Jännäksi meni

30.1.2015

Titaanit joutui tällä kertaa vääntämään ihan tosissaan Kotkassa vierailleen PEPO:n kanssa.

Titaanit Akatemia päätti kuluvan kauden II-divisioonan runkosarjan kotiottelunsa voittoisissa tunnelmissa. Perjantaina Kotkaan matkaillut PEPO ei kuitenkaan antautunut tällä kerralla yhtä helposti kuin muutamaa viikkoa aikaisemmin, muovaamalla lopun kirillään kamppailun päätöslukemat muotoon 7-6 (2-1, 4-2, 1-3).

Titaanit Akatemia – PEPO 7-6 (2-1, 4-2, 1-3)

03:13 1-0 Paavo Viinikainen (Aapo Lampinen)
13:32 1-1 Tino Kopra (Valtteri Rytkönen, Antti Weckström)
19:53 2-1 Juho Paavola (Eppu Oksanen, Ville Valli)
20:10 3-1 Jyri Seppinen (Aapo Lampinen, Tomi Inkinen)
24:43 4-1 Joel Helle AV SR
28:34 5-1 Ville Myyryläinen (Joel Helle, Paavo Viinikainen)
30:19 6-1 Tomi Inkinen (Aapo Lampinen)

33:23 6-2 Jere Pellikka (Samuel Karhula, Tino Kopra)
38:27 6-3 Jere Nylund (Ville Oittinen, Elmeri Räihä)
42:42 7-3 Mikko Lehtinen (Joonas Tiainen, Ville Myyryläinen) VoM
44:20 7-4 Pekko Jalkanen (Tino Kopra, Samuel Karhula) YV
47:58 7-5 Antti Martikainen (Jouni Timperi, Ville Tynkkynen)
58:21 7-6 Samuel Karhula (Ville Oittinen, Antti Martikainen) YV IM

Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 4+2+13= 19 torjuntaa
PEPO –  Sami Kirvesniemi 7+11+0= 18 torjuntaa (vaihto 28:34 / 5-1)
PEPO – Tuomas Kihlström 0+8+9= 17 torjuntaa (poissa 58:04-58:21 & 59:02-60:00)

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 5 x 2min= 10min
PEPO 4 x 2min= 8min

Titaanit Akatemia on rakentelemassa itselleen uutta voittoputkea ennen II-divisioonan pudotuspelien alkua. Viimeisin ”lovi” sininuttujen voittosarakkeeseen tuli perjantai-iltana, kun Kotkassa lyhyen ajan sisään toistamiseen vieraillut PEPO joutui jälleen poistumaan kotimatkalle tappio niskassaan.

7-6-lukemiin päättyneessä ottelussa Titaanit näytti ties kuinka monennenko kerran kahdet kasvonsa, sillä sininutut pelasivat puolesta kamppailusta todella hyvin ja tiiviisti, kun taas toinen puolikas meni lähes täydeksi vastapuolen tekemisten katseluksi.

Kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Marko Oksanen oli taiston jälkeen totutusti tyytyväinen pisteistä, mutta oman verkon heiluminen taas todella taajaan tahtiin sai kokeneen kiekkomiehen mietteliääksi.

– Menihän se vähän turhan tiukaksi, Oksanen tokaisi.

– Vastustaja sai taas tehtyä hieman liian monta maalia, mutta pisteisiin pitää joka tapauksessa olla tyytyväinen.

Titaanit pyrki jälleen, yhtenä sarjan liikkuvimmista porukoista, jyräämään vastustajansa kovalla luistelulla, kiekon liikuttelulla ja tehokkaalla viimeistelyllä, mutta lappeenrantalaisiin kyseinen taktiikka ei niin vain tepsinytkään.

Toki kamppailun puolivälin krouvin tietämillä ehti jo näyttää vahvasti siltä, että tulossa on juhlaottelun kaltaiset murskajaiset, Titaanien siirtyessä ajassa 30:19 Tomi Inkisen taituroimalla osumalla jo 6-1-johtoon.

– Perusajatus siitä, että luistelemme vastustajalta jalat ei tänään toteutunut, pyöritteli Oksanen.

Toisin kuitenkin kävi, sillä kyseiseen onnistumiseen lopahti isäntien ote ja hetkeä myöhemmin päättyi myös maalintekijä Inkisen iltapuhde maalinedusruuhkassa tulleen kivuliaan tällin myötä.

PEPO nimittäin sai toisen erän loppuun iskemänsä kahden kavennusmaalin myötä hengen päälle ja sen myötä taiston viimeisestä 20-minuuttisesta tuli varsin mielenkiintoinen näytelmä.

– Kyllähän siinä 6-1-tilanteessa meille iski päälle se perinteinen hyvänolontunne ja kaveri sai tehtyä muutaman halvan maalin erän loppuun, myönsi Oksanen.

Lehtisen laaki Titaanien pelastus

Titaanit joutui ykkössentterinsä Tomi Inkisen loukkaantumisen myötä hieman sekoittelemaan ketjujaan toisella erätauolla ja se näkyi joukkueesta peliotteen hienoisena sekoamisena.

