Runkosarjan viimeinen vierasreissu

10.2.2023

Tulevana viikonloppuna viimeisen kerran käynnissä olevan Suomi-sarjan runkosarjan osalta renkaiden päälle hyppäävä Titaanit pääsee jälleen vääntämään koko rahan edestä jaossa olevista sarjapisteistä vieraskaukaloissa vastaan asettuvien sekä kovina kotijoukkueina vuosien saatossa tunnetuksi tulleiden JHT:n ja Raahe-Kiekon kanssa.
Tulevana viikonloppuna viimeisen kerran käynnissä olevan Suomi-sarjan runkosarjan osalta renkaiden päälle hyppäävä Titaanit pääsee jälleen vääntämään koko rahan edestä jaossa olevista sarjapisteistä vieraskaukaloissa vastaan asettuvien sekä kovina kotijoukkueina vuosien saatossa tunnetuksi tulleiden JHT:n ja Raahe-Kiekon kanssa.

Titaanit hyökkää edessä olevana viikonloppuna vihonviimeisen kerran käynnissä olevan Suomi-sarjan runkosarjarypistyksensä aikana pyörien päälle vieraspelireissun reissun merkeissä. Matkakohteina punanutuilla ovat Pohjois-Pohjanmaan viriilit maakuntakeskukset Kalajoki sekä Raahe, joissa majaansa pitävät JHT ja Raahe-Kiekko tullevat tarjoilemaan vierailleen mitä oletettavimmin varsin ”lämpimät” vastaanotot.

Vähiinhän ne jälleen käyvät, ennen kuin loppuvat... Suomi-sarjan runkosarjapelit nimittäin. Titaanien kohdalla kyseisiä koitoksia on vielä ohjelmassa kaikkinensa kuusi, joista kotkalaiset pelaavat kaksi vieras- ja neljä kotikaukalossa.

Kyseiset kaksi matkustusta vaativaa kamppailua punanutuilla on ohjelmassa tulevana viikonloppuna (11.–12.2.), jonka aikana Pohjois-Pohjanmaa ja tarkemmin ottaen sekä Kalajoki että Raahe tulevat ainakin linja-auton ikkunasta Henri Holmströmin johtamille joukoille varsin tutuiksi, jolleivät ne jo tähän mennessä sitä ole.

Titaanileirissä edessä olevaa moottorimarssia, kaikkinensa rapiaa 1100 kilometriä tien päällä, sekä kahta totuttuun tapaan kinkkistä vierasottelua odotetaan luonnollisesti vesi kielellä, sillä kotkalaisten toiveissa on, ettei kyseinen reissuviikonloppu jäisi käynnissä olevan kiekkokauden viimeiseksi.

– Emmehän me sitä tietenkään toivo, että tämä olisi kuluvan kauden viimeinen vieraspelireissu, sillä meillä on edelleen saumat päästä mukaan pudotuspeleihin, vaikkakin hyvin ohuet sellaiset, toteaa punanuttupiiskuri Holmström.

– Se tosin vaatisi kutakuinkin kuuden jäljellä olevan pelin voittamista sekä sopivanlaisia apuja muilta pudotuspelipaikoista taistelevilta joukkueilta.

Niin... mikäänhän ei tunnetusti ole ohi, kuin vasta paksun leidin laulamisen jälkeen ja tähän luottaa myös Titaanit, joka sai edeltävän viikonlopun ”paikallispeleistään” Huntersin kanssa taas pienen lisäbuustin itseluottamukseensa, kiitos Porvoosta haetun 2-3-vierasvoiton.

Kyseinen voitto kun oli kotkalaisten toinen vieraista hankittu päänahka Suomi-sarjan runkosarjassa ja se piti vielä hennot haaveet pudotuspeleissä elossa, antaen samalla aimo annoksen lisää uskoa siihen, että ainakin putoamiskarsinnat olisivat vielä realistisesti vältettävissä.

– Kuten viime lauantain Hunters-taisto osoitti, pystymme kyllä vieraissakin voittamaan pelejä, Holmström sanailee.

– Itse asiassa olemme kuluvan kauden aikana olleet mielestäni monesti jo siinä hilkulla, että useampikin ottelu olisi kääntynyt nimiimme, muttemme kuitenkaan ole niitä lopulta pystyneet voittamaan.

Porvoon punaisessa lauantaissa oli muutamien edelleen lisäsärmäämistä kaipaavien juttujen ohella todella paljon hyviä elementtejä, joiden avulla Titaanit nimeomaan onnistui lyömään jauhot Huntersin suuhun.

Samat, toimiviksi havaitut, keinot ovat arvossa arvaamattomassa myös jatkossa, sillä pelaamisen tason pitää ehdottomasti säilyä sekä pikemminkin vain parantua, jotta Kalajoki – Raahe-vierasturneelta tarttuisi mukaan tarpeellista pistepussukan täytettä.

