Kun on vaikeeta, niin on vaikeeta

14.1.2023

Kuten titaanihyökkääjä Tuomas Lyytikäisen ilmeestä on havaittavissa, ei kotkalaisjoukkueen taivallus Suomi-sarjan runkosarjassa ole tällä hetkellä mitään ruusuilla tanssimista.
Kuten titaanihyökkääjä Tuomas Lyytikäisen ilmeestä on havaittavissa, ei kotkalaisjoukkueen taivallus Suomi-sarjan runkosarjassa ole tällä hetkellä mitään ruusuilla tanssimista.

Titaaneilla ei tällä hetkellä pisteiden saati voittojen metsästäminen Suomi-sarjan runkosarjassa liiemmin suju, kiitos täyttä tervanjuontia olevan maalinteon. Kaarinan lauantai-iltaista kamppailua isännöinyt HCIK tinttasi sitä vastoin kumimuikun viidesti kotkalaisrysään ja vei taiston lopulta nimiinsä tyylipuhtain 5-0 (1-0, 3-0, 1-0) –lukemin.

HCIK – Titaanit 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)

16:57 1-0 Mikke Laurila (Toni Mahkonen, Esko Gröhn) YV VoM
24:21 2-0 Aleksi Aalto (Tom-Matias Mattsson, Kim Kauttonen)
27:13 3-0 Domenic Gurshman (Vilho Airola, Tom-Matias Mattsson) AV
37:54 4-0 Jere Manninen (Domenic Gurshman, Nikita Kochubeinik)
57:48 5-0 Kristian Tikka (Konsta Pöyhönen) YV

Maalivahdit:

HCIK – Kalle Hokkanen 8+13+11= 32 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 17+11+10= 38 torjuntaa

Jäähyt:

HCIK 7 x 2min= 14min
Titaanit 7 x 2min= 14min

Titaanit ui tällä hetkellä tuloksen teon suhteen erittäin syvissä vesissä.

Kotkalaiset poimivat nimittäin lauantai-iltana Kaarinassa tililleen käynnissä olevan kevään kolmannen suoran tappionsa yhtään moneen pelattuun otteluun, kun Tele1 Areenalla Suomi-sarjan runkosarjakoitosta isännöinyt HCIK oli punanuttuja parempi maalein 5-0.

Kaarinalaisille kärsityn tylyn häviön myötä sarjataulukon jumbotilalle valahtaneen Titaanien leirissä ei liiemmin hurraa-huutoja kamppailun jälkimainingeissa kuulunut, sillä sen verran kova tuska oli havaittavissa aivan jokaisen punanutun kasvoilta.

– Maalinteko on meille aivan täyttä myrkkyä, huokaisi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Tuntuu siltä, ettemme tällä haavaa onnistuisi tekemään maalia, vaikka laittaisimme kiekon taskuumme ja kaatuisimme sisään häkkiin.

Perjantaina 48 ja lauantaina puolestaan 38 laukausta vastapuolen maalia kohti ampuneiden kotkalaisten osumaprosentilla ei ikävä kyllä taistella nykypäivänä tasapäin otteluiden voitoista, vaikka kulloinkin titaanirysää turvaamassa oleva kumiukko seisoisi tolppien välissä päällään.

– Tuosta määrästä laukauksia, jotka koko viikonlopun aikana loimme, olisi pitänyt pystyä tuottamaan enemmän kuin yhden maalin, Holmström summasi vakavailmeisenä.

– Tällä hetkellä ei yksinkertaisesti riitä se, että pelaajamme repivät kaukalossa kaikkensa joukkueemme eteen, jolleivät he onnistu tekemään maaleja.

”Sama laulu soi kohdallamme, kuin mitä eilenkin”

Jos oli Titaanit edellisiltana kotikaukalossaan ongelmissa sekä maalien tekemisen että oman peräpäänsä turvaamisen kanssa, jatkui sama tarinankerrontatyyli myös lauantaina Kaarinassa.

Tasaisessa avauserässä punanutut saivat toimitettua kiekon kertaalleen HCIK-rysän pystyputkeen sekä aiheutettua kovalla taistelullaan hämmennystä kotijoukkueen kenttäpäädyssä, mutta kertaakaan ei kumimuikku löytänyt siitä huolimatta tietään kaarinalaisveskari Kalle Hokkasen selän taa.

HCIK puolestaan piti titaanivahti Niko Tammen lämpöisenä hallitsemalla kenttätapahtumia ja onnistuen lopulta erän päätösminuuttien ylivoimallaan myös maalin teossa.

