Tulos kertoo oleellisen

21.1.2023

Pyry-vahti Veli-Matti Mäkinen laittoi lauantaina Nokialla mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjakamppailussa luukut Titaaneilta tylysti kiinni.
Pyry-vahti Veli-Matti Mäkinen laittoi lauantaina Nokialla mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjakamppailussa luukut Titaaneilta tylysti kiinni.

Titaanien tuska maalien tekemisen sekä niiden estämisen saralla ei tunnu millään hellittävän. Neljännen perättäisen tappionsa Suomi-sarjan runkosarjassa Nokian lauantai-illassa kärsineet punanutut kyllä sinnittelivät jälleen sen minkä sarjakärki-Pyryn kyydissä kykenivät, mutteivät lopulta voineet kuitenkaan paremmalleen mitään 7-0 (2-0, 1-0, 4-0) –lukemiin päättyneessä kamppailussa.

Pyry – Titaanit 7-0 (2-0, 1-0, 4-0)

00:31 1-0 Mikko Lindbom (Niko Kuivaniemi, Tuukka Mäntymäki) VoM
04:47 2-0 Lassi Korpela
31:22 3-0 Valtteri Mäkiviinikka (Niko Kuivaniemi, Lassi Korpela) YV
44:20 4-0 Lassi Korpela (Valtteri Mäkiviinikka, Jesse Kylmäniemi)
44:54 5-0 Lassi Korpela (Jesse Kylmäniemi, Valtteri Mäkiviinikka)
45:54 6-0 Veeti Ahmaoja (Niko Kuivaniemi, Jesse Lassila)
58:08 7-0 Lassi Korpela (Niko Kuivaniemi) YV

Maalivahdit:

Pyry – Veli-Matti Mäkinen 9+14+8= 31 torjuntaa
Titaanit – Atte Pulsa 18+11+10= 39 torjuntaa

Jäähyt:

Pyry 2 x 2min= 4min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Edeltävänä viikonloppuna kaksi suurinumeroista tappiota kärsinyt ja varsinkin maalinteon saralla tuskaillut sekä tuhlaillut Titaanit lähti lauantaina tien päältä hakemaan tarvitsemaansa balsamia haavoilleen.

Tosin paikka, josta punanutut käännöstä alavireiselle kurssilleen Suomi-sarjassa hakivat, oli ehkäpä se kaikkeista pahin mahdollinen eli Nokia, jossa vahvassa lennossa olleva kotijoukkue Pyry isännöi kotoisalla Kattokeskus Areenallaan kotkalaisvieraitaan.

Reilulla kolmella kentällisellä matkaan lähteneet punanutut osasivat ennakkoon aavistaa, että mitään helppoa iltapuhdetta ei ole luvassa, eikä siitä lopulta sellaista muodostunutkaan.

Vaikka Titaanit etenkin ottelun avauserän jälkimmäisellä puolikkaalla ja toisessa erässä ihan hyvin isännilleen kampoihin laittoivatkin, ei 7-0-lukemiin päättyneen ottelun voittajasta ollut oikein missään vaiheessa mitään sen suurempaa epäselvyyttä.

– Tulos kertoo aikalailla oleellisen tämän illan tapahtumista – ehkäpä olisimme muutaman maalin voineet tehdä, mutta päästimme siitä huolimatta seitsemän omiin ja se on aivan liikaa, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Jollet tee pelissä maalin maalia, on silloin todella vaikeaa voittaa ja se nähtiin tänään taas kerran.

Titaanien tarkoituksena oli yrittää pitää Pyry mahdollisimman pitkään nollilla tiiviillä sekä fiksulla puolustuspelaamisella sekä iskeä sitten vastaan mahdollisimman tehokkaasti, mutta tässä kotkalaiset eivät mitenkään kovin mairittelevasti loppupeleissä onnistuneet.

Nokialaisten lopulta nollattua vieraansa aivan täydellisesti maalivahtinsa Veli-Matti Mäkisen johdolla, kasvoi punanuttujen maaliton putki runkosarjataistoissa jo vajaan 170 minuutin mittaiseksi.

– Maalinteko on ennen kaikkea taitolaji ja tällä hetkellä meillä ei vain näy taidot saati itseluottamus riittävän siihen, että onnistuisimme edes vahingossa lyömään kiekon vastapuolen verkkoon, Holmström harmitteli.

– Harjoituksissa maalintekomme kyllä toimii ja siinä on rentoutta, päättäväisyyttä sekä tehokkutta, mutta peleissä taas emme saa mistään sisään ja homma menee pakottamiseksi sekä puristamiseksi.

”Tämä on edelleen maalintekopeli”

Jos ja kun Titaanien taktiikkana oli laittaa luukut omassa päässä kiinni sekä tällä tavoin ajaa Pyry pois raiteiltaan, ei kyseinen plääni kovin hyvin toiminut, sillä ensimmäisen kerran pikkumustaa kaivettiin Nokian lauantai-illassa kotkalaisten maaliverkosta vain 31 sekunnin pelaamisen jälkeen, Mikko Lindbomin päästyä täysin vapaasti lapioimaan takatolpalta Niko Kuivaniemen laukauksen riparikiekon häkkiin.

Kun vielä Lassi Korpela sivalsi vähän puolihuolimattomaltakin näyttäneestä tilanteesta ajassa 4:47 isännät jo kahden maalin karkumatkalle, voitiin kotkalaisleirissä heittää edellä mainittu suunnitelma sen suurempia kyselemättä suoraan roskakoriin, kiitos vihkoon menneen peliin valmistautumisen.

– Kyllä me sitä otteluihin valmistautumista olemme taajaan käyneet joukkueen kanssa läpi ja painottaneet erityisesti sen merkityksen tärkeyttä, mutta sanoma ei vaan näy menevän millään perille eteenkään vieraspeleihin lähdettäessä, mietiskeli titaaniluotsi Henri Holmström syntyjä syviä.

Pyryn päästyä nopeaan tahtiin 2-0-johtoon, nostivat nokialaiset selkeästi jalkaa kaasulta, eivätkä aivan yhtä hanakasti hakeneet lisäonnistumisia, kuin mitä ensimmäisissä vaihdoissaan.

Tämä avasi myös Titaaneille paikkoja vastaiskuihin, mutta kun kiekko ei muun muassa tyylipuhtaasta läpiajosta uponnut Pyry-nuottaan, alkoi kotkalaisten olkapäille jo edeltävissä otteluissa noussut apinalauma kasvaa eläintarhan kokoiseksi painolastiksi.

Vaikkei punanuttujen maalinteko taaskaan luonannut halutulla tavalla, ei se silti Titaanien taistelua ja yrittämistä laimentanut tipan tippaa.

Tästä syystä kamppailun keksimmäinen kaksikymppinen oli kaiken järjen ja kenttätapahtumien mukaan pitänyt kirjata vieraiden nimiin, mutta niin vain siinäkin Pyry oli ainoa kiekon laillisin keinoin maaliin saakka saanut yhdistelmä, kun Valtteri Mäkiviinikka onnistui hieman pelin puolivälin krouvin jälkeen ohjaamaan ylivoimalla kiekon ohi voimattoman titaanivahti Atte Pulsan.

Titaanit taas ei onnistunut edes maaliviivalta sutimaan limppua uuniin ja välillä tuntui jopa siltä, ettei maalinteko olisi tuottanut tulosta, vaikka kotkalaiset olisivat laittaneet kiekon taskuunsa sekä kaatuneet sisään maaliin, sillä Pyry-rysä pysyi puhtaana kuin noiduttuna.

– Toinen erä oli meiltä mielestäni todella hyvää ja yritteliästä jääkiekkoa, mutta tämä on edelleen maalintekopeli ja nolla tehtyä, joten eihän se liiemmin mieltä lämmitä, ”Holle” hymähti.

Punanuttujen vahvan esityksen perusteella moni halliin pakkautuneista reilusta 300 katsojasta odotti varmasti kiihkeää kolmatta erää, mutta sellaista ei lopulta kuitenkaan nähty.

Pyry oli nimittäin toisella erätauolla päättänyt, että nyt vieraiden pyristelylle laitetaan stoppi, sillä nokialaiset nakuttivat heti kolmannen erän alkuun reilun puolentoista minuutin sisään kumimuikun kolmesti titaaninuottaan, kypärätemppunsa viimeistelleen Lassi Korpelan sekä komean 6-0-osuman ohjanneen Veeti Ahmaojan toimesta.

– Kaippa siinä iski niin fyysinen kuin henkinenkin väsymys päälle, sillä kutakuinkin jokainen Pyryn tekemä täysosuma syntyi meidän hölmöstä pelaamisestamme, analysoi Holmström vastapuolen aikavälillä 44:20–45:54 esittämää tehohetkeä.

– Emme tehneet sovittuja asioita, joiden myötä omissa kolisi oikein kunnolla.

Pyry pistettyä pelin ronskisti pakettiin jo hyvissä ajoin ennen sen loppua, meni jäljelle jäänyt peliaika päätöserästä aikamoiseksi pelailuksi.

Tokihan isännät vielä sen verran jaksoivat kannattajiaan viihdyttää, että Korpela pamautti vielä kertaalleen telkän pönttöön vajaat kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, aivan kuin symboloidakseen sitä, missä se suurin ero joukkueiden välillä lauantai-iltana oikein oli – eli maalinteossa.

Titaanit kärsi näin ollen Nokialla jo neljännen perättäisen tappionsa, jota ei kotkalaisleirissä kuitenkaan kovin pitkään alettu pureskella ja syykin oli varsin pläkkiselvä.

Sunnuntaina Kotkaan vieraaksi saapuva S-Kiekko on olisi kaadettava lähes keinolla millä hyvänsä, mikäli punanutut mielivät kiillottaa kolhiintunutta kilpeään sekä samalla nousta vielä mukaan taistelussa suoran säilyjän paikoista Suomi-sarjassa.

– Huomenna on meidän osaltamme tämän viikonlopun ”pääpäivä”, josta olisi vähän väkisin kaivettava pistepussukkaamme muutakin kuin lämmintä kättä, myönsi kotkalaiskäskijä Holmström.

Kolmella kentällisellä Nokialla taistellut Titaanit saanee sunnuntaille ison avun, kun Pyry-peijaiset työesteen vuoksi missannut Vili Kolsi pukeutuu punanuttujen sotisopaan seinäjokisten kiusaksi.

– Kolsi hyppää askiin, mutta muita apuja emme poissaolijoiden listalta kehiin saa, joten näillä meidän on nyt vain pärjättävä, Holmström tokaisi loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Pyryn Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (22.1.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu seinäjokisrevohka S-Kiekko.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!