”Viikonlopun tavoitteena on tietysti kuusi pistettä”

4.11.2022

Titaanien on edessä siintävän viikonlopun aikana oltava valmis lyömään kaikki mahdollinen osaamisensa sekä voimavaransa tiskiin, jotta Pohjanmaan vierasturneelta tavoitteena olevat kuusi sarjapistettä sujahtavat vastaan asettuvien Muik Hockeyn ja Virkiän sijaan punanuttujen lisätäytettä tarvitsevaan pussukkaan.
Titaanien on edessä siintävän viikonlopun aikana oltava valmis lyömään kaikki mahdollinen osaamisensa sekä voimavaransa tiskiin, jotta Pohjanmaan vierasturneelta tavoitteena olevat kuusi sarjapistettä sujahtavat vastaan asettuvien Muik Hockeyn ja Virkiän sijaan punanuttujen lisätäytettä tarvitsevaan pussukkaan.

Synkkiin tunnelmiin päättyneen lokakuun taakseen jättänyt Titaanit ei ole edelleenkään menettänyt uskoaan paremmasta huomisesta. Se on kuitenkin selvää, että muutos nykytahtiin ei tapahdu pelkästään toivomalla, jonka myötä punanutut suunnistavatkin edessä siintävälle Pohjanmaan viikonlopputurneelleen haalarit päällä sekä raa’an työnteon nimeen visusti vannoen.

Syksyn aikana varsin ailahtelevasti kaukalossa esiintynyt Titaanit ei tosiaankaan kyennyt parhaimpaansa edeltävässä Riemu-kotikoitoksessaan.

Vaasan Koulunäkki Areenan ylimmälle penkkiriville saakka näkyi, että kaukalon puolella kirmanneet punanutut olivat, jos eivät nyt fyysisesti, niin ainakin henkisesti varsin alavireisiä, eikä ajatus saati pelaaminen sen seurauksena tuntunut luonaavan edes vähää alusta.

– Olen itse aina uskonut siihen, että kilometrit syksyllä ratkaisevat keväällä – sen takia erityisesti syyskauden avauspuolikas on menty harjoitusten osalta kovaa niin jäällä kuin kaukalon ulkopuolellakin, selventää Titaanien päävalmentaja Henri Holmström syitä omiensa heikolle tuloskunnolle.

– Siitä johtuu varmasti osittain myös se, ettei peli-ilmeemme ole aina ollut ihan se freesein.

– Kyllä se tuoreus alkaa sieltä vielä puskee pintaan ja se tullee aivan varmasti näkymään myös lehtereille saakka, kun alamme harjoittelun osalta ottaa jalkaa pois kaasulta, punanuttupiiskuri paaluttaa.

Jyväskyläläisten niin titaanipelaajistolle kuin -valmennuksellekin 2-5-tappion myötä aiheuttama mielipaha onkin pyritty kotkalaisleirissä kuluneen alkuviikon aikana pureskelemaan joukolla pois päiväjärjestyksestä.

– Pelaajat palaveerasivat pitkään keskenään viime lauantain pelin jälkeen ja kyseessä oli kapteenistolta valmennukselle päin tulleiden viestien perusteella ilmeisen hedelmällinen keskustelu, josta varmasti on isosti apua jatkoa silmällä pitäen, Holmström toteaa.

– Kävimme lisäksi alkuviikosta tutustumassa Tuntemattoman polkuun sekä istumassa yhdessä iltahämärissä nuotiolla, niin uskon meidän päässeen joukkuekemian kannalta katsottuna niin sanotusti ytimeen.

Keskustelutuokioiden ja metsän siimeksessä tapahtuneen ryhmäytymisriitin ansiosta usko kotkalaisleirissä on entisestään vain vahvistunut sen suhteen, että mitään ei ole vielä menetetty, vaan kaikki on edelleen omissa käsissä.

– Kyllä jokainen tässä meidän touhussa mukana oleva tietää tasan tarkkaan mihin me joukkueena tähtäämme ja mihin me niin ikään olemme menossa – eli emme missään nimessä ole jääneet junan kyydistä laiturille murjottamaan, ”Holle” alleviivaa.

