Paikallispelihuumaa back-to-back –hengessä!

2.2.2023

Tunteita ja tuoksuja on tulevana viikonloppuna totuttuun tapaan rutkasti luvassa, kun back-to-back –kahinoiden merkeissä toisensa kohtaavat Titaanit sekä Hunters vääntävät taas tiukasti Seiskatien herruudesta!
Tunteita ja tuoksuja on tulevana viikonloppuna totuttuun tapaan rutkasti luvassa, kun back-to-back –kahinoiden merkeissä toisensa kohtaavat Titaanit sekä Hunters vääntävät taas tiukasti Seiskatien herruudesta!

Tulevana viikonloppuna mitellään lähestulkoon jokaisella suomisarjapaikkakunnalla aina yleisöä liikkeelle saavia paikallispelejä, joista niin Kotka kuin Porvookin saavat omat maistiaisensa. Titaanit ja Hunters iskevät nimittäin perättäisinä päivinä back-to-back –hengessä yhteen, eikä tavoitteena ole kummallakaan osapuolella enempää saati vähempää kuin ”rakkaan kiistakumppanin” kepittäminen sekä Seiskatien herruuden omiin nimiin nappaaminen.

Vuodenvaihteen jälkeen niin pelillisessä kuin tuloksellisessakin aallonpohjassa käväissyt Titaanit on hitaasti, mutta sitäkin varmemmin alkanut edeltävissä koitoksissaan palaamaan siihen vanhaan ja tuttuun taistelulätkään, josta Henri Holmströmin johtamat kotkalaisjoukot ovat viimeisten kausien aikana tulleet tunnetuksi.

Vaikka tulokset ovat edelleen kiertäneet kynsin ja hampain sarjataulukossa korkeampia sijoituksia hamuavia punanuttuja, ei Titaanien ole tarvinnut hävetä edesottamuksiaan enää tipan vertaa.

Edeltävänä viikonloppuna Etelä-Pohjanmaalla sekä S-Kiekon että Virkiä luona vieraillut kotkalaismiehistö pisti kumpanakin iltana kaikkensa likoon, jonka seurauksena kotiin viemisiksi heltisi Seinäjoella kärsityn jatkoaikatappion myötä yksi arvokas sarjapiste.

Enemmän oli kuitenkin otettavissa, sillä sekä seinäjokiset että lapualaiset olivat pelien edetessä lähestulkoon hätää kärsimässä hurjalla vimmalla päälle puskeneiden titaanipelaajien kyydissä ja oikeastaan vain hivenen hampaaton viimeistely tekopaikoissa käänsi pelien lopputulokset kotijoukkueiden nimiin.

– Pelasimme viime viikonloppuna kokoonpanovaikeuksistamme huolimatta selkeästi parempaa ja miehekkäämpää vieraskiekkoa, kuin mitä aiemmissa matkaotteluissamme, mutta harmi ettemme saaneet siitä sen suurempaa palkintoa, toteaa punanuttupiiskuri Holmström.

Matkassa varsinaisella rytmiryhmällä jo aiemmin kerrottujen syiden vuoksi ollut Titaanit sai kahden kovan kamppailun ohella aivopoimuihinsa erittäin hyvät todistukset siitä, millä keinoilla punanutut ovat aiemmillakin kausilla luoneet pelkoa, kaaosta sekä suoranaista epätoivoa vastapuolien leireihin.

– Olemme jo syksystä saakka toitottaneet muun valmennuksen kanssa pelaajillemme sitä, että mikäli meinaamme tässä sarjassa voitoista taistella, vaatinee se jok’ikinen ilta 100 prosentin likoon laittamista jokaiselta pelipaidan päälleen pukevalta kaverilta, ”Holle” selventää.

– Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, ettei riveistämme löydy tämän sarjatason kirkkaimpia tähtiä, jotka omalla henkilökohtaisella panoksellaan kykenevät pelejä liukuhihnalta ratkomaan.

Hyviä kokemuksia mukaansa reissupeleistä saanut Titaanit on lähes pakotettukin lyömään jäljellä olevissa Suomi-sarjan runkosarjapeleissään aivan kaikkensa ilta toisensa jälkeen tiskiin, sillä pelkillä yksittäisillä pisteillä sieltä täältä, eivät kotkalaiset tule nykyiseltä 11. sijalta taulukossa ylöspäin nousemaan.

Tällä haavaa suomisarjakarsintoihin matkalla olevien punanuttujen ensimmäisen selkeä kohde on kuuden pisteen karkumatkalla oleva ja ensimmäisellä suoran säilyjän paikalla päivystävä Muik Hockey, jonka ohittamiseen Titaaneilla on vielä aivan täydet saumat, mutta se vaatinee jo jonkinlaisen voittoputken tai parinkin rakentamista kahdeksaan vielä jäljellä olevaan otteluun.

– Jokainen kyllä aivan varmasti tietää, mikä meidän kohdallamme on homman nimi, Holmström perkaa oman joukkueensa tukalaa tilannetta sarjataulukossa.

– Jollemme jäljellä olevista runkosarjapeleistämme pysty riittävästi pisteitä itsellemme napsimaan, niin siinä tapauksessa lähdemme sitten ansaitusti karsimaan sarjapaikastamme.

”Itse olen ainakin menossa sekä perjantai- että lauantai-iltana hallille”

Takaisin voittojen tielle ja sen myötä lisää täytettä laihanlaiseen pistepussukkaansa hamuava Titaanit ei pelkästään sormiaan napsauttamalla tule tavoitteitaan täyttämään, sillä edessä olevan viikonlopun vastustaja, vanha tuttu Porvoon Hunters, tuskin tulee mitään armopaloja ”paikalliskilpailijalleen” suomaan.

Porvoolaiset kun eivät liiemmin niitä almuja ole muillekaan tällä kaudella jaelleet, sillä Pekka Siikalan ohjastama ”metsästäjälauma” saapuu perjantai-iltana Kotkaan mukavahkossa kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa, joka on nostanut Huntersin sarjataulukossa jo pudotuspelien kotietuun oikeuttavalle 4. sijalle.

Titaanileirissä tiedetään jo erittäin hyvin back-to-back –peleissä kohdattavan vihulaisen kovuus ja sille osataan antaa myös tietynlaista tunnustustakin.

– Hunters keikkuu aivan ansaitusti sarjataulukon kärkipäässä – heillä on kasassa hyvin liikkuva ja karvaava sekä tehokasta lätkää pelaava ryhmä, jonka kaatamiseen emme vielä tähän mennessä ole löytäneet oikeanlaisia lääkkeitä, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström kommentoi.

Punanutut ovat tosiaankin ottaneet kuluvalla kaudella jo pelatuissa kahdessa aiemmassa Seiskatien herruustaistossa tylysti käkättimeensä porvoolaisilta, kummankin ottelun oltua kutakuinkin selvää pässinlihaa jo kauan ennen kolmannen erän päätössummerin soimista.

Vaikka Hunters on päässytkin pyörittelemään ”rakasta kiistakumppaniaan” oikein olan takaa sekä sujauttamaan siinä sivussa pikkumustan peräti 12 kertaa kotkalaismaaliin, punanuttujen neljää osumaa vastaan, ei Titaanit ole millään muotoa lähdössä leikkiin jo valmiiksi leuka rinnassa uusien pettymysten pelko persiissään.

– Perjantaina sekä lauantaina on täysin yhdentekevää, millä numeroilla aiemmat keskinäiset kohtaamisemme ovat päättyneet, sillä kiekon pudotessa jäähän lähdetään jälleen 0-0:sta liikenteeseen ja aivan kaikki on taas mahdollista seuraavien 60 peliminuutin aikana, ”Holle” paaluttaa.

– Kumpikaan osapuoli ei tule saamaan yhtään pistettä taikka voittoa pelkällä luulemisella, vaan niiden eteen on tehtävä hartiavoimin töitä aivan varmasti kumpanakin iltana.

Sen punanutut ovat mitä luultavimmin jo oppineet, ettei Huntersia vastaan voi lähteä pelaamaan yhtä avointa saati leväperäistä viisikkopuolustusta mitä aiemmilla kerroilla, sillä silloin ei hyvä tule taaskaan heilumaan.

Nyt jos koskaan on siis pistettävä luukut tylysti kiinni ja iskettävä omista paikoista verkot tötterölle, mikäli kotkalaiset mielivät porvoolaiset kilpaveljensä pistää ojennukseen sekä herran nuhteeseen.

– Meidän pitää ehdottomasti pystyä puolustamaan paremmin ja pelaamaan muutenkin tiiviimmin viisikkona eli samalla tavalla, kuin miten esiinnyimme tour de Etelä-Pohjanmaan vieraskahinoissamme, kotkalaiskäskyttäjä Holmström sanailee.

– Nukahdukset sekä niistä kovalla prosentilla tulevat takaiskut minimiin, niin meillä on mahdollisuus voiton nappaamiseen molempina iltoina.

Rivinsä niin hyvään kuntoon, kuin suinkin vain mahdollista kuluneen viikon aikana saaneet punanutut pääsevät iskemään sarjataulukossa ”muutaman” sijan ylempänä olevan Huntersin kimppuun jälleen täydellä miehityksellä, sillä kotkalaisjoukkuetta vaivannut kuumepöpö alkanee olla pikkuhiljaa voitettu kanta.

Tästä syystä Titaanien ei tarvinnut enää ulkopuolelta hamuta riveihinsä, kuin lainalleen jatkoa saanut Imatran Ketterän U20-hyökkääjä Aleksi Kettunen, joka korvannee ihan jo määrällisesti sopimuksensa henkilökohtaisten syiden vuoksi purkaneen ja takaisin kotiseudulleen Pirkkalan Pingviineihin siirtyneen Jiri Keskisen.

Oletettavaa siis on, että punanutut tulevat lyömään oikein olan takaa löylyä sekä Kotkan perjantai- että Porvoon lauantaisaunojen kiukaille, sillä nyt jos koskaan jaossa olevissa sarjapisteille on titaanileirissä tarvetta.

Tunnelma lienee siis näin ennakkoon ajateltuna olevan ulkoilmassa paukkuvasta pikkupakkasesta huolimatta sisätiloissa varsin lämpöinen ja toivoa sopii, että sitä saapuu molemmille paikkakunnille liekittämään suurilukuinen katsojajoukko omia suosikkejaan samalla villisti kannustaen.

– Itse olen ainakin menossa sekä perjantai- että lauantai-iltana hallille ja toivottavasti saman valinnan tekee hyvin moni muukin suomisarjalätkästä kiinnostunut, ”Holle” naurahtaa.

– Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tulossa on kaksi varsin tunnepitoista ja tapahtumarikasta koitosta, joita kumpikaan osapuoli ei tahdo missään nimessä hävitä eli nyt jos koskaan on voittotaisteluissa tarvittava tuki katsomon puolelta tarpeen!

Titaanien ja Huntersin välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla perjantaina (3.2.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Lauantaina (4.2.) punanutut puolestaan matkailevat Huntersin vieraaksi Porvooseen, jossa pelattava Suomi-sarjapeli pyörähtää Kokonniemen jäähallissa käyntiin kello 16:00 alkaen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!