Tehokas Hunters Seiskatien herra

13.1.2023

Siinä missä Titaanit takoi kuluvan kauden toisessa Seiskatien herruustaistossa ”päätään seinään”...
Siinä missä Titaanit takoi kuluvan kauden toisessa Seiskatien herruustaistossa ”päätään seinään”...
...kävivät porvoolaiset iskemässä toisessa kenttäpäädyssä todella kovalla teholla kumimuikkua punanuttujen veräjän uumeniin.
...kävivät porvoolaiset iskemässä toisessa kenttäpäädyssä todella kovalla teholla kumimuikkua punanuttujen veräjän uumeniin.

Jääkiekko on siitä ikävähkö pallopeli, että tehdyt maalit tuppaavat ratkaisemaan siinä aina voittajan. Tästä saatiin oiva osoitus perjantai-iltana Kotkassa mitellyssä Seiskatien kuluvan kauden toisessa herruustaistossa, jossa kovasti yrittänyt ja töitä tehnyt Titaanit joutui lopulta pettymään karvaasti. Vaasan Koulunäkki Areenalla vieraillut Hunters nimittäin näytti Suomi-sarjan runkosarjakamppailua isännöinneille punanutuille, miten tekopaikat käytetään kovalla prosentilla hyödyksi ja vei lopulta koko leikin nimiinsä selkein 1-6 (1-0, 0-3, 0-3) –lukemin.

Titaanit – Hunters 1-6 (1-0, 0-3, 0-3)

13:47 1-0 Erkka Huttunen (Rene Hiekkataipale, Jesse Espo) YV
23:48 1-1 Tony Mollberg (Eduard Slessarevski, Elias Pennanen)
24:12 1-2 Elmo Aarnimetsä (Markku Kitunen) VoM
35:01 1-3 Markku Kitunen (Andre Linde, Oka Riissanen)
49:13 1-4 Markku Kitunen (Elias Pennanen, Andre Linde)
57:39 1-5 Vikke Terho (Miska Varjosaari) TM
59:47 1-6 Andre Linde (Markku Kitunen)

Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 13+15+9= 38 torjuntaa (poissa 57:12-57:39)
Hunters – Benjamin Kallio 13+14+20= 47 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Hunters 5 x 2min + 1 x 10min= 20min

Titaanit lähti kuluvan kauden toiseen Seiskatien herruustaistoon täynnä tulta ja tappuraa, sillä olihan kotkalaisilla vielä jokseenkin tuoreessa muistissa Porvoossa lokakuun puolenvälin tietämillä koettu kirvelevä 6-3-vierastappio Huntersille sekä edeltävän viikonlopun heikohko peliesitys Jyväskylästä.

Ottelun ensimmäinen erä näyttikin siltä, että nyt saa vierasjoukkue niin fyysisesti, henkisesti kuin ihan numerollisestikin oikein kunnolla selkäänsä, sillä Titaanit oli todella ilkeä isäntä Vaasan Koulunäkki Areenan kapeassa kotikaukalossaan.

Jääkiekko-ottelut kuitenkin tuppaavat kestää aina vähintään sen 60 minuuttia, jolloin vain yhden kolmanneksen tiivis pelaaminen sekä pelin hallinta eivät riitä mihinkään ja niin kävi myös tälläkin kertaa, sillä sihtinsä kohdilleen ensimmäisellä erätauolla laittanut Hunters meni kahdessa jälkimmäisessä erässä menojaan, lyöden todella tehokkaan viimeistelynsä siivittämänä valotaululle lopulta tylyt 1-6-loppulukemat.

– Hunters ilman muuta ansaitsi tänään voittonsa, mutta loppulukemat eivät mielestäni aivan täyttä totuutta pelistä kuitenkaan kerro, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström pettyneenä.

Kotkalaisluotsin mieltä korpesi eritoten se fakta, jonka mukaan punanutut saivat tuotettua peräti 48 laukausta kohti porvoolaisveräjää, joista ainakin yksi neljäosa oli laadukkaita maalipaikkoja, mutta Hunters-veskari Benjamin Kallio joutui siitä huolimatta kaivamaan pikkumustan vain kertaalleen selkänsä takaa.

– En muista tällaista peliä aiemmin edes kokeneeni, jossa oma joukkueeni hakkaa lähes 50 kutia vastapuolen maalia kohti ja onnistuu tekemään vain yhden osuman kahden miehen ylivoimalla, Holmström pyöritteli epäuskoinen ilme kasvoillaan.

– Tuntuu siltä, ettei kiekko mene tällä hetkellä edes vahingossa vastustajan verkkoon.

