Pelit vähenee, pidot paranee

24.2.2023

Duunarihyökkääjä Henri Rahkosen ilmeestä näkee, että nyt jos koskaan Titaanit on valmistautunut lyömään isosti ”All in” ja maksamaan Riemulle kertyneet kalavelat korkojen kera takaisin.
Duunarihyökkääjä Henri Rahkosen ilmeestä näkee, että nyt jos koskaan Titaanit on valmistautunut lyömään isosti ”All in” ja maksamaan Riemulle kertyneet kalavelat korkojen kera takaisin.

Niin se todellakin vain on, että Suomi-sarjan runkosarjaa on kuluvan kauden osalta jäljellä enää joukkueesta riippuen kahdesta neljään ottelua, joten ultimaattinen loppuhuipennus alkaa siis olla jo itse kunkin käsien ulottuvilla. Punanuttujen kahinakalenteria silmäilemällä käy ilmi, että kotkalaisilla on edessään vielä kaksi kotipeliä, joista ensimmäinen mitellään kuluvan viikon lauantaina, kun Titaanit isännöi Vaasan Koulunäkki Areenalleen vieraaksi saapuvaa jyväskyläläispumppu Riemua.

Kuten otsikko kertoo, alkavat ne odotetut ”kevään kiimamatsit” olla pikkuhiljaa käsillä kutakuinkin jokaisessa kotimaisessa kiekkosarjassa.

Toinen varma kevään merkki on se, että Titaanien pelaaminen sekä tuloksenteko on alkanut rullata aiempien kausien malliin erittäin plus-merkkisenä, jonka ansiosta kotkalaiset ovat nousseet karsintapeikon syleilystä tosissaan tappelemaan suorista säilyjien paikoista Suomi-sarjassa.

– Pitkäänhän me tässä olemme saaneetkin jo taistella, että pelaamisemme loksahtaisi kohdilleen, tokaisee Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Syitä siihen on ollut varmasti monenlaisia, miksi se loksahtaminen on tapahtunut vasta viime viikkojen aikana.

Punanutut ovat tosiaankin edeltävien viiden ottelun kuntopuntarin piikkipaikoilla yhdessä sarjataulukon kärkikaksikon Pyryn sekä JHT:n kanssa. Kotkalaiset ovat nimittäin kyenneet voittamaan neljä peliä viidestä mahdollisesta, joiden avulla titaanimiehistö on noussut vähän kuin varkain pois jo tammikuun lopulla lähestulkoon varmalta näyttäneestä karsintakurimuksesta.

– Suurin yksittäinen osatekijä viime aikojen voitokkaille otteillemme on varmasti se, että olemme nyt jo pidempään päässeet harjoittelemaan sekä myös pelaamaan samoilla hyökkäysketjuilla ja pakkipareilla, Holmström tuumailee.

– Olemme niin ikään kyenneet tekemään niitä pelejä suuntaan tai toiseen aina ratkaisevia pieniä asioita aiempaa selkeästi laadukkaammin.

Tosin, juurikin viime sunnuntaina neljän ottelun mittaisen voittoputken päättäneessä Pyry-taistossa, punanutut sortuivat tiukassa paikassa koko kuluvan kauden aikana vaivanneisiin kardinaalivirheisiin, joita runkosarjan voiton lopulta juuri Kotkassa varmistaneet nokialaiset eivät liiemmin jättäneet käyttämättä hyväkseen.

– Saimme Pyryltä erittäin hyvän oppitunnin ja muistutuksen jälleen siitä, miten tässä sarjassa käy, kun teet itse aivan liikaa hölmöjä virheitä ja tarjoilet vastapuolelle tuhannen taalan paikkoja maalien tekemiseen, ”Holle” hymähtää.

– Ihan jo siitä syystä meidän on jäljellä olevissa runkosarjaotteluissamme turha antaa vastustajillemme yhtikäs mitään, kuin sitä kuuluisaa lämmintä kättä – jätetään ne lahjojen jakamiset mieluummin joulupukille.

Meidän on pidettävä huoli, ettei kolmatta enää tule

Lauantaisessa kotitaistossaan Titaanit saa vastaansa jo varmasti runkosarjan jälkeen putoamiskarsinnoissa kauttaan jatkavan Liikunnan Riemun, joka ei totisesti ole ollut kotkalaisille mikään kovinkaan mieluisa vastustaja.

