Lampisen loukkaantuminen latisti voittotunnelmia

10.1.2014

Perjantai-iltana ilmiliekeissä ollut ja sen seurauksena tehot 3+1 taituroinut Ville Valli oli liian paha pideltävä Kiekkoympyröiden puolustukselle.
Perjantai-iltana ilmiliekeissä ollut ja sen seurauksena tehot 3+1 taituroinut Ville Valli oli liian paha pideltävä Kiekkoympyröiden puolustukselle.

Titaanit Akatemia ei antanut kauden ennätysyleisönsä, 780 katsojaa, pettyä Ilona Areenalla perjantai-iltana mitellyssä paikallistaistossa. Kapuloita punanuttujen rattaiden väliin tunkea yrittänyt Kiekkoympyrät teki sen minkä pystyi, mutta lopulta kotkalaisten pelillinen ylivoima oli ympyräkaupungin pojille yksinkertaisesti liikaa. 7-1 (3-1, 1-0, 3-0) –voitosta huolimatta titaanileirissä oltiin pelin jälkeen naamat peruslukemilla, sillä joukkueen kapteeni Aapo Lampinen loukkaantui taiston tiimellyksessä ilkeänlaisesti.

Titaanit Akatemia – Kiekkoympyrät 7-1 (3-1, 1-0, 3-0)

09:45 1-0 Aapo Lampinen (Tomi Inkinen, Jyri Seppinen)
09:55 2-0 Miro Mänttäri (Ville Myyryläinen, Jani Vilkas) VoM
12:52 3-0 Ville Valli AV

15:44 3-1 Niko Suuronen (Roope Eerola) TV
26:26 4-1 Ville Valli (Ville Myyryläinen, Miro Mänttäri)
43:26 5-1 Ville Myyryläinen (Ville Valli, Paavo Viinikainen)
51:35 6-1 Miro Mänttäri (Marko Puhakka)
57:13 7-1 Ville Valli (Tomi Inkinen)


Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 9+10+8= 27 torjuntaa
Kiekkoympyrät – Jani Lavonen 22+20+16= 58 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 5 x 2min= 10min
Kiekkoympyrät 6 x 2min= 12min

Titaanit Akatemian ja Kiekkoympyröiden kauden neljänteen kohtaamiseen oli jälleen pedattu todella herkulliset asetelmat, joita entisestään ryydittivät ulkona poskenpäitä kutitellut pikkupakkanen sekä konkaripuolustaja Raine Räisäsen kuluvan sesongin kotidebyytti Ilona Areenalla.

Jäähallin lehtereille olikin saapunut peliä seuraamaan peräti 780 silmäparia, jotka pääsivät todistamaan kotijoukkueen lähes totaalista pelillistä dominointia 7-1-lukemiin päättyneen kamppailun aikana.

Akatemia näytti nyt viimeistään naapurikaupungin nousukkaille missä se kaappi ihan oikeasti seisoo, sillä sen verran pahasti KY isäntiensä jalkoihin perjantai-illan paikallistaistossa jäi.

Myös punanuttujen päävalmentaja Marko Oksanen oli varsin suorapuheinen ottelun tapahtumia verekseltään analysoidessaan.

– Peli näytti juuri siltä miltä päätössummerin jälkeiset lukemat tulostaululla kertovat, Oksanen naulasi.

– Kiekkoympyröitä ei voi missään nimessä yrityksen puutteesta syyttää, mutta eivät he kyllä missään vaiheessa kamppailua olleet pelillisten asioiden ansiosta voittotaistelussa mukana.

Hattua vastapuolelle täytyy kuitenkin nostaa ennen kaikkea siitä, että haminalaiset jaksoivat maalilukemien repsahduksesta huolimatta taistella aivan viimeiseen sekuntiin asti, mutta Titaanit oli tällä kertaa yksinkertaisesti liian vahva vastustaja.

– Pelkkä luistelu ja rouhiminen kun eivät nykypäivän jääkiekossa enää riitä – pelaamista pitäisi pystyä edes jollain tapaa kontrolloimaan ja kyllähän me siinä taas olimme tänään aika paljon parempia, selvensi Oksanen.

KY pystyi pitämään pelin tasalukemissa lähes 10 ensimmäistä minuuttia, mutta sen jälkeen kiekko saatiinkin kaivaa lyhyen ajan sisään kahdesti haminalaishäkkäri Jani Lavosen selän takaa.

Alkutahdit ympyräkaupungin poikien kurmoottamiselle löi titaanikapteeni Aapo Lampinen ja lähestulkoon suoraan keskialoituksesta maalintekoon karannut Miro Mänttäri lisäsi lukemat jo 2-0:aan Ilona Areenan digitaalien pysähtyessä aikaan 9:55.

Kun vielä Ville Valli taituroi avauserän loppupuolella alivoimalla isännät jo kolmen maalin karkumatkalle alkoi vieraiden suurimmat haaveet ottelun voitosta kaikota kuin se kuuluisa suolikaasu Saharaan.

Pientä valoa Kiekkoympyröiden ”mökkiin” toi kuitenkin tasavajaalla punanuttuvahti Eero Vilkkaan yllättämään päässyt Niko Suuronen, jolle avautui titaanipuolustajan kiekonmenetyksen seurauksena tyhjä väylä maalintekoon.

Valli johti tulitusta – Lampisen peli päättyi sairaalareissuun

Vauhdikkaan ja hyvätasoisen ensimmäisen erän jälkeen kaikki varmasti odottivat, että keskimmäisestä kaksikymppisestä tulee entistä tiukempi kapina.

KY-valmentaja Kai Vallema olikin saanut erätauon aikana ladattua joukkoihinsa lisää taistelutahtoa ja haminalaiset tulivatkin tulta sekä tappuraa täynnä kaukaloon pistäen näin Akatemiankin pelaamaan parhaimpansa mukaan.

Vieraat eivät kuitenkin alun rynnistyksen aikana saaneet lyötyä kiekkoa toista kertaa punanuttuvahti Eero Vilkkaan selän taakse ja kun Ville Valli puolestaan läväytti pitkän myllytyksen päätteeksi kotkalaiset 4-1-johtoon, ei ottelun voittajasta ollut enää mitään epäselvyyttä.

Vallin illan toinen kihaus oli omiaan myös hieman latistamaan tapahtumia kaukalossa ja lopullisesti pelin suurin syke katosi, kun taiston puolivälin krouvin tietämillä titaanikapteeni Aapo Lampinen luhistui puolihuolimattoman vääntötilanteen jälkeen tuskaisena jäänpintaan.

Omin avuin Lampinen ei kaukalosta kyennyt poistumaan, joten mies talutettiin ensiksi pukusuojaan ja siitä matka jatkui suoraan Kotkan keskussairaalaan, josta ensimmäiset tiedot vamman mahdollisesta laadusta eivät todellakaan hymyä titaanimiehistön suupieliin nostattaneet.

– Se oli puhdas vahinkotilanne – kaveri ilmeisesti kaatui Lampisen jalan päälle ja miehen tuskaisuudesta kyllä näki heti, että nyt kävi pahasti, harmitteli Akatemian pääluotsi Marko Oksanen kapteeninsa kohtaloa.

– Vaikkeivät ensiarviot vamman laadusta hirveän ruusuisia olleet, niin tässä kohtaa on turha alkaa tarkempaa diagnoosia tehdä eli odotetaan nyt vain rauhassa lääkärien lausuntoja ja totta kai toivotaan parasta.

Kapteeninsa menetyksen jälkeen punanuttujen peli hienoisesti sekosi ja kun Kiekkoympyrätkään ei saanut omaa tekemistään kovinkaan kummoiseen järjestykseen miekkailtiin toinen erä päätökseen varsinaisen sähläyksen höystämänä.

Tauon aikana titaanimiehistö kävi pukukopissa läpi kapteeninsa loukkaantumisen päättäen samalla pelata pelin kunnialla loppuun asti.

Kolmas erä olikin punanuttujen selvää hallintaa heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien, mutta KY jaksoi kuitenkin sen verran säntillisesti maalivahtinsa Jani Lavosen johdolla puolustaa omaa maaliaan, ettei Titaanit aivan törkeitä voittolukemia päässyt aikakirjoihin takomaan.

Sen kotkalaiset kuitenkin tekivät paikalliskilpailijalleen selväksi, ettei joukkueen menestys lepää ainoastaan Tomi Inkisen johtaman ketjun harteilla, vaan ratkaisuihin pystyvää materiaalia piisaa kyllä muihinkin vitjoihin yllin kyllin.

5-1-maalin taituroi Marko Puhakan oivallisesti syötöstä keskeltä läpi ampaissut Ville Myyryläinen, jonka veivit ja lopulta rystyltä ampuma kuti olivat liian vaikeita KY-vahti Lavosen pysäytettäväksi.

Lisää vettä myllyyn lisäsi ajassa 51:36 komeiden kynäilyjen jälkeen limpun haminalaisuuniin vipannut Miro Mänttäri ja lopullisen voitelun Kiekkoympyröiden kotimatkan aloitukseen antoi komeasti maalin edestä pelivälineen verkkoon ohjannut sekä samalla hattutemppunsa täydentänyt Ville Valli.

Myös kotkalaiskäskyttäjä Marko Oksanen halusi ottaa kantaa Akatemian yllä leijuneeseen ”yhden ketjun joukkueen” -maineeseen. 

– Kyllähän tämä oli hyvä osoitus siitä, ettemme todellakaan ole pelkästään Inkisen ketjun varassa, Oksanen tokaisi.

– Sen lisäksi pitää muistaa, että meiltä löytyy reservistä vielä monia hyviä pelaajia, jotka eivät tänään olleet pelissä mukana.

7-1-voiton myötä Titaanit Akatemia repäisi sarjajohtonsa pahimpiin takaa-ajajiinsa Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan jatkosarjassa jo 10 pisteen mittaiseksi. Tämän seurauksena kotkalaisleirissä katseet ja ajatukset alkavatkin hiljalleen suuntautua kohti keväällä hyvin suurella todennäköisyydellä edessä olevaa II-divisioonan karsintasarjaa.

– Sarjatilanteen kannalta tämä voitto Kiekkoympyröistä, jos ei nyt varmistanut, niin ainakin vankisti entisestään asemiamme kahden parhaan joukossa – sen myötä alammekin jo pikkuhiljaa suunnata katseita kohti keväällä edessä siintäviä karsintakarkeloita, ynnäili titaanipiiskuri Oksanen.

Titaanit Akatemia – Kiekkoympyrät-ottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion pelikuvat-sivustolta.

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan jatkosarjassa jatkuu reilun viikon päästä lauantaina (18.1.), kun punanutut matkaavat StU:n vieraaksi Savitaipaleen jäähallissa kello 14:30 alkavaan otteluun.