”Palkinto ei Suomi-sarjassa tule pelkästään puhumalla”

30.6.2023

Punanutussa työntekoa jatkava Tuomas Lyytikäinen haluaa pudotuspelikiekon palaavan taas Titaanien ottelukalenteriin syyskuun puolivälissä käyntiin polkaistavalla suomisarjakaudella 2023–2024!
Punanutussa työntekoa jatkava Tuomas Lyytikäinen haluaa pudotuspelikiekon palaavan taas Titaanien ottelukalenteriin syyskuun puolivälissä käyntiin polkaistavalla suomisarjakaudella 2023–2024!

Titaanit on vankistanut suomisarjakauteen 2023–2024 valmistautuvaa miehistöään jatkosopimukset allekirjoittaneilla Tuomas Lyytikäisellä ja Wilho Korpelalla sekä ValKin 2. divisioonajoukkueesta punanuttuun siirtyvällä Eetu Vanhamaalla.

Titaanien kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen allekirjoittanut Lappeenrannan SaiPan kasvatti Tuomas Lyytikäinen, 24, aloittaa syyskuun puolivälin tietämillä (15.9.) jo neljännen kautensa punanutussa.

Ikänsä puolesta sekä tähän mennessä pelaamiensa suomisarjaotteluiden määrässä joukkueensa kokeneempaan kastiin kuuluva Lyytikäinen odottaa suurella innolla tulevaa kiekkosesonkia sekä nuorempien joukkuekavereidensa opastamista ”talon tavoille”.

– Kyllähän tässä on into aika piukassa, kun joukkueessa puhaltavat taas vähän uudenlaiset tuulet – viime kausi ei ollut meiltä hyvä, joten tavoite on palata toissakeväisiin tunnelmiin ja pelata jälleen pudotuspeleissä, Lyytikäinen naurahtaa.

– Palkinto ei Suomi-sarjassa tule pelkästään puhumalla, vaan kaikki lähtee jokapäiväisestä työnteosta arjessa, jonka myötä pyrinkin kokemukseni avulla olemaan esimerkkinä muille ja tarpeen vaatiessa käyttämään ääntäni sekä pukukopin uumenissa että kaukalon puolella.

Titaanien riveissä edelliskaudella Suomi-sarjan runkosarjassa 32 kertaa esiintynyt ja kyseisissä koitoksissa kahdeksan (3+5) tehopistettä nakuttanut Lyytikäinen on punanuttujen päävalmentajalle Max Waltherille, aivan kuten edeltäjilleensäkin, erittäin monikäyttöinen työkalu, sillä miehen voi heittää kaukaloon oikeastaan mille pelipaikalle tahansa.

– Vaihteluhan tunnetusti virkistää ja sillä paikalla pelataan, johon valmennus kulloinkin määrää – joukkueen menestyminen ajaa arvomaailmassani kaiken muun edelle, joten mikäpä sen parempi, jos vain suinkin pystyn olemaan monipuolisuuteni myötä avuksi, Lyytikäinen kommentoi.

– Kokoonpanossa on aina enemmän paikkoja niin sanotusti vapaana, jos pystyt pelaamaan sekä hyökkääjänä että puolustaja ja mikäli käsky käy, olen valmis yhteisen hyvän eteen menemään vaikka maalitolppien väliin kiekkoja pysäyttelemään.

Lyytikäisen lisäksi myös Wilho Korpela on kirjaillut nimensä yksivuotiseen jatkosopimukseen, kun taas 2. divisioonassa pelaavasta Valkealan Kiekosta sarjaporrasta ylemmäs Suomi-sarjaan yksivuotisen pelaajasopimuksen seurauksena ponnistava Eetu Vanhamaa on titaanimiehistössä täysin uusi kasvo.

Kasvattiseuraansa toissakeväänä Lappeenrannasta palannut 20-vuotias Korpela pelasi armeijakiireidensä vuoksi viime kaudella lopulta vain 14 runkosarjaottelua, joissa keskushyökkääjän tilille kirjailtiin tehot 3+5.

Kouvolasta lähtöisin oleva sekä KooKoossa kiekko-oppinsa saanut ja aina U18-ikäluokkaan saakka pelannut Vanhamaa, 21, oli päättyneellä kaudella ValKin ahnain maalintekijä sekä paras pistemies, sillä yhteensä 19 runkosarja- ja pudotuspelikamppailua tahkonnut hyökkääjä saldosi tilastoihinsa 24 (11+13) tehopistettä.

Titaaneilla on nyt julkaistujen sopimusten ansiosta kasassa kaiken kaikkiaan 14 pelaajan levyinen suomisarjamiehistö tulevalle kaudelle 2023–2024.