Titaanit sai enemmän kuin ansaitsi

21.1.2015

Äkkikuolemaosuman keskiviikkoiltana laukonut Aapo Lampinen sai ensimmäisenä onnittelut maalin syöttäneeltä Tomi Inkiseltä.
Äkkikuolemaosuman keskiviikkoiltana laukonut Aapo Lampinen sai ensimmäisenä onnittelut maalin syöttäneeltä Tomi Inkiseltä.

Titaanit Akatemia pelasi viime lauantaina ehkäpä kauden parhaan pelinsä ja hävisi. Keskiviikkoiltana oli sitten vuorossa ehkäpä se kauden surkein esitys, joka poiki kuitenkin Aapo Lampisen hattutempun siivittämänä 6-5 (0-2, 0-1, 5-2, 1-0) –jatkoaikavoiton kovasti kampoihin pistäneestä KooKoo-65:sesta.

Titaanit Akatemia – KooKoo-65 6-5 ja (0-2, 0-1, 5-2, 1-0)

02:53 0-1 Ville Räsänen (Joni Kettunen, Mikko Koivistoinen)
10:24 0-2 Joni Kettunen (Harri Silvonen, Joni Purhonen)
29:31 0-3 Joni Purhonen (Mikko Honkanen, Joni Kainulainen) YV
43:39 1-3 Ville Valli (Paavo Viinikainen, Joni Jokila)
44:32 2-3 Aapo Lampinen (Tomi Pylväläinen) YV

46:26 2-4 Antti Taavila (Joni Kainulainen, Harri Silvonen)
47:23 2-5 Mikko Koivistoinen (Atte Rajajärvi, Ville Räsänen)
51:07 3-5 Ville Valli (Joni Jokila, Paavo Viinikainen)
58:29 4-5 Aapo Lampinen (Tomi Pylväläinen, Tomi Inkinen) IM
59:17 5-5 Tomi Inkinen (Markus Laakso) IM
62:15 6-5 Aapo Lampinen (Tomi Inkinen, Ville Valli) TV VoM


Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Henri Saarenmaa 9+10+3+0= 22 torjuntaa (vaihto 47:23 / 2-5)
Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 0+0+5+0= 5 torjuntaa (poissa 58:18-58:29 & 58:38-59:17)

KooKoo-65 – Eevert Kujala 19+17+13+5= 54 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 2 x 2min= 4min
KooKoo-65 6 x 2min + 1 x 10min= 22min

Luulotauti on urheilijan yksi pahimmista ”sairauksista”. Sen iskiessä päälle suoritus menee yleensä aivan vihkoon ja lopputulos on kaikkea muuta kuin ennalta suunniteltu.

Läheltä se käytti myös Ilona Areenan keskiviikkoillassa, jossa kotijoukkueena kaukalossa häärinyt Titaanit Akatemia oli tullut lähinnä virkamiesmäisesti hoitelemaan otteluohjelmassa olleen pelin alta pois, kun taas vastustajaksi saapunut sarjajumbo KooKoo-65 lähti peliin antamaan aivan kaikkensa, haaliakseen lisää tärkeitä sarjapisteitä laihanlaiseen pussiinsa.

Ottelun tapahtumat voi näin jälkikäteen jakaa kylmästi seuraavalla tavalla: KooKoo-65 oli ahnaampi, yritteliäämpi ja oikeasti peli-iloa pursunnut joukkue kahdessa ensimmäisessä erässä.

Titaanit puolestaan tyytyi neppailemaan ja liu’uskelemaan sekä välttelemään mustelmia, joita esimerkiksi maalineduskahinoissa hyvin usein tulee.

Tämän myötä ei ollut kovin suuri vääryys, että vieraat johtivatkin peliä selkein 0-3-lukemin summerin päästäessä joukkueet toisen erätauolle.

– Otimme tänään pohjakosketuksen – sellaista ei vain saisi tapahtua enää tässä vaiheessa kautta, jyrisi silmin nähden omiensa suorituksesta harmistunut Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen.

Kokeneen kotkalaiskäskyttäjän mukaan sininuttujen todella heikko esitys oli peruja jo tiistai-iltaisista, peliin valmistavista, harjoituksista, jotka eivät olleet sujuneet suunniteltujen nuottien mukaan.

Siihen päälle kun lisäsi vielä sen, että vastaan asettui pahnan pohjimmaisena majaileva vastustaja, olivat katastrofin ainekset enemmän kuin kasassa.

– Äärimmäisen huono valmistautuminen, joka juonsi juurensa jo eilisistä harjoituksista. Vaikka puhuimmekin yleisestä tekemisen tasosta ennen peliä, niin ei se siitä mihinkään korjaantunut, totesi Oksanen.

