Titaanien tahtotaso liikaa KooKoo-65:selle – tuloksena sarjanousu!

12.3.2014

"Rautaliiga" kutsuu Titaanit Akatemiaa!

Sanotaan, että usko voi siirtää vuoria ja tahto viedä läpi harmaan kiven. Titaanit Akatemia osoitti keskiviikkoiltaisella esityksellään tämän wanhan kansan viisauden todeksi. Punanutut oikeasti tahtoivat voittoa selkeästi peliä isännöinyttä KooKoo-65:sta enemmän, eivätkä taiston tauottua Kuusaan jäähallin valotaululle killumaan jääneet 1-9 (0-2, 1-6, 0-1) –päätöslukemat valehtele yhtään. Sarjanousunsa ensi kaudeksi II-divisioonaan varmistanut Akatemia oli juuri tuon verran isäntiään edellä.

KooKoo-65 – Titaanit Akatemia 1-9 (0-2, 1-6, 0-1)

04:53 0-1 Eppu Oksanen (Juho Paavola, Juuso Löppönen)
19:10 0-2 Juuso Löppönen (Eppu Oksanen, Paavo Viinikainen) VoM
23:09 0-3 Paavo Viinikainen (Jyri Seppinen)
23:53 0-4 Tomi Inkinen (Paavo Viinikainen, Markus Salminen)
29:33 0-5 Roope Eerola (Antti Kutvonen, Joonas Tiainen)
30:18 1-5 Simo-Pekka Miettinen (Mika Espo, Tommi Kettunen)
35:20 1-6 Roope Eerola (Jani Vilkas)
36:29 1-7 Joonas Tiainen (Tomi Inkinen) YV
37:17 1-8 Antti Jormakka (Jalmari Lekander, Markus Salminen)
53:08 1-9 Juuso Löppönen (Paavo Viinikainen, Eppu Oksanen)

Maalivahdit:

KooKoo-65 – Lauri Seppälä 16+10+0= 26 torjuntaa (vaihto 40:00 / 1-8)
KooKoo-65 – Henri Hasu 0+0+21= 21 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Niilo Pussinen 15+6+10= 31 torjuntaa

Jäähyt:

KooKoo-65 5 x 2min= 10min
Titaanit Akatemia 6 x 2min= 12min

Titaanileirissä oli ennen keskiviikkoista peliä tarkkaan laskettu se, että suora kolmen pisteen voitto varmistaa joukkueen nousun ensi kaudeksi II-divisioonaan. Sen pohjalta Kuusaalla nähty esitys ei jättänyt mitään jossittelun varaan, sillä niin selkeästi kotijoukkue KooKoo-65:sta parempi punapaitainen vierailija kaukalossa oli.

Todellisen teurastuksen, paikalle saapuneille 150 katsojalle nähtäväksi, järjestänyt Titaanit Akatemia näytti mikä merkitys hyvällä valmistautumisella, kovalla tahdolla ja ennen kaikkea timanttisella joukkuepelaamisella jääkiekkoilussa oikein on.

– Meidän tahtotasomme oli aivan hirvittävä – sen aisti joukkueesta jo ennen peliä ja se näkyi myös jäällä, hehkutti Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen tyytyväisenä.

– Kyllähän siellä kaukalossa oli tänään se punapaitainen joukkue, jolla oli iso haave ja joka oikeasti halusi voittoa kaveria enemmän.

KooKoo-65 olikin pelissä mukana tasan tarkkaan niin pitkään, kunnes kiekko putosi ensimmäisestä aloituksesta jäähän ja sen jälkeen kouvolalaiset siirrettiin tylysti katseluoppilaan rooliin.

Titaanit murskasi KooKoo-65:sen selkärangan heti kättelyssä iskemällä niin ensimmäisen erän alussa Eppu Oksasen kuin lopussakin Juuso Löppösen toimesta kiekon kouvolalaisveräjää vartioineen Lauri Seppälän selän taakse.

Osumat olivat lähes identtisiä, sillä kummassakin jalalla selvästi kotijoukkueen pelaajia liukkaampana ollut titaani luiskahti läpiajoon ja päättäen sen kliiniseen viimeistelyyn.

Kun tähän vielä lisäsi sen, että titaanimaalilla esiintynyt Niilo Pussinen teki muutamalla todella näyttävällä torjunnalla kotijoukkueen maalintekohaaveet tyhjiksi, oli ”kypsä hedelmä” valmis poimittavaksi.

– Kahden ensimmäisen maalin jälkeen vastapuolen selkäranka sanoi ”naps”, titaaniluotsi tuumasi.

Lopullisesti punanutut pistivätkin pelin sitten pakettiin toisen erän ensimmäisen puolikkaan aikana tekemällä kolme näyttävää lisäosumaa.

0-3-maalin lakaisi maalin edestä Paavo Viinikainen, jonka noususta oppia ottaneet ja sen seurauksena vuorotellen koko kouvolalaispaletin läpi kikkailleet Tomi Inkinen sekä Roope Eerola junttasivat kovilla kudeilla pelivälineen KooKoo-65-vahti Seppälän kainalosta verkon perukoille.

Viiden maalin karkumatkalle päässeen vierailijan kutakuinkin täydelliseen esitykseen ainoan pienen kauneusvirheen pääsi iskemään kotijoukkueen kapteeni Simo-Pekka Miettinen, joka onnistui rikkomaan Pussisen nollapelin kellon pysähtyessä aikaan 30:18.

Se jäi kuitenkin isäntien ainoaksi ilonaiheeksi koko ottelussa, sillä Titaanit pisti vain lisää pökköä pesään ja tulitti maalillaan lähes täysin yksin jääneen Seppälän vaihtoaition puolelle.

1-6-maalista vastasi ensimmäisenä Jani Vilkkaan painavan kudin riparille sännännyt Eerola, joka sai hetken päästä ihastella vaihtoaitiosta käsin Joonas Tiaisen ylivoimalla viivasta aivan KooKoo-65-rysän oikeaan yläkulmaan laukomaan seitsemättä titaaniosumaa.

Lopullisen voitelun täydellistä tyrmäystä muistuttaneeseen toiseen erään iski vajaa minuutti myöhemmin Antti Jormakka, joka pääsi näyttävien harhautusten jälkeen ujuttamaan limpun jäitä pitkin verkon perukoille.

”Aiomme tarjota upeille kannattajillemme lisää nautintoa”

1-8-lukemista startannut viimeinen kaksikymppinen oli ennakkoarvailuiden mukaisesti pelkkää pelailua. Toki Akatemia peliä edelleen vei lähes mielin määrin, mutta suurin kiima oli jo haihtunut ilmaan kahden aiemman erän aikana.

KooKoo-65-luotsi Ari Lakimo yritti vielä herätellä omiaan pistämällä päätöserään maalille Henri Hasun, joka pääsikin huhkimaan kuin heikkopäinen punanuttujen tulittaessa pikkumustaa kohti kouvolalaisveräjää.

Vastavuoroisesti titaanimaalilla Niilo Pussinen pääsi suhteellisen helpolla, sillä Titaanit puolusti niin hyvin, ettei isännille siunaantunut yhtäkään oikeasti vaarallista maalipaikkaa.

Punanutut sitä vastoin hemmottelivat kannattajiaan vielä yhdellä osumalla, joka kiteytti koko pelin kuvan lähes täydellisesti.

Juuso Löppöselle pelattiin kiekko keskialueella täyteen vauhtiin, jonka jälkeen titaanihyökkääjä kiersi edessä olleen mustaoranssi meripoijun ja iski lopulta kumimuikun näyttävästi nuottaan Hasun haroessa epätoivoissaan tyhjää maalinsa suulla.

Summerin soidessa titaanivaihtoaitio repesi eläimelliseen ilonmylvintään, johon yhtyivät raikuvin suosionosoituksin myös joukkueen katsomosta käsin peliä seuranneet kannattajat.

Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen oli odotetusti yhtä hymyä pelin jälkeen.

– Se on siinä – homma on nyt paketissa, kokenut punanuttupiiskuri hihkaisi!

– Nyt on helppo hengittää, sillä joukkueen omat tavoitteet on saavutettu.

Hetken rauhoituttuaan Oksaselta irtosi myös hieman analyyttisempääkin tarinaa pelin vaiheista.

– Hieno peli joukkueelta. Täydellistä ylivoimaa ja hallintaa koko 60 minuutin ajan – koko kausi tiivistyi tietyllä tapaa tähän peliin, Oksanen sanaili.

– Jokainen pelaaja, jos vain mahdollista, nosti vielä suoritustasoaan aikaisemmasta ja siitä se ero lopulta syntyi.

Vaikka Akatemia varmistikin keskiviikkoisella rökälevoitollaan paikkansa ensi kaudeksi II-divisioonaan, ei titaanileirissä aiota heittää vaihdetta jäljellä olevissa peleissä vapaalle.

– Esiinnymme vielä kaksi kertaa kotikaukalossa, vaikkakin toisella kertaa vierasjoukkueena. Aiomme tarjota upeille kannattajillemme lisää nautintoa, kiitteli Oksanen.

– Meillä on hienot kannattajat, jotka olivat tänäänkin tukemassa joukkuetta ja kaikki pelaajamme haluavat varmasti pelata heille nämä jäljellä olevat ottelut.

Titaaneilla onkin kuluvalla kaudella vielä kaksi tavoittelemisen arvoista asiaa – Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan voittopokaalin nappaaminen sekä Eteläisen alueen II-divisioonan karsintasarjan voitto.

– Pelaamme jäljellä olevat pelit pois kovalla asenteella ja haemme niistä voitot itsellemme, naulasi Oksanen itsevarmana.

– Eikä meillä muutenkaan ole mitään syytä löysätä tahtia – nousu on toki saletissa, mutta otetaan nyt vielä tähän päälle voitto tästä karsintasarjasta!

Sarjanousunsa jo varmistanut Titaanit Akatemia pelaa kuluvan kiekkokauden 2013–2014 viimeisen kotiottelunsa reilun puolentoista viikon päästä sunnuntaina (23.3.), kun punanutut isännöivät Eteläisen alueen II-divisioonan karsintasarjaottelussa Kotkaan vieraisille saapuvaa GrIFK:ta.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 16:30 ja liput maksavat 6 sekä 3 euroaTERVETULOA!