Tilastojen kertomaa: Titaanit Akatemia – GrIFK

27.2.2015 klo 16:40

Tila ja aika tulevat olemaan kaukalossa vähissä, kun Titaanit sekä GrIFK alkavat vääntää paikasta ”Rautaliigan” finaaleihin.
Tila ja aika tulevat olemaan kaukalossa vähissä, kun Titaanit sekä GrIFK alkavat vääntää paikasta ”Rautaliigan” finaaleihin.

Kuten aiemmallakin pudotuspelikierroksella, on myös nyt aika perata tilastojen avulla auki lauantaina kaksintaistelunsa aloittava ”Rautaliigan” välieräpari Titaanit Akatemia – GrIFK.

Kiekko-Vantaa Idän ja Viikinkien käydessä toisaalla omaa taisteluaan Eteläisen alueen II-divisioonan finaalipaikasta, keskittyvät katseet niin Kotkassa kuin Kauniaisissakin parivaljakkoon Titaanit Akatemia – GrIFK.

Vastakkain asettuvat ”Rautaliigan” runkosarjan kolmonen sekä nelonen, joten odotettavissa on ihan jo tämän pienen sijoituseronkin siivittämänä jälleen kerran kaksi todella tiukkaa 60 minuutin vääntöä sekä siihen päälle vielä mahdollisesti pätkähtävät ja kaiken ratkaisevat jatkoerä + voittolaukauskilpailu.

Titaanit ja GrIFK iskivät runkosarjassa kahdesti yhteen, kummankin joukkueen viedessä vieraskaukalossa voiton omiin nimiinsä.

Oravat haki syyskuun lopulla todella maukkaat pisteet Kotkasta, kun Titaanit kaatui Mikko Palotien (4+1) hirmuillan seurauksena komeasti maalein 2-5.

Sininutut kuittasivat puntit tasoihin tammikuun alkupuolella Kauniaisissa pelatussa ottelussa, kampittaen Granin komeasti jäähän kaksi nyyttiä iskeneen Joel Helteen johdolla 4-1-lukemin.

Nippelitiedon ystäville on vielä erikseen mainittava se fakta, että GrIFK on Haukkojen ohella ainut joukkue, joka on kuluvalla kiekkokaudella poistunut Kotkasta voitto takataskussaan.

Vaikka pudotuspelivaiheessa yleensä korostuva kotietu onkin tässä taisteluparissa ollut aiemmissa otteluissa varsin halpaa valuuttaa, kääntynee marssitahti hyvin suurella todennäköisyydellä tulevan viikonlopun aikana päälaelleen.

Kumpikin osapuoli kun näytti puolivälierissä, että kotiyleisön edessä pesee ja linkoaa kokorahan edestä sekä vielä vähän ylikin. Vieraissa GrIFK oli Titaaneita selvästi jämäkämpi, joten sininuttujen onkin syytä laittaa tämä osa-alue heti lauantaina kuntoon, mikäli joukkue mielii pelata itsensä ”Rautaliigan” finaaleihin.

****

Joukkueen nimi: Titaanit Akatemia – kotisivut
Kotipaikkakunta: Kotka
Vastuuvalmentaja: Marko Oksanen
Kapteeni: Tomi Pylväläinen

Miten puolivälierät sujuivat: Titaanit – PEPO 2-1 (3-4 & 10-2 / 1-0 ja.). 
Tehdyt maalit: 14
Päästetyt maalit: 6
Rangaistusminuutit: 14
Yleisökeskiarvo: 440

Paras pistemies puolivälierissä: Jyri Seppinen 2. 3+3= 6p
Paras maalintekijä puolivälierissä: Jyri Seppinen, Tomi Inkinen & Juho Luukkonen (3)
Jäähykuningas puolivälierissä: 7 pelaajaa (2min)
Eniten pelannut maalivahti puolivälierissä: Eero Vilkas 2. pmk 2.86 / 91,67 %

Joukkueen nimi: GrIFK – kotisivut
Kotipaikkakunta: Kauniainen
Vastuuvalmentaja: Pentti Hiiros
Kapteeni: Olli Ruokamo

Miten puolivälierät sujuivat: GrIFK – NASKI 2-0 (8-3 & 10-4). 
Tehdyt maalit: 18
Päästetyt maalit: 7
Rangaistusminuutit: 34
Yleisökeskiarvo: 125

Paras pistemies puolivälierissä: Teemu Lagerström 2. 4+4= 8p
Paras maalintekijä puolivälierissä: Robert Jaakkola (6)
Jäähykuningas puolivälierissä: Toni Mäkiaho (6min)
Eniten pelannut maalivahti puolivälierissä:  Valtteri Wejberg 2. pmk 3.50 / 88,89 %

***

”Rautaliigan” pudotuspelit pelataan tänäkin keväänä 2015 niin sanotusti typistettynä versiona läpi.

Tämä tarkoittaa sitä, että kussakin pudotuspelivaiheessa (puolivälierät, välierät ja finaalit) voittaja ratkaistaan kahden keskinäisen ottelun yhteispistemäärällä.

Mikäli pisteet ovat kahden 60 minuuttia kestävän ottelun jälkeen tasan, seuraa 20 minuuttia kestävä ja äkkikuolema-periaatteella läpi pelattava jatkoaika.

Jos joukkueiden paremmuutta ei jatkoajallakaan saada selville, ratkaistaan voittaja voittolaukauskilpailun avulla.

Pudotuspelisarjojen ”kotietu” määräytyy siten, että runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue saa päättää aloittaako se sarjan kotona vai vieraissa.
 

VÄLIERÄSARJA: Titaanit Akatemia – GrIFK
 
PÄIVÄMÄÄRÄALKAMISAIKAKOTIVIERAS
 
LA 28.2.2015kello 17:20GrIFKTitaanit Akatemia
SU 1.3.2015kello 16:00Titaanit AkatemiaGrIFK

 

                              

IT'S PLAYOFF TIME BABY!