Isännät sahasivat hienoisesti nukahtaneen kotkalaisneliön halki, poikki ja pinoon sekä petasivat sen keskelle vetopaikan Mikke Laurilalle, jonka räväkkä rannekuti lennätti laatan kotkalaiskassari Tammen ulottumattomiin.

Lopullinen ratkaisu taistolle näyteltiin sen toisessa erässä, jonka alussa Titaanit pisti HCIK:n todella ahtaalle, mutta taaskaan kiekko ei suostunut millään löytämään tietään Hokkasen vartioimaan kaarinalaisuuniin.

HCIK sitä vastoin onnistui värkkäämään heti ensimmäisestä kunnollisesta hyökkäyksestään Tele1 Areenan valotaululle 2-0-johtolukemat, kun Tom-Matias Mattssonin avauksesta itsensä täyteen vauhtiin polkaissut Aleksi Aalto ohitti taitavasti vastaan rynnänneen kotkalaispuolustajan ja pääsi nokikkain Tammen kanssa, laukoen lopulta pelivälineen voimalla oikeaan yläkulmaan.

– Se oli oikein klassinen esimerkki – loimme itse ensiksi erän alkuun tukun tekopaikkoja, mutta kun emme maalinteossa onnistuneet, niin ensimmäinen hyökkäys omaan päähämme ja verkko heiluu, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Rouva Fortuna näyttää ahteriaan meille nyt aika huolella.

Punanutuille tarjoutui todellinen mahdollisuus päästä uudelleen peliin mukaan vain hetki Aallon iskemän maalin jälkeen, kun tunteiden hienoisesti kuumennuttua kotkalaiset pääsivät vajaan minuutin ajan pelaamaan 4-3-ylivoimaa.

Kyseinen pakkopelituokio ei kuitenkaan tuottanut juurikaan mitään maininnan arvoista, mutta välittömästi ensimmäisten rangaistusten päättymisen jälkeen helähti, kun suoraan jäähyaitiosta läpiajoon karannut HCIK:n jenkkipakki Domenic Gurshman jysäytti oikein kunnon laaserilla telkän pönttöön sekä isännät jo kolmen maalin karkumatkalle.

Lopullisen voitelun kotkalaisten uskonrippeiden hävitykselle teki puolestaan ajassa 37:54 punavaloa vierasmaalin takana polttanut Jere Manninen, joka ohjasi hivenen onnekkaastikin nyt puolestaan syöttäjänä toimineen Gurshmanin viivavedon ohi voimattoman titaanivahti Tammen.

– Sama laulu soi kohdallamme, kuin mitä eilenkin – teimme aivan riittävästi hommia ja taistelimme, mutta kaaduimme kardinaalimunauksiimme, joista HCIK teki voittoon tarvittavat täysosumat, ”Holle” mietiskeli hiljaisella äänellä.

Neljän maalin kiinni kurominen viimeisen kaksikymppisen aikana osoittautui Titaaneille liian suureksi vuoreksi ylittää ja kun paras terä oli kotkalaisten pelaamisesta jo poissa, ei kolmannesta erästä muodostunut enää mitään todellista klassikkoa.

HCIK tyytyi niin ikään lähinnä turvaamaan maalivahtinsa Hokkasen nollaa sekä pelaamaan erittäin varmaotteista puolustuspeliä, onnistuen siinä lopulta aivan täydellisesti ja lyöden vielä reilut kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Kristian Tikan toimesta ylivoimalla paljon puhuvat pelin 5-0-päätöslukemat.

Titaanien saldoksi jäi näin ollen viikonlopusta kaksi tappiota maalierolla 1-11, luisuminen niiden myötä Suomi-sarjan jumbosijalle sekä paljon pohdittavaa jatkoon, sillä jollain ilveellä nykyinen murheen alhossa taapertaminen olisi saatava taas käännettyä täysin toisensuuntaiseksi marssitahdiksi.

– Ei meidän auta muuta kuin jatkaa laadukasta harjoitteluamme ja laittaa harjoituksissa kiekkoa reppuun – päätä meidän ei tosiaankaan kannata pensaaseen pistää, sillä se olisi mielestäni juuri nyt aivan vihonviimeinen temppu, punanuttuluotsi Holmström kommentoi.

– Luovuttaminen ei kuulu sanavarastoomme, eikä sitä sen myötä tule missään kohtaa tapahtumaan.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (21.1.), kun punanutut matkustavat Nokialle, jossa Kattokeskus Areenalla majaansa pitävä Pyry Hockey isännöi kello 17:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.