Titaaneille liigakokemusta sekä paluumuuttajia

22.4.2014

Oskari Taari ja Markus Laakso kasvattavat Mikko Lehtisen ohella entisestään Titaanien omien kasvattien rintamaa sekä kotkalaisuusastetta. © Jorma Jyrkilä
Oskari Taari ja Markus Laakso kasvattavat Mikko Lehtisen ohella entisestään Titaanien omien kasvattien rintamaa sekä kotkalaisuusastetta. © Jorma Jyrkilä

Kesäharjoittelunsa tiistai-iltana aloittanut Titaanit Akatemia vahvistaa niin maalivahti-, puolustus- kuin hyökkäysosastoaankin.

Titaanit Akatemian jo entuudestaan leveä kesäharjoitusryhmä kasvaa kolmella punanuttukasvatilla. Uusimmat kasvot syksyllä II-divisioonataipaleensa aloittavassa titaanimiehistössä ovat maalivahti Oskari Taari, puolustaja Markus Laakso ja hyökkääjä Mikko Lehtinen.

Kolmikosta kovimmat meriitit omaava Oskari Taari, 20, lähti aikanaan C-juniori-ikäisenä Titaaneista maailmalle. Kokkolan, Kouvolan ja viimeisimpänä Lahden kautta takaisin Kotkaan palaava Taari oli viime kaudella Pelicansin A-nuorten SM-liigamiehistön ykkösmaalivahti.

A-nuorten riveissä 31 kamppailua huhkinut ja niissä kiekot torjuntaprosentilla 88,2 pysäyttänyt nuorukainen pääsi haistelemaan liigatuoksuja myös edustusjoukkueen puolella yhteensä neljän vaihtoaition luukulla vietetyn pelin verran.

Titaanipaitaan pitkästä aikaa pukeutuvan Taarin on määrä ottaa vastuuta harteilleen niin A-nuorten kuin Akatemiankin maalin suulla.

– Oskarin kohdalla odotusarvot ovat todella suuret. Hän on pelannut ykkösmaalivahtina A-nuorten SM-liigassa sekä harjoitellut että ollut luukulla miesten liigaryhmän mukana, toteaa Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen tyytyväisenä.

– Taari on nöyrä, halukas ja ennen kaikkea valmis tekemään töitä – hän tulee nimenomaan miesten pelien perässä takaisin Kotkaan. Uskon Oskarin tuovan meille oivan lisän sekä luoden samalla hyvän kilpailutilanteen maalivahtikaartiimme.

Taarin tavoin viime kaudet muissa ympyröissä viettänyt Markus Laakso, 20, palaa takaisin kasvattiseuraansa.

Titaanipaitaa viimeksi kaudella 2010–2011 kantanut Laakso oli koko Kouvolassa viettämänsä kolme vuoden ajan KooKoon A-nuorten tehokkain puolustaja iskemällä pelaamissaan 121 Nuorten Mestis-ottelussa yhteensä 93 (24+69) tehopistettä.

– Markuksen kohdalla odotusarvot ovat samalla tasolla kuin Oskarinkin kanssa. Hän on pelannut viimeiset vuodet isossa kiekollisessa roolissa A-nuorten Mestiksessä tehden suuren määrän tehopisteitä, kommentoi Oksanen.

– Jo pelkät tilastot kertovat Laakson kohdalla sen, että odotuksia voidaan häneen ladata surutta myös miesten tasolla. Kun tietää kuinka nöyrä ja joukkuepelaajatyyppi Markus on, niin eipä tässä valmentaja paljon parempaa kaveria voisi ryhmäänsä edes toivoa.

Peräpään vankistamisen lisäksi Akatemia saa hyökkäyspäähänsäkin paluumuuttajan, sillä kaksi edelliskautta naapuriseura Piranha’sin oranssin väristä sotisopaa yhteensä 54 III- ja II-divisioonaottelun sekä niissä tehtyjen tehojen 11+26 verran kantanut Mikko Lehtinen siirtyy takaisin tuttuun ja turvalliseen punanuttuun.

Ennen Piranha’sissa viettämäänsä aikaa 24-vuotias hyökkääjä ehti pelata titaanipaidassa kaiken kaikkiaan 88 kamppailua, joten Lehtinen tuo II-divisioonaan valmistautuvan Akatemiaan kotkalaisuusasteen nousun ohella aimo annoksen lisää kokemusta.

– ”Leka” on monikäyttöinen pelaaja, sillä hän pystyy pelaamaan niin hyökkääjänä kuin puolustajanakin. Sen lisäksi Lehtinen on erittäin titaanihenkinen kaveri, josta uskon olevan meille paljon hyötyä tulevan kauden aikana, lohkaisee Oksanen.

– ”Leka” tuo mukanaan juuri sitä kokemusta miesten peleistä, jota ryhmässämme ei liiaksi ole – jo senkin takia olen todella tyytyväinen, että hän palaa takaisin titaanipaitaan.