”Pudotuspelit sytyttävät”

27.2.2015 klo 16:00

Takaisin omalla paikalleen ykkösvitjan vasempaan laitaan päässyt Jyri Seppinen nautiskelee täysin rinnoin pudotuspelien tunnelmasta.
Takaisin omalla paikalleen ykkösvitjan vasempaan laitaan päässyt Jyri Seppinen nautiskelee täysin rinnoin pudotuspelien tunnelmasta.

Titaanit Akatemian ykkösvitjan vasempaan laitaan pudotuspelien alla takaisin nostettu Jyri Seppinen näytti PEPO:a vastaan mikä on miehiään. Seppinen haluaisi luonnollisesti saman tehotahdin jatkuvan myös GrIFK-sarjassa, unohtamatta kuitenkaan sitä tärkeintä – oman joukkueen menestymistä.

Toissasyksynä uutta nousua Kymi-Saimaan alueen III-divisioonasta tehnyt ja joukkuettaan paikallisista pelimiehistä rakentanut Titaanit Akatemia sai edellisen kerran keväällä 2009 titaanipaidan päälleen pukeneen Jyri Seppisen innostumaan taas kilpakiekkoilun saloista.

Kaudet 2009–2011 naapuriseura Piranha’sin sotisovassa sekä sen jälkeiset vuodet Kotkan kuntokiekkosarjassa viettänyt Seppinen latoo tiskiin varsin yksiselitteiset syyt sille, mikä sai miehen jatkamaan jääkiekkoilijan uraansa.

– Suurin syy paluulle oli halu auttaa omaa kasvattiseuraa takaisin kohti kirkkaampia valoja. Toki myös kiinnostus hieman kovempiinkin peleihin toimi sytykkeenä peliuran jatkamiselle, Seppinen selventää unohtamatta tietenkään erään tietyn herran vaikutusta paluupäätökseen:

– Totta kai [Oksasen] Markolla oli iso osuus siihen, että lähdin uudelleen mukaan.

Lähes koko viime kauden Titaanien ykköskentällisessä vaikuttanut Seppinen sai iskeä hurjalla raivolla illasta toiseen munkkia pussiin. Saman tahdin olisi luullut jossain määrin jatkuvan myös sarjaporrasta ylempänä, mutta toisin kuitenkin kävi.

Monipuolisena pelimiehenä Seppisen paikka vaihteli milloin laitahyökkääjästä sentteriksi ja välillä jopa puolustajan paikalle.

Samalla myös pelikaverit vierellä muuttuivat kutakuinkin pelistä toiseen, eikä se voinut olla näkymättä miehen tehoissa, jotka jäivätkin II-divisioonan runkosarjan osalta 24 ottelussa tehtyihin 15 (7+8) pisteeseen.

– Runkosarjassa kentälliset ja oma pelipaikkakin vaihtuivat taajaan, joten ne vaikeuttivat omalta kohdaltani tuloksen tekoa, ”Jürgen” myöntää sen suurempia mietiskelemättä.

Pudotuspelien alkaessa tahti kuitenkin muuttui aivan täysin ja syykin siihen oli selvä – siirto takaisin Tomi Inkisen ja Aapo Lampisen maestroiman ykkösvitjan vasemmalle laidalle.

– Päästyäni taas takaisin Aapon ja ”Inkkarin” laidalle, alkoi peli taas sujua sekä verkko venyä viime kauden malliin – kyseisen kaksikon kanssa on aika kiva pelata, Seppinen myhäilee tyytyväisenä.

PEPO-sarjassa titaanihyökkääjän peliotteet olivatkin täysin erilaisia, kuin mitä runkosarjassa oli useana iltana havaittavissa.

– Kyllähän pudotuspelit sytyttävät ihan eri tavalla pelaamaan, sillä ne eivät ole ihan niitä perussarjan pelejä, joihin mennään vaan pelailemaan, Seppinen kommentoi.

– Huomasin omaltakin kohdalta sen, että sain kaivettua peliotteisiin vielä pari napsua lisää sekä kovuutta että suoraviivaisuutta.

