistumaan kaukalosta kallella kypärin tappio ja sen mukanaan tuoma harmistus niskassaan.

– Paljon olemme aiheesta joukkueen kesken puhuneet sekä toitottaneet sitä, että emme me pelaajat, valmentajat ja muut seuran toimihenkilöt ole ainoastaan tässä hommassa mukana, vaan se on ihan koko yhteisön juttu, ”Holle” tokaisee ja jatkaa:

– Kun yhteisö välittää meistä, niin kyllä mekin silloin haluamme tarjota parasta mahdollista viihdettä heille takaisin päin!

Titaanien ja Riemun välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (29.10.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput otteluun maksavat 10 ja 7 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!