– Tuijotimme sarjataulukkoa -sekä ohjelmaa ja tuumimme, että jaahas… tänään olisi tällainen peli edessä, joten eiköhän oteta puolivaloillakin pelaten ne pisteet pois.

Titaanimiehistön lepsuillessa ja lähinnä surffaillessa sekä vastavuoroisesti KooKoo-65:sen painaessa voitonkiilto silmissään päälle, joutui pelin isäntien maalilla aloittanut Henri Saarenmaa todella epäkiitollisen tehtävän eteen.

Siinä missä vastakkaisen päädyn veräjänvartija Eevert Kujala sai jatkuvasti tukea omilta joukkuekavereiltaan, jäi Saarenmaa täysin yksin ja kun vierailla vielä sopivasti pomppi, ei titaanivahdilla ollut juuri sanansijaa yhdessäkään ”punalamppua” polttaneessa laukauksessa.

Titaaniluotsi Oksasen mukaan yksi painavimmista syistä kahden ensimmäisen erän totaalisukellukselle oli pieleen menneen valmistautumisen lisäksi se, ettei kotijoukkue ollut yksinkertaisesti valmis paiskimaan riittävästi töitä mitään saavuttaakseen.

– Luulimme tänään selviävämme KooKoo-65:sta vastaan helpolla ja pelasimme peliä pitkät tovit pelkästään mukavuusalueellamme, Oksanen selvensi.

Asenteenmuutos käänsi kurssin

40 minuutin katselun jälkeen Titaanit löysi kuin löysikin pukukopissa käytyjen keskustelujen pohjalta kadoksissa olleen tekemisen meiningin, ja sen seurauksena hitaimmat katsojat olivat tuskin ehtineet takapuoliaan edes penkkeihin lyödä, sininuttujen tuuletellessa jo 1-3- ja 2-3-kavennusmaaleja.

Kotkalaiset peliin mukaan tuoneet Ville Valli ja Aapo Lampinen ottivat näin sitä johtajan viittaa harteilleen, jota mikä tahansa joukkue kokeneilta sekä kovemmissa sarjoissa marinoituneilta pelaajiltaan yleisesti aina odottaa.

Moni varmasti luuli tässä kohtaa KooKoo-65:sen selkärangan taittuvan, mutta vielä mitä – Titaanit hölmöili kahdesti oikein urakalla omalla alueellaan ja suoranaisesti lahjoitti pelivälineen vastustajalle, joka kiitti ja iski kumimuikun ohi voimattoman Henri Saarenmaan.

Nopeaan tahtiin tulleiden kahden takaiskun myötä Saarenmaan pelihuumori loppui, ja titaanivahti luisteli vapaaehtoisesti vaihtopenkin puolelle digitaalien näyttäessä Ilona Areenalla aikaa 47:23.

2-5-tilanteessa oman urakkansa aloittanut Eero Vilkas pääsikin sitten maalitolppien välissä huomattavasti virkaveljeään helpommalla, joutuen venymään oikeastaan kunnolla vain kertaalleen koko loppupelin aikana.

Maalivahdin vaihto toimi lopulta viimeisenä mahdollisena sytykkeenä hurjaan liekkiin leimahtaneelle kotijoukkueelle, joka alkoi vaihto kerrallaan vyöryttää peliä kohti KooKoo-65:sen uunia tukkinutta Eevert Kujalaa.

Oikeanlaisen asenteen vaikeuksien keskellä löytänyt titaanimiehistö pommitti minkä kerkesi kiekkoa kohti Kujalaa, mutta vieraiden maali säilyi kuin noiduttuna koskemattomana.

Vasta järkyttävän myllytyksen päätteeksi, sai Ville Valli ampua täysin vapaasti parhaalta maalintekosektorilta kiekon ranteella takanurkkaan ja kaventaa maalilukemat 3-5:een.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa pelatessaan sininutut ruoskivat toisiaan minkä kerkesivät ja saivat näin aivan vain lisää intoa kaukalon puolelle. KooKoo-65 pyrki sitä vastoin vain puolustamaan sekä lyömään kiekkoa omista pois ja kuluttamaan näin hiekkaa pois kotkalaisten tiimalasista.

Kouvolalaisten taktiikka näytti jo onnistuvan, mutta titaanivalmennuksen käskytettyä maalivahtinsa Eero Vilkkaan ajassa 58:18 pois maalinsa suulta ja hakiessa kuudella kenttäpelaajalla kavennusta, alkoi tapahtumien sarja, joka vesitti lopulta vieraiden haaveet makeasta vierasvoitosta aivan täysin.

