Tehottomuus Titaanien turmana

22.8.2014

Titaaniluotsi Marko Oksanen oli taiston jälkeen pääosin tyytyväisellä mielellä.
Titaaniluotsi Marko Oksanen oli taiston jälkeen pääosin tyytyväisellä mielellä.

Titaanit Akatemian kauden ensimmäinen harjoitusottelu oli kauttaaltaan erittäin tasaista vääntöä. Vasta päätöserässä vierasjoukkue Ketterä näytti miksi se pelaa sarjaporrasta ylempänä, iskemällä paikoista kiekot reppuun ja viemällä voiton mukanaan Imatralle maalein 0-3 (0-0, 0-0, 0-3).

Titaanit Akatemia – Ketterä 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)

41:41 0-1 Ville Paalanen (Arttu Reponen, Mikko Kettunen) SR VoM
58:53 0-2 Jevgeni Soloviev (Ville Paalanen) TM
59:12 0-3 Olli Jokinen (Petri Hujanen, Henri Myöhänen)

Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Oskari Taari 12+18+13= 43 torjuntaa (pois 58:33-58:53)
Ketterä – Aleksi Hohti 12+11+8= 31 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 4 x 2min= 8min
Ketterä 9 x 2min x 2 x 10min= 38min

Alkoihan se viimeinkin, nimittäin Titaanit Akatemian kausi 2014–2015. Punanutut polkaisivat harjoitusottelurupeamansa perjantai-iltana kotoisalla Ilona Areenallaan käyntiin Ketterän isäntänä.

Uudistuneen kotkalais- ja miksei myös imatralaisen Suomi-sarjamiehistön otteita oli saapunut ihmettelemään 153 silmäparia, jotka saivatkin nähtäväkseen todella tasaisen taiston.

Kaksi erää kiikareilla kaukalossa painineet joukkueet saivat lopulta eron toisistaan vasta viimeisen kaksikymmenminuuttisen aikana, kun vieraat löysivät sihtinsä ja laskettelivat lopulta erikoistilanneosumien siivittämänä 0-3-voittoon.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen oli luonnollisesti tappiosta harmissaan, mutta kokonaisuus lämmitti kokeneen kiekkomiehen mieltä.

– Tappio totta kai kismittää, sillä voitostahan tässä aina pelataan, Oksanen aloitti.

– Ei se meidän esitys pelillisesti mikään pöllömpi kuitenkaan ollut. Kokonaisuus oli ajankohtaan nähden todella hyvällä mallilla.

Harjoitusottelut ovat tunnetusti aina harjoitusotteluita, mutta se on sanottava, että jos olisi halliin täysin ummikkona saapunut, ei varmasti olisi ensi-istumalta arvannut vastakkain olleen kahden eri sarjatason joukkueet – niin tasaista pelaaminen kaukalossa kauttaaltaan oli.

Titaanit varsinkin ja miksei myös Ketterä siinä sivussa keskittyivät putsaamaan oman maalin edustaansa orjallisesti tilanne toisensa jälkeen, jonka seurauksena niin kotijoukkueen veräjää umpeen muuranneelle Oskari Taarille, kuin vastakkaisessa päädyssä seisseelle Aleksi Hohdille jäi aina riittävästi tilaa sekä aikaa laukausten torjumiseen.

– Joukkueen toiminta viisikkona oli erittäin hyvää ja sovitusta sapluunasta pidettiin kiinni, kiitteli titaaniluotsi Oksanen.

– Olemme muuttaneet viime vuodesta niin puolustus- kuin hyökkäysalueenkin puolustuspelaamista ja ne kaikki elementit näkyivät tänään joukkueen pelaamisessa – se yllätti valmennuksen positiivisella tavalla.

Yhdelle miehelle 0-0:ssa edennyt ottelu ei mitä ilmeisimmin ollut kovinkaan mieleen, sillä päätuomarin ominaisuudessa pilliin vislaillut Tuomas Pöyhönen halusi varsin häilyvällä linjallaan mitä ilmeisimmin sekoittaa molempien joukkueiden pelaamisen aivan täysin.

