Titaani-Juniorit ja Piranha’s yhteistyöhön!

2.9.2014

Kotkalaiset kiekkoseurat, Titaanit ja Piranha's, puhaltavat jatkossa yhteiseen hiileen.
Kotkalaiset kiekkoseurat, Titaanit ja Piranha's, puhaltavat jatkossa yhteiseen hiileen.

Kotkan Titaani-Juniorit ry ja Piranha’s Kotka ry ovat solmineet kauden 2014–2015 kattavan yhteistyöseurasopimuksen.

Titaani-Juniorien valmennuspäällikkö Mika Iltolan ja Piranha’sin puheenjohtaja Mika Horton keskenään neuvottelema sekä Suomen Jääkiekkoliiton virallisesti hyväksymä yhteistyöseurasopimus pitää sisällään mahdollisuuden pelaajien vapaaseen liikutteluun alkavalla kiekkokaudella niin Titaanien edustus- ja A-juniorijoukkueen kuin Piranha’sin edustusjoukkueen välillä aina 15.2.2015 asti.

Yhteistyöseurasopimuksen tärkeimpinä päämäärinä on kotkalaisen kiekkoilun kehittäminen tulevaisuudessa sekä taata Titaani-Juniorien pelaajapolun jatkuminen ja täten pelipaikan saaminen jokaiselle pelaajalle.

Lisäksi tarkoituksena on turvata molempien seurojen toimintaedellytykset pitkän sarjakauden aikana ja antaa mahdollisuus ensisijaisesti Titaanien A-ikäisille pelaajille peliajan saamiseen III-divisioonakarkeloissa Piranha’sin kulloisenkin tarpeen mukaan.

Pelaajien liikuttelusta vastaavat yhdessä Titaanit Akatemian ja A-nuorten päävalmentajana toimiva Marko Oksanen sekä Piranha’sin monitoimimiehenä vuosien saatossa tunnetuksi tullut Esa Tirkkonen.

Kummankin leirin taholla tieto yhteistyösopimuksen voimaan astumisesta on otettu ilolla vastaan.

– Tämä yhteistyö palvelee aivan varmasti molempia seuroja todella hyvin ja se antaa meille, etenkin nuorten pelaajien kohdalla, mahdollisuuden tarjota kaikille peliaikaa, Oksanen kommentoi tyytyväisenä.

– Meillä on A-nuorissa tällä hetkellä sen verran paljon pelaajia, etteivät kaikki tule mahtumaan säännöllisesti Mestiksessä pelaavaan kokoonpanoon ja tällöin on loistava juttu, kun pystymme tarjoamaan heille peliaikaa Piranha’sin mukana.

– Meidän kohdalla tämä yhteistyökuvio taas helpottaa eritoten sitä, ettei enää tarvitse lähteä vajaalla kokoonpanolla pelaamaan III-divisioonapelejä, kun osa vakiomiehistöstä on töiden tai perhekiireiden vuoksi sivussa, hymyilee puolestaan Tirkkonen.

– Lisäksi se antaa valinnanvaraa meidän omille kavereillemme viikonloppumenojen järjestelyn suhteen, sillä nyt kokeneempi pelimies voi huoletta jättää pelin omien kiireidensä takia väliin ja antaa näin mahdollisuuden Titaanien nuorille pelaajille peliajan saamiseen miesten peleissä.

Siitä kumpikin kiekkopamppu oli yhtä mieltä, että nyt aikaan saadusta sopimuksesta olisi jatkossa tehtävä pitkäaikainen yhteistyökuvio.

– Pitkän tähtäimen tarkoituksena on se, että tämä ei jäisi vain yhden vuoden mittaiseksi kokeiluksi, vaan siitä tulisi kestävä juttu, jonka avulla löytäisimme myös jatkossa kaikille pelaajille juuri sillä hetkellä taidoille sopivan pelipaikan, Oksanen toteaa.

– On erittäin hienoa, että pääsimme molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun, sillä tämän yhteistyöajatuksen kanssa on monien vuosien ajan pyöritelty ja leikitelty puolelta toiselle saamatta mitään järkevää aikaiseksi, kertoo Tirkkonen.