Viikingit pehmeni Akatemian käsittelyssä

19.10.2014

Kuvassa maalia tuulettava Ville Myyryläinen on hetkeä aiemmin vienyt Titaanit 3-0-johtoon. © Jorma Jyrkilä

Titaanit Akatemia onnistui nappaamaan kuluvan viikon toisen voittonsa, kun Ilona Areenalla sunnuntaina vieraillut Viikingit joutui toteamaan kotkalaiset paremmakseen. Sininuttunäkökulmasta katsottuna varsin kaksijakoinen peli ratkesi isäntien terävämpään viimeistelyyn, jonka seurauksena kamppailun lopputulos kirjattiin muotoon 7-4 (2-0, 2-1, 3-3).

Titaanit Akatemia – Viikingit 7-4 (2-0, 2-1, 3-3)

06:17 1-0 Jami Miettinen (Markus Laakso, Mikko Lehtinen) YV
13:06 2-0 Jyri Seppinen (Jami Miettinen, Mikko Lehtinen)
29:54 3-0 Ville Myyryläinen (Tomi Salovaara, Joonas Tiainen)

34:48 3-1 Erkka Muhonen (Sami Narkia, Kristian Lindström) YV
37:45 4-1 Roope Eerola (Joni Jokila)
43:10 4-2 Ilkka Saarinen (Eero Lintuvuori, Teemu Vuorio) TV
46:33 4-3 Stefan Wonfor (Joni Häppölä, Jami Häppölä)
47:52 5-3 Aapo Lampinen (Tomi Pylväläinen) VoM
50:46 6-3 Joni Jokila (Aapo Lampinen, Riku Hietala)
53:56 7-3 Roope Eerola (Tomi Pylväläinen, Joonas Tiainen) YV
59:18 7-4 Jami Häppölä (Panu Pättiniemi, Mikko Partanen)

Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 8+7+12= 27 torjuntaa
Viikingit – Wilhelm Petas 13+16+13= 42 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 4 x 2min= 8min
Viikingit 7 x 2min= 14min

Aiemmissa kotiotteluissaan hieman alakanttiin esiintynyt Titaanit Akatemia lähti sunnuntaisessa Viikingit-kohtaamisessa parantamaan asemiaan niin ”Rautaliigan” sarjataulukossa kuin kannattajienkin silmissä.

Sininutut esittivätkin ajoittain erittäin mallikasta ja tehokasta jääkiekkoa, mutta välillä taas paketti hajosi tutunoloisesti aivan täysin, eikä joukkuepelaamisesta saati nöyryydestä ollut tietoakaan.

Viikingit pääsikin isäntiensä lepsuilujen johdosta välillä jo hajuetäisyydelle, mutta Titaaneilta löytyi kuitenkin sen verran paljon halua ja ryhtiä, etteivät voitosta luvassa olleet kolme sarjapistettä lipsahtaneet stadilaisten matkaan.

– Aika kaksijakoinen peli. Meillä oli välillä pitkiä hallintajaksoja, kun taas välillä annoimme turhaan kaverille otetta, totesi Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen.

Titaanit onnistui pelaamaan jälleen todella vahvan avauserän, jonka aikana Viikingit ei päässyt oikeastaan yhtikäs mihinkään kotijoukkueen pitäessä kiekkoa ja luodessa liukuhihnalta tilanteita viikkariveskari Wilhelm Petasin päänmenoksi.

Kahdesti sininutut myös pelivälineen maalin toimittivat, kun joukkueen kakkosvitjan keskusmies Jami Miettinen ja laituri Jyri Seppinen huudattivat tarkoilla kudeillaan 293 katsojaa käsittänyttä kotkalaisyleisöä.

Akatemia kuitenkin hukkasi vahvan pelivireensä jälleen todella mystisesti erätauon aikana – sen myötä toinen erä oli hyvin pitkälti Viikinkien haluamaa ja selkeästi löysävauhtisempaa pelailua.

Hitaamman tempon myötä vieraat pääsivät paremmin taistoon mukaan ja alkoivat vähitellen käyttää hyödykseen omasta pelaamisestaan osan nöyryyttä koppiin jättäneiden isäntiensä uinahduksia.

Vaikka Ville Myyryläinen onnistuikin laukomaan pienestä kulmasta Titaanit jo 3-0-johtoon ottelun puolivälin tietämillä, ei kotijoukkueen meno juuri valmennuksen saati katsojien silmiä hivellyt.

– Pelaamisemme oli vähän sellaista, että aina päästessämme muutamalla maalilla karkuun, unohtui pelaamisestamme nöyryys ja aloimme lipsua sovituista asioista, mietiskeli titaaniluotsi Oksanen.

– Tuollainen pelityyli, kun ei vaan toimi joukkuelajissa – tuntuu, että etenkin kotipeleissä kaikki haluavat päästä kannattelemaan sankarinviittaa harteillaan.

Eikä se tosiaankaan toiminut, sillä Viikingit pääsi kaventamaan maalilukemia Juho Luukkosen ryntäyksestä saaman rangaistuksen aikana.