Onneksi niin Titaanit kuin Ketteräkin pitivät päänsä kylmänä erikoisesta vihellyslinjasta huolimatta ja keskittyivät pääosin itse asiaan eli rehtiin kamppailupelaamiseen sekä maalipaikkojen luomiseen.

Ketterä koki tiukan väännön tuoksinassa myös todella harmillisen takaiskun, kun joukkueen ykkössentteri Ville Immonen loukkasi harmittomalta näyttäneessä törmäystilanteessa olkapäänsä.

Ensimmäisen, paikan päällä tehdyn, diagnoosin mukaan Immosen olkapää pompsahti tärskyn seurauksena pois paikoiltaan, mutta hallille hälytetty lääkintähenkilökunta sai sen lopulta takaisin paikoilleen.

Se on kuitenkin selvää, että Ketterän keskushyökkääjä joutuu käymään kuvauttamassa olkapäänsä ensi viikon aikana mahdollisten lisävammojen pois sulkemiseksi.

”Jääkiekko on edelleenkin maalintekopeli”

Kun ensimmäisten 40 minuutin aikana nähdyt lukuisat erikoistilanteet eivät tuoneet ratkaisua suuntaan tahi toiseen, muuttui touhu päätöserässä, jossa selkeästi väsähtänyt kotijoukkue päästi vieraat menemään menojaan.

Tasavajaalla ajassa 41:41 syntynyt 0-1-osuma juonsi juurensa Ketterän pitkään pyöritykseen, jonka päätti lopulta sähäkkänä riparikiekossa ollut Ville Paalanen.

Paalasen onnistuminen näytti pitkään pysyvät ottelun ainoana maalimerkintänä, sillä kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla vielä viimeisten voimanrippeidensä myötä paineen imatralaispäätyyn kääntänyt Titaanit ei onnistunut millään iskemään kumimuikkua Hohdin vartioimaan nuottaan.

Lopullinen isku punanuttujen tasoitus- saati voittohaaveille kolahti reilu minuutti ennen päätöstä, kun ilman maalivahtia pelannut kotijoukkue hukkasi kiekon keskialueella Jevgeni Solovieville, joka pyöräytteli pienen painimisen jälkeen laatan häkkiin.

Olli Jokinen kävi vielä kertaalleen muistuttamassa kotkalaisia siitä mikä ero on II-divisioona- ja Suomi-sarjajoukkueilla lataamalla suoraan voitetusta hyökkäyspään aloituksesta verkon tötterölle tyhjää haroneen titaanihäkkäri Taarin takana.

0-3-lukemiin päättynyt kamppailu ei vetänyt titaanileirissä mieliä matalaksi. Ainoastaan tehottomuus maalipaikoissa harmitti.

– Kyllähän tämä jääkiekko on edelleenkin maalintekopeli, Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen kommentoi.

– Emme tehneet paikoistamme maaleja ja niillähän nämä pelit ratkaistaan. Se ei tosin tässä kohtaa ole kovin suuri huolenaihe.

– Meillä oli paikkoja ihan yhtälailla kuin vastustajallakin. Ketterä teki vain hieman kovemmalla rutiinilla omista paikoistaan kiekot sisään, punanuttupiiskuri aprikoi.

Titaanit saa nyt avauskoitoksen jälkeen muutaman päivän ajan hioa kuvioitaan entistä terävämpään muotoon, sillä kotkalaisten harjoitusottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona (27.8.) Porvoossa paikallisen Suomi-sarjajoukkue Huntersin vieraana.

– Tämän illan perusteella Suomi-sarjatason vastustaja näyttää sopivan meille varsin mainiosti, Oksanen tokaisi.

– Joudumme vähän ehkä ylisuorittamaan, mutta toisaalta se on ihan hyväkin juttu, sillä se antaa hyvät eväät tulevaa sarjakautta varten.