”Tämä on kaikesta huolimatta vain yksi peli muiden joukossa”

4.3.2023

Sunnuntai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenalla miteltävästä Suomi-sarjan runkosarjan päätöskierroksen kamppailusta tuskin tulee tunnetta, taistelua saati jännitystä puuttumaan!
Sunnuntai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenalla miteltävästä Suomi-sarjan runkosarjan päätöskierroksen kamppailusta tuskin tulee tunnetta, taistelua saati jännitystä puuttumaan!

Niin se vain sitten on, että kuluvan viikon sunnuntai on todellinen ratkaisujen päivä. Muik Hockeyn kotivoitto Virkiästä tarkoittaa nimittäin sitä, että Titaanien on Suomi-sarjan putoamiskarsinnat välttääkseen poimittava tililleen vielä vähintään yksi piste, kiitos uusikaarlepyyläisiä selkeästi huonomman maalieron. Helppoa sen tavoitteen täyttäminen ei varmasti tule olemaan, sillä siitä pitänee huolen vielä pudotuspelien kotietua tavoitteleva ja Kotkaan vieraisille saapuva Lempäälän Kisa.

Titaanileirissä lauantai-iltainen mielenkiinto kohdistui varmasti hyvin pitkälti Uusikaarlepyyhyn, jossa kotijoukkueena esiintynyt Muik Hockey oli kolmen pisteen arvoisen pakkovoiton edessä Virkiää vastaan mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjakamppailussa.

Niinhän siinä sitten lopulta myös ikävä kyllä kävi, että uusikaarlepyyläiset onnistuivat iskemään lapualaisvieraansa tylysti kanveesiin maalein 4-1 ja heittämään näin ollen omalta osaltaan paineet putoamiskarsintaviivan alle heikomman maalieron seurauksena valahtaneiden punanuttujen niskaan.

– Saamme sitten hitchcockia aivan koko rahalla, tuumaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström reilut 22 tuntia ennen sunnuntaina edessä olevaa ja kaiken ratkaisevaa LeKi-kotitaistoa.

Titaanit tullee siis tarvitsemaan vähintään yhden pisteen kolmesta vielä jaossa olevasta, säilyttääkseen paikkansa Suomi-sarjassa ilman aina yhtä arvaamattomia karsintapelejä.

Muik Hockeyn tekemän ilkeän tempun myötä Vaasan Koulunäkki Areenalla sunnuntaina kiekkoiltavan runkosarjan päätöskierroksen ottelun panokset nousivat siis kertaheitolla varsin koviksi, sillä myös Kotkaan vieraaksi saapuvalla LeKillä on pelissä kotietu ensi viikolla alkaviin pudotuspelien puolivälieriin.

– Tämä on kaikesta huolimatta vain yksi peli muiden joukossa – jaossa on jälleen kolme pistettä, joista tarvitsemme vähintään yhden omalle tilillemme, toppuuttelee Holmström jatkaen kuitenkin samaan hengenvetoon:

– Olemme edeltävästä Riemu-pelistämme lähtien valmistautuneet joukkueen kesken siihen, että meiltä vaaditaan LeKin isäntänä kuluvan kauden paras pelisuorituksemme, jotteivät pelimme jatkuisi enää sen jälkeen putoamiskarsinnoissa.

Kotkalaisten keskuudessa siis tiedetään tasan tarkkaan mikä on homman nimi, kun kiekko putoaa kello 17 reikäleipä kotiareenan peilikirkkaaseen jäähän.

– Ihan jo senkin [l. panosten tiedostamisen] myötä en usko, että tässä tarvitsee alkaa suuremmin pelaajia liekittää tai kehitellä mitään poppaskonsteja, sillä kaikki tietävät mikä on kupletin juoni ja toivon mukaan pystyvät myös käsittelemään sen oikealla tavalla.

Holmströmin mukaan punanuttujen keskuudessa on jännittävästä sarjatilanteesta huolimatta säilynyt riittävänlainen rentous, joka on miehen mukaan näkynyt harjoituksissa oikeanlaisena suorittamisena.

– Olemme pyrkineet kuluneen viikon aikana tekemään joukkueena kaikki mahdolliset asiat peliin valmistautumisen suhteen niin hyvin kuin mahdollista, ”Holle” selventää.

– Siihen joukkueena valmistautumisen päälle tulee sitten tietysti jok’ikisen pelaajan oma vastuu – eli miten hyvin nukut peliä edeltävänä yönä, tankkaat pelipäivänä energiaa ja herättelet mielesi sekä kroppasi taisteluvalmiuteen ennen kiekon jäähän putoamista.

Is this the final countdown?

Kuten legendaarisen hard rock-yhtye Europen hittibiisistä hieman muunneltu väliotsikko kysyy, onko nyt lopullisen luvunlaskun aika?

Titaanimiehistön keskuudessa varmasti toivotaan, että todellakin on, sillä se tarkoittaisi sitä, että sunnuntai-iltana edessä oleva runkosarjataisto LeKin isäntänä muodostuisi kotkalaisjoukkueen viimeiseksi yhteiseksi jääkiekkoiluun liittyväksi tapahtumaksi käynnissä olevan kauden aikana.

LeKi-leirissä ollaan varmasti toista mieltä, sillä lempääläiset tuskin saapuvat Kotkaan vain siksi, että kyseinen kamppailu on merkitty ottelukalenteriin. Onhan LeKillä tosiaankin vielä täydet saumat napata itselleen kotietu tiistaina starttaaviin Suomi-sarjan pudotuspelien puolivälieriin.

Se tosin vaatinee vähintään yhden sarjapisteen mukaan hamuamista Vaasan Koulunäkki Areenalta, joten on suorastaan jopa oletettavaa, etteivät Mikko Sulosen komentamat joukot tule antamaan punanutuille yhtikäs mitään ilmaiseksi.

– Tuskinpa antavat, eikä heidän kyllä niin pidä tehdäkkään, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– LeKillä lienee selkeänä tarkoituksena saada haltuunsa kotietuun oikeuttava sarjasijoitus sekä laittaa samaan syssyyn oma pelaamisensa riittävän hyvään kuosiin edessä oleviin pudotuspeleihin, joten eivätköhän he tule hakemaan voittoa Kotkasta.

Titaanit on saanut jo kuluneen kauden aikana riittävän selkeää etumakua siitä, mitä huomisessa kahinassa tuleman pitää, sillä kotkalaiset ovat kahdesti iskeneet LeKin kanssa yhteen ja kummallakin kerralla (5-6 vl & 1-5) lempääläiset ovat päässeet nostelemaan käsiään kohti hallin kattoa voiton merkiksi.

Ex-titaanisentteri Jesse Hurmeen kipparoiman saukkopesueen vahvuudet ja miksei osittain myös heikkoudetkin lienevät siis varsin hyvin kotkalaisten tiedossa.

– LeKi on todella vaarallinen, kiekkotaitava ja juonikas porukka, jolle ei missään nimessä sovi tarjoilla samaan tahtiin paikkoja maalien tekemiseen, kuin mitä olemme harrastaneet edeltävissä kotiotteluissamme, varoittaa Holmström omaa revohkaansa.

– Meidän tulee olla erityisen huolellisia kiekon kanssa ja pitää omat päämme kylminä ratkaisupaikoiss – sen lisäksi puolustusvalmiutemme sekä -nöyryytemme on oltava tapissa koko ottelun ajan.

Jotta kyseessä olisi se Titaanien toivoma ”viimeinen luvunlasku”, tullevat punanutut tarvitsemaan sen yhden tärkeimmistä aseistaan seisomaan jälleen rinnalleen – nimittäin äänekkäästi aina omiaan tukevan sekä vihulaisia verbaalisilla tikareillaan tökkivän kotiyleisönsä.

– Me olemme koko viikon lähteneet siitä liikkeelle, että sunnuntain koitos on meidän kuluvan kauden viimeinen ottelumme ja tulemme myös tekemään kaikkemme sen eteen, että näin todellakin on, kotkalaiskäskyttäjä Holmström paaluttaa.

– Ihan jo siitä syystä luulisi nyt ihan jokaisen paikallisesta jääkiekosta ja Titaaneista tykkäävän saapuvan lehtereille kannustamaan, sillä sitä kotiyleisön tarjoamaa pyyteetöntä tukea me tulemme taas kerran suuresti tavoitteemme täyttääksemme tarvitsemaan!

Titaanien ja LeKin välillä miteltävä Suomi-sarjakamppailu polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla sunnuntaina (5.3.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput otteluun maksavat 10 ja 7 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!