Avauserän ”pesukone” Titaanien turma

6.11.2022

Virkiä ei kotikaukalossaan juuri armoa valkopaitaisille vierailijoilleen antanut. @ Pasi Suokko – https://suokko.kuvat.fi/
Virkiä ei kotikaukalossaan juuri armoa valkopaitaisille vierailijoilleen antanut. @ Pasi Suokko – https://suokko.kuvat.fi/

Lapua oli sunnuntai-iltana varsin häijy paikka Titaanien vierailla, kiitos selkeästi paremmin heti alusta lähtien pelin päällä olleen kotijoukkue Virkiän. Varsinkin ensimmäisessä erässä aivan täysin lapualaisten talutusnuorassa olleet punanutut paransivat kamppailun edetessä tekemistään, mutta se riitti kuitenkin lopulta vain maltilliseen 5-2 (3-1, 1-0, 1-1) –tappioon.

Virkiä – Titaanit 5-2 (3-1, 1-0, 1-1)

01:00 1-0 Eetu Heikkinen (Markus Piispanen, Juho Niemelä) YV
13:11 2-0 Riku Rautavirta (Joshua Kossila, Markus Piispanen)
14:50 2-1 Wilho Korpela (Nico Vuorijärvi)
18:14 3-1 Joonas Ristimäki (Juho Niemelä) VoM
35:46 4-1 Tommi Rintasalo (Lauri Leino, Joshua Kossila) YV
40:45 5-1 Juho Niemelä (Joel Sund, Markus Piispanen) YV
43:22 5-2 Rene Hiekkataipale (Eetu Laurinantti, Nico Vuorijärvi)

Maalivahdit:

Virkiä – Juho Niku 12+8+17= 37 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 14+16+14= 44 torjuntaa (poissa 56:00-60:00)

Jäähyt:

Virkiä 5 x 2min= 10min
Titaanit 8 x 2min + 2 x 10min= 36min

Nälkäinen ja näyttöhaluinen. Juuri sitä olisi Titaanien olettanut olevan edellisiltana Uudessakaarlepyyssä kärsimänsä kirvelevän jatkoaikatappion jäljiltä.

Lapuan sunnuntaissa kaukalossa nähtiin kuitenkin lähes täydellinen vastakohta Muik Hockey-kamppailussa esiintyneestä punanuttumiehistöstä, sillä kotkalaiset eivät eteenkään kahden ensimmäisen erän aikana tuntuneet saavan edes hippaa kaikessa mahdollisessa edellä olleesta kotijuokkue Virkiästä.

Käsi sydämellä voikin sanoa, että Virkiä järjestämä pesukonehoito oli ehkäpä koko käynnissä olevan kiekkokauden pahin pyöritys, jonka Titaanit oli joukkueena joutunut kokemaan.

Ei ollutkaan kovin suuri ihme, että punanuttupiiskuri Henri Holmströmilläkin olivat sanat varsin vähissä lopulta yllttävänkin maltillisiin 5-2-lukemiin päättyneen taiston tauottua.

– Pystyn paljon tässä valmentajan hommassa pelaajia auttamaan sekä tukemaan, mutta peleihin valmistautuminen on aikalailla yksilön vastuulla ja tänään se meni kautta linjan aivan täysin penkin alle, Holmström mietiskeli hiljaisella äänellä.

– Emme yksinkertaisesti olleet pelin alusta lähtien henkisellä tasolla tänään läsnä ja se näkyi sitten kaukalon puolella aivan kaikessa tekemisessämme.

Jos eilisen pelin avausvaihdosta jo näki, että Titaanit oli tullut oikeasti taistelemaan ja jättämään aivan kaikkensa kaukaloon, oli sama näky tosin nyt vain käänteisenä kuvana nähtävissä Lapuan jäähallissa.

Punanutut alkoivat nimittäin ensimmäisestä aloituksesta lähtien ottamaan aivan huolella ”pataansa” kovalla latingilla otteluun sisään tulleelta kotijoukkueelta, ja vaikka Wilho Korpela vielä avauserässä onnistuikin komean yksilösuorituksen päätteeksi kaventamaan maalilukemia, ei pelin hallitsijasta ollut yhtikäs mitään epäselvyyttä.

Virkiä niminen Whirlpoolin pesukone jauhoi, pyöri sekä hyöri valtoimenaan, eikä virran vietäväksi antautuneilla punanutuilla ollut oikeastaan muuta virkaa kuin yrittää pyristellä jollain konstilla mukana.

– Hyvä, että edes pysyimme siellä sen Virkiä meille järjestämän pesukoneen sisällä, emmekä lentäneet huitsin helvettiin siinä kohtaa, kun linkous alkoi, Holmström puuskahti tyytymättömänä.

”Emme tehneet riittävästi hommia joukkueena”

Virkiä ladottua kotiyleisön suureksi riemuksi jo ensimmäisen erän aikana tukevan tuntuisen 3-1-johdon itselleen Eetu Heikkisen, Riku Rautavirran ja Joonas Ristimäen osumilla, oli vielä pahemman oloinen sekä näköinen nöyryytys tuloillaan pelin toisessa erässä.

Titaanit ei käytännössä koko kaksikymppisen aikana pystynyt hyökkäämään kuin yhden kerran syöttelemällä pois omalta alueelta, sillä kaikki muut yritykset jäivät järjestään puolitiehen sekä pelivälineen summittaiseen roiskaisuun äkkiä pois omasta lavasta.

Virkiä sitä vastoin tuntui nautiskelevan täysin rinnoin kotkalaisvieraiden kurmoottamisesta ja vaikkeivät isännät lopulta onnistuneetkaan kuin kertaalleen lisämaalin teossa, oli Tommi Rintasalon ajassa 35:46 naulaama 4-1-ylivoimamaali kutakuinkin koko sunnuntainen kiekkokarkelo pienoiskoossa.

Sitä kun edelsi lapualaisen viekas oivallus, hybridipitkän hyväksi käyttäminen, titaanipelaajan karmea arviointivirhe sekä täysin tyhjänä ammottaneeseen maaliin uitettu vulkaaninen kuminpalanen.

Jollei kyseinen täysosuma vielä lopullisesti sammuttanut valoja ottelun voittotaistelusta, niin sen teki sitten vain neljänkymmenenviiden sekuntin pelaamisen jälkeen kolmannen erän alusta päivänvalonsa nähnyt 5-1-rysä.

Tilanteessa titaanipelaajat tyytyivät jälleen lähinnä seuraamaan sivusta kuinka maalivahti Niko Tammi torjuu ensimmäisen vedon ja miten riparin toimittaa verkon perukoille Virkiän pelaaja, joka totteli tällä kertaa nimeä Juho Niemelä.

– Jos annat kaverin tehdä viisi ja olet kolmannen erän alussa neljä takana, niin vaikeaksihan homma silloin kieltämättä menee, tyytyi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström toteamaan.

Niemelän sipaiseman kihauksen jälkeen oikeastaan koko kolmas erä meni varsin tasaiseksi pelailuksi, sillä Virkiän ei luonnollisesti tarvinnut enää liiemmin kaasua painaa, vaan keskittyä lähinnä puolustamaan viimeisetkin ilmat pois punanuttujen varsin löysästä ilmapallosta.

Titaanien tunnustukseksi on kuitenkin se sanottava, etteivät kotkalaiset suostuneet karuista maalilukemista huolimatta luovuttamaan, vaan kirkastivat edes hieman likaantunutta kilpeään viimeisessä erässä esittämällään pelaamisella ja sen avulla syntyneellä sekä Rene Hiekkataipaleen läpiajosta viimeistelemällä 5-2-kavennuksella.

Hiekkataipaleen röyhkeällä nousulla aikaan saama osuma jäi kuitenkin lopulta erittäin laihaksi lohduksi, sillä päätössummerin soidessa Lapuan jäähallin valotaululla seisoivat kotijoukkueen selkeät 5-2-voittolukemat, joita punanutut lähtivät kallella kypärin ja illan pimentyessä pureskelemaan pitkälle kotimatkalleen.

– Revimme jollain tasolla vikassa erässä itsemme peliin mukaan ja pystyimme jokusen laadukkaan maalintekopaikankin luomaan, Holmström kommentoi.

– Nöyrästi on kuitenkin otettava hattu pois päästä ja myönnettävä Virkiän olleen tänään meitä selkeästi parempi.

Syitä sille, miksi Virkiä oli maltillisista tappiolukemista huolimatta Titaaneita selkeästi parempi, sai punanuttupiiskuri hetken aikaa kaivella sanaisesta arkustaan.

– Emme tehneet riittävästi hommia joukkueena – tekemisemme jäi oikeastaan maalivahtityöskentelyä lukuun ottamatta aivan täysin piippuun, ”Holle” tokaisi.

Virkiälle kärsitty tappio oli Titaaneille jo neljäs perättäinen, joten edessä siintävä vajaan kahden viikon mittainen tauko peleistä tullee kotkalaisille oletettavasti varsin hyvään saumaan.

– Olemme tarkoituksella ottaneet kilsoja ja harjoitelleet kovaa, joten nyt tarjoutuu ihan hyvä paikka itse kullekin ottaa hieman happea, Holmström summasi.

Lepotauon jälkeen kaukalossa tullaan joka tapauksessa näkemään jälleen täynnä tulta ja tappuraa oleva sekä ennen kaikkea nälkäinen ja työntekohalukas titaanimiehistö, vai kuinka?

– Eilinen näytti mielestäni sen, millä tavalla meidän pitää pelata, jotta voimme taistella otteluiden voitoista – yksilöillä emme voita tässä sarjassa yhtäkään vastustajaa, mutta joukkuepelaamisella voimme kepittää aivan kenet tahansa, Holmström sanaili.

– Jos teemme sovitut asiat joukkueena ja samalla fiiliksellä kuin mitä Uudessakaarlepyyssä, niin silloin olemme veemäinen vastustaja – meidän pitää vain jatkossa saada kaivettua jokaiseen peliin pahuus esiin.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu vajaan kahden viikon päästä lauantaina (19.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Raahe-Kiekko.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!