Isäntien ja 216-henkisen kotiyleisön onneksi Mikko Lehtinen karkasi heti kolmannen erän alkajaisiksi läpiajoon, jonka mies päätti kliiniseen viimeistelyyn aivan PEPO-maalin oikeaan yläkulmaan suuntautuneella laukauksella.

7-3-osuma nousikin taiston tiimellyksessä arvoon arvaamattomaan, sillä se jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Lukemat eivät kuitenkaan kyseisinä kovinkaan pitkään säilyneet, PEPO:n aloitettua hurjan kirinsä Pekko Jalkasen muutamaa minuuttia myöhemmin viivasta ampuman ylivoimaosuman myötä.

Siinä missä PEPO sai entistä enemmän virtaa sekä uskoa omaan juttuunsa, alkoi titaanileirissä maila vapista käsissä ja yksinkertaisistakin ratkaisuista tuli, jos ei nyt mahdottomia, niin todella vaikeita toteuttaa.

Titaaniluotsi Marko Oksanen näki selkeät syyt sille, miksi sininuttujen pelaaminen sekosi pelin ratkaisuhetkillä.

– Kolmas erä muodostui meille vaikeaksi – emme luottaneet enää omaan pelaamiseemme, Oksanen selvensi.

– Lisämurheita toi myös Inkisen jääminen keskivartalovamman vuoksi pukukopin puolelle. Sen myötä kentälliset menivät uusiksi, emmekä päässeet enää toteuttamaan neljän kentän tasaista rytmiä.

PEPO:n rummutettua pelin painopistettä aina vain tiiviimmin kohti titaanimaalia vartioinutta Eero Vilkasta, joutui kotiyleisö huokailemaan tämän tästä kiekon pomppiessa uhkaavan lähellä kotijoukkueen maaliverkkoa.

Vieraiden kova työ palkittiin ajassa 47:58, kun Antti Martikainen toi kipparoimansa lappeenrantalaismiehistön jo kahden maalin päähän isännistä.

Martikaisen 7-5-kavennus loi todella herkulliset asetelmat kamppailun loppuminuuteille ja titaanipelaajien antaessa vielä perättäisten rangaistusten muodossa lisää siimaa, ei PEPO jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä.

PEPO-luotsi Veli-Pekka Nutikka otti aikalisän sekä maalivahti Tuomas Kihlströmin pois, jonka myötä vieraat saivat peräti kolmen miehen ylivoiman aikaiseksi.

Tähän kun lisättiin vielä se, että Titaanien Ville Vallin maila hajosi heti aloituksessa, pääsivät lappeenrantalaiset myllyttämään kuudella kahta mailallista kotkalaista sekä Vallia vastaan.

Kovin kauaa kyseistä myllyä ei ehditty katsella, sillä peliväline pelattiin maalin kulmalla seisseelle Samuel Karhulalle, joka naulasi kiekon vuorenvarmasti reppuun ja lukemat 7-6:een.

Pelikelloon jäi vielä aikaa minuutti ja 39 sekuntia, mutta tässä kohtaa sininuttujen taisteluilme nosti vihdoin ja viimein päänsä pensaasta, jonka seurauksena Titaanit kesti päätössummerin soimiseen asti PEPO:n lähentelyt.

7-6-kotivoiton myötä Titaanit Akatemia kipusi jälleen sarjataulukossa ottelun vähemmän pelanneen Kiekko-Vantaa Idän ohi runkosarjan 2. sijalle kahden pisteen erolla.

– Toista sijaa sarjassa olemme jahdanneet kokoajan ja tietenkin yritämme nyt pitää siitä kiinni, totesi sininuttujen päävalmentaja Marko Oksanen.

Helpolla kyseinen sija ei kuitenkaan tule Titaanien syliin löpsähtämään, sillä Kiekko-Vantaa Itä pyrkii aivan varmasti rästipelinsä turvin kiilaamaan taas kotkalaisten edelle sarjataulukossa.

Sen lisäksi sininutuilla on jäljellä vielä kaksi peliä, joista kummastakin tulisi ottaa täydet pisteet, jotta lohipaidoille pystyttäisiin lyömään oikein kunnolla paineita.

– Meillä on kaksi aika haastavaa vieraspeliä jäljellä ja tietenkin lähdemme niistä voittoja sekä pisteitä hakemaan, Oksanen kommentoi.

– Pyrimme tulevissa peleissä ennen kaikkea parantamaan omaa pelaamistamme, jotta se olisi pudotuspeleissä riittävän korkealla tasolla.

Titaanit Akatemia – PEPO-ottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion pelikuvat-sivustolta.

Titaanit Akatemian taistelu II-divisioonan lohko 1:sessä jatkuu reilun viikon päästä lauantaina (7.2.), kun sininutut matkaavat Nastolassa sijaitsevaan Pajulahden jäähalliin, jossa vastaan asettuu kello 17:30 alkavassa koitoksessa NASKI.