Jyväskyläläiset kun ovat vieneet tähän mennessä mitellyistä kahdestä keskinäisestä kohtaamisesta kumpaisenkin omiin nimiinsä ilman, että punanutuilla on ollut asiaan juurikaan minkäänlaista koputtamista.

– Olemme pelanneet tähän mennessä kaksi enemmän taikka vähemmän ohipeliä Riemua vastaan, joten nyt meidän on pidettävä huoli, ettei kolmatta enää tule, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström paaluttaa.

Holmströmin kollega, Riemun pääpiiskuri Arttu Flinck, on onnistunut sekä Vaasan Koulunäkki Areenalla lokakuun lopulla (2-5) että LähiTapiola Areenalla tammikuun alussa (2-3) väännetyissä koitoksissa lataamaan oman joukkueensa selkeästi ahnaampaan tikkiin, jonka myötä peleistä ei ole Titaaneille jäänyt muuta muisteltavaa, kuin känsiä kätösiin.

– Emme ole jostain syystä olleet kummallakaan kerralla sellaisessa latingissa, jollaista pelejä voittaakseen aina tarvitaan, ”Holle” tokaisee.

– Toivottavasti olemme ottaneet opiksemme ja onnistumme nyt lyömään niin hyvän henkisen sekä fyysisen vireystilan päälle, jotta Riemun kaataminen ja kalavelkojen takaisinmaksaminen ei jää ainakaan niistä kiinni.

Kivuliaana piikkinä punanuttujen lihassa tähän mennessä ollut Riemu menetti lopullisesti oman mahdollisuutensa suoraan Suomi-sarjassa säilymiseen kuluvan viikon torstaina kotikaukalossaan Lapuan Virkiälle kärsimänsä tappion myötä.

Jyväskyläläiset pääsevätkin näin ollen matkailemaan Kotkaan vailla turhia paineita saati tuloksenteko tarvetta, jonka luulisi näkyvän Riemun pelaamisessa sopivanlaisena rentoutena sekä vapautuneisuutena.

Titaaneilla taas panoksia piisaa edelleen yli jopa omien tarpeiden, sillä Muik Hockeyn perjantai-iltainen kotivoitto S-Kiekosta nosti uusikaarlepyyläiset maalieron turvin sarjataulukossa jälleen punanuttujen edelle.

Tämä tarkoittanee siis sitä, että kotkalaisten on suoranaisesti toivottava apuja Muik Hockeyn tulevilta vastustajilta ja kyettävä samaan aikaan itse raapimaan yksi piste uusikaarlepyyläisiä enemmän omaan pussukkaansa, sillä tasapisteissä edessä on aina yhtä ihana putoamiskarsinta.

– Meillä on vielä peleissämme panosta ihan riittämiin, joten ihan jo siitä syystä on mielestäni aikalailla yhdentekevää, mikä kulloisenkin vastustajamme tilanne oikein on, toteaa punanuttuluotsi Holmström ykskantaan.

– Yleensä kun sinulla on pelissä panosta, saat siitä tarvittavan lisäbuustin aivan kaikkeen tekemiseesi, jolla ne voittamisen kannalta tärkeiden pienten asioiden tekeminen sekä likaisten duunien paiskiminen luonnistuvat normaalia helpommin.

Jollei vielä ole jo käynyt selväksi, kiekkoillaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantai-iltana taas kerran näin ennakkoon titaanilasien läpi katsottuna todellinen ”nitro-ottelu”, joten kotiyleisön Titaaneille tarjoilema tuki noussee hyvin suurella todennäköisyydellä tuttuun tapaansa arvoon arvaamattomaan.

– Luvassa on hyvin oletettavasti taas viihdyttävä ja suuria tunteita tarjoileva jääkiekkopeli, jota ainakaan minä en tohtisi titaanikannattajana jättää oikein mistään syystä väliin, ”Holle” heittää täkyä paikallisten kiekkofanien suuntaan, antaen siihen päälle vielä varsin oivan ohjeistuksen:

– Lyökää siis lauantaisauna ajastimelle siten, että se on valmis siinä kello 20 jälkeen, niin pääsette jäähallilla nautittujen esilämmittelyiden kautta vielä oikein passelisti aitoihinkin löylyihin!

Titaanien ja Riemun välillä miteltävä Suomi-sarjakamppailu isketään Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (25.2.) ”tulille” kello 17:00 alkaen.

Liput otteluun maksavat 10 ja 7 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!