Enemmänkin oli tarjolla

28.1.2023

Aikamoisesta sillasta Seinäjoen lauantai-illassa noussut Titaanit sai lähes eläimellisestä taistelustaan palkinnoksi lopulta yhden pisteen, mutta enemmänkin oli tarjolla. @ Pasi Suokko – https://suokko.kuvat.fi/
Aikamoisesta sillasta Seinäjoen lauantai-illassa noussut Titaanit sai lähes eläimellisestä taistelustaan palkinnoksi lopulta yhden pisteen, mutta enemmänkin oli tarjolla. @ Pasi Suokko – https://suokko.kuvat.fi/

Varsin visaisista lähtökohdista Etelä-Pohjanmaan ja tarkemmin ottaen Seinäjoen valloitukseen lähtenyt Titaanit ei antanut kokoonpanohuolien aivan kamppailun alkua lukuunottamatta liiemmin haitata tekemistään. Punanutut iskivätkin pöytään ennakko-odotuksia uhmaten pitkään aikaan parhaan vierasesityksensä, mutta joutuivat siitä huolimatta lopulta taipumaan kotijoukkueena toimineelle S-Kiekolle jatkoajan jälkeen maalein 4-3 (3-0, 0-1, 0-2, 1-0).

S-Kiekko – Titaanit 4-3 ja (3-0, 0-1, 0-2, 1-0)

04:30 1-0 Nathan Balkwill (Niklas Peltola, Eppu Oksanen)
12:47 2-0 Arttu Rantala (Topias Niskanen, Eppu Oksanen)
17:27 3-0 Jesper Peltola (Arttu Niemi, Elias Märijärvi)
34:32 3-1 Eelis Toivanen (Leevi Laine)
44:07 3-2 Jesse Espo (Leevi Laine, Jaami Jokinen)
46:41 3-3 Jesse Espo (Petteri Paajanen, Henri Rahkonen)

60:38 4-3 Niklas Peltola (Arttu Niemi) VoM

Maalivahdit:

S-Kiekko – Topi Salokannas 12+17+15+0= 44 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 11+12+10+0= 33 torjuntaa

Jäähyt:

S-Kiekko 5 x 2min + 1 x 10min= 20min
Titaanit 5 x 2min + 1 x 10min= 20min

Massiivisista kokoonpanohuolista kärsinyt, mutta siitä huolimatta rinta rottingilla tulta päin hyökännyt Titaanit oli aikamoisesta ”keräilyerä”-meiningistään huolimatta mitä ilmeisimmin päättänyt pitkän linja-automatkan aikana, että mitään ei lauantaista Suomi-sarjan runkosarjakamppailua isännöinneelle S-Kiekolle anneta kaukalon puolella ilmaiseksi.

Ottelun ensimmäisen kaksikymppisen aikana kyseinen päätös ei kuitenkaan vielä aivan täysin näkynyt punanuttujen peliotteissa, sillä seinäjokiset pääsivät vähän kuin varkain terävän viimeistelynsä avulla karkaamaan heille varmasti turvallisen tuntuiseen 3-0-johtoon.

Titaanit ei kolmen maalin takaa-ajoasemasta huolimatta lyönyt hommaa läskiksi, vaan pisti sitä vastoin entisestään lisää pökköä pesään ja vaikka taistelun tuoksinassa kotkalaisilta putosi useampikin mies jo harvahkosta miehistöstään sairastuvan puolelle, onnistuivat punanutut nousemaan sillasta takaisin voittokamppailuun.

Erityisesti ottelun kolmannessa erässä näytti jo pitkään siltä, että vieraat ryöväävät kaikki tarjolla olleet sarjapisteet mukaansa, mutta 3-3-tasatilanteessa kiekko ei vain enää millään suostunut pyörimään S-Kiekon maalia vartioineen Topi Salokankaan selän taakse, jonka asiasta isännät selviytyivät Titaanien paineesta huolimatta jatkoajalle.

Kolmella kolmea vastaan pelattava ”äkkikuolema” ratkesi lopulta varsin perinteiseen tapaansa hieman hutiloituun syöttöön, josta lähteneen vastahyökkäyksen päätti läpiajoon kirmannut seinäjokisten Niklas Peltola niin tarkkaan vasempaan yläkulmaan suunnattuun rannekutiin, ettei punanutturysää tukkineelle Niko Tammelle jäänyt mahdollisuuksia torjuntaan.

Näin ollen paljon väriä ja värinää sisällään pitänyt taisto päästiin merkitsemään aikakirjoihin S-Kiekon 4-3-jatkoaikavoitoksi, mutta tappiosta huolimatta myös titaanimiehistö pääsi poistumaan pukuhuoneen puolelle päät pystyssä todella huikean taistelun myötä.

– Avauserässä olimme liiaksi sukkasillaan liikenteessä, mutta kaksi jälkimmäistä erää oli sitten taas todella mallikasta vieraskiekkoa, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström omiensa otteista.

– Kolme pistettä oli tästä pelistä otettavissa, mutta lähtökohtiin nähden tämäkin on ihan hyvä tulos.

Kolmen maalin takaa täydellisesti kuskin paikalle nousseiden kotkalaisten suita olisi varmasti makeuttanut vieläkin enemmän, mikäli punanutut olisivat vaikkapa normaalin peliajan lopun miesylivoimallaan onnistuneet pistämään jauhot isäntiensä suihin ja tekemään voittoon oikeuttaneen täysosuman, mutta jo se, ettei Seinäjoelta tyhjin käsin tarvinnut lähteä, oli omiaan saamaan päälle ihan kohtalaisen hyvän fiiliksen.

– Yksi piste on paljon enemmän kuin nolla – tämä oli mielestäni aika lähelle maksimisuoritus tällä valmistautumisella sekä jalkeille saadulla ryhmällä, tunnusti Holmström.

Kuten jo ennakkoon kävi ilmi, joutui Titaanit lähtemään kaksi peliä sisällään pitävälle Etelä-Pohjanmaan vierasreissulleen varsin repaleisella miehistöllä, sillä loukkaantumishuolien, armeija- ja työkiireiden lisäksi punanuttujen kiusaksi iski loppuviikosta ikävähkö kuumepöpö, joka kaatoi miestä petiin kuin heinää konsanaan.

Tästä syystä kotkalaiset haalivatkin omasta U19-miehistöstään sekä myös muista seuroista laina-apuja riveihinsä kaikkinensa yhden hyökkäysvitjan verran.

Ketterän U20- ja KooKoon U20-joukkueista saapuneet Aleksi Kettunen sekä Joonas Mäkinen ja kotkalaisseuran omasta U19-ryhmästä mukaan nostettu Eelis Toivanen toivat mukanaan juuri sitä, mitä heiltä odotettiinkin – eli raivokasta yritystä ja ennakkoluulotonta pelaamista.

– Nuoret herrat tulivat todella lyhyellä varoitusajalla sisään joukkueeseen ja pelasivat kyllä jokainen todella miehekkäästi, kruununa seuramme oman junioripelaajan Toivasen tekemä maali, suitsutti ”Holle” tyytyväisenä.

”Tällä kertaa se nyt vain pomppi näin”

Titaanien kannalta tuloksellisesti murheellisesti sujuneessa avauserässä mentiin pelillisesti aika lailla tasatahtia, mutta tekopaikkojen hyödyntämisessä isännät näyttivät punanutuille totisesti mallia.

S-Kiekko nimittäin onnistui hankkiutumaan ensimmäiseen erätaukoon mennessä Nathan Balkwillin, Arttu Rantalan sekä ylivoimalla tolppien välineen täräyttäneen Jesper Peltolan osumilla jo 3-0-johtoon, vääntäen näin pohojalaaseen tyylihin punanutut aikamoiseen siltaan.

Onneksi kuitenkin myös Kotkassa on aina osattu pistää oikein kunnolla hanttiin sekä höpinää tötteröön ja niin vain hitaasti, mutta sitäkin varmemmin, alkoivat vieraat kuroa umpeen S-Kiekon karkumatkaa.

Punanuttujen toisessa erässä Eelis Toivasen toimesta auenneiden maalihanojen oli kaikkien luonnon lakien mukaan ryöpsähtää vielä rajummin valloilleen, mutta niin vain se vanha tuttu maalien tekemisen vaikeus nosti taas hivenen päätään, aiheuttaen näin varmasti muutaman harmaan lisähiuksen kotkalaisvalmennuksen kuontaloihin.

Titaanit ei kuitenkaan luovuttanut, vaikka S-Kiekon veskari Topi Salokannas tekikin parhaansa kotkalaisten torjunnoilla turhauttaakseen, vaan jaksoi paiskia hommia ja se ansaittu palkinto tulikin sitten kolmannessa erässä reilun kolmen minuutin sisään syntyneiden 3-2- ja 3-3-maalien muodossa.

Kumpaisenkin täysosuman pääarkkitehtina toimi kumimuikut Salokankaan ulottumattomiin aivan maalinedustalta sujauttanut Jesse Espo, joka näytti näin mitä osuvimmin mikä arvo on kokemuksella ja johtajuudella, kun ollaan tiukassa paikassa.

Espon ajassa 46:41 hieman kyseenalaisestikin syntyneen 3-3-tasoituksen jälkeen pelin painopiste siirtyi aivan täydellisesti kotijoukkueen kenttäpäätyyn, mutta Titaanien ei onnistunut enää millään keinoilla runtata pelivälinettä S-Kiekon maaliin.

Varsinkin kolmannen erän lopulla titaanisentteri Eetu Laurinantin telomisesta kampituskakkoselle joutunut Rasmus Raaska saanee kiittää yöunistaan vielä pitkään seinäjokishäkkäri Salokannasta, joka esitti punanuttujen ylivoimatulituksessa yhden todella makean räpylätorjunnan tehden näin tyhjiksi Titaanien haaveet normaalin peliajan vierasryöstöstä.

Kun ratkaisua ei saatu aikaiseksi 60 minuutin taistelun seurauksena, haettiin se jatkoajalta, jota ei lopulta keretty pelata kuin 38 sekuntia, kunnes kaikki valot vilkkuivat Seinäjoen Energia Areenalla.

Titaanien voitettua jatkoajan aloittaneen keskialoituksen ja pidettyä sen jälkeen kiekkoa hallussaan reilun 30 sekunnin ajan, riitti S-Kiekolle yksi heikko syöttöyritys ja siihen tehty katko, jonka jälkeen Arttu Niemi lätytti pelivälineen läpiajoon polkeneen Niklas Peltolan lapaan.

Täysin rauhassa titaanivahti Niko Tammea vastaan hyökkäämään päässyt Peltola katsoi aikansa, mihin vulkaanisen kuminpalasen laittaa, ja laukoi sen jälkeen limpun sille samalle ylähyllylle, jossa äitimuori tunnetusti säilyttää keksipurkkiaan, ratkaisten näin tiukan taiston kotijoukkueen nimiin maalein 4-3.

Titaanileirissä tappio harmitti komean nousun jälkeen, mutta pensaaseen ei päitä missään nimessä tarvinnut alkaa työnnellä, sillä niin mallikkaasti kotkalaiset epäsuotuisista lähtökohdista huolimatta lauantaisessa kamppailussa suoriutuivat.

– Ne ketkä saimme parsittua kasaan tälle reissulle ja kykenivät tänään kaukaloon näyttivät kyllä isoa sydäntä sekä taistelutahtoa, joten siitä iso hatunnosto itse kullekin, summasi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Olihan meillä toki jälleen kerran aivan riittävästi tekopaikkoja ottelun voittamiseenkin ja eritoten kolmannen erän lopussa peli olisi pitänyt ylivoimalla naulata, mutta tällä kertaa se nyt vain pomppi näin.

Selkeästi häviötä enemmän titaanipiiskuria harmitti kahden luottopelaajan putoaminen pois riveistä vaivojen vuoksi. Titaanit nimittäin menetti pelaavasta kokoonpanostaan jo avauserässä pukuhuoneen puolelle jääneen keskushyökkääjä Toni-Pekka Hämäläisen sekä niin ikään valtavasti töitä sentterin tontilla paiskineen ja kolmannen erän lopussa ilkeän näköisesti kampituksen seurauksena päin laitaa kaatuneen Eetu Laurinantin.

– Todennäisesti Laurinantille on tulossa aika pitkä sairausloma, jonka lisäksi myös Hämäläinen joutui jo ensimmäisessä erässä liputtamaan itsensä ulos, kun paikat eivät kestäneet pelaamista, Holmström kommentoi harmistuneena.

Vaikka Titaanit oli jo ennen S-Kiekkoa vastaan käytyä taistoa liikkeellä kapealla miehistöllä ja sen aikana lisää miestä putosi pelistä pois, eivät punanutut aio missään nimessä lähteä sunnuntaina Lapualle jo valmiiksi hävinneinä.

– Kapeahkolla tässä mennään kohti huomista, joten pitää kädet ristissä toivoa, jotta saisimme Kotkasta liikkeelle edes jonkinlaisen hätäapulähetyksen tervehtyneiden pelaajien muodossa, Holmström sanaili.

Titaaneilla on edeltävästä, marraskuun alussa tehdystä, Lapuan vierailusta varsin huonoja muistoja, sillä silloin Virkiä Hockey pisti kotkalaiset heti alusta lähtien sellaiseen mankeliin, etteivät punanutut meinanneet pelin päättymisen jälkeen löytää kunnolla takaisin kotiin.

Kotkalaiskäskyttäjä Holmströmin mukaan nyt samanlaista šokkihoitoa ei ole odotettavissa, koska nyt Titaanit ei siihen tule antamaan pienintäkään mahdollisuutta.

– Edellinen Lapuan vierailu on ollut ja mennyttä, joten siitä lähdetään, että huomenna on uusi päivä sekä uudet kujeet, ”Holle” tokaisi.

– Toivottavasti palkeemme eivät ole tämän illan kamppailun jäljiltä liiaksi tyhjentyneet, jotta pystymme pistämään Virkiälle oikein tosissamme kampoihin.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (29.1.), kun punanutut matkustavat Lapualle, jossa majaansa pitävä Virkiä Hockey isännöi Energia Areenalla kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.