Rumien tappiolukemien ja maalintekotehottomuuden tuoman tuskan lisäksi entisestään harmaita hiuksia titaanipiiskurille toi joukkueen kärkipakkeihin kuuluvan Nico Vuorijärven ikävältä näyttänyt loukkaantumisen avauserän viidennellä peliminuutilla.

Tilanteessa päätykiekkoon ensimmäisenä ehtinyt ja rystyllä pelivälineen rumpuun heittänyt Vuorijärvi ei huomannut viistosti takaa taklaamaan tullutta Hunters-hyökkääjä Jesse Poussua, joka veti sen seurauksena hieman heikossa asennossa ollut kotkalaista suoraan numeroihin.

Taklauksen voimasta holtittomassa asennossa päin laitaa lentänyt Vuorijärvi näytti välittömästi, että nyt teki kipeää ja pienen torikokouksen jälkeen titaanipuolustaja autettiin lopulta pukusuojan kautta ambulanssilla Kymenlaakson keskussairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Poussulle ottelun päätuomarina toiminut Juha Pulliainen määräsi 2+10 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta, muttei ulosajokaan olisi ollut mikään vääryys porvoolaishyökkääjän kolttosesta.

– Kyllähän se sekoitti pakkipareja ja peluutusta, kun Vuorijärvi putosi heti alussa pois pelistä, mutta sen taakse on turha mennä, ”Holle” totesi kysyttäessä vaikutti luottopuolustajan putoaminen riveistä miten paljon punanuttujen pelaamiseen.

– Aika näyttää menikö siinä tällissä mitään rikki, enkä muutenkaan lähde spekuloimaan mahdollisella poissaoloajan pituudella – ”Nökö” pelaa seuraavan kerran, kun hän on lääkäreiden mukaan pelikunnossa.

Isäntä löi ”päätä seinään”, vieras taas laattaa häkkiin

Kuten todettua, tuli Titaanit ”paikallispelin” alkuun kuin se kuuluisa tuulispää vetämällä jokaisen mahdollisen taklauksen loppuun saakka ja aiheuttaen näin suurta hämminkiä Hunters-leiriin.

Porvoolaisten vastausyrityksen punanuttujen tarjoilemaan kovuuteen menivät sitä vastoin kerta toisensa jälkeen hiema yli, eikä päätuomari Juha Pulliaisella ollut muuta vaihtoehtoa kuin ohjata vierasjoukkueen pelaajia tämän tästä rangaistujen penkille milloin minkäkin syyn kera.

Tarpeeksi vastapuolta hämmennettyään onnistuivat kotkalaiset täräyttämään myös perjantai-illan avausmaalin, kun kahden miehen ylivoimalla sektoriin nousemaan päässyt Erkka Huttunen sivalsi komealla rannekudille vulkaanisen kuminpalasen ohi vahvassa maskissa olleen Hunters-häkkäri Benjamin Kallion.

Huttusen ajassa 13:47 iskemän 1-0-maalin lisäksi punanutuilla oli avauserässä lukuisia muitakin mahdollisuuksia maalimääränsä lisäämiseen, mutta useampaa limppua Kallio ei selkänsä takaa porvoolaisten onneksi joutunut jäljelle jääneiden peliminuuttien aikana kaivamaan.

– Se oli meiltä varmasti koko kuluvan kauden paras kaksikymmenminuuttinen, jonka olemme tähän mennessä pelanneet, suitsutti Titaanien päävalmentaja Henri Holmström omiensa esitystä ensimmäisessä erässä.

Vajaa 300-päinen kotiyleisö varmasti odotti Titaanien jatkavat toisessa erässä siitä, mihin se ensimmäisessä jäi, mutta kappas vain... Hunters oli onnistunut tauon aikana kokoamaan omat rivinsä ja kun punanuttujen pelisapluuna alkoi falskata, kääntyivät voimasuhteet kaukalossa lähes täydellisesti päälaelleen.

Ensimmäinen todellinen šokkihoito lävähti päin kotkalaisten pläsiä aikavälillä 23:48–24:12, kun Hunters taikoi lähes tyhjästä 24 sekuntiin kaksi täysosumaa isäntiensä virheiden seurauksena.

Läpiajosta pelin tasoittaneen Tony Mollbergin ja oivallisesti Markku Kitusen laukauksesta suoraan lapaan pompanneen riparikiekon tyhjiin suupaisseen Elmo Aarnimetsän tekemien rysien jälkeen Titaanien pelaaminen lamaantui hetkellisesti aivan täysin.

Hunters sitä vastoin sai pelihuumorinsa jälleen kohdilleen ja oli tämän tästä ahdistelemassa titaanimaalia vartioinutta Niko Tammea, jonka kuitenkin onnistui pitää maalilukemat muuttumattomina varmaotteisilla torjunnoillaan.