– Painimme viime kaudella tismalleen samojen asioiden kanssa ja silloin pelaamisemme alkoi marras-joulukuun aikana loksahtelemaan kohdilleen, joten ihan jo niiden kokemusten pohjalta olen varsin luottavainen siihen, että niin käy myös nyt.

Varsin oikeassahan kotkalaiskäskyttäjä faktojen perusteella yllä olevassa toteamuksessaan myös on, sillä Titaanit on tähän mennessä pelannut Suomi-sarjan runkosarjassa vasta 11 ottelua ja ennen ylempään sekä alempaan jatkosarjaan tapahtuvaa jaottelua on siis vielä pelaamatta 17 kamppailua, joissa on jaossa kaikkinensa 51 pistettä.

Punanutuilla on siis edelleen hyvin aikaa sekä mahdollisuuksia kammeta itsensä ennen runkosarjan päättymistä tavoitteenaan olevalle, ylempään jatkosarjaan oikeuttavalle, sijoitukselle.

– Meillä ei edelleenkään ole mikään hengenhätä, mutta totta kai sen tuloksenkin pitää pikkuhiljaa alkaa kääntymään ja kyllähän se myös kääntyy, kunhan saamme pudotettua pelin sisällä tapahtuvat pikkufibat lähelle minimiä, Holmström valaa uskoa omiinsa.

– Pisteitä on edelleen kahmalokaupalla jaossa ja kuten olemme tässä kokoajan puhuneetkin, niin meidän pelaamisemme tähtää isosti kevääseen, jolloin haluamme olla hyviä.

Työ – se jatkuu

Jotta Titaanit saa vakautettua ”marssitahtinsa” sekä napsittua jatkossa aiempaa tasaisempaan tahtiin lisätäytettä piste- ja voittopussukkaansa, on kotkalaisten vedettävä entistä tiukemmin työhaalarit niskaansa.

Kuluvan kauden Suomi-sarjassa, kun ei aiemmista vuosista poiketen, ole mukana yhtään vapaamatkustajaa, jonka seurauksena pelaamisen pitää olla ottelusta toiseen jiirissä, jotta päätösvihellyksen jälkeen tilastoihin sekä taulukoihin päästään voitonmerkkejä piirtelemään.

– Sarjasta on kuluvan syksyn aikana muodostunut äärimmäisen tasainen ja laadullisesti kova – tästä syystä meidän onkin ihan joka ilta lyötävä kaikki osaamisemme, henkiset sekä fyysiset voimavaramme että taistelutahtomme tiskiin, mikäli aiomme pelejä voittaa, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Holmströmin kohta kaksi vuotta kestäneellä titaaniaikakaudella punanutut eivät totisesti ole pelänneet heittäytyä saati paiskia töitä niska limassa ja juuri näitä asioita kotkalaisilta tullaan isosti edessä siintävän Pohjanmaan vierasturneen aikana vaatimaankin.

– Viikonlopun tavoitteena on tietysti kuusi pistettä, mutta pelkästään puhumalla ja toivomalla ne [pisteet] eivät meidän laariimme löpsähdä, ”Holle” tokaisee painokkaasti.

– Usko täyteen pistepottiin on kuitenkin vahva ja siitä olen aivan varma, että töitä tekemällä se tullaan myös saavuttamaan.

Linja-auton kyytiin hyppäävä lauantaiaamuna kukonlaulun aikaan hyppäävä ja kohti Uusikaarlepyytä suunnistava Titaanit saanee kyllä totisesti kaivaa itsestään esiin sen viime kevään version periksiantamattomasta ja kaikkensa tilanteessa kuin tilanteessa antavasta punanuttumiehistöstä, sillä mihinkään helppoon paikkaan kotkalaiset eivät toden totta ole menossa.

Bunkkerimaisesta Komarov Arenastaan viime ja kuluvan kauden aikana varsinaisen ”maanpäällisen helvetin” vastustajilleen päävalmentajansa Micke Ringbergin johtama luonut Muik Hockey odottelee mitä oletettavimmin äänekkäiden kannattajiensa ohella vesi kielellä kotkalaisvieraitaan kylään, jotta he pääsisivät jatkaamaan siitä, mihin edeltävässä kotikamppailussaan S-Kiekon kylvettämiseltään jäivät.

Titaanileirissä osataankin odottaa varsin ”lämminhenkistä” vastaanottoa isäntien taholta, johon ei pelkkä paikalle ilmoittautuminen tule tepsimään.

– Muik Hockey ei liiemmin träppiä sun muuta peruuttelua harrasta, vaan he tykkäävät paineistaa todella aktiivisesti ja tulevat lähestulkoon yleisen syyttäjän lailla kokoajan päälle, evästää punanuttupiiskuri Holmström omiaan.

– Viimeksi olimme uusikaarlepyyläisiä vastaan hieman liian hitaita ja passiivisia niin kiekollisessa kuin kiekottomassakin pelaamisessamme, joten nyt kun tiedämme mitä tuleman pitää, on meillä oltava pelillisesti täysin eri ääni kellossa, jotta ryöstöaikeemme realisoituvat haluamallamme tavalla.

Uudenkaarlepyyn lauantaikekkereistä selvittyään Titaanien kiekkoviikonloppu jatkunee mitä oletettavimmin yhtä tiivistunnelmaisena, sillä kotkalaiset matkailevat sunnuntain kunniaksi Lapualle, jossa Pete Suonpään johtama sarjanousija-Virkiä ottaa punanuttujen kanssa pitkästä aikaa erää jäädytetyllä leikkikentällä.

Puna- ja sininutut, kun ovat edellisen kerran kohdanneet toisensa kevään 2019 karsintasarjassa Kotkassa, joten Titaaneille Lapuan jäähallissa odottava atmosfääri sekä kannattajiensa liekittämä nälkäinen kotijoukkue ovat lähestulkoon täysin uusi tuttavuus.

– Lapua on kuuleman mukaan vierasjoukkueille erittäin ikävä paikka pelata ihan jo kokeneen ja taitavan kotijoukkueenkin takia, joten sinnekään auta mennä pelkästään katselemaan hallin kirkkaita valoja, ”Holle” mietiskelee.

– Turha tässä on kuitenkaan Virkiään sen suuremmin kiinnittää huomiota, vaan meidän on keskityttävä siihen, että pystymme etukäteen yhteisesti sovittuja ja harjoituksissa hinkattuja asioita toteuttamalla haastamaan sekä saletisti myös kaatamaan kenet tahansa vastustajan tässä sarjassa.

Ilmassa on siis legendaarisesti urheilujuhlan tuntua niin Uudessakaarlepyyssä kuin Lapuallakin ja sen jos minkä luulisi herättävän sekä koti- että vierasjoukkueen pelaajat esittämään kaukalossa parastaan ja antavan aivan kaikkensa yhteisen hyvän eteen.

– Mielestäni on vain ja ainoastaan loistava asia, että jengiä kiinnostaa paikallisten joukkueiden otteet ja he saapuvat sankoin joukoin hallille kannustamaan omiaan sekä huutamaan vastustajaa suohon – se jos mikä on jääkiekkoa parhaimmillaan, kotkalaisluotsi Holmström makustelee.

– Juuri tällaisissa Uudenkaarlepyyn sekä Lapuan jäähallien kaltaisissa hornankattiloissa on pirun siistiä pelata ja aina vain makeammaltahan se maistuu, mikäli ne pystymme omalla laadukkaalla tekemisellämme hiljentämään ja anastamaan pisteet mukaamme kotimatkalle!

Titaanit matkustaa lauantaina (5.11.) Uuteenkaarlepyyhyn, jossa majaansa Komarov Arenalla pitävä Muik Hockey isännöi kello 16:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakamppailua.

Sunnuntaina (6.11.) punanutut puolestaan hyökkäävät Lapualle ja testaavat Lapuan jäähallissa vieraitaan kestitsevän Virkiän kotivireen kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjataistossa.