Punanutut ”Tivoli Keiterän” pyörteissä

5.9.2014

Antti Kutvonen oli yksi punanuttujen maalintekijöistä Imatran perjantai-illassa.
Antti Kutvonen oli yksi punanuttujen maalintekijöistä Imatran perjantai-illassa.

Titaanit Akatemian kuluvan syksyn viimeinen harjoitusottelu ei sujunut etukäteissuunnitelmien mukaisesti. Punanuttujen tavoin kenraaliharjoituksensa ennen sarjakauden alkua pelannut kotijoukkue Ketterä oli Imatralla pelatussa kamppailussa selkeästi parempi, pyöritellen kotkalaisista lopulta rökälemäisen 10-3 (4-0, 3-3, 3-0) –voiton.

Ketterä – Titaanit Akatemia 10-3 (4-0, 3-3, 3-0)

01:41 1-0 Ville Paalanen (Jevgeni Soloviev)
09:00 2-0 Henri Myöhänen (Juho Mättö, Veikko Vento)
11:36 3-0 Ville Paalanen (Jevgeni Soloviev, Juho Mättö) YV
14:26 4-0 Jevgeni Soloviev (Ville Paalanen, Jesse Koskinen) VoM
23:05 5-0 Riku Rissanen (Saku Viskari, Joonas Kinnunen)
28:36 6-0 Riku Rissanen (Jevgeni Soloviev, Ville Paalanen)
29:46 6-1 Niko Hämäläinen (Tomi Salovaara, Jalmari Lekander)
31:10 6-2 Ville Hämäläinen (Ville Myyryläinen, Antti Jormakka)

32:38 7-2 Henri Myöhänen (Veikko Vento, Juho Mättö)
38:55 7-3 Antti Kutvonen (Jalmari Lekander) TV
43:47 8-3 Jere Parikka (Saku Viskari, Juho Mättö)
49:58 9-3 Joonas Kinnunen (Jere Parikka, Henri Myöhänen)
54:44 10-3 Jere Parikka (Markus Ovaska)

Maalivahdit:

Ketterä – Wille Mattila 9+11+0= 20 torjuntaa (vaihto 29:46 / 6-1)
Ketterä – Aleksi Hohti 0+6+8= 14 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Oskari Taari 18+19+14= 51 torjuntaa

Jäähyt:

Ketterä 6 x 2min= 12min
Titaanit Akatemia 7 x 2min= 14min

Titaanit Akatemian ja Ketterän välinen, kummankin joukkueen, viimeinen harjoitusottelu ennen sarjakausien alkua ei noudatellut samaa kaavaa kuin tasan kaksi viikkoa sitten Kotkassa mitelty taisto.

Silloin punanutut pistivät kunnolla imatralaisille kampoihin ja olisivat jopa paremmalla viimeistelyllä voineet viedä pelin nimiinsä – nyt puolestaan Ketterä näytti, mikä ero on Suomi-sarjassa ja II-divisioonassa pelaavilla joukkueilla.

Isännät nimittäin pudottivat kotkalaiset kelkastaan avauserän vauhtimyllynsä aikana, jonka seurauksena titaanimaalia vartioinut Oskari Taari joutui useasti torjuntapuuhiin ja sai myös kaivaa kiekon selkänsä takaa neljä kertaa.

Titaanien liike ei riittänyt alkuunkaan liukkaiden imatralaisten estelyyn ja kun vielä punanutuille sattui harmillisia virheitä, saivat kotijoukkueen pelaajat herkutella sekä hemmotella kotiyleisöä toinen toistaan komeammilla osumilla.

– Tänään ei vain yksinkertaisesti riittänyt, mutta saimme taas kerran arvokasta oppia, jonka uskon palvelevan meitä sarjassa, myönsi Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen.

– Joukkueella oli, Hunters-peli mukaan lukien, alla rankka harjoitusviikko, joten virta oli jo ennakkoon aika vähissä, emmekä sitten lopulta jaksaneet kunnolla roikkua kaverin kyydissä.

Neljän maalin ero oli omiaan tappamaan myös Ketterän suurinta peli-intoa ja tämä näkyi toisen kaksikymppisen aikana varsin selvästi.

Nyt myös Titaanit pääsi peliin mukaan ja hyökkäykset aaltoilivat tasaisina päästä päähän. Laadukkaille tekopaikoille punanutut eivät kuitenkaan kyenneet itseään pelaamaan, joten Ketterän rysällä päivystänyt Wille Mattila selvisi puhteestaan varsin helpolla.

