Ohjelmassa kaksi erittäin oivaa asennetestiä

12.1.2023

Titaanit pääsee tulevana viikonloppuna testaamaan asennettaan ja vääntämään oikein tosissaan vastaan asettuvien Huntersin sekä HCIK:n kanssa. @ SJL / Matti Nenonen
Titaanit pääsee tulevana viikonloppuna testaamaan asennettaan ja vääntämään oikein tosissaan vastaan asettuvien Huntersin sekä HCIK:n kanssa. @ SJL / Matti Nenonen

Viime sunnuntaina Jyväskylässä kehnolla menestyksellä Suomi-sarjan keväisen rypistyksensä aloittanut Titaanit on tulevana viikonloppuna totisen paikan edessä. Punanutuilla on nimittäin ohjelmassa kaksi kivikovaa kamppailua, joissa kummassakin asenne nousee arvoon arvaamattomaan, sillä vastaan perättäisinä päivinä asettuvat Porvoon Hunters ja HC Indians Kaarina tuskin tulevat kotkalaisille mitään ilmaisia armopaloja tarjoilemaan.

Titaanien taivallus ja oikeammin lähtökiihdytys kevätkauteen meni aikalailla vihkoon Suomi-sarjan jumbokamppailussa Jyväskylässä.

Kotkalaiset olivat mitä ilmeisimmin lähteneet sunnuntaille vierasreissulle vain siksi, koska peli oli merkitty kalenteriin ja se kostautuikin lopulta todella kirvelevänä 3-2-tappiona LähiTapiola Areenalla kamppailua isännöinneelle Liikunnan Riemulle.

Sen myötä ei ollutkaan ihme, että punanuttujen pukuhuoneen ovi pysyi pelin päättymisen jälkeen pitkään säpissä titaanimiehistön ruotiessa valmennuksensa johdolla syitä hetkeä aiemmin nähtyyn mahalaskuun.

– Olemme jo elokuusta lähtien tiedostaneet sen faktan, että ilman raudanlujaa asennetta, kovaa yrittämistä, raskasta työntekoa ja tiivistä joukkuepelaamista emme tässä sarjassa voita yhden yhtä vastustajaa, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Jos jokin näistä edellä mainituista asioista tekemisestämme puuttuu, niin olemme nesteessä – saimme tästä oivan muistutuksen viime sunnuntaina Jyväskylässä.

Syitä siihen, miksi punanutuille on käynnissä olevan kauden aikana tullut jo hieman liikaakin Jyväskylän kaltaisia välipäiviä, kotkalaiskäskyttäjä ei suorilta osaa sanoa, mutta hetken miettimisen jälkeen yhden selkeän perusteen Holmström heittää framille.

– Ehkei meillä vielä ole tällä joukkueella riittävästi niitä yhteisiä voittamisen kokemuksia, joten ne pitää sitten vain kantapään kautta oppia, ”Holle” aprikoi ja jatkaa:

– Olen sen verran monta vuotta tätä peli- ja valmennushommaa jo ehtinyt tekemään, että luulisin tietäväni, mikäli se homma kiikastaisi jostakin muuta, kuin tuosta mitä äsken sanoin.

Toinen selkeämpi syy erityisesti heikkoon vieraspelaamiseen löytyy Holmströmin mukaan ennen otteluiden alkua tapahtuvasta toiminnasta.

– Iso asia peleissä ja varsinkin vieraissa pelattaessa on valmistautuminen – meidän kohdallamme näyttää ajoittain siltä, että pelaajat eivät joko viitsi, halua tai sitten yksinkertaisesti osaa sitä henkilökohtaisella tasolla tehdä riittävän hyvin, sillä sen vajavaisuuteen olemme jo liiaksi tällä kaudella pelejä hävinneet, punanuttupiiskuri summaa.

– Kyllä pelaajat sen toki itsekin tiedostavat, eivätkä he varmasti halua tahallaan pelejä hävitä, olla laiskoja tai huonoja, mutta nykyisenlainen valmistautuminen ei vain näytä toimivan riittävän hyvin.

Kyseiseen nyanssiin on Holmströmin mukaan pyritty jo aiemmin ja pyritään myös jatkossa paneutumaan entistä tarkemmalla pieteetillä.

– Kaikki kivet tässä on käännettävä, jotta pystyisimme myös vieraissa tekemään tulosta ja tavoitella sen myötä sitä unelmaamme kevään pudotuspeleissä, ”Holle” kommentoi.

– Minun ja muun valmennusryhmän pitää pystyä jatkossa antamaan joukkueelle enemmän neuvoja ja työkaluja peleihin valmistautumiseen sekä nostaa samalla myös vaatimustasoa.

”Meidän pitää oikeasti haluta voittaa”

Tulevana olevana viikonloppuna Titaanit pääsee testaamaan nimenomaan sitä, ovatko päävalmentaja Henri Holmströmin puheet ja ohjeistukset menneet miten hyvin perille, sillä punanutuilla on edessään kaksi todella oivallista asennetestiä.