Toki myös Titaaneille avautui aikamoiseksi hurlumheiksi menneessä toisessa erässä omia mahdollisuuksia maalinteko, mutta punanuttujen terä oli kadonnut aivan täysin, eivätkä kotkalaiset tuntuneet saavan millään työnnettyä välillä jopa maaliviivalla saakka pyörinyttä kiekkoa sisään porvoolaisrysään.

Hunters sen sijaan iski vielä toisen erän lopulla, kun edeltävän osuman syöttänyt Kitunen karkasi punanuttujen merkkausvirheestä läpiajoon ja laukoi kumimuikun vastustamattomasti kotkalaisnuottaa voimattoman Tammen harosessa tyhjää kilvellään.

Ei ollutkaan ihme, että punanuttupiiskuri Holmström oli toisen erän päättymisen jälkeen pahalla päällä omiensa otteista.

– Emme olleet toisessa erässä enää riittävän nöyriä etenkään viivojen päällä ja pelanneet kiekkoa syvään – aloimme luulla itsestämme liikoja ja se kostautui sitten kovalla kädellä, ”Holle” murahti.

Kahden maalin takaa-ajoasemasta kolmanteen erään polkaissut Titaanit oli selkeästi ottanut luotsinsa puheista vaarin, sillä kaukalossa nähtiin taas hurjalla taisteluilmeellä ja yrityksellä suhannut punapaitainen miehistö sekä menossa mukana keinolla millä hyvänsä roikkunut vierailija.

Kotkalaiset rummuttivat heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien pelin painopisteen Huntersin kenttäpäätyyn, loivat paikkoja ja laukoivat kiekkoa valtoimenaan kohti porvoolaismaalia, mutta peliväline ei taaskaan suostunut millään ilveellä menemään tolppien väliin.

Titaanien takoessa ”päätään seinään” ja Hunters-veskari Kallion suojiin, kävivät porvoolaiset iskemässä totuttuun tapaansa tehokkaasti vastaan, sillä Vaasan Koulunäkki Areenan digitaalit pysähtyivät aikaan 49:13 Markku Kitusen ohjattua jo illan toisen henkilökohtaisen täysosumansa Elias Pennasen viivakudista.

Osalle katsojista 1-4-maali oli merkki siitä, että taistelu voitosta on ohi, sillä he alkoivat jo poistua katsomosta kohti parkkipaikalla odottavia autojaan.

Titaanit kuitenkin päätti vielä tukalista lukemista välittämättä lyödä kaikkensa peliin, mutta maalirautoja lähemmäs kotkalaiset eivät hurjasta myllytyksestään huolimatta päässeet.

Hunters taas onnistui vielä kahdesti kaunistelemaan maalilukemia Vikke Terhon tyhjiin ampumalla ja Andre Linden vain 12 sekuntia ennen täyttä aikaa p-pisteen kaarelta suorasta luistelusta tinttaamalla grogilasin korkuisella laukauksella, joiden myötä kuluvan kauden toinen Seiskatien herruustaisto päästiin merkitsemään aikakirjoihin porvoolaisten vierasvoitoksi 1-6-lukemin.

– Hunters oli tänään todella tehokas, sillä he laittoivat kutakuinkin jokaisesta edes vähänkään orastaneesta paikasta kiekon häkkiin, totesi kotkalaiskäskyttäjä Holmström.

– Jääkiekko on loppuviimeksi maalintekopeli ja siinä me olimme selkeästi vastustajaa heikompia.

Huntersin tehokkuutta edesauttoi Holmströmin mukaan ensisijaisesti se, ettei Titaanien puolustuspaketti saati fokus säilynyt kasassa täyttä 60 minuuttia.

– Työmäärämme oli mielestäni kaiken aikaa ihan riittävällä tasolla, mutta sitten ne yksittäiset virheet, joiden seurauksena suoranaisesti annoimme vastustajalle ilmaisia maaleja, ratkaisivat pelin aivan täysin, ”Holle” harmitteli.

Titaanien onneksi joukkueelle ei jää kovin pitkää aikaa pureskella kitkerää tappiota, sillä punanutut ovat vajaan 20 tunnin päästä jo uudemman kerran tulessa, kiitos lauantai-iltana Tele1 Areenalla miteltävän HCIK-vieraskohtaamisen.

– Otetaan tämäniltaisesti pelistä huomiselle mukaan pelillinen ilmeemme sekä työmäärämme ja jätetään ne kardinaalimunaukset tekemättä, niin pystymme varmasti taistelemaan Kaarinassa ottelun voitosta.

Ottelun kuvakavalkadit ovat katsottavissa Michael Schalesin kuvat- ja Pekka Vainion kuvat-sivustoilta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (14.1.), kun punanutut matkustavat Kaarinaan, jossa majaansa pitävä HCIK isännöi Tele1 Areenalla kello 17:10 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.