Päätöserän rykäisy riitti voittoon

23.10.2014

Torstai-illan kunkkuna häärinyt Aapo Lampinen kurmootti KooKoo-65:sta peräti viiden (3+2) tehopisteen edestä.

Titaanit Akatemian kone alkaa sitä paremmin lämmetä, mitä kylmemmäksi ulkoilma muuttuu. Torstaina sininuttujen mahdin sai kokea paikallisvastus KooKoo-65, joka väänsi kotkalaisten kanssa pitkään tasatahtiin, mutta joutui lopulta kolmannessa erässä taipumaan parempansa edessä lukemin 5-7 (0-2, 2-0, 3-5).

KooKoo-65 – Titaanit Akatemia 5-7 (0-2, 2-0, 3-5)

08:56 0-1 Aapo Lampinen (Tomi Inkinen, Joonas Tiainen)
12:38 0-2 Joni Jokila (Joonas Tiainen, Aapo Lampinen)

28:01 1-2 Antti Rovio (Tino Hovi, Antti Taavila) AV
32:05 2-2 Santeri Kunttu (Ville Räsänen, Mikko Koivistoinen)
42:41 2-3 Tomi Salovaara (Ville Hämäläinen, Jalmari Lekander)
43:11 3-3 Ville Räsänen (Santeri Kunttu, Mikko Koivistoinen)
43:59 3-4 Aapo Lampinen (Joni Jokila, Tomi Inkinen)
44:29 3-5 Roope Eerola
48:03 3-6 Joni Jokila (Aapo Lampinen) VoM
49:23 3-7 Aapo Lampinen AV

56:59 4-7 Joni Kettunen (Mikko Tarkiainen)
59:59 5-7 Teemu Setälä (Sami Hyttinen, Simo-Pekka Miettinen)

Maalivahdit:

KooKoo-65 – Eemi Turunen 19+11+13= 43 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 9+13+12= 34 torjuntaa

Jäähyt:

KooKoo-65 5 x 2min= 10min
Titaanit Akatemia 4 x 2min= 8min

Titaanit Akatemian kelkka kulkee tällä hetkellä voittoisalla ladulla. Vaikkei joukkueen pelaaminen ole vielä tässä vaiheessa kautta mitään silmiä hivelevän kaunista, on se pirun tehokasta.

Torstaina Kuusankosken jäähallissa väännetty Kymenlaakson herruustaisto oli hyvin tyypillinen paikalliskamppailu, jonka aikana sattui ja tapahtui kummassakin päässä kaukaloa.

Titaanien ryhti riitti kuitenkin isäntiä paremmin pelin ratkaisuhetkellä, jollaiseksi päätöserän ensimmäinen puolikas lopulta muodostui.

Sininutut nimittäin mättivät sen aikana peräti viisi täysosumaa kuusaalaisten yhtä vastaan ja laskettelivat lopulta makeaan vierasvoittoon maalein 5-7.

Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksaselle kolmas perättäinen voitto maistui, vaikkei kotkalaisten pelaaminen taaskaan pysynyt kasassa täyttä 60 minuuttia.

– Eihän se kieltämättä mitään kovin kaunista pelaamista ollut, mutta voitto on aina voitto ja se tietenkin lämmittää mieltä, Oksanen tokaisi tyytyväisenä.

Viimeaikoina todella vahvoja ensimmäisiä eriä otteluissaan pelannut Titaanit Akatemia toisti tempun myös Kuusankoskella, sillä avauskaksikymppinen oli aivan täysin vieraiden heiniä.

Sininutut olisivat hieman tarkemmalla viimeistelyllä voineet johtaa peliä puolentusinalla maalilla, sillä kotkalaisten osumat erässä iskeneillä Aapo Lampisella ja Joni Jokilalla oli kumpaisellakin paikkoja vaikka hattutemppuun asti.

– Valmistauduimme jälleen hyvin otteluun ja veimme ensimmäisessä erässä peliä aivan oman tahtomme mukaan, totesi Oksanen.

Titaanit oli noudatti taiston toisessakin erässä jo aiemmista koitoksistaan tuttua kaavaa, hölmöilemällä alokasmaisilla virheillä vastustajansa peliin mukaan.

Kotijoukkue KooKoo-65:sella ei ollut ensimmäisten 28 peliminuutin aikana oikeastaan minkäänlaista mahdollisuutta maalintekoon, mutta sitten yksi lapsus oman maalin takana muutti kaiken.

Sininuttujen maalia vartioinut Eero Vilkas liukui oman maalinsa taakse pysäyttämään KooKoo-65:sen alivoimalla laukomaa purkukiekkoa.

Pelivälineen leipälapionsa lapaan saanut Vilkas ei kuitenkaan katsonut riittävän tarkasti mihin päin kannattaisi avata, joten titaaniveskari neppasi kiekon rystyllä hiljaisella vauhdilla taaksepäin.

Vieraiden huonoksi ja isäntien hyväksi onneksi paikalle porhalsi ensimmäisenä kouvolalaishyökkääjä Tino Hovi, joka käänsi limpun heti maalin eteen, eikä paraatipaikalla päivystäneellä Antti Roviolla ollut vaikeuksia tuupata haltuunsa saama laatta tyhjänä ammottaneeseen uuniin.

1-2-kavennuksen jälkeen Titaanien pelaaminen sekosi, eikä jäljelle jääneestä ylivoimapelistä tullut enää yhtikäs mitään.

