Kymmenen täysosuman perjantaipeijaiset

2.12.2022

Jos viimeksi Järvenpäässä saatiin todistaa Titaanien juhlia, niin nyt olivat vuorossa Haukkojen voittokarkelot. © Ida Kvist – https://idakvist.kuvat.fi/

Titaanien repaileinen kiekkoviikko sai perjantai-iltana Järvenpäässä jokseenkin alakuloisen päätöksen. K-Rauta Areenallaan Suomi-sarjan runkosarjakoitosta isännöinyt Haukat oli nimittäin lopulta aikamoisiksi maalipeijaisiksi yltyneessä kamppailussa punanuttuja parempi ja piti näin ollen kaikki jaossa olleet pisteet itsellään maalein 6-4 (3-1, 2-1, 1-2).

Haukat – Titaanit 6-4 (3-1, 2-1, 1-2)

02:39 1-0 Leevi Leipijärvi (Santeri Seppälä, Jami Jokela)
06:00 2-0 Vertti Sieppi (Santeri Seppälä)
09:58 3-0 Jere Ylikärppä (Jussi-Pekka Jokinen, Jami Jokela)
19:51 3-1 Wilho Korpela (Erkka Huttunen, Eetu Laurinantti) YV
21:53 4-1 Niko Lottanen (Antti Rantsi, Artjom Anufrijev)
28:08 4-2 Valtteri Tamminen (Jaami Jokinen, Erkka Huttunen)
29:28 5-2 Santeri Seppälä (Lenni Kämäräinen, Vertti Sieppi) YV VoM
48:36 5-3 Werner Vilkki (Nico Vuorijärvi, Leevi Laine)
49:51 5-4 Simo Kauppinen (Jesse Espo, Jaami Jokinen) YV

59:23 6-4 Jere Ylikärppä (Jani Könönen) TM

Maalivahdit:

Haukat – Samu Mäkinen 14+11+13= 38 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 11+9+11= 31 torjuntaa (poissa 57:45-59:23 & 59:57-60:00)

Jäähyt:

Haukat 6 x 2min + 1 x 10min= 22min
Titaanit 7 x 2min + 1 x 10min= 24min

Sarjan avausviikonlopun temppuaan Järvenpäähän toistamaan lähtenyt Titaanit joutui karvaasti pettymään K-Rauta Areenan perjantaipeijaississa.

Pelin alussa selkeästi vieraitaan paremmin hereillä sekä ytimessä ollut kotijoukkue Haukat onnistui karkaamaan avauskympin aikana sen verran turvalliseen johtoasemaan, etteivät punanutut kyenneet kovasta yrityksestään huolimatta ottamaan isäntiään enää jäljelle jääneiden peliminuuttien aikana kiinni.

Näin ollen järvenpääläiset pääsivät makselemaan kotkalaisille kalavelkansa korkojen kera takaisin ja pitämään lopulta kaikki jaossa olleet sarjapisteet itsellään 6-4-lukemiin päättyneen taiston tauottua.

– Ei riittänyt tänään, vaikka hyvän taistelun saimmekin lopulta aikaiseksi, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström lyhyesti ja ytimekkäästi.

Titaaniluotsin harmituksen ymmärtää varsin hyvin, sillä punanutut käytännössä luovuttivat heti ensivaihdoista lähtien pelin hallintakapulan täysin kotijoukkueen haltuun, eivätkä sitä kyenneet enää riittävän hyvin riuhtaisemaan itselleen kamppailun tasoittaakseen saati vielä voittaakseen.

Holmströmin mieltä kaihersi erityisesti ensimmäisen erän avauspuolikas, jonka aikana Haukat latoi kiekon osin tuurilla ja osin taidolla kolmesti kotkalaisrysää vartioineen Niko Tammen selän taakse.

– Olimme täysin telineissä ottelun ensimmäiset 10 minuuttia, punanuttupiiskuri hymähti.

– Tosin kun miettii meidän erittäin repaleista harjoitusviikkoa ja poissaolijoiden määrää, niin ei tämä itselleni mikään kovin suuri yllätys ollut, ettemme arki-iltana ja vielä vieraissa mitellyn pelin alussa olleet välittömästi mukana Haukkojen pelitempossa.

Titaanien vasta käynnistellessä omia koneitaan ja herätellessä itseään kunnolla taiston tuoksinaan mukaan, oli Järvenpään jäähallin kuuluttaja saanut kiekaista ämyreihin jo Leevi Leipijärven, Vertti Siepin sekä Jere Ylikärpän iskemät täysosumat.

Varsinkin Leipijärven 1-0- ja Ylikärpän 3-0-maalit Titaanit olisi selkeästi skarpimmalla puolustuspelaamisella pystynyt estämään, kun taas Siepin onnenkantamoisella syntyneelle 2-0-osumalle ei edes ukko ylijumala olisi voinut yhtikäs mitään.

– Suurin osa tämän illan takaiskuista oli aivan täysin meidän omaa hölmöilyämme, ”Holle” summasi päätään pyöritellen.

– Puhuimme ennen pelin alkua joukkueen kanssa, että pyrkimys on pelata yksinkertaista jääkiekkoa, mutta sitten menettelimme kiekkoja omalla alueella ja tarjoilimme ihan ehdoin tahdoin kaverille liukuhihnalta saumoja tehdä maaleja.

