Etelä-Pohjanmaa kutsuu repalaista punanutturevohkaa

27.1.2023

Kutakuinkin legendaarisen ”Likaisen tusinan” voimin tien päälle hyppäävä Titaanit ei tukalasta pelaajatilanteestaan huolimatta aio myydä nahkaansa halvalla Etelä-Pohjanmaalla miteltävissä vieraspeleissään.
Kutakuinkin legendaarisen ”Likaisen tusinan” voimin tien päälle hyppäävä Titaanit ei tukalasta pelaajatilanteestaan huolimatta aio myydä nahkaansa halvalla Etelä-Pohjanmaalla miteltävissä vieraspeleissään.

Edeltävässä pelissään takaisin voitonsyrjään kiinni päässyt Titaanit lähtee edessä olevana viikonloppuna jatkamaan siitä, mihin se viime sunnuntaina jäi. Helppoa kyseisen voittotempun toistaminen ja vieläpä tuplana ei tule olemaan, kiitos Etelä-Pohjamaalle suuntautuvan vierasreissun, jonka aikana kotkalaiset kohtaavat suomisarjataulukossa muutamat sijat ylempänä majailevat S-Kiekon sekä Virkiä Hockeyn.

Titaanit tappiollinen taivallus jääkiekkoilun Suomi-sarjan runkosarjassa armon vuonna 2023 tuli vihdoin edellisviikonlopun huipennukseksi tiensä päähän. kun punanutut onnistuivat Vaasan Koulunäkki Areenalla pehmittämään vieraaksi saapuneen S-Kiekon tyhjin käsin takaisin kotimatkalleen.

Punanutuilla oli voiton ja siitä saadun kolmen tärkeän sarjapisteen ohella yhtenä suurena ilonaiheena se, että myös hurjissa ongelmissa ollut maalinteko luonasi vihdoin sekä viimein, sillä maalittomuudesta oli ehtinyt kasvaa jo aikamoinen eläintarha yhden sun toisenkin kotkalaispelaajan hartioille.

– Tavoite on jatkaa siitä, mihin viime sunnuntaina S-Kiekon isäntänä jäimme, sillä tarvitsemme edelleen lisää pisteitä välttääksemme karsinnat ja selviytyäksemme mahdollisesti myös pudotuspeleihin, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström edessä odottavan ja Etelä-Pohjanmaalle suuntautuvan reilun 1100 kilometrin mittaisen edestakaisen moottorimarssin sekä kahden kivikovan vierastaiston alla.

Holmströmin mukaan Titaanit pisti seinäjokiset kotikaukalossaan lopulta halki, poikki ja pinoon juuri niillä vahvuuksilla, joilla kotkalaisjoukkue on aiemminkin kuluvan kauden aikana kyennyt voittoja tililleen haalimaan.

– Puolustimme koko joukkueen voimin riittävän nöyrästi sekä pelasimme paria lapsusta lukuunottamatta muutenkin kauttaaltaan erittäin fiksua jääkiekkoa, ”Holle” sanailee.

– Saimme lisäksi luotua todella paljon maalipaikkoja ja iskettyä ketsuppipullommekin jälleen auki, joka oli ensiarvoisen tärkeää jatkoa silmällä pitäen.

Voiton mukanaan tuoma itseluottamus on luonnollisesti myös todella tärkeä seikka, jonka pitää ehdottomasti olla kunnossa varsinkin tien päällä pelattaessa.

– Hieman kun vielä särmäämme lisää tekemistämme sekä laitamme entisestään paremmalla prosentilla paikoista kiekot sisään häkkiin, niin hyvä tulee, titaaniluotsi evästää omiaan.

Itseluottamuksen ja taisteluasenteen sekä viimeiseen hengenvetoon tapahtuvan työn tekemisen pitäneekin olla tulevissa S-Kiekko- ja Virkiä Hockey-koitoksissa aivan tapissa sekä vähän jopa sen ylikin, sillä Titaanit on ties jo kuinka monennen kerran joutunut kuumepöpön ja muiden siviilipuolen esteiden riivaamaksi.

– Tässä on eilisen ja tämän päivän aikana puhelin piipannut suurin piirten puolen tunnin välein, kun joku pelaajistamme on ilmoittanut, ettei joko ole terveiden kirjoissa tai pääse esimerkiksi töiden saati armeijan vuoksi lähtemään reissuun, Holmström pudistelee harmistuneena päätään.

Sen vuoksi punanutut ovat lähes keinolla millä hyvänsä yrittäneet etsiä täydennystä pelaavaan kokoonpanoonsa, mutta KooKoon U20-miehistöstä lainalle saapuvaa Joonas Mäkistä ja Ketterän U20-joukkueesta niin ikään lainalle hyppäävää Aleksi Kettusta lukuunottamatta seuran ulkopuolisten pelaajien metsästys ei ole vielä tuottanut mainittavampaa tulosta.