– Meidän on luotettava vain niihin samoihin pelillisiin asioihin, joihin nojasimme voittoisasti niin Porvoossa kuin aiemmissa kotiotteluissammekin, ”Holle” alleviivaa.

– Kova työnteko, tiivis ja nöyrä viisikkopuolustaminen sekä tehokkuus omissa tekopaikoissa ovat ne avainasiat, joilla olemme vastustajia kaataneet – eli ei meidän jatkossakaan tarvitse mitään kaniineja alkaa hatusta kaivaa esiin.

”Meidän on ilman muuta revittävä itsestämme maksimit kaukaloon”

Jos näytti Hunters viime viikonloppuna sen tason, missä Suomi-sarjan kärki tällä hetkellä suurin piirtein menee, eivät edessä olevat JHT- ja Raahe-Kiekko-kamppailut sitä ainakaan tule yhtikäs mihinkään laskemaan – pikemminkin päin vastoin.

Sarjataulukossa 2. sijalla oleva JHT on varsinkin hornankattilimaisessa Pirkonsuon pyhätössään yksi Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason vaikeimmin voitettavia vastustajia, eikä E. Helaakoski Areenallaan vastustajiaan äänekkään raahelaisyleisön edessä kestitsevä ja 7. sijaa tällä haavaa miehittävä Raahe-Kiekko paljoa tästä pekkaa pahemmaksi jää.

Sen myötä Titaanien onkin kaivettava työkalupakistaan esiin kaikki mahdolliset jipot sekä lyötävä asenteensa 110-prosenttiseen taistelumoodiin kumpanakin iltana, sillä punanutut eivät tule saamaan pudotuspelien kotietuun oikeuttavissa sijoituksista kamppailevilta junkkareilta saati ratsumiehiltä yhtikäs mitään ilmaiseksi.

– Meidän on ilman muuta revittävä itsestämme maksimit kaukaloon niin Kalajoella kuin Raahessakin, mikäli tahdomme kovina kotijoukkueina tunnetut JHT:n ja Raahe-Kiekon voittaa, myöntää Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Lisää vaikeustasoa tuleviin taistoihin tuo eittämättä kukonlaulun aikaan lauantaiaamuna käynnistyvä pitkä matkustaminen ja sitä seuraava kova kahina, lyhyeksi palautumisaika sunnuntain koitokseen sekä yö vieraassa punkassa, jotka eivät luonnollisesti ole optimaalisimpia asioita tärkeisiin peleihin valmistautumisen kannalta.

– Yksittäisen pelaajan vastuu kaksipäiväisellä vieraspelireissulla nousee jälleen arvoon arvaamattomaan – silloin on ensiarvoisen tärkeää hoitaa jo etukäteen sekä kroppa että mieli siihen kondikseen, että ne ovat valmiustilassa, kun kiekko putoaa jäähän käyntiin ja aletaan kamppailla ottelun voitosta, painottaa Holmström.

– Peleihin valmistautumiseen ja valmiina olemiseen heti taiston alusta alkaen on yksinkertaisesti vain keksittävä keinot, sillä etenkin nämä pitkän matkan vieraspelit pystytään käytännössä jo häviämään heikkoon preparointiin.

Punanuttujen kohdalla ja etenkin nykyinen tilanne sarjassa huomioon ottaen, edessä olevat kaksi kivikovaa vieraskamppailua määrittelevät hyvin pitkälti sen, mistä lähtökohdista kotkalaiset pääsevät lähtemään runkosarjan päättävään neljän perättäisen kotiottelunsa putkeen.

Titaanien ero ensimmäiseen suoran säilyjän paikkaan on tällä haavaa vain kolme vaivaista pistettä, joten kyseisellä mestalla makoileva Muik Hockey on siis käytännössä jo kosketusetäisyydellä, vaikkakin yhden pelin vähemmän pelanneena omaa pienen etulyöntiaseman punanuttuihin nähden.

– Tiedämme luonnollisesti, että tarvitsemme lisää pisteitä, mikäli tahdomme vielä elätellä toiveita pudotuspeleistä taikka päästä kuiville karsinnoista, ”Holle” tokaisee ja jatkaa:

– Turha niistä [tarvittavista pisteistä] on kuitenkaan sen suurempaa numeroa tehdä ja toivottavasti pelaajatkaan eivät niitä liikaa ala miettiä, vaan keskittyvät ainoastaan olennaiseen.

– Katsotaan vasta sitten, mihin oikein päädyimme, kun on kaikki pelit runkosarjassa pelattu päätökseen, titaaniluotsi summaa.

Titaanit matkustaa lauantaina (11.2.) Kalajoelle, jossa majaansa Pirkonsuon jäähallissa pitävä JHT isännöi kello 16:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.

Sunnuntaina (12.2.) punanutut puolestaan hyökkäävät Raaheen ja testaavat E. Helaakoski Areenalla vieraitaan kestitsevän Raahe-Kiekon kotivireen kello 15:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjaottelussa.