”Mitään emme tule ilmaiseksi saamaan”

17.2.2023

Vaasan Koulunäkki Areenalla totisesti rytisee, kun oivassa vireessä oleva Titaanit pyrkii kasvattamaan voittoputkeaan perättäisinä päivinä (18.–19.2.) vieraaksi saapuvien Muik Hockeyn ja Pyryn kustannuksella.
Vaasan Koulunäkki Areenalla totisesti rytisee, kun oivassa vireessä oleva Titaanit pyrkii kasvattamaan voittoputkeaan perättäisinä päivinä (18.–19.2.) vieraaksi saapuvien Muik Hockeyn ja Pyryn kustannuksella.

Edeltävänä viikonloppuna perättäisten voittojensa sarjan kolmeen kasvattanut Titaanit lähtee edessä olevissa kotikoitoksissaan hakemaan putkelleen jatkoa. Mistään kypsien marjojen poiminnasta ei kuitenkaan tule olemaan kyse, sillä sekä Muik Hockey että Pyry saapunevat Vaasan Koulunäkki Areenalle mitä oletettavimmin ryöstöretki ja punanuttujen päänahka mielissään.

Mistä tietää, että ollaan jo kevään korvilla? No tietysti siitä, että Titaanien pelaaminen on alkanut rullata taas tuttuun voittoisaan tapaansa etiäppäin.

Kotkalaiset kun porhaltavat tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa, jonka aikana punanuttujen mahdin ovat saaneet kokea niin Porvoon Hunters, Kalajoen mahtiseura JHT kuin viimeisimpänä Raahe-Kiekko.

Titaanit on siis onnistunut nuijimaan kumoon tukun Suomi-sarjan ylemmän kastin joukkueita, joten lienee aiheellista udella kotkalaisjoukkueen pääpiiskurina toimivalta Henri Holmströmiltä syitä kutakuinkin täydelliseen marssitahdin muutokseen.

– Arjessa ei ole mielestäni muuttunut yhtikäs mikään – olemme kokoajan uskoneet siihen omaan juttuumme ja paiskineet sen eteen niska limassa hommia, Holmström toteaa lakonisesti.

Tämä selvä, mutta kait punanutut nyt jotain ovat onnistuneet tekemään aiempaa paremmin, jotta kauden ensimmäinen voittoputki on mahdollistunut ja samalla vielä pari viikkoa takaperin valju vierasvoittojen määrä on suoranaisesti ”räjähtänyt käsiin”?

– Olemme onnistuneet pelitilanteissa tekemään tietyt pelilliset asiat aiempaa paremmin, ”Holle” tuumaa.

– Lisäksi ottamamme kolme perättäistä vierasvoittoa sarjan kärkipään vihulaisista ovat nostaneet itseluottamustamme sekä uskoamme omaan tekemiseemme.

Mitä nämä pelilliset asiat sitten pyhässä yksinkertaisuudessaan ovat?

– Aiemmissa otteluissa meitä vaivanneet kardinaalivirheet ovat jääneet aika lailla minimiin, kotkalaiskäskyttäjä luettelee tyytyväisyys äänessään.

– Sen lisäksi olemme otteluiden ratkomisessa arvoon arvaamattomaan aina nousevissa erikoistilanteissa olleet selkeästi terävämpiä – alivoimalla ei tällä hetkellä liiemmin omissa kolise ja ylivoimalla taas kiekko on alkanut löytää tietään vastapuolen maaliverkkoon.

Homma siis rullaa sekä rokkaa vihdoinkin ja hyvä niin, sillä Titaanit on totisesti nähdynlaista menoa kaivannut jo pidemmän aikaa, jotta paikka sarjataulukossa vaihtuisi johonkin muuhun, kuin putoamiskarsintoihin osoittaviin sijoituksiin.

– Luonnollisesti elättelemme toiveita pudotuspelipaikan lunastamisesta niin pitkään, kuin se vain suinkin on mahdollista saavuttaa, Holmström paaluttaa.

– Joku muu jengi olisi voinut jo kauden kaikkein vaikeimmilla hetkillä suorittaa jonkinmoisen ulospuhalluksen, mutta emme ole sitä suostuneet tekemään saati luovuttamaan missään vaiheessa, sillä kyseinen verbi ei edelleenkään kuulu valmentamieni joukkueiden sanavarastoon.

Tahtotila ratkaisee

Titaanit on tällä haavaa yhdeksän pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Jotta kotkalaisten minimitavoite toteutuisi, tarkoittaisi se hyvin pitkälti jokaisen jäljellä olevan neljän kotiottelun voittamista ja mielellään vieläpä normaalin peliajan puitteissa sekä rutkasti apuja muilta joukkueilta.

Mutta kuten Titaanien pääpiiskuri Henri Holmström totesi jo aikaa sitten, ei mikään ole ohi ennen kuin paksu leidi laulaa eli usko säilyy niin pitkään, kunnes viimeinenkin konkreettinen sauma pudotuspelipaikan suhteen on haihtunut savuna ilmaan.

Oman leiviskänsä kovasta urakastaan hoitaakseen punanuttujen on siis pisteltävä edessä olevana viikonloppuna Vaasan Koulunäkki Areenalle saapuvat Muik Hockey ja Pyry kyykkyyn lähestulkoon keinolla millä hyvänsä.

Vaikka kotkalaisten vastustajat majailevatkin sarjataulukon eri päissä – uusikaarlepyyläiset karsintaviivan päällä sijalla 10 ja nokialaiset taas Suomi-sarjan piikkipaikalla 16 pisteen erolla lähimpään takaa-ajajaansa – tullee pelin vaade olemaan niin lauantaina kuin sunnuntainakin aivan tapissa.

Millekään piknikille Titaanien on siis turha kotikaukaloonsa lähteä, sillä muuten tukkaan tulee ja lujaa. Nyt siis todellakin tahtotila ratkaisee ja se vienee kumpanakin iltana voiton nimiinsä, joka sitä vastapuolta enemmän itselleen haluaa.

– Se on varmaa, että mitään emme tule ilmaiseksi saamaan – meidän pitää olla heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien valmiita tekemään yhteisesti sovittuja juttuja ja pelattava fiksua lätkää koko viisikon voimin aina päätössummerin soimiseen saakka, Holmström tokaisee.

– Eikä niitä epämukaviakaan asioita, joita voittavassa jääkiekossa niin ikään aina tarvitaan, saa unohtaa missään nimessä.

Kotkalaiset ovat käynnissä olevan kauden aikana kohdanneet niin uusikaarlepyyläiset kuin nokialaiset sekä koti- että vieraskaukaloissa ja hävinneet jok’ikisen ottelun.

Muik Hockey on vienyt pidemmän korren niin voittomaalikilpailun kuin jatkoajankin jälkeen 2-3-lukemin, kun taas Pyry on pyöritellyt Titaaneita selkeiden 1-6- ja 0-7-lopputulosten siivittämänä.

Punanutuilla on siis isohko kana kynittävänään niin Jukka Kotasen valmentaman uusikaarlepyyläisrevohkan kuin Sakari Salmelan komentaman nokialaispumpunkin kanssa, ja keinotkin vastustajien kampitusaikeille ovat harvinaisen pläkkiselvät.

– Kamppailuvalmius on kokoajan oltava tapissa, jonka lisäksi meidän on mentävä rohkeasti väleihin, ajettava surutta maalille ja otettava vastaan aimo annos mustelmia, mikäli mielimme sekä Muik Hockeyn että Pyryn kaataa, ”Holle” selventää.

Usko sille, että sarjataulukossa tasapisteissä oleva, mutta paremman maalieronsa turvin Titaanien yläpuolella ensimmäisellä suoran säilyjän paikalla köllöttelevä Muik Hockey, kuin myös ylhäisessä yksinäisyydessään selkeässä sarjajohdossa kruisaileva Pyry ovat voitettavissa, lepää vahvana kotkalaisleirissä.

– Ainahan voittaminen on kivaa puuhaa, oli sitten vastassa sarjan jumbo- tai kärkijoukkue ja sitä me haluamme tulevissa kotikoitoksissammekin tehdä, punanuttupiiskuri sanailee.

– Jos ja kun kykenemme jatkamaan siitä, mihin Raahessa jäimme, avautuu meille aivan varmasti mahdollisuus voittoon niin lauantaina kuin sunnuntainakin.

Nyt kun tosiaankin kummelimaisesti panokset kovenee, olisi vahvassa vireessä olevan Titaanien kannalta ensiarvoisen tärkeää, että myös paikallinen kiekkokansa heräisi talvihorroksestaan ja vaeltaisi sankoin joukoin paikalle pelejä seuraamaan sekä omiaan kannustamaan.

– Kaikki tuki on leikin niin sanotusti koventuessa aina tarpeen, joten jos me kaukalossa ja kannattajamme katsomosta käsin pystyvät vastustajiamme horjuttamaan, niin onhan se tiukoissa paikoissa aivan pirunmoinen etu, Holmström toteaa innostunut katse kasvoillaan.

– Eli ei siis muuta kuin pistetään yhdessä isosti höpinää tötteröön edessä olevissa kamppailuissamme ja lähetetään vastustajamme tyhjin käsin kotimatkoilleen!

Titaanien ja Muik Hockeyn välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (18.2.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Sunnuntaina (19.2.) Titaanit puolestaan mittelee Vaasan Koulunäkki Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan sarjakärki-Pyryn kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOIHIN!