Titaanit marssi makeaan kotivoittoon!

18.12.2022

Takaisin voittokantaan kuluvan kauden ennätysyleisönsä siivittämänä palannut Titaanit näytti kamppailun avauspuolikkaan ajan uhitelleelle Virkiä Hockeylle lopulta tylysti kaapin paikan.
Takaisin voittokantaan kuluvan kauden ennätysyleisönsä siivittämänä palannut Titaanit näytti kamppailun avauspuolikkaan ajan uhitelleelle Virkiä Hockeylle lopulta tylysti kaapin paikan.

Jos eilen muistuteltiin Titaaneita siitä, että jääkiekko-ottelut kestävät vähintään 60 minuuttia, oli sunnuntaina Vaasan Koulunäkki Areenalla mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjataistossa oppi menneen aikasta hyvin perille. Punanutut nimittäin onnistui nousemaan kamppailun vaikeahkon alkupuoliskon jälkeen tasolleen ja hyydyttämään lähes totaalisesti Kotkassa vierailleen Virkiä Hockeyn sekä nappamaan lopulta tililleen erittäin makean 4-2 (0-1, 1-1, 3-0) –kotivoiton peliä seuraamassa olleen reilun 600-päisen yleisön suureksi riemuksi.

Titaanit – Virkiä 4-2 (0-1, 1-1, 3-0)

05:17 0-1 Tommi Rintasalo (Eetu Heikkinen, Joonas Hantula)
21:00 0-2 Joshua Kossila
30:14 1-2 Valtteri Tamminen (Jiri Keskinen, Kim Nordström)
40:48 2-2 Simo Kauppinen AV
42:27 3-2 Leevi Laine (Jesse Espo) VoM
58:45 4-2 Nico Vuorijärvi (Leevi Laine, Niko Tammi) TM


Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 15+11+15= 41 torjuntaa
Virkiä – Juho Niku 12+6+7= 25 torjuntaa (poissa 58:31:58:45 & 59:02-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min + 1 x 10min= 20min
Virkiä 5 x 2min= 10min

Edeltävänä iltana Lempäälässä mainiosti pelin aloittanut, mutta varsinkin kolmannessa väsähtänyt Titaanit kykeni kuin kykenikin pesemään kasvonsa Vaasan Koulunäkki Areenalle ilmaispeliin virranneiden reilun 600 katsojan valvovien silmien edessä, vaikkei sunnuntaisen taisto alku kovin hyvää punanutuille lupaillutkaan.

Kotkalaisten onneksi nyt oli heidän vuoronsa tulla lujaa takaa rinnalle sekä lopulta ohi ja esitellä niin kannattajilleen kuin miksei myös vieraaksi saapuneelle Virkiä Hockeylle yhden jääkiekkoilun ikiaikaisista lainalaisuuksista, eli pelin kestämisen vähintään 60 minuutin ajan, pitävän jälleen kutinsa.

– Tämä oli vähän kuin peilikuva eilisestä pelistä, myhäili Titaanien päävalmentaja Henri Holmström tyytyväisenä omiensa 4-2-voittoon päättyneen taiston tauottua.

– Mikäli tämänpäiväinen peli olisi ollut satasen sprintti, emme ainakaan kärjessä olisi maaliin tulleet – onneksi kyseessä oli kuitenkin 60 minuutin lätkämatsi.

Uneliaan alun jälkeen pelinsä rullaamaan saaneiden punanuttujen voiton yhtenä suurimmista takuista oli lauantaista selkeästi petraantunut yli- sekä alivoimapelaaminen.

– Erikoistilannepelaamisemme oli Lempäälässä vähän vaiheessa, mutta tänään sitten taas pelaajat näyttivät sydäntä ja sielua, sillä sen verran paljon nähtiin uhrautumista sekä kropan likoon laittamista erityisesti ottelun loppuminuuttien alivoimassa, Holmström suitsutti.

Kuten todettua, ei Titaanit saanut kotikaukalossaan sellaista lähtöä aikaan, joka isäntäjoukkueen pitäisi kerran kerrasta ottaa. Virkiä sitä vastoin hyökkäsi kehiin erittäin energisenä ja ahnaana, aivan kuin yrittääkseen masentaa kotkalaiset aivan täysin jo heti avauserän aikana.

Kovin kaukana ei lapualaisten suunnitelman onnistuminen ollutkaan, sillä Tommi Rintasalon ajassa 5:17 tuikkaaman 0-1-maalin turvin johtoasemaan hankkiutunut Virkiä oli lähestulkoon kaikessa mahdollisessa jääkiekkoiluun liittyvässä toiminnassa selkeästi Titaanien edellä.

– Palautumisaikamme jäi varsin lyhkäiseksi ja siitä varmasti osittain johtui vaikea peliin lähtö, ”Holle” analysoi.

– Onneksi osasimme hieman varautua ja asennoituakin siihen, etteivät koneet heti hyrskähdä käyntiin, joten puolustusasenne nousee heti kättelyssä arvoon arvaamattomaan.

Kun vielä heti toisen erän alkajaisiksi vieraiden kokenut kehäkettu Joshua Kossila uunotti hyökkäyspään p-pistealoituksessa titaanikollegaansa aivan satanolla ja irtautui sen jälkeen peliväline hallussaan yksin kotkalaisten maalin eteen pahantekoon 0-2-rysän muodossa, alkoi varmasti osa ilmaispelin kiilto silmissään paikalle saapuneista katsojista epäillä punanuttujen olevan lyötyjä.

– Ei se lähtö toiseen erään sen parempi ollut, kuin mitä ensimmäiseenkään, titaaniluotsi Holmström hymähti.

Onnena onnettomuudessa oli tällä kertaa kuitenkin se, että nyt Titaanien usko ei tiukassa paikassa saati kärsittyjen takaiskujen myötä murentunut, vaan päälle iski pikemminkin entistä kovempi näyttämisen halu.

Lisää höpinää kotijoukkueen tötteröön puhalsi omiaan oivilla torjunnoillaan pitänyt Niko Tammi, joka esimerkkinsä avulla näytti, että samaa puuroa ne lapualaisetkin ovat tänäaamuna leipäläpiinsä lapioineet.

Lopullisesti vaa’an punanuttujen puolelle käänsi kuitenkin kotidebyyttinsä tehneen Jiri Keskisen lähes mestarillinen syöttö, joka vapautti vain 14 sekuntia kamppailun puolivälin krouvin pyörähtämisen jälkeen kavennusmaalin tekoon toisesta aallon mukaan vastahyökkäykseen sännänneen Valtteri Tammisen.

– Se oli tärkeää, että pystyimme vähän ykskaks yllättäenkin repäisemään suorasta hyökkäyksestä sellaisen paikan, josta kiekko laitettiin häkkiin ja tehtyä tästä taas ”maalin pelin”, kommentoi kotkalaiskäskyttäjä 1-2-kavennusrysän syntyä.

Virkiälle tarjoutui vielä toisen erän lopulla oiva paikka lyödä Titaaneita niin sanotusti vastapalloon, kun Nico Vuorijärvi joutui rikollisen keinoin estämään puolittaiseen läpiajoon kirmanneen Joel Sundin aikeet maalin teosta.

Vuorijärven rikkeestä tuomitun rangaistuslaukauksen suoritti luonnollisesti Sund itse, mutta miehen yritys kilpistyi titaanivahti Tammen torjuntaan, joka suuntasi kudin lopulta kokonaan ohi kotkalaisveräjän.

”Ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa”

Yhden maalin takaa-ajoasemasta kolmanteen ja samalla ratkaisevaa erään porhaltanut Titaanit ei jättänyt lopulta mitään sattuman varaan.

Punanutut olivat päävalmentajansa Henri Holmströmin mukaan päättäneet iskeä kaiken jäljellä olevat voimavaransa ja taistelutahtonsa peliin sekä näyttää aivan kaikille mistä se kuuluissa kana loppuviimeksi pissii.

– Sovimme toisella erätauolla kopissa, että nyt jumalauta menemme takaisin kaukaloon ja haemme ne kolme pistettä itsellemme, sillä ilmaiseksi ne eivät syliimme putoa, Holmström kertasi pukuhuoneessa joukkueen kesken käytyä mielipiteiden vaihtoa.

– Siltä se toiminta sitten kolmannessa erässä näyttikin ja ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa koko joukkueelle siitä työmoraalista sekä taisteluasenteesta, jota se kautta linjan esitti.

Alkutahdit hurjalle titaanivyörylle löi vain 48 sekuntia kiekon jäähän putoamisesta alivoimalla nokikkain Virkiä-vahti Juho Nikun kanssa päässyt Simo Kauppinen, joka malttoi viedä harhautuksensa riittävän pitkälle ja ujuttaa pienestä kulmasta kiekon jäitä pitkin verkon perukoille.