Titaanit porhalsi lopulta PEPO:n yli välieriin, vaikka kotkalaisjoukkue joutuikin paiskomaan hieman ylitöitä. 28-vuotiaana yhtenä sininuttujen konkareista kaukalossa esiintyvä Seppinen näkee joukkuepelaamisen olleen puolivälieräsarjan ratkaisun avaimena.

– Kokonaisuus oli hyvä – joukkue puhalsi yhteen hiileen ja kaikki keskittyivät sen myötä kaukalossa oman tonttinsa hoitamiseen mahdollisimman hyvin, siviilipuolella ravintolamogulina tunnetuksi tullut Seppinen kommentoi.

– Parannettavaakin jatkoa silmällä pitäen jäi erityisesti otteiden tasaisuudessa ja siinä, että meidän pitää pystyä pitämään oma pelaamisemme taso ottelusta toiseen korkeana täyden 60 minuutin ajan.

Jos haluu saada on pakko antaa

Lauantai-iltana Kauniaisissa käyntiin pyörähtävissä Eteläisen alueen II-divisioonan välierissä Titaanit joutuu jälleen todelliseen testiin, kun kotkalaiset mittelevät kahden perättäisen päivänä aikana niin ikään kahdesti voimiaan jo runkosarjassa tiukan vastuksen tarjonneen GrIFK:n kanssa.

Sininuttujen pudotuspelien pistepörssin kärjessä kahdessa kamppailussa takomiensa kuuden (3+3) tehopisteen myötä viipottava Jyri Seppinen näkeekin yhtenä välieräsarjan teemoista olevan legendaarisen suomalaisräppäri MC Nikke T:n hittibiisin kertosäkeen hieman lätkäskeneen sopivammaksi muunnellun sanoman.

– Meidän pitää olla valmiita ottamaan iskuja vastaan ja myös antamaan niitä takaisin, sillä Grani on isokokoinen joukkue, joka taklaa paljon, Seppinen sanailee.

Tahtoa ja uskallusta kontaktipeliin tulee siis jälleen löytyä jokaiselta titaanipelaajalta, mutta ehkäpä vielä asteen tai kaksi tärkeämpää on pelaaminen omiin vahvuuksiin luottamalla.

– Olemme varmasti tämän sarjan kovakuntoisin porukka, joten meidän on vain laitettava jalat liikkeelle ja pidettävä oman pelisuunnitelmamme mukaisesti kokoajan vauhtia yllä, ”Jürgen” naulaa itsevarmana.

Pelien ja panosten koventuessa alkavat myös katsomot jäähalleissa täyttyä. Niin Kauniaisiin kuin Kotkaankin odotellaan varsin muhevia yleisömääriä, joten paikalle saapuville katsojille on etukäteen aina hyvä luvata jotain pientä erityisvirikettä pelien seuraamiseen.

– En uskalla luvata saman pistetahdin jatkuvan, mutta yritys sille on tietysti kova!

– Aikomuksena on jättää kaukaloon kaikki mitä vain itsestä on irti saatavissa ja näillä keinoilla hoitaa homma kotiin, Seppinen viestittää titaanikannattajien suuntaan.

Jos ei omalta kohdalta etukäteislupauksia kehtaa tehdä, niin joukkuekaveria voi aina hieman näin median kautta psyykata, vai kuinka?

– Asia on ehdottomasti juurikin näin ja siitä syystä kannattaa pitää silmällä oman kylän poika Ville Myyryläistä – PEPO-sarja oli hänen kohdallaan vain tyyntä myrskyn edellä, Seppinen hekottelee.

Titaaneilla on välierissä mielessä vain yksi tavoite – mennä yhtenäisenä joukkueena tulta päin.

– Henkilökohtaisia tavoitteita on turha näihin peleihin asettaa, sillä joukkueena näitä hommia kuitenkin aina tehdään, toteaa titaanitykki Seppinen.

– Tottahan toki lähdemme hakemaan paikkaa finaaleihin ja siihen onkin todella hyvät mahdollisuudet olemassa, sillä pystymme tässä sarjassa voittamaan ihan minkä joukkueen tahansa!