Titaanit jatkaa Oksasen komennossa

27.3.2014

Marko Oksanen johtaa niin Titaanit Akatemian kuin seuran A-nuortenkin peliä myös tulevalla kiekkokaudella 2014–2015!
Marko Oksanen johtaa niin Titaanit Akatemian kuin seuran A-nuortenkin peliä myös tulevalla kiekkokaudella 2014–2015!

Titaanit Akatemian ja seuran A-nuorten ensi kauden päävalmentaja on selvillä. Pestissä jatkaa kovaa tulosta kuluneen sesongin aikana tehnyt Marko Oksanen.

Vahvassa nosteessa oleva kotkalainen jääkiekkoilu luottaa myös jatkossa tutun tekijämiehen oppeihin. Vastikään päättyneellä kiekkokaudella niin Titaanien edustusjoukkueen kuin A-nuoret sarjaporrasta ylemmäs nostanut Marko Oksanen on solminut kotkalaisseuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen, jonka myötä 46-vuotias valmentaja nähdään jatkossakin ”tuplapestissä” punanuttumiehistöjen vaihtopenkkien takana.

Titaani-Juniorien valmennuspäällikkö Mika Iltolan mukaan yhteistyön jatkaminen Oksasen kanssa on erittäin tärkeä asia.

– Otimme viime kesän lopulla päämääräksemme kotkalaisen kiekkoilun elvyttämisen, jossa olivat suuressa roolissa sekä seuran A-nuorten että uuden edustusjoukkueen nostaminen lähtötasoja ylemmäs, Iltola kommentoi.

– Halusimme samalla, että Titaanit profiloituu vahvasti kotkalaiseksi seuraksi niin pelaaja- kuin valmentajapuolellakin. Oksasen jatkaminen päävalmentaja on luonnollinen jatkumo, sillä hän on mielestäni ehdottomasti paras vaihtoehto tätä projektia vetämään.

Titaanit Akatemian II-divisioonatasolle sekä seuran A-nuoret Mestikseen luotsanneelle Oksaselle jatkosopimuksen allekirjoittaminen ei tuottanut kovinkaan suuria vaikeuksia.

– Menestyminen ruokkii tietenkin motivaatiota, mutta totta kai piti tarkasti miettiä sitä, että molempien joukkueiden sarjatasojen noustessa kuorma kasvaa, joten se tavallaan vaatii lisää tekijöitä mukaan, Oksanen toteaa.

– Jos ja kun saamme kasattua hyvän sekä toimivan valmennustiimin, niin kyllähän tässä ihan mielellään töiden tekemistä jatkaa – hauska nähdä kotkalaisen jääkiekkoilun eteenpäin menoa, kun tätä aika pitkään on tullut jo seurattua.

Valmennuspäällikkö Iltolan mukaan Oksanen saa vapaat kädet oman valmennusryhmänsä kasaamiseen, jolla on määrä pyörittää samaan tapaan molempia joukkueita kuin tähänkin asti.

– Valmentaminen on tänä päivänä tiimityötä. Sen myötä tarkoituksena on kasata tulevallekin kaudelle toimiva kokonaisuus ja toiveissa on, että mahdollisimman moni jo kuluneen kauden valmennustiimistä jatkaisi mukana sekä saisimme samalla myös hieman vahvistettua ryhmäämme, selventää Oksanen.

– Lähtökohta on se, että pyöritämme valmennusryhmää, joka jatkaa tätä toimintaa sekä takaa samalla jatkuvuuden tekemiselle.