Jokilan kausi paketissa – Pylväläisestä titaanikapteeni

6.2.2015

Joni Jokila seuraa kevään koitokset katsomon puolelta.
Joni Jokila seuraa kevään koitokset katsomon puolelta.

Titaanit Akatemia joutuu tulemaan kevään koitoksissaan toimeen ilman loukkaantunutta Joni Jokilaa. Sen myötä Tomi Pylväläinen toimii jatkossa kotkalaisjoukkueen kapteenina.

Titaanimiehistöä kuluvan II-divisioonasesongin aikana kipparoinut Joni Jokila joutuu pitkälle sairauslomalle. 26-vuotias Jokila toipuu harjoituksissa sattuneesta ja lopulta leikkaushoitoa vaatineesta ylävartalovammasta loppukauden ajan.

– Kyllähän ”Jogin” puuttuminen jättää ison loven joukkueeseen – hän on iso johtaja sekä todellinen taistelun ruumiillistuma ja myös tehojen puolesta tärkeä kaveri, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Jonkun muun on vain nostettava nyt tasoaan ja pyrittävä täyttämään Jokilan tyhjäksi jättämät saappaat. Siinä tarjoutuu jollekin nuoremmalla pelaajalle tilaisuus nousta parrasvaloihin.

Kotkalaisjoukkueen kärkihyökkääjien joukkoon kuuluneen ja pelaamissaan 19 ottelussa 21 (10+11) tehopistettä mättäneen Jokilan paikan sininuttujen kapteenina ottaa täten hoitoonsa puolustaja Tomi Pylväläinen, 31, jonka johdolla Titaanit iskee huomisessa vierasottelussa NASKI:n kimppuun.

– ”Törrö” on pitkän linjan titaani sekä muutenkin erittäin kokenut ja samalla myös joukkueen sisällä suurta arvostusta nauttiva pelimies, Oksanen toteaa.

– Vaikka Pylväläinen tulikin kesken kauden mukaan, on hän siitä huolimatta tuonut mukanaan johtajuutta ja esimerkillistä tekemisen mallia, josta kaikki nuoremmat voivat ottaa oppia.