– Olemme kissojen ja koirien kanssa hamunneet riveihimme laina-apuja, mutta kun muillakin joukkueilla on vähän samanlainen tilanne, että miehet ovat vähissä, niin minkäpä sille sitten mahdat, kotkalaiskäskyttäjä toteaa ykskantaan.

– Pelit on joka tapauksessa pyrittävä kunnialla pelaamaan ja niillä mennään, jotka lauantaiaamuna linja-auton kyytiin nousevat, ei se sen kummempaa ole.

”Hit the road Jack”

Koska Titaanit joutunee varsin kapealla ryhmällä lähtemään kaksi peliä käsittävälle vieraspelireissulle lähes toiselle puolelle Suomea, on punanuttujen valmennusryhmä joutunut suunnittelemaan niin omansa kuin kehiin sekä Seinäjoella lauantaina että Lapualla sunnuntaina hyppäävän miehistön askelmerkit jokseenkin uuteen uskoon.

– Kyllä tässä meidän valmentajien on pitänyt miettiä taktiikoita uusiksi ja varmasti yksinkertaistaminen tullee olemaan avainsanana aivan kaikkeen tekemiseemme viikonlopun aikana, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström tuumaa.

– Lisäksi toki pitänee pohtia hyvin tarkkaan pelaajiemme kuormitusta ja sitä, miten me vähillä miehillä tulemme kaksi kovaa vieraspeliä jaksamaan.

Tulevana viikonloppuna vastaan asettuvat sarjataulukon 9. sijaa hallinoiva S-Kiekko sekä 7. sijalla köllöttelevä Virkiä Hockey ovat ehtineet tulla kotkalaisille jo erittäin tutuiksi vihulaisiksi käynnissä olevan suomisarjasesongin aikana.

Seinäjokiset punanutut ovat onnistuneet tähän mennessä kummassakin keskinäisessä kohtaamisessaan kaatamaan, maalilukemien ollessa molemmilla kerroille 4-3, kun taas lapualaiset Titaanit kaatoi kotonaan maalein 4-2, mutta kärsi vieraissa tappion 2-5-lukemin.

Vaikka tulokset ovatkin pohojammaalaisia vastaan olleet kotkalaisten kannalta varsin suotuisia, ei Titaanit voi etenkään nyt tuudittautua missään mielessä siihen illuusioon, että S-Kiekko taikka Virkiä Hockey kaatuisivat vain pelkästään sormia napsauttamalla.

Erityisesti seinäjokiset tulevat suurella todennäköisyydellä pyhää vihaa uhkuen iskemään vieraidensa kimppuun, kiitos edeltävän sunnuntaina Kotkassa mitellyn koitoksen lopputuleman. Eikä myöskään lapualaisten kotipesässä ole odotettavissa mikään kovin lämmin vastaanotto.

– Meidän on nyt jos koskaan keskityttävä vain ja ainoastaan omaan hommaan sekä pyrittävä tekemään pelilliset asiamme mahdollisimman laadukkaasti, sivuuttaa ”Holle” kysymyksen tulevan viikonlopun vastustajista.

– Vain näitä keinoja noudattamalla me voimme edes puhua edessä olevien vieraspelien voittamisesta.

Millekään ”luokkaretkelle” tai ”piknikille” Titaanit ei tukalasta pelaajatilanteestaan huolimatta aio lähteä, vaan tavoitteena on jättää kumpanakin iltana kaukaloon aivan kaikki mitä punanutuilla suinkin vain jätettävissä on, sillä silloin jokainen matkassa mukana ollut voi todeta tehneensä kaikkensa ja katsoa mihin se loppupeleissä oikein riitti.

– Vaikkemme pääsekään haluamallamme miehistöllä matkaan, ei se ole siitä huolimatta mikään lupa lähteä Seinäjoelle saati Lapualle pelleilemään – nyt niiden vain pitää onnistua, jotka pelipaidan viikonloppuna päällensä pukevat, titaanipiiskuri Holmström alleviivaa.

– Eihän tässä siis muu auta kuin huutaa hit the road Jack ja hyökätä peitset tanassa tulta päin!

Titaanit matkustaa lauantaina (28.1.) Seinäjoelle, jossa majaansa Energia Areenalla pitävä S-Kiekko isännöi kello 17:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakamppailua.

Sunnuntaina (29.1.) punanutut puolestaan hyökkäävät Lapualle ja testaavat Energia Areenalla vieraitaan kestitsevän Virkiä Hockeyn kotivireen kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjataistossa.