Titaanien edustusjoukkue ja junioripuoli erilleen

8.5.2015

Titaanien edustus- ja junioripuoli puhaltavat eriyttämisestä huolimatta jatkossakin vahvasti yhteen sekä samaan hiileen.
Titaanien edustus- ja junioripuoli puhaltavat eriyttämisestä huolimatta jatkossakin vahvasti yhteen sekä samaan hiileen.

Titaani-Juniorit ry:n alaisuudessa kaksi edelliskautta toimineen Titaanien edustusjoukkueen toiminta siirtyy huhtikuussa rekisteröidyn uuden seuran HK Titaanit ry:n alaisuuteen kaudesta 2015–2016 alkaen.

Titaanien II-divisioonassa pelaava edustusjoukkue ei enää jatkossa toimi Titaani-Juniorit ry:n alaisuudessa. Kotkalaiskiekkoilun lippulaivaa hallinnoi tästä edespäin uusi taustayhdistys HK Titaanit ry, jonka myötä edustuskiekkoilu eriytyy näin omaksi organisaatiokseen.

– Teimme uuden edustusjoukkueen perustamisvaiheessa jo kaksi vuotta takaperin pitkän tähtäimen suunnitelman, jonka oli määrä jossakin vaiheessa johtaa jälleen siihen, että edustus- ja junioripuoli eriytetään toisistaan, toteaa Titaani-Juniorit ry:n hallituksen puheenjohtaja Minna Mankki.

– Jos mietitään edustus- ja juniorijääkiekkoilun toimintaympäristöjä, niin ovathan ne täysin eri maailmansa. Sen myötä oli selkeintä ja järkevintä, että molemmilla on omat organisaationsa, jotka pystyvät jatkossa keskittymään omiin asioihinsa.

Edustus- ja junioripuolten eriyttämisen yhteydessä käytyjen hyvähenkisten neuvottelujen pohjalta Titaani-Juniorien hallussa oleva Eteläisen alueen II-divisioonan sarjapaikka siirtyy HK Titaanien haltuun.

Vaikka edustusjoukkue sekä juniorit toimivat jatkossa kahden eri organisaation alla, tullaan titaanikiekkoilussa puhaltamaan edelleen vahvasti yhteen ja samaan hiileen.

– Eriyttämistä on rakennettu pikkuhiljaa ja vaikka nyt edustusjoukkue ei enää jatkossa junioriorganisaation alla toimikaan, olemme siitä huolimatta edelleen samaa seuraa sekä teemme tiivistä yhteistyötä, kommentoi HK Titaanit ry:n hallituksen puheenjohtajaksi vastikään valittu Petteri Lehti.

– Olemme hoitaneet velvoitteemme säntillisesti niin junioripuolen kuin muidenkin tahojen kanssa, joten mitään sellaista ei todellakaan piile tämän eriyttämisen takana.

Otollinen aika eriyttämiselle – edustusjoukkueen tähtäimessä Suomi-sarja

Kumpikin osapuoli oli eriyttämisneuvottelujen aikana yhtä mieltä siitä, että nyt oli otollinen hetki polkaista erilleen – ihan jo edustusjoukkueen vakiinnuttaman II-divisioonapaikkansa vuoksi.

– Eriytys oli hyvä tehdä nyt, sillä meidän olisi pitänyt alkaa toimia viimeistään siinä vaiheessa, kun edustus tulevaisuudessa pelaa itselleen Suomi-sarjaan oikeuttavan paikan, selventää Mankki prosessin taustoja.

– Suomi-sarjaan nousun jälkeisessä ajassa on jo varmasti aivan tarpeeksi tekemistä ihan jo kaikissa muissakin asioissa, joten sen myötä oli hyvä ja rauhallinen hetki hoitaa edustusjoukkueen sekä junioripuolen eriyttäminen toisistaan.

Titaanien edustusjoukkueen onkin tarkoitus lähteä uuden taustayhdistyksensä voimin tavoittelemaan tulevalla kaudella 2015–2016 nousua ylemmälle sarjatasolle.

– Kyllä me lähdemme hakemaan nousua Suomi-sarjaan, Lehti paaluttaa.

Nousutavoitteen ohella HK Titaanit ry on päättänyt palata osittain vanhoihin ja hyviksi havaittuihin asioihin.

– Otamme Titaanien ensimmäisellä kaudella 1974–1975 käyttämä logon jälleen tunnukseksemme, kertoo Lehti edustusjoukkueen suunnitelmista, sanailee Lehti.

– Myös edustusjoukkueen nimi muuttuu taas tuttuun ja turvalliseen muotoon Titaanit, jolla on todella vahvat perinteet kotkalaisessa jääurheilussa.

Junioripuolelta eriyttämisen yhteydessä saadun sarjapaikan myötä on töitä alettu paiskia myös joukkueen kasaamiseksi tulevalle II-divisioonakaudelle.

– Uskoisin, että jo tulevien viikkojen aikana selviää niin joukkueen valmennus kuin osa pelaajistostakin, Lehti vinkkaa.