Saalis ei aivan jäänyt pyydykseen

3.9.2014

Ahnaasti esiintynyt Ville Myyryläinen porasi tarkoilla kudeillaan kaksi reikää porvoolaismaalilla seisseeseen Ville-Pekka Koivuun.

Titaanit Akatemian pelaaminen paranee mitä lähemmäs sarjakauden alkua mennään. Vaikka punanutut eivät vieläkään kyenneet ylempisarjalaista voittamaan, voivat kotkalaiset olla siitä huolimatta varsin tyytyväisiä Huntersia vastaan taisteltuun ja lopulta maalein 4-6 (1-2, 0-3, 3-1) hävittyyn kamppailuun.

Titaanit Akatemia – Hunters 4-6 (1-2, 0-3, 3-1)

04:39 0-1 Janne Nukarinen
11:45 1-1 Joonas Tiainen (Eppu Oksanen)
12:52 1-2 Roopertti Martikainen (Antti Paavilainen, Arttu Leppä)
36:29 1-3 Petri Tepsa (Janne Jussila)
37:06 1-4 Joona Sellman (Artjom Minin, Sebastian Bollue)
37:56 1-5 Arttu Leppä (Antti Paavilainen) VoM
42:27 2-5 Ville Myyryläinen (Ville Valli)
45:44 3-5 Ville Myyryläinen (Ville Valli)

Hunters 4 x 2min= 8min

Titaanit Akatemian ja Huntersin välinen toinen kohtaaminen harjoitusotteluiden saralla noudatteli hyvin pitkälti samaa kaavaa, kuin Porvoossa viikko takaperin kamppailtu koitos.

Hunters näytti taas miksi se pelaa punanuttuja yhden pykälän ylemmällä sarjatasolla, joskin vastavuoroisesti kotkalaiset pystyivät pistämään vierailleen vallan mainiosti kampoihin kutakuinkin täyden 60 minuutin ajan.

Ilona Areenan valotaululla taiston päätöksen jälkeen killuneista 4-6-lukemista huolimatta Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen oli tyytyväisellä mielellä.

– Pakko toistaa edellisen Hunters-koitoksen jälkeiset sanat – porvoolaiset tulevat olemaan Suomi-sarjassa todella kova joukkue ja ihan jo sen myötä pitää olla todella tyytyväinen, että pystyimme näin tasaväkisesti heidän kanssaan vääntämään, Oksanen jakoi kehuja niin omille kuin vieraillekin.

Jos vei Hunters kotimatsiaan kokoajan hienoisesti nimiinsä, olivat puntit tasoittuneet selkeästi viikon aikana. Nyt myös Titaanit kykeni pitämään kiekkoa pitkiä aikoja hallussaan sekä luomaan kasapäin maalipaikkoja omien hyökkäystensä aikana.

Maalihanat onnistui kuitenkin aukaisemaan Huntersin Janne Nukarinen, joka kesken titaanipainostuksen pääsi muutaman näyttävän harhautuksen turvin nousemaan luukulle ja nakkaamaan kumimuikun ohi titaanimaalia vartioineen Niilo Pussisen.

Punanutut kuitenkin tasoittivat puntit digitaalien pysähtyessä aikaan 11:45.

Titaanien kuluvan kiekkokauden ensimmäisen täysosuman pääsi kirjauttamaan nimiinsä pelivälineen viivasta kohti Hunters-maalia paukuttanut Joonas Tiainen, jonka matkalla kimmokkeen vastapuolen pelaajasta ottanut kuti yllätti aivan täysin maskissa olleen vierasveskari Ville-Pekka Koivun.

Isäntien ilonhetki jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä porvoolaiset pistivät heti seuraavassa vaihdossa pystyyn kunnon tivolin Pussisen nenän eteen, joka päättyi lopulta Roopertti Martikaisen sivaltamaan 1-2-johtomaaliin.

Toisen erän ”musta hetki” korjaantui kolmannessa nähdyllä taistelulla

Maalin johtoasemassa taiston toiseen erään lähtemään päässyt Hunters pääsi kaksikymppisen aikana pelaamaan täydet kuusi minuuttia miesylivoimalla, mutta pakkopelin turvin vieraat eivät Titaaneita kyenneet kelkastaan jättämään.

Tasakentällisin sitä vastoin rytisi oikein kunnolla, sillä Hunters onnistui iskemään kolme maalia aikavälillä 36:29–37:56, jonka myötä moni katsomossa peliä seuranneista 140 katsojasta uskoi varmasti pelin jo ratkenneen.

