Riemu parempi jumbokamppailussa

8.1.2023

Riemulle Suomi-sarjan sunnuntaisessa jumbokamppailussa kärsitty 3-2-tappio veti titaaniluotsi Henri Holmströmin ilmeen vakavaksi. @ SJL / Matti Nenonen
Riemulle Suomi-sarjan sunnuntaisessa jumbokamppailussa kärsitty 3-2-tappio veti titaaniluotsi Henri Holmströmin ilmeen vakavaksi. @ SJL / Matti Nenonen

Titaanien paluu joulutauon rauhasta takaisin tositoimiin ei sujunut Jyväskylän sunnuntaissa onnellisten tähtien alla. Punanuttujen otteissa ei Suomi-sarjan runkosarjan jumbokamppailussa ollut riittävää asennetta mukana, jonka myötä ottelua isännöinyt Liikunnan Riemu pääsi juottamaan kotkalaisvierailleen lopulta todella karvasta kalkkia 3-2 (2-1, 0-0, 1-1) –lukemien siivittämänä.

Riemu – Titaanit 3-2 (2-1, 0-0, 1-1)

03:12 1-0 Antonio Marchesani (Saku Leinonen, Onni Natri)
08:48 2-0 Väinö Tapper (Niklas Laitinen, Patrik Lagerbohm)
17:58 2-1 Simo Kauppinen (Eetu Laurinantti)
47:31 3-1 Mika Mäki (Saku Ilmola, Antonio Marchesani) YV VoM
57:51 3-2 Veeti Kaplas (Jaami Jokinen, Simo Kauppinen) IM

Maalivahdit:

Riemu – Juuso Laukkanen 11+15+12= 38 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 9+6+13= 28 torjuntaa (poissa 56:59-57:51, 58:44-58:56 & 59:32-59:59)

Jäähyt:

Riemu 4 x 2min + 1 x 10min= 18min
Titaanit 2 x 2min= 4min

Makea Virkiä-kotivoitto alla takaisin Suomi-sarjan kolmeviikkoiselta joulutauolta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla palannut Titaanit ei päässyt lähellekään sitä pelillistä ydintä, jolla se lapualaiset edeltävässä koitoksessaan lähetti tyhjin käsin kotimatkalle.

Läpi koko jo kuluneen kauden aikamoista vuoristorataa peliensä välillä ja ajoittain jopa niiden sisälläkin huristelleet punanutut olivat lähteneet sunnuntain kunniaksi vähän vain katselemaan mitä kirkkaissa liigavaloissa pelaavalla Liikunnan Riemulla on mielessään ja se jos mikä kelpasi mainiosti jumbokamppailua isännöinneille jyväskyläläisille.

Titaanien päävalmentaja Henri Holmströmin mukaan kotkalaisten suhtautuminen pykälää alempana sarjataulukossa majailevan Riemun kohtaamiseen oli aivan väärä ja se näkyi karulla tavalla erityisesti ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, jonka tiimellyksessä isännät repäisivät ratkaisevan suuruisen eron vieraisiinsa nähden, eivätkä antaneet sitä enää koko loppupelin aikana kuroa umpeen.

– Jääkiekko on asennepeli ja tänään meidän asenteemme ei ollut lähelläkään vaadittavaa tasoa, Holmström tuhahti tyytymättömänä.

– Silloin kun et kamppaile, likaa nenääsi menemällä maalinedustalle, väleihin sekä alle, on todella vaikeaa pelata voittavaa jääkiekkoa.

Jyväskylässä nähty ”mahalasku” oli siinäkin mielessä Holmströmille täydellinen yllätys, sillä mikään ei ennakkoon puhunut sen puolesta, että Titaanit lähtisi Riemun vieraaksi vain ihastelemaan liigahallin kirkkaita valoja.

– Kulunut harjoitusviikko antoi odottaa meiltä hyvää paluuta takaisin pelihommien pariin, sillä tempo treeneissä puolet kovempaa, kuin oikeastaan kertaakaan tänään, ”Holle” mietiskeli.

– Jotenkin tuntuu siltä, että nämä pelipäivät ovat pelaajille ajoittain sellaisia vapaapäiviä, joiden ajaksi tullaan vain vähän pitämään hauskaa ja tehdään mitä milloinkin huvittaa.

Kotkalaiskäskyttäjää tuntuikin taiston tauottua korpeavan enemmän se tyyli, jolla punanutut Riemulle lopulta 3-2-lukemin polvistuivat, kuin mitä itse kitkerä tappio ja tarjolla olleiden tuikitärkeiden kolmen sarjapisteen menetys.

Titaanit olisi totisesti tarvinnut LähiTapiola Areenalta täyden pistepotin matkaansa, sillä kotkalaisten päämääränä oleva paikka kevään kovissa karkeloissa eli pudotuspeleissä karkasi viikonlopun aikana jo peräti 10 pisteen päähän.