Lisää löylyä kotkalaiskiukaalle räimi puolitoista minuuttia myöhemmin punanuttupyörityksen päätteeksi kumimuikun siniviivan tuntumassa haltuunsa saanut, pari potkua kohti keskustaa ottanut ja tarkalla rannelaukauksella kovan maskin takaa Nikun yllättänyt Leevi Laine, jonka maalituuletuksesta näkyi, että nyt todellakin mennään, eikä vain meinata.

Titaanien lyötyä ”kaksi terävää jabia” vähän kuin tyhjästä lapualaisten vartaloon täysosumien muodossa, alkoi vierailta selkeästi happi loppua keuhkoista.

Kun siihen päälle vielä kotkalaisten tiivistivät entisestään omaa puolustuspelaamistaan ja alkoi Valtteri Tammisen johdolla syödä pikkumustaa, heräsi myös tyynesti siihen saakka kamppailua seurannut kotiyleisö kannustamaan omiaan.

– Pystyimme tänään aika hyvin jauhamaan neljällä täydellä dynamolla ja onnistuimme hitaasti, mutta sitäkin varmemmin kääntämään pelin virtauksen nimiimme, ”Holle” kommentoi tyytyväisyys äänessään.

– Olimme todella tylyjä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässämmekin – emme antaneet Virkiälle oikein edes kunnollisia saumoja taistella enää tosissaan ottelun voitosta.

Paras paikka Virkiälle siunaantui vajaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun titaanihyökkäjä Eetu Laurinantille tuomittiin varsin kyseenalainen kampituskakkonen lapualaispelaajan sukellettua tilanteessa näyttävästi jään pintaan.

Vajaalukuisuudestaan huolimatta punanutut olivat päättäneet näyttää, etteivät edes pienet kuopatkaan estä enää heitä palaamasta takaisin voittokantaan, sillä sen verran urhautuvaa ja hurjaa taistelua kotkalaisten alivoimansa aikana kaukalossa esittivät.

Titaanivahti Niko Tammi saikin hyvin pitkälti olla työttömänä maalitolppiensa välissä ja vain katseellaan seurata, kuinka kiekot pysähtyivät kerta toisensa jälkeen vetoja suurella antautumuksella blokanneiden kenttäpelaajien kroppiin, näkyvimpinä esimerkkeinä jo aiemmin mainittu Tamminen sekä kotkalaiskippari Petteri Paajanen, jonka suoranaisesti kuolemaa halveksinut heittäytyminen pelasti lähes varmalta näyttäneen tasoituksen.

Virkiän sudittua mahdollisuutensa punaisena velloneeseen lihamuuriin, pääsi Titaanit lyömään ajassa 58:45 viimeisen naulan tyhjänä ammottaneeseen lapualaisarkkuun, kun aiemmin kolmannessa erässä pahanteossa ollut Nico Vuorijärvi laukoi oman ringetteviivan takaa vulkaanisen kuminpalasen kaaressa vastapuolen häkkiin, räjäyttäen näin sekä kotijoukkueen että -yleisön valtaisaan ilomylvintään.

Vieraistaan lopulta ottamansa ansaitun 4-2-kotivoiton myötä punanutut pääsevät suunnistamaan kolmeviikkoiselle joulutauolleen hyvillä mielen, sillä ero pudotuspeliviivaan sekä samaten suoraan säilyjän paikkaan kaventuivat näin ollen muutaman tuikitärkeän pisteen verran.

– Meillä on 15 peliä vielä jäljellä ilmeiden totaalikirkastamiseen, loi titaaniluotsi Holmström katseensa jo kohti tulevaa kevään runkosarjarypistystä.

– Tiedämme tasan tarkkaan missä olemme tällä hetkellä ja paljonko suurinpiirtein tarvitsemme lisää pisteitä pudotuspeleihin noustaksemme, mutta turha siitä on sen enempää paineita ottaa.

– Katsotaan sitten, kun runkosarja on paketissa ja sijoitus selvillä, jotta mikä on homman lopullinen nimi, ”Holle” naulasi tyylilleen uskollisesti, toivottaen samalla aivan kaikille hyvät joulut sekä uudetvuodet.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu seuraavan kerran vasta ensi vuoden puolella sunnuntaina 8.1.2023, kun punanutut matkustavat Jyväskylään ja testaavat LähiTapiola Areenalla majaansa pitävän Liikunnan Riemun pelivireen kello 15:30 alkavassa kamppailussa.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.