Takaa-ajo katkesi rangaistuksiin ja viheltämättä jättämisiin

Titaanien onnistui päästä mukaan K-Rauta Areenan tulostaululle avauserän lopun ylivoimallaan, kun Wilho Korpela pääsi napauttamaan Erkka Huttusen maukkaasta tarjoilusta verkon kireälle haukkavahti Samu Mäkisen selän takana.

Punanuttujen ilo ja itseluottamus karisivat kuitenkin lähes välittömästi toisen erän alkajaisiksi, kun jälleen pienimuotoisen puolustussekoilun seurauksena Niko Lottanen sai täysin rauhassa niitata pelivälineen takatolpilta tyhjiin sekä viedä Haukat jälleen kolmen maalin karkumatkalle.

Varsin kuvaavaa pelille oli perjantai-iltana se, että Titaanien saatua ajoittain otetta itselleen ja kavennettua lukemia, kuittasi Haukat välittömästi suoraan vastapalloon.

Juuri tällainen kuvio tapahtui myös Valtteri Tammisen taidokkaasti ilmasta ohjaaman 4-2-rysän jälkeen, sillä vain 80 sekuntia myöhemmin paloi punavalo titaaniveräjän takana Santeri Seppälän täräytettyä ylivoimalla telkän näyttävästi pönttöön oman puolustajan tehdessä ratkaisevan maskin kotkalaiskassari Niko Tammelle.

Titaanit ei olisi kuitenkaan Titaanit, mikäli punanutut olisivat lyöneet hanskat tiskiin tukalassa kolmen maalin tappioasemassa.

Kotkalaiset jaksoivat Haukkojen turvallisen tuntuisesta johtoasemasta huolimatta uskoa kelkan olevan vielä päätöserän aikana käännettävissä, jonka myötä punanutut päättivät toisella erätauolla iskeä vielä aivan kaikkensa peliin.

Kova asenne ja selkeästi paremmin soljunut yhteen pelaaminen alkoikin näkyä juuri ennen kolmannen erän puoltaväliä, sillä Titaanit onnistui värkkäämään tasavajaalla pelaten 5-3-kavennuksen Werner Vilkin toistettua Tammisen tempun ja ohjattua kumimuikun ilmasta ohi voimattoman järvenpääläisveskari Mäkisen.

Kun vielä reilua minuuttia myöhemmin Simo Kauppinen kikkaili ylivoimapelin päätteeksi itsensä sektoriin ja sujautti limpun uuniin, oli Haukat pakotettu pitämään aikalisänsä, jottei jo tukevasti näpeissä ollut peli lipsahtaisi aivan täysin vieraiden nimiin.

Mitä ilmeisimmin kyseinen aikalisä toimi myös jonkinlaisen neuvonpitona ottelun tuomaristolle, joka näin titaanilasien takaa katsottuna pisti pillin pussiin, kun punanuttuja rikottiin ja sakotti taas kotkalaisia tiukasti tilanteista, joista ei pelin hengen mukaisesti olisi jäähyä pitänyt edes viheltää.

Tämä ”peliliike” tappoikin varsin komeasti Titaanien orastaneen kirin ja kun edes ajassa 57:34 otettu aikalisä saati maalivahti Tammen pois ottaminen pömpelinsä suulta eivät auttaneet, pääsi Haukkojen Jere Ylikärppä sinetöimään tyhjään maaliin värikkään kamppailun päätöslukemiksi 6-4.

Jos harmitti Titaanien päävalmentaja Henri Holmströmiä oman miehistönsä heikko pelin aloitus, niin samaa mantraa kotkalaiskäskyttäjä sadatteli kamppailun päätuomarina toimineen Kalle Mikkosen ottelun lopetuksesta.

– Pääsimme kolmannessa erässä vielä hienosti peliin mukaan ja maalin päähän, mutta sitten säännöt muuttuivat aivan täysin siitä, mitä ne pelin ensimmäisten 50 minuutin aikana olivat, Holmström tyytyi epäuskoisesti naurahdellen toteamaan.

Järvenpään perjantaissa kärsitty kirvelevä tappio oli Titaaneille toinen perättäinen, mutta häviämistä suuremmaksi huolenaiheeksi kotkalaisleirissä nousi pelin jälkeenkin joukkueen nykyinen loukkaantumis- ja sairastelutilanne.

Pahimpia aukkoja paikkomaan, kun punanutut olivat napsineet yhteistyöseurastaan Piranha’sista haukkajahtiin kolmikon Jussi Sivonen, Aaro Hannula ja Jesse Espo, joista kukin täytti paikkansa kotkalaisten pelaavassa kokoonpanossa, josta oli erinäisten syiden vuoksi sivussa peräti 12 pelimiestä.

– Kyllähän tässä välillä tuntuu siltä, että olisi hommissa kenttäsairaalassa, kun suurin piirtein puolet sopimuspelaajista puuttuu riveistä, ”Holle” mietiskeli naama peruslukemilla.

– Eihän se kovin helppoa kieltämättä ole, muttei tässä siitä huolimatta auta muuta, kuin iskeä taas uutta matoa ensi viikolla koukkuun ja toivoa, että saisimme täyden kokoonpanon kasaan JHT-kotipeliin.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Ida Kvistin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina (10.12.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu JHT Kalajoki.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!