Akatemia palasi tauolta voittoisana

8.1.2014

Titaanivahti Eero Vilkas voi kolmesta päästetystä osumasta huolimatta olla suhteellisen tyytyväinen iltapuhteeseensa.
Titaanivahti Eero Vilkas voi kolmesta päästetystä osumasta huolimatta olla suhteellisen tyytyväinen iltapuhteeseensa.

Joulutauko ei selkeästi ollut tehnyt kovinkaan hyvää Titaanit Akatemian pelivireelle, sillä sen verran tuskainen kotkalaismiehistön iltapuhde AaKoon vieraana oli. Käytännössä vain toisessa erässä lähelle omaa normaalia tasoaan yltäneet punanutut ottivat lopulta pisteet mukaansa 3-8 (0-1, 0-5, 3-2) –vierasvoiton kera, mutta perjantaille jäi vielä rutosti parannettavaa.

AaKoo – Titaanit Akatemia 3-8 (0-1, 0-5, 3-2)

04:31 0-1 Kalle Kolehmainen (Ville Valli, Juuso Löppönen)
20:39 0-2 Raine Räisänen (Aapo Lampinen, Tomi Inkinen) YV
23:07 0-3 Alexander Efimochkin (Raine Räisänen)
26:32 0-4 Aapo Lampinen (Tomi Inkinen, Kalle Kolehmainen) YV VoM
30:29 0-5 Jyri Seppinen (Antti Kutvonen) AV
39:17 0-6 Antti Kutvonen (Tomi Inkinen, Aapo Lampinen) YV

47:52 1-6 Anssi Lehtonen (Jaakko Lääti, Petri Tirkkonen)
48:21 1-7 Alexander Efimochkin (Teuvo Lisko, Jalmari Lekander)
49:15 2-7 Anssi Lehtonen (Jaakko Lääti, Juha-Pekka Mäenpää) YV
50:54 3-7 Petri Tirkkonen (Jyrki Mäntylä, Anssi Koponen)
56:25 3-8 Ville Valli (Eppu Oksanen, Kalle Kolehmainen)

Maalivahdit:

AaKoo – Miikka Lavi 20+17+24= 61 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 6+11+12= 29 torjuntaa

Jäähyt:

AaKoo 11 x 2min= 22min
Titaanit Akatemia 4 x 2min= 8min

Vajaan kuukauden mittainen ”joulutauko” peleistä oli tehnyt tehtävänsä Titaanit Akatemialle, sillä joukkueen esitys Inkeroisten keskiviikkoillassa oli kaukana siitä, mihin punanutut ovat tällä kaudella parhaimmillaan pystyneet.

Tosin hieman heikompikin iltapuhde riitti Akatemialle AaKoon kaatoon, mutta isännät osoittivat etenkin kolmannen erän hallinnallaan ja muutamalla komealla osumallaan se, etteivät kotkalaiset saa tälläkään sarjatasolla yhtään mitään ilmaiseksi.

Tiistaisten harjoitusten pohjalta varsin odottavalla kannalla ollut Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen ei yllättynyt miehistönsä puolivillaisesta tekemisestä.

– Pelaaminen näytti siltä, että olemme vieläkin joulutauolla. Meillä oli ennen tätä peliä vain yksi kunnollinen harjoitus tauon jäljiltä alla ja se kyllä näkyi tekemisessämme kautta linjan, Oksanen kommentoi.

Vaikka Kalle Kolehmainen sipaisikin edustusuransa avausmaalilla punanutut johtoon heti taiston alussa, eivät kotkalaiset pystyneet ensimmäisen kaksikymppisen aikana repimään lisää eroa kotijoukkueeseen. Suurimpina syinä tähän olivat AaKoo-vahti Miikka Lavin lukuisat torjunnat sekä vieraiden lepsuili selkeissä maalipaikoissa.

Ei ollut kovinkaan kaukana, jotta AaKoo olisi jopa päässyt johtoasemassa ensimmäiselle erätauolle, sillä suhteellisen kylmissään maalinsa suulla värjötellyt titaaniveskari Eero Vilkas joutui torjumaan kaksi tyylipuhdasta läpiajoa muutaman muun lerppukiekon lisäksi.

Hieman jopa vasemmalla kädellä vedellyn avauserän jälkeen pääpiiskuri Oksanen joutui herättelemään miehistöään kovasanaisen palautteen kera ja se tepsi – pukusuojasta takaisin kaukaloon kirmasi nimittäin selkeästi ahnaampi vierasjoukkue.

Titaanit alkoi ratkoa peliä heti toisen erän alussa, kun vahvan paluun punanuttuun tehnyt Raine Räisänen piiskasi ensiksi kumimuikun riman kautta häkkiin ja syötti hetkeä myöhemmin Alexander Efimochkin 0-3-maalin tekoon.

– Räisäsestä näki heti, että on hyvässä kunnossa ja valmis pelaamaan, jonka seurauksena hän toikin pelaamiseemme juuri niitä asioita, joita osasimme odottaa – voimaa ylivoimapelaamiseen sekä muutaman napsun lisää pelinopeuteen, kehaisi titaanivalmentaja Oksanen.

Kun vielä Aapo Lampinen lisäsi yli- ja Jyri Seppinen alivoimalla kotkalaisjohdon jo viiteen maaliin, näytti Antti Kutvosen erän lopulla miesylivoiman turvin lyömä 0-6-osuma olevan viimeinen naula avonaisena ammottaneeseen AaKoo-arkkuun.

– Avauserän jälkeen piti jopa hieman tiukempaan sävyyn käydä kopissa asioita läpi – toinen erä oli sitten jo vähän sinnepäin ja se näkyi tulostaululla positiivisella tavalla, punanuttuluotsi tokaisi.

Perjantaille jäi paljon parannettavaa

Puolen tusinaa täysosumaa ensimmäiseen neljäänkymmeneen peliminuuttiin värkännyt titaanimiehistö oli mitä ilmeisimmin tauon aikana kopissa päättänyt, että tämä riittää tältä erää, sillä sen verran löysällä otteella Akatemia kolmanteen erään lähti.

AaKoo oli sen sijaan päättänyt taistella loppuun asti ja antaa koko rahan edestä nähtävää hallin lehtereille vaivautuneille 152 silmäparille – työnteko toi lopulta myös tulosta, kun Anssi Lehtonen avasi isäntien maalihanat kiepauttamalla kiekon vanhanaikaisella Eero Vilkkaan selän taakse.

Vaikka Alexander Efimochkin kuittasi Lehtosen ”konnankoukun” vain hetkeä myöhemmin toisessa päässä, ei Titaanit enää syttynyt kunnolla pelaamaan koko päätöserän aikana.

AaKoo sen sijaan laittoi luistinta liikkeelle ja voitti kaksinkamppailuita, jotka toivat onnistumisia myös hyökkäyspäässä. Lehtonen komisti iltaansa iskemällä pelivälineen jo toistamiseen titaanirysään ja lisää pökköä pesään heitti 3-7-kavennuksen napauttanut Petri Tirkkonen Inkeroisten jäähallin digitaalien pysähtyessä aikaan 50:54.

Selkeästi AaKoo-merkkisen erän lopussa Ville Valli pääsi hieman kirkastamaan titaanikilpeä lyömällä Eppu Oksasen maukkaasta tarjoilusta limpun tyhjänä ammottaneeseen anjalankoskelaisuuniin sinetöiden samalla taiston päätöslukemiksi 3-8.

Voitosta huolimatta Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen ei ollut tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Oksanen muistuttikin pelaajiaan pelin jälkeen siitä, ettei tällaisella esityksellä saada perjantaisessa Kiekkoympyrät-kotiottelussa aikaan kuin suuri kasa ongelmia.

– Kolmannessa erässä paketti levisi taas ja sanoinkin pelaajille ottelun jälkeisessä palaverissa, että tällainen peli ei perjantaina tule riittämään yhtikäs mihinkään, sillä ihan lahjaksi ei tässäkään sarjassa saa mitään, kotkalaiskäskyttäjä mietiskeli.

16. perättäisen voiton Kymi-Saimaan alueen III-divisioonassa ottanut ja sen myötä sarjajohtoaan entisestään vankistanut Titaanit Akatemia ei ehdi kauaa laakereillaan lepäilemään, sillä ylihuomenna Ilona Areenalle saapuu varmasti nälkäinen haminalaisrevohka.

Titaaniluotsi Oksasella olikin mielessään jo selkeät suunnitelmat sille, miten pelien välissä oleva aika tullaan käyttämään hyödyksi valmistautumisessa.

– Otamme huomenna kevyen jääharjoituksen ja enemmän sen valmistautumisen pitää mielestäni olla mentaalipuolella – meidän pitää olla valmiita pelaamaan sekä tekemään töitä!

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan jatkosarjassa jatkuu ylihuomenna perjantaina (10.1.), kun Kotkaan saapuu vieraisille naapurikaupunki Haminan ylpeys – Kiekkoympyrät.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 19:00 ja liput maksavat 5 sekä 3 euroaTERVETULOA!