”Rautaliigan” karsinta kutsuu!

31.1.2014

Pitkästä aikaa punanutun päälleen pukenut Joni Jokila oli yksi ottelun pirteimmistä ilmestyksistä.
Pitkästä aikaa punanutun päälleen pukenut Joni Jokila oli yksi ottelun pirteimmistä ilmestyksistä.

Enää ei tarvitse titaanileirissäkään jännittää. Akatemia lunasti paikkansa helmikuun lopulla alkavaan II-divisioonan karsintasarjaan nuijimalla Kotkassa käväisseen SuomU:n kanveesiin rökälemäisellä lopputuloksella 9-1 (4-0, 2-0, 3-1).

Titaanit Akatemia – SuomU 9-1 (4-0, 2-0, 3-1)

03:38 1-0 Ville Myyryläinen (Raine Räisänen) YV
08:13 2-0 Antti Kutvonen (Jalmari Lekander) TV VoM
13:34 3-0 Marko Puhakka (Jalmari Lekander)
16:02 4-0 Jalmari Lekander (Raine Räisänen, Teuvo Lisko)
32:50 5-0 Joni Jokila (Tomi Inkinen)
34:55 6-0 Marko Puhakka (Jalmari Lekander, Henri Littman)
43:58 7-0 Aleksi Tolsa (Marko Puhakka, Tomi Inkinen) YV

52:01 7-1 Ville Hyyryläinen (Jere Naakka, Pauli Homan)
53:32 8-1 Ville Myyryläinen (Joe Siiskonen, Henri Toimela)
58:49 9-1 Tomi Inkinen (Ville Valli, Jyri Seppinen)


Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Janne Sulin 7+2+7= 16 torjuntaa
SuomU – Aku Kaipainen 27+26+26= 79 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 1 x 2min= 2min
SuomU 5 x 2min= 10min

Ilona Areenalla perjantai-iltana pelailusta Kymi-Saimaan alueen III-divisioonakoitoksesta ei taaskaan hirveämmin jälkipolville kerrottavaa jäänyt.

Titaanit Akatemia oli kotikaukalossaan sen verran ylivoimainen, ettei kotkalaisjoukkue joutunut pistämään parastaan vierailija SuomU:a kepittääkseen ja se näkyikin ottelun aikana ajoittain jopa varsin räikeällä tavalla punanuttujen otteissa.

Akatemian tiedossa ennen avauskiekon pudottamista oli se fakta, että kolmen pisteen voitolla paikka ”Rautaliigan” karsintoihin varmistuu ja se varmasti omalta osaltaan siivittikin punanutut iskemään alussa voimalla suomenniemeläisiä vastapalloon.

Avauserä oli selkeästi isäntien illan parasta pelaamista, mutta aivan törkeältä teurastukselta kuitenkin vältyttiin, kiitos punanuttujen kehnon viimeistelytehokkuuden sekä SuomU-veskari Aku Kaipaisen lukuisten torjuntojen.

Sen verran yritystä ja juonikkuutta joka tapauksessa löytyi, että Kaipainen joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa neljä kertaa.

Ville Myyryläinen avasi maalihanat, jonka jälkeen tasaiseen tahtiin kumimuikkua nuottaan uittivat vuorollaan onnistuneet Antti Kutvonen, Marko Puhakka sekä Jalmari Lekander.

4-0-maalin jälkeen pelin olisi voinut viheltää päättyneeksi, sillä SuomU:n usko voittoon himmeni lopullisesti ja samalla myös Akatemian pelaamisen suurin palo katosi aivan täysin.

Jäljelle jääneet kaksi erää olivatkin sen myötä lähes täydellistä läpiluistelua. Kovin väärässä ei voi olla jos veikkaa, että ainoa taiston aikana oikeasti itsensä täysillä likoon laittanut pelimies oli vieraiden maalivahti Kaipainen, jolle kirjattiin tilastoihin komeat 79 torjuntaa.

Tokihan Akatemiakin maalitilastoaan, Kaipaisen hurjasta torjuntavireestä huolimatta, toisessa ja kolmannessa erässä komisti, sillä pelivälineen SuomU-verkkoon latoivat Joni Jokila, Aleksi Tolsa ja Tomi Inkinen sekä illan toiset henkilökohtaiset onnistumiset nimiinsä kuitanneet Puhakka ja Myyryläinen.

Titaaniveräjällä välillä jopa värjötellyt Janne Sulin pysäytti 16 vieraskutia, päästäen yhden, Ville Hyyryläisen laukoman, kiekon harmittavasti taakseen vajaat kahdeksan minuuttia ennen kamppailun päätöstä.

Jossittelulle piste

9-1-lukemiin päättyneen ottelun jälkeen median tentattavaksi saapui flunssaista Marko Oksasta päävalmentajan ominaisuudessa tuurannut Toni Lahti.

– Nyt ei ainakaan enää tarvitse jossitella pelaammeko me keväällä kakkosen karsintapelejä vai emmekö pelaa, Lahti tokaisi.

– 9-1-voitto ja siitä karsintasarjapaikkamme varmistaneet kolme pinnaa – ne olivat ainoat asiat mitkä tänään merkkasivat.

Suurinumeroisesta voitosta ja sen mukanaan tuomasta karsintasarjapaikasta huolimatta Akatemian on vielä miekkailtava kunnialla jäljellä olevat III-divarimatsit pois päiväjärjestyksestä.

Kyseisten kamppailujen aikana kotkalaisille tarjoutuu hyvä mahdollisuus hioa omaa pelaamistaan entistä paremmalle tolalle, sillä sarjaporrasta ylempänä ei ”vapaailloille” ole enää sijaa.

– Tänään nähty esitys riitti voittoon, mutta jatkossa samanlainen meno tuskin tulee riittämään yhtikäs mihinkään, Lahti kommentoi.

– Meidän on pakko saada kakkosen karsintasarjan alkuun mennessä lisää ryhtiä ihan kaikkeen tekemiseen ja uskonkin vakaasti siihen, että jätkät kyllä syttyvät aivan eri tavalla pelaamaan vastusten kovetessa.

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan jatkosarjassa jatkuu ensi viikon keskiviikkona (5.2.) punanuttujen matkustaessa kuluvan kauden toiseen ”Talviklassikko”-otteluun Suomenniemelle, jossa SuomU kotkalaisia isännöi kello 18:30 alkavassa koitoksessa.