Isäntiään todellisilla koulumaaleilla ja vastavuoroisesti punanuttujen karmeista virheistä kouluttivat Petri Tepsa, Joona Sellman sekä Arttu Leppä, jotka eivät jättäneet kaikkensa veräjällään yrittäneen Niilo Pussisen kerta toisensa jälkeen vaille minkäänlaisia torjuntamahdollisuuksia.

– Annoimme toisessa erässä vähän junnumaisillakin virheillä Huntersille muutaman maalin, jonka seurauksena takaa-ajomatka jäi kolmanteen vähän liian suureksi, harmitteli Oksanen.

1-5-tilanteen ollessa taululla olisi kotijoukkue voinut lyödä viimeisessä erässä hanskat hyökkäyspelin osalta tiskiin ja pyrkiä vain puolustamaan omaa maaliaan, etteivät numerot repeäisi enää suuremmiksi.

Mutta mitäpä teki Titaanit – juurikin päinvastoin. Kotkalaiset halusivat voittaa päätöserän lähes keinolla millä hyvänsä ja jättää näin hyvän maun ottelusta niin omiin kuin katsojienkin suihin.

Hunters vastavuoroisesti taisi hieman jopa tuudittautua viimeisellä erätauolla varman voiton mukanaan tuomaan nirvanaan ja tämän herpaantumisen punanutut käyttivät häikäilemättömästi hyödykseen.

– Joukkue pelasi loistavan kolmannen erän – haimme siitä erävoittoa ja sen me myös saimme, titaaniluotsi suitsutti.

2-5-kavennuksen pommitti suoraan Ville Vallin voittamasta b-pistealoituksesta Ville Myyryläinen, joka sai vain hetkeä myöhemmin ottaa uudelleen onnitteluja vastaan täräytettyään Titaanit jo kahden maalin päähän.

Kotkalaisten vahvalle kirivaihteelle lisäpontta antoi myös ajassa 52:59 maalinteossa onnistunut Ville Hämäläinen, jonka ylivoimalla pienestä kulmasta ampumaa tiukkaa kutia ei Hunters-vahti Ville-Pekka Koivu kyennyt liimaamaan.

Vähän kuin ykskaks yllättäen Titaanit oli kivunnut mukaan taisteluun ottelun voitosta ja myös kotiyleisö heräsi kiitettävällä tavalla kannustamaan omiaan.

Punanuttujen kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt, sillä Hunters pääsi ”kostamaan” oman pakkopelinsä turvin aiemmin kokemansa vääryyden, kun Tomi Roukala ohjasi Jussi Paunilan loistavasta passista kiekon näyttävästi tyhjiin.

Roukalan taituroiman 4-6-osuman jälkeen pelikelloon jäi vielä reilut viisi minuuttia tehokasta peliaikaa, mutta nyt Hunters ei enää halunnut Titaaneita päästää ”iholle” jäädyttämällä pelin aivan totaalisesti.

Päätössummerin soidessa molemmissa leireissä nähtiin kuitenkin varsin tyytyväisiä ilmeitä, vaikka harjoitusottelun voitto kirjattiinkin jälleen porvoolaisten nimiin.

Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksasen mukaan joukkueen ennen ottelun alkua asettamista tavoitteista puolet täyttyi sovitulla tavalla.

– Kuparistahan me lähdimme rikkomaan ja siinä myös onnistuimme. Lähdimme hakemaan myös voittoa, eikä se loppujen lopuksi kaukana ollut.

– Kyllä tässä voi ihan tyytyväinen olla, sillä peli-ilme oli hyvä lähestulkoon täydet 60 minuuttia. Menemme pelillisesti kokoajan kovaa vauhtia eteenpäin.

Titaanien harjoitusottelurupeama tulee kuluvan viikon perjantaina (5.9.) tiensä päähän, kun punanutut matkustavat Imatralle Ketterän vieraaksi.

Oksasen mukaan sama sapluuna säilyy kuin tähänkin asti, vaikka miehet hieman pelaavassa kokoonpanossa vaihtuvatkin.

– Samoin eväin lähdemme Imatralle. Huomenna otamme palauttavan harjoituksen alle ja teemme muutaman viilauksen kokoonpanoon, joiden avulla uskon, että saamme myös Ketterän vieraana hyvä pelin aikaiseksi.