KooKoo-65 puolestaan alkoi yhden onnistumisen myötä taas uskoa omaan tekemiseensä ja ajassa 32:05 heilahti jälleen Vilkkaan selän takana, kun lepsusti omissa pelanneen titaanipuolustajan nenän edestä täysin vapaasti tälläämään päässyt Santeri Kunttu sai nostaa kätensä kohti Kuusankosken jäähallin kattoa tasoituksen merkiksi.

2-2-tasalukemat kestivät valotaululla lopulta myös toiselle erätauolle asti, joten kuluvan kauden toisen Kymenlaakson herruustaiston loppuratkaisu jäi kutkuttavasti näyteltäväksi päätöserään.

– Toinen erä oli meille taas tutun vaikea ja itse päästimme kaverin aivan turhaan mukaan peliin, harmitteli titaaniluotsi Marko Oksanen.

KooKoo-65 putosi ryminällä sininuttujen kyydistä

Kuusankosken jäähalliin torstai-illan kunniaksi pakkautuneet 130 jääkiekkoilun ystävää saivat viimeisen kaksikymppisen aikana nähdä aikamoisen maalirallin, jonka suurimmasta rykäisystä vastasi vierasjoukkue.

Ahnaasti vierasvoittoa hakemaan lähtenyt Titaanit Akatemia siirtyi heti kolmannessa vaihdossa takaisin johtoasemaan, kun vahvan karvauspelaamisen mukanaan tuomasta kiekonriistosta sektoriin päässyt Tomi Salovaara naulasi kiekon kliinisesti ohi KooKoo-65-vahti Eemi Turusen.

Isännät kuitenkin kuittasivat puntit tasoihin heti seuraavassa vaihdossa, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Ville Räsänen ohjasi kumimuikun näyttävästi titaanihäkkäri Eero Vilkkaan ulottumattomiin.

Titaanit vastasi lähes välittömästi vahvassa vireessä olleen ykkösnyrkkinsä voimin. Tutulle paikalleen ykkösvitjan keskelle palannut Tomi Inkinen syötti ja Aapo Lampinen latasi takayläkulmaan sellaisen pommin, että maaliverkkoa korjaillaan varmasti vielä ensi viikollakin.

Kun vielä Roope Eerola heitti taas seuraavassa vaihdossa oman kutinsa paluukiekon maalin takaa Turusen suojien kautta reppuun, oli KooKoo-65-käskyttäjä Ari Lakimo pakotettu ottamaan aikalisä.

Kyseisen neuvopitohetken käyttivät sininutut kuitenkin selkeästi paremmin hyödykseen, sillä avauserässä tekopaikkoja hukannut titaanikapteeni Joni Jokila veti hetkeä myöhemmin verkon kireälle todella tarkalla rannekudilla, jonka torjumisessa Eemi Turunen olisi tarvinnut paria kertaluokkaa vikkelämmän hanskakäden.

Titaanit huikaisevan tehokkaan kymmenminuuttisen päätti alivoimalla läpiajoon ampaissut Aapo Lampinen, jonka tulinen kuti viisti KooKoo-65-vahdin pään vierestä aivan yläputken alle tappaen lopullisesti taistelun voitosta.

– Kolmannen erän vahva alku ratkaisi pelin meille – olimme riittävän teräviä ja päättäväisiä maalipaikoissa, myhäili Oksanen.

3-7-osuman jälkeen pelaaminen menikin hyvin pitkälti siihen, että Titaanit keskittyi lähinnä nöyrästi tappamaan aikaa pois kellosta ja KooKoo-65 taas pyrki kaikin keinoin pelaamaan kiekkoa vieraiden alueelle, siinä kuitenkaan kovin hyvin onnistumatta.

Mitä vähemmäksi hiekka kouvolalaisten tiimalasissa, sitä selkeämmin titaanipelaajat alkoivat jo odotella summerin vapauttavaa törähdystä.

Pienen tarkkaavaisuuden ja viimeisen rutistuksen haihtuessa kotkalaisten otteista, sai KooKoo-65 tehdä kaksi varsin halpaa ja täysin turhaa kavennusmaalia, jotka eivät kuitenkaan muuta kuin hieman kaunistelleet taiston lopputulosta.

5-7-päätöslukemien myötä Titaanit Akatemia poimi tililleen jo kolmannen perättäisen voittonsa ”Rautaliigassa”, tiukentaen samalla otettaan Kymenlaakson herruudesta.

Kuusankoskelta mukaan otettujen kolmen sarjapisteen myötä sininutut pompsahtivat väliaikaisesti sarjataulukon toiselle sijalle, seitsemän pisteen päähän kärkijoukkue Haukoista.

Titaanien pääpiiskuri Marko Oksasen mukaan joukkue pääsee nyt ansaitulle viikonloppuvapaalle.

– Meillä on tässä ollut nyt sen verran tiukka jakso alla, että pojat ovat oikeasti tuloksekkailla otteillaan ansainneet hieman lepoa, Oksanen tuumi.

– Muutenkin tauko peleistä tulee meille hyvään saumaan, sillä saamme sen aikana toivon mukaan parsittua kokoon pienistä vammoista kärsiviä pelaajiamme.

Titaanit Akatemian taistelu II-divisioonan lohko 1:sessä jatkuu reilun viikon perjantaina (31.10.), kun NASKI saapuu sininuttujen vieraaksi Kotkaan.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 19:00 ja liput maksavat 8 sekä 6 euroaTERVETULOA!