Vilkas ehti ensimmäisen ulosottonsa jälkeen seurata peliä vaihtoaition puolelta vain 11 sekunnin ajan, kunnes Aapo Lampinen malttoi maalinedushässäkässä mielensä ja nosti kauniisti pelivälineen jäissä uineen Kujalan yli oikeaan yläkulmaan.

4-5-osuman jälkeen titaanipiiskuri Marko Oksanen otti aikalisän, syötti kärmeskeitoksensa pelaajilleen ja antoi sen jälkeen silmänsä levätä kaukalon tapahtumissa.

Titaanit rakensi nopeasti jälleen myllytyspaikan KooKoo-65:sen alueelle sekä otti Vilkkaan uudemman kerran pois maaliltaan. Ensimmäinen paine ei tuottanut vielä tulosta, mutta sitten rävähti.

Markus Laakso haki purkukiekon omasta päädystä ja heitti sen kovan vauhdin itselleen kelanneen Tomi Inkisen lapaan.

Titaanisentteri jatkoi tämän jälkeen muutaman näyttävän harhautuksen siivittämänä määrätietoisesti matkaansa hyökkäysalueelle ja kun muitakaan ei mukana ollut, päätti ”Taikurinakin” tunnettu pelimies läväyttää kumimuikun tarkalla rannekudilla kouvolalaisveskari Kujalan ulottumattomiin.

Sininutut olivat näin tulleet 43 sekuntia ennen täyttä aikaa 5-5-tasalukemiin ja sekös sai 274 katsojaa käsittäneen kotiyleisön aivan pähkinöiksi.

Lopullinen huipennus isäntien kiriin tuli sitten jatkoajan kolmannella minuutilla, kun kotkalaisten ”raskaan osaston” ykkösviulunsoittaja Lampinen pääsi naulaamaan laatan häkkiin taas kerran kovan pyörityksen päätteeksi ja sinetöimään paikalliskamppailun päätöslukemiksi 6-5.

Jatkoaikavoitosta huolimatta Titaanit Akatemian päävalmentaja Oksasta ei liiemmin hymyilyttänyt.

– Ainut positiivinen asia tämän illan pelistä on se, että onnistuimme sen jatkoajalla voittamaan ja saimme kaksi pistettä, Oksanen tokaisi ja jatkoi:

– Yksi piste kolmesta mahdollisesta jäi kuitenkin ottamatta, joten ei tässä kokonaisuuteen voi todellakaan tyytyväinen olla.

Hetken mietittyään Oksanen löysi hyvän lääkkeen sille, miten keskiviikkona nähty asennevamma saadaan pyyhittyä pois ennen seuraavaa koitosta.

– Tällaisen esityksen jälkeen on niin meidän valmentajien kuin pelaajienkin mentävä peilin eteen, kotkalaisluotsi kommentoi.

– Meidän pitää korjata viikonlopuksi tänään mättäneet asiat ja saatava taas päälle se työmoraali -ja asenne sille tasolle, jolla niiden pitää pelejä voittaakseen olla.

Omiensa suomimisen lomassa Oksaselta heltisi myös kehuja vastapuolen leiriin ja etenkin yhteensä 54 koppia taiston aikana tililleen keränneelle kouvolalaisvahti Eevert Kujalalle.

– KooKoo-65 oli oikeasti tullut tappelemaan voitosta ja hakemaan pisteitä – he tekivät 60 minuuttia töitä, jota siivitti huikea maalivahtipeli.

– Kujala oli tänään ehdottomasti kaukalon paras pelaaja.

Kahden sarjapisteen myötä kotiedun keväällä pelattaviin ”Rautaliigan” pudotuspeleihin varmistanut ja otettaan 3. sijasta entisestään vankistanut Titaanit Akatemia pääsee pesemään kasvojaan muutaman päivän päästä, kun kotkalaiset ottavat yhteen Vuosaaren Viikinkien kanssa.

– Lauantaina on taas seuraava pistepotti jaossa, joten loppuviikon teemana on harjoitusten kautta paluu omalle pelilliselle tasolle – ei se sen kummempaa vaadi, Oksanen naulasi.

Titaanit Akatemian taistelu II-divisioonan lohko 1:sessä jatkuu kuluvan viikon lauantaina (24.1.), kun sininutut matkaavat Helsingin Vuosaaressa sijaitsevalle Aimo Mäkinen Areenalle, jossa vastaan asettuu kello 16:35 alkavassa koitoksessa Viikingit.