Vieraiden etsikkoaika koitti vasta Riku Rissasen taiston puolenvälin tuntumassa ampuman 6-0-osuman jälkeen, kun Niko Hämäläinen yllätti Mattilan lähietäisyydeltä lähteneellä laukauksellaan, passittaen tämän samalla vaihtopenkin puolelle pelikellon näyttäessä aikaa 29:46.

Tilalle isäntien maalitolppien väliin luistellut Aleksi Hohti ei kauaa nollaa pystynyt pitämään, sillä punanutut iskivät toistamiseen vain muutama minuutti myöhemmin Ville Hämäläisen ladatessa Ville Myyryläisen komean nousun ja poikittaissyötön jälkeen verkot tötterölle.

Ketterä kuitenkin kuittasi heti perään läpiajosta eron taas viiteen täppään, mutta Titaanit onnistui vielä kertaalleen toisen erän aikana Antti Kutvosen laukoessa jäitä pitkin limpun uuniin.

Ajatukset kohti sarja-avausta

Kuten arvata saattoi, ei ottelun päätöserän aikana syntynyt enää mitään suurta taistelua voitosta.

Ketterä kuitenkin jaksoi vielä sen verran viihdyttää paikalle saapuneita 87 katsojaa, että se värkkäsi kolme lisäosumaa saaden näin kympin rikki.

Enemmänkin isännät olisivat toki voineet iskeä, mutta loppuun asti taistellut ja yhteensä 51 koppia illan aikana napsinut kotkalaiskassari Oskari Taari teki imatralaisten maalintekoaikeet tyhjiksi monen monituista kertaa perjantai-illan aikana.

Taarin taistelusta huolimatta kolmannen erän show’n varasti vielä Ketterän vielä A-juniori-ikäinen hyökkääjä Jere Parikka, joka syötti Joonas Kinnusen tekemän rysän ja taituroi vielä itse siihen päälle kaksi kaunista täysosumaa, sinetöiden kamppailun päätöslukemiksi paljon puhuvat 10-3.

Näin ollen vierasjoukkue Titaanit sai siis nautiskella Imatran perjantai-illassa lähes täydellä teholla pyörineen ”Tivoli Keiterän” pyörteistä, mutta se on kuitenkin lukijoille tehtävä selväksi, että punanutut selvisivät omin voimin takaisin kotiin asti.

Punanuttujen pääpiiskuri Marko Oksanen totesi ottelun käytännössä ratkenneen jo sen ensimmäisessä erässä.

– Avauserän virheet ja niistä syntyneet maalit ratkaisivat pelin ja sen jälkeen loppu meni kutakuinkin pelailun puolelle, Oksanen mietiskeli.

– Se on toki myönnettävä, että Ketterä oli tällä kertaa paljon parempi kuin viimeksi kohdatessamme ja ansaitsi aivan täysin voittonsa.

Suurinumeroisesta tappiosta huolimatta kokenut titaanikäskijä löysi myös hyvää joukkueensa tekemisestä.

– Positiivista pelissä oli se, että onnistumiset menivät maalien muodossa taas uusille kavereille, Oksanen tuumi.

Titaanien harjoitusottelut ovat nyt ohi ja niiden saldoksi jäi neljä tappiota maalierolla 7-25. Kyseinen saldo ei kotkalaisleiriä kuitenkaan masentanut, pikemminkin päinvastoin.

– Vaikkeivät nämä harjoituspelit tuloksellisesti menneet kummoisesti, kasvattivat ne joukkueen taholla voittamisen nälkää, tiivisti Oksanen joukkueensa tuntemukset.

– Se taas tietää hyvää sarjapelejä silmällä pitäen, sillä uskon joukkueen haluavan näyttää osaamisensa, kun pisteistä aletaan pelata.

Niinhän sitä wanha kansa tietää sanoa, että huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa, joten sitä odotellessa...

Titaanit Akatemian sarjakausi II-divisioonan lohko 1:sessä alkaa tasan viikon päästä perjantaina (12.9.), kun Kotkaan saapuu vierailulle Nastolan lätkäylpeys – NASKI.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 19:00 ja liput kamppailuun maksavat 8 sekä 6 euroaTERVETULOA!