– Toimintamme erityisesti pelipäivinä niin joukkueena kuin yksilöinäkin pitää ehdottomasti muuttua, sillä tuollaisella tekemisellä emme tule tavoitettamme saavuttamaan, Holmström totesi ykskantaan.

”Yleensä se menee vain niin...”

Jos oli Titaanien tarkoituksena aloittaa kevään loppukiihdytys Jyväskylästä, voi näin jälkiviisaana todeta vaihteen luistahtaneen silmän sijaan vapaalle, sillä sen verran ponneton oli nimittäin punanuttujen sisääntulo sunnuntaiseen vieraspeliin.

Taiston avauskympin aikana kotkalaiset lähinnä katselivat ja ihmettelivät maailman menoa, kun taas Riemu iski heti täysillä ”vastapalloon” sekä onnistui hankkiutumaan jokseenkin ansaitusti kahden maalin karkumatkalle Antonio Marchesanin ja Väinö Tapperin taiteiltua kumimuikun punanutturysää vartioineen Niko Tammen selän taakse.

– Lähtö peliin oli meiltä aivan täysi katastrofi – valmistautumisemme näytti menneen taas aivan pieleen, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Vaikka punanutut selvisivätkin lopulta vain kahdella takaiskulla pelin alusta, kiitos Tammen torjuntojen, ei edes Simo Kauppisen erän lopulla lähes miinuskulmasta sujauttaman 2-1-kavennuskaan tuntunut kunnolla herättävän Titaaneita mukaan taisteluun ottelun voitosta.

– Yleensä se menee vain niin, että vaikka peli kestääkin 60 minuuttia, määrittää pelin suunnan sekä hyvin pitkälti myös lopputuleman se kuinka paljon teet töitä alussa, Holmström tokaisi.

Tilastoja tuijottamalla saa helpostikin sellaisen kuvan, että varsinkin toinen erä oli lähes yhtä päätä, punanuttujen rummuttaessa kiekkoa antautumuksella kohti Riemun maalia vartioinutta Juuso Laukkasta.

Näin ei kuitenkaan ollut, sillä Laukkasen ei kovinkaan moneen otteeseen venyä parhaimpaansa kotkalaisten maalille toimittamat kiekot torjuakseen.

Tokihan Titaanit piti pelivälinettä hallussaan ja vietti välillä pitkiäkin aikoja isäntien alueella, mutta mitään maata mullistavaa punanutut eivät aikaiseksi saaneet hyvin pitkälti siitä syystä, ettei maalille ollut liiemmin menijöitä ja ratkaisut jäivät joko kokonaan piippuun tai olivat lähinnä puolihuolimattomia toivotaan-toivotaan lääppäisyitä.

– Vaikka saimmekin pidettyä kiekkoa, oli hallintamme pelkästään näennäistä, kertoi ”Holle” oman koruttoman näkemyksensä.

Punanuttujen kannalta ottelu meni entistä kimurantimmaksi kolmannen erän alkupuolikkaalla, kun kotkalaiset erehtyivät sekoilemaan vaihtamisensa kanssa, jonka myötä kaukalossa oli hetken aikaan liian paljon titaanipelaajia.

Kyseisestä erheestä seuranneen erikoistilanteen aikana Riemun nimittäin onnistui värkätä yksi arvokas lisätäysosuma, kun Mika Mäki pääsi lusikoimaan Saku Ilmolan viivatoimituksen karat ohi voimattoman kotkalaisvahti Tammen.

Titaaneille jäi Mäen taituroiman 3-1-maalin jälkeen aikaa rapiat 12 minuuttia pistää peliä tasoihin ja mennä jopa edelle, mutta tässä punanutut eivät kuitenkaan onnistuneet.

Toki Veeti Kaplas sai vielä ajassa 57:51 kavennettua maalieron yhteen, laukomalla p-pisteen kaarelta tarkalla rannekudilla telkän pönttöön, mutta sitä lähemmäs punanutut eivät kuitenkaan enää isäntiään päässeet.

Näin ollen pelin lopun ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla pelaaminen kuivui kasaan ja summerin törähtäessä LähiTapiola Areenan melkein tyhjille lehtereille, päästiin valotaululta toteamaan Riemun voittaneen jumbokamppailun Titaaneita vastaan maalein 3-2.

Riemulle kärsitty tappio on varmasti omiaan myös sisuunnuttamaan titaanimiehistön näyttämään, ettei se ole niin huono, kuin mitä Jyväskylän peliesitys antaa olettaa, joten tulevan viikonlopun Hunters- (13.1.) ja HCIK-kohtaamisiin (14.1.) valmennuksella ei luulisi olevan hirveämmin vaikeuksia sytyttää pelaajistoaan pistämään taas aivan kaikkeaan likoon joukkueen eteen.

– Selittelyn on nyt loputtava ja kaikki energia on tästä hetkestä edespäin suunnattava entistä tiukemmin työntekoon, titaanipiiskuri Holmström tuumasi loppukaneetikseen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (13.1.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu ”paikallisvastustaja” Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!