Perjantaina Vaasan Koulunäkki Areenalla miteltävä kuluvan kauden toinen Seiskatien herruustaisto on aivan varmasti aikamoinen spektaakkeli, sillä jo viime keväänä aikamoisen tulikivenkatkuisia karkeloita keskenään järjestäneet Titaanit saati Kotkaan vieraaksi saapuva Porvoon Hunters tuskin haluvat rakkaalle kiistakumppanilleen edessä olevaa ”paikalliskamppailua” hävitä.

– Huntersia vastaan on aina kiva lähteä vääntämään – pelit sisältävät paljon tunnetta ja tietynlaista derbymeininkiä sekä sirkushuveja kansalle, punanuttuluotsi Holmström virnistää.

– Nämä pelit ovat mielestäni lätkää aidoimmillaan, etenkin kun joukkueiden välillä vallitsee ihan selkeä viha-rakkaus-suhde.

Edeltävässä keskinäisessä välienselvittelyssään Pekka Siikalan maestroima sekä tällä hetkellä sarjassa 4. sijalla köllöttelevä Hunters oli kotkalaisia selvästi parempi, iskien Kokonniemen jäähallin valotaululle tylyt 6-3-voittolukemat, aivan kuin näyttääkseen Titaaneille, että kaappi seisoo jo viime keväältä tutuksi tulleessa paikassa.

– Hunters pelaa hyvin viisikkona aktiivista, liikkuvaa ja aika kivan näköistä lätkää, johon meidän pitää löytää oikeanlaiset keinot porvoolaiset hyydyttääksemme, tyytyy ”Holle” toteamaan kysyttäessä minkälaisen vihulaisen punanutut perjantaina saavat vastaansa.

Huntersin hyydyttämisen lisäksi Titaanien on myös itse oltava valmis pelaamaan heti pelin ensivaihdoista lähtien, sillä porvoolaiset tuskin saapuvat Kotkaan jarruttelu mielessään.

– Kotipeleissä meillä ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia vetää työhaalareita päälle ja näyttää kuka tähän kaukaloa oikeasti hallitsee, Holmström tokaisee.

– Totta kai niitä kyykkäyksiä jokaiselle jengille pitkän kauden aikana tulee, mutta uskon meillä olevan edeltävästä keskinäisestä kohtaamisestamme niin paljon moskaa hampaankolossa, että perjantaina Huntersin isäntänä nähdään aika hemmetin sisuuntunut titaanimiehistö.

Perjantai-iltainen ”paikallis-spektaakkeli” on vain ensimmäinen osa Titaanit työntäyteistä viikonloppua, sillä seuraavana päivänä on jo luvassa mukavahko moottorimarssi, jonka päämääränä on Kaarinassa sijaitseva Tele1 Areena.

Siellä punanutut saa vastaansa sarjataulukossa kuudentena killuvan ja Jonne Virtasen johtaman intiaanilauman, joka varsinkin kotitiipiissään on tunnetusti erittäin veemäinen vastustaja.

– Ei Kaarina meille mikään ylitsepääsemättömän vaikea paikka ole pelata – sen me mielestäni osoitimme jo viime kevään pudotuspelien ”villi kortti”-kierroksella, sivuuttaa titaanikäskyttäjä Holmström puheet Suomi-sarjan viheliäisimmästä vieraspelipaikkakunnasta.

Se on kuitenkin selvää, että suoritustunteen ja tekemisen tason pitää olla HCIK:n tarjoamissa ”lauantailöylyissä” tapissa, sillä Kaarinan tulitikkuaskissa jos jossakin pääsee aina isäntien kanssa vääntämään sekä painimaan koko rahan edestä.

– Meidän pitää oikeasti haluta voittaa, eli olla ytimessä ja kamppailuvalmis sekä tyly kummankin maalin edustalla – asenteessa emme voi antaa piiruakaan periksi, sillä muuten meille tulee HCIK:n kyydissä todella vilu, ”Holle” naulaa.

Luvassa on siis kaksi kivikovaa koitosta ja jaossa kuusi arvokasta sekä varsinkin titaaninäkökulmasta katsottuna tuikitärkeää sarjapistettä – mikä on siis punanuttujen geimplään monseigneur Holmström?

– Pätkitään kumpainenkin viikonlopun vastustajamme, otetaan kuusi pistettä omaan pussukkaamme ja aletaan pistää oikein kunnolla painetta sekä karsinta- että pudotuspeliviivan päälle!

Titaanien ja Huntersin välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla perjantaina (13.1.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Lauantaina (14.1.) punanutut puolestaan matkailevat HCIK:n vieraaksi Kaarinaan, jossa pelattava Suomi-sarjapeli pyörähtää Tele1 Areenalla käyntiin kello 17:10 alkaen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!