Vieraiden kapteeni Sami Narkia pommitti matalan laukauksen viivasta ja maalin edessä Riku Hietalan kanssa paininut Erkka Muhonen pääsi ohjaamaan kiekon titaanimaalia vartioineen Eero Vilkkaan ulottumattomiin.

Viikinkien antama muikkari herätti Titaanit loppuerän ajaksi taas yrittämään parastaan ja se tepsi, Roope Eerolan naulattua Joni Jokilan 100-0-aloitusvoiton jälkeen laatan aivan yläriman alle.

Ryhti säilyi notkahduksista huolimatta

Taiston viimeisestä 20-minuuttisesta muodostui yhteensä kuusi maalia käsittänyt show, jonka aikana niin isäntien pääpiiskuri Marko Oksanen kuin viereisessä aitiossa suojattejaan piiskannut Toni Häppölä saivat varmasti yhden jos toisenkin harmaan hiuksen lisää kuontaloihinsa.

Viikinkien etsikkoaika koitti heti erän aluksi, kun Titaanit oli erätauolla valmennukselta saadusta ”nöyrä pelaaminen on avain onneen”-ohjeistuksesta huolimatta mitä ilmeisimmin tuudittautunut jo varman voiton odotteluun.

Stadilaiset iskivät lyhyessä ajassa kiekon kahdesti Eero Vilkkaan selän taakse titaanipelaajien tyytyessä lähinnä katseilla seurailemaan mitä kaveri vieressä tekee.

Ilkka Saarisen ja Stefan Wonforin kavennusosumat kuitenkin toimivat taas herätysruiskeena sininutuille sekä etenkin konkarihyökkääjä Aapo Lampiselle, joka ottikin Titaanit reppuselkäänsä.

Ensiksi Lampinen karkasi Tomi Pylväläisen pitkän avauksen seurauksena laidasta puolittain läpi ja ampui lyöntilaukauksella kumimuikun Wilhelm Petasin vartioimaan viikkarirysään, niin että mehupullo heitti volttia ilmassa.

Hetkeä myöhemmin Lampinen oli syöttäjänä, kun Joni Jokila laittoi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi lapansa jäähän ja nimensä huomiseen Kymäriin, vieden kotijoukkueen jo 6-3-johtoon.

Kun vielä Roope Eerola täydensi ykkösvitjan tuloksekkaan kolmannen erän lyömällä Pylväläisen tarjoilusta limpun ylivoimalla uuniin vajaat kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa, ei ottelun voittajasta ollut enää mitään epäselvyyttä.

Harmi vain, että Titaanit lopetti Eerolan illan toisen osuman jälkeen taas pelaamisensa ja Viikingit pääsi todella helposti kaunistelemaan maalilukemin Jami Häppölän uitettua pelivälineen Vilkkaan patjan alta sisään vain hetkeä ennen päätössummerin vapauttavaa törähdystä.

7-4-kotivoiton myötä Titaanit Akatemia paranteli asemiaan ”Rautaliiga”-lohkonsa kärkikahinoissa, mutta päävalmentaja Marko Oksasen mielestä sininutuilla on vielä paljon töitä edessä, jotta paketti säilyy kasassa täydet 60 minuuttia.

– Peruspaketin ja nöyryyden pitää vain pysyä kasassa kokoajan – siinä meillä on opeteltavaa vielä paljon, Oksanen tokaisi.

– Työ on kuitenkin edelleen kesken ja olemme vasta matkalla valmiiseen pelaamiseen.

Vaikkei titaaniluotsin mieltä kovinkaan paljoa ylentänyt joukkueensa pelaamisen ailahtelu ottelun sisällä, löysi Oksanen myös paljon positiivista omiensa tekemisestä.

– Positiivista oli ehdottomasti se, että kaverin tullessa vähän iholle, löytyi meiltä riittävän paljon ryhtiä palata takaisin perusasioiden äärelle.

– Teimme peruspelaamisen kautta paikoista maalit ja saimme sillä tavoin itsellemme hyvät pisteet.

Edellisessä kahdessa ottelussaan yhteensä 13 osumaa iskeneet sininutut pääsevät maalintekokipsinsä murentumisen myötä varsin otollisista asetelmista kohti uutta kiekkoviikkoa, jonka kliimaksina loistaakin kauden toinen, KooKoo-65:sta vastaan miteltävä, Kymenlaakson herruustaisto.

– Ensimmäinen kohtaamisemme oli jo kiihkeä ja tasainen vääntö, joten ei Kuusaallakaan ole helppoa peliä odotettavissa, kommentoi Oksanen edessä olevaa paikalliskahinaa.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan 60 minuuttia hyvää jääkiekkoa, sillä joudumme aivan varmasti tekemään täyden päivätyön, jotta KooKoo-65 kotihallissaan kaatuu.

Titaanit Akatemian taistelu II-divisioonan lohko 1:sessä jatkuu ensi viikon torstaina (23.10.), kun sininutut matkaavat Kymijoen yläjuoksulla majaansa pitävän KooKoo-65:sen vieraaksi Kuusankosken jäähallissa kello 19:00 alkavaan paikalliskamppailuun.