Sininuttujen ykkösvitja Viikinkien turma

24.1.2015

Ei kautta ilman maalia tokaisi Antti Kutvonen ja laukoi lauantai-illan "Rautaliiga"-kamppailun voitto-osumaksi jääneen 4-6-rysän.
Ei kautta ilman maalia tokaisi Antti Kutvonen ja laukoi lauantai-illan "Rautaliiga"-kamppailun voitto-osumaksi jääneen 4-6-rysän.

Titaanit Akatemia nappasi lauantai-iltana kuluvan viikon toisen voittonsa Eteläisen alueen II-divisioonan runkosarjassa, kukistamalla Viikingit lopulta maalein 5-9 (2-2, 2-3, 1-4). Sininuttujen vierasvoiton pääarkkitehteinä hääri joukkueen ykkösvitja, joka vastasi peräti seitsemästä täysosumasta.

03:04 1-0 Jami Häppölä (Erkka Muhonen, Stefan Wonfor)
09:11 2-0 Eddie Legliti (Sami Narkia, Panu Pättiniemi)
09:42 2-1 Tomi Inkinen (Tomi Pylväläinen)
14:11 2-2 Aapo Lampinen
22:51 2-3 Tomi Inkinen (Joonas Tiainen, Tomi Pylväläinen)

24:16 3-3 Ilkka Saarinen (Ked Iamsa-Ard, Stefan Wonfor)
25:57 4-3 Panu Pättiniemi (Jami Häppölä)
27:18 4-4 Jyri Seppinen (Aapo Lampinen, Tomi Pylväläinen)
35:05 4-5 Aapo Lampinen (Tomi Inkinen, Ville Myyryläinen) YV
45:26 4-6 Antti Kutvonen (Aapo Lampinen, Ville Myyryläinen) VoM
53:02 4-7 Jyri Seppinen (Tomi Inkinen, Aapo Lampinen) YV
54:41 4-8 Aapo Lampinen (Joonas Tiainen) TV
58:22 4-9 Joni Jokila (Jami Miettinen, Ville Valli)

59:45 5-9 Janne Tolvanen (Teemu Partanen, Panu Pättiniemi) YV

Maalivahdit:

Viikingit – Rudolf Ekström 16+14+14= 44 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 14+7+14= 35 torjuntaa

Jäähyt:

Viikingit 4 x 2min= 8min
Titaanit Akatemia 4 x 2min= 8min

Keskiviikkona kotihallissa esittämänsä pohjanoteerauksen jälkeen Titaanit Akatemian tavoitteena oli palauttaa pelaamisensa taso takaisin sinne, missä se oli ollut KooKoo-65:sta vastaan käydyn kamppailun aiemmissa koitoksissa.

Tässä sininutut myös Vuosaaren lauantai-illassa lopulta onnistuivatkin, kiitos kotkalaisjoukkuetta etulinjasta johtaneen ykkösvitjansa Jyri SeppinenTomi InkinenAapo Lampinen vahvan iltapuhteen.

– Paransimme selkeästi keskiviikosta – tämä oli jo ihan ok-tason esitys meiltä, kommentoi Titaanit Akatemian peliä poikkeuksellisesti päävalmentajan ominaisuudessa johtanut Jari Multanen.

Täyttä ruusuilla tanssimista Titaanien pelaaminen Vuosaaren jäähallissa ei kuitenkaan ollut, sillä kotijoukkue Viikingit onnistui siirtymään heti ottelun avauskympin aikana kahden maalin karkumatkalle kotkalaisten virheiden avustamana.

Sininutut kuitenkin kuittasivat alun töhöilynsä korkojen kera takaisin, kun Lampinen ja kahdesti maalitolppien väliin osunut Inkinen siirsivät vieraat 2-3-johtoon toisen erän alkajaisiksi.

Isännät eivät tästä kuitenkaan olleet millänsäkään ja kiekon pomppiessa sopivasti, heilui maaliverkko jälleen vinhaan tahtiin titaaniveskari Eero Vilkkaan selän takana.

– Kaveri sai tehtyä melkein kaikki maalinsa meidän omista virheistämme ja olihan heillä niissä osumissa myös hienoisesti tuuriakin mukana, Multanen mietiskeli.

”Meillä oli paikat tehdä jopa 20 maalia”

Isäntien ajassa 25:57 tekemän 4-3-maalin jälkeen titaanimiehistö heräsi selkeästi pelaamaan enemmän ja enemmän omilla vahvuuksillaan, jonka myötä vieraiden pelaaminen niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin parani selvästi.

Tähän kun lisättiin vielä se, että sininutut pistivät myös lisää liikettä luistimiinsa, oli vain ajan kysymys, koska raskasrakenteisempi kotijoukkue putoaa kotkalaisten kyydistä kuin se kuuluisa eno veneestä.

Kovin kauaa aikaa tätä tapahtumaa ei sitten tarvinnut odotellakaan, sillä Jyri Seppinen tasoitti lukemat 4-4:ään vain reilua minuuttia myöhemmin ja tämä avasi lopullisesti kotkalaisten pellit aikamoiselle kolmannen erän näytökselle.

Viimeisen kaksikymppisen aikana Titaanit nimittäin hallitsi peliä aivan mielin määrin ja loivat solkenaan tekopaikkoja Rudolf Ekströmin vartioimalle Viikingit-maalille.

Hieman terävämmällä viimeistelytarkkuudella sininutut olisivat saaneet olla tämän tästä nostelemassa käsiä kohti Vuosaaren jäähallin kattoa täysosumien merkiksi, mutta isäntien ja etenkin maalivahti Ekströmin onneksi Titaanit tyytyi vain neljään kihaukseen.

Aapo Lampinen vei vieraat uudelleen ottelussa johtoasemaan ylivoimapelin päätteeksi ja sama mies oli tämän jälkeen alustamassa niin Antti Kutvosen voittomaaliksi jäänyttä 4-6- kuin Seppisenkin hetkeä myöhemmin laukomaa 4-7-osumaa.

Keskiviikkonakin hattutempun tekaissut Lampinen täydensi maukkaan iltansa lopulta ajassa 54:41 lyömällä jälleen knallin päähänsä Joonas Tiaisen tarjoiltua ”Ankkalinnan Ned Bradenille” sellaisen tontin, josta tämä ei enää kehdannut erehtyä.

Kun vielä Joni Jokila iski aivan taiston lopussa kiekon jo yhdeksännen kerran Viikinkien rysään, ei 15 sekuntia ennen kamppailun päätöstä syntyneellä 5-9-kavennuksella ollut enää mitään muita kuin kosmeettisia vaikutuksia ottelun lopputulokseen.

Titaanit Akatemian komeaan vierasvoittoon yhdessä Toni Lahden kanssa johtanut Jari Multanen näki ottelun ratkaisun piilleen kotkalaisten paremmassa kokonaisvaltaisessa pelaamisessa.

– Kolmanteen erään tiivistimme pelaamistamme etenkin omalla alueella ja lisäsimme hieman luistelua – kaveri putosi totaalisesti kyydistä, totesi Multanen ykskantaan.

Vieraiden vahva meno ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla olisi kotkalaisluotsin mielestä voinut tuottaa rutkasti enemmänkin täysosumia.

– Meillä oli paikat tehdä jopa 20 maalia, Multanen tokaisi.

Sininuttujen ykkösvitja sai ansaitusti Multasen kehut – tekaisihan kolmikko Seppinen, Tomi Inkinen ja Lampinen ottelun aikana maittavat yhteistehot 7+5, ollen näin kotkalaisten vierasvoiton selkein tae.

– Kyllähän kyseinen kolmikko pelin meille tänään ratkaisi, ei siitä ole kahta sanaa.

Titaanit Akatemian taistelu II-divisioonan lohko 1:sessä jatkuu vajaan viikon päästä perjantaina (30.1.), kun PEPO saapuu sininuttujen vieraaksi Kotkaan.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 19:00 ja liput maksavat 8 sekä